vlastní? vlastní sú tí, ktorí sa o teba postarali a vychovali ťa. tí druhí sú LEN biologickí, tých by som vôbec neriešila. ak ťa to veľmi zaujíma, spýtaj sa. ale veľa vecí to nezmení.
@nietimekki Odvrhli? Omg. A co ked nemali peniaze aby sa onu postarali, a radsej ju dali do opatery, akoby mala umriet alebo by sa jej nedostalo patricnej starostlivosti atd.
@turgon To, ze sa dnes regla musi znamenat ze je fake? a tak moznost, ze chcela od niekoho radu, isla na net, nasla nejak birdz a opytala sa? Nevravim ze to musi byt pravda, ale hned vykrikovat ze je fake, len kvoli tomu ze je dnes regnuta, je s prihliadnutim na dane okolnosti odveci.
Aký idiot môže na takúto tému (aj keby to bol fake to je jedno) dať červené hviezdičky.
Ale bohužial v jednom tí idioti maju pravdu.... naznačujú ti, že toto je niečo, čo za teba nikto nerozhodne , ale máš čas.... maš všetok čas sveta , opýtaj sa až budeš pripravéná a budeš vedieť, že to chceš.
Oni to vôbec vedieť nemusia, ak ťa vzali z detského domova až.. či hej?To je podľa mňa malá pravedpodobnosť, že to bolo ako v americkom filme - mladá finančne nezaistená študentka otehotnela, vyhľadala viaceré páry, jeden z nich si vybrala, porodila a oni hneď parkovali pri nemocnici a dieťa si brali domov..
mňa by to určite zaujímalo... ale neviem, či by to bolo správne. Keby si poznala svojich biologických rodičov, a možno aj oni teba, mohli by z toho vzniknúť nejaké problémy, najmä, keď máš 12.
@emmka011 byť tebou ešte počkám, a keď budeš staršia, tak ak sa s nimi chceš stretnúť, tak im to povedz, nemusíš vedieť či ťa tvoji biologickí rodičia dali preč kvôli tomu, že ťa nechceli alebo kvôli tomu, že ti chceli zaistiť lepší život a tak ťa dali do lepšej rodiny, každopádne veľa šťastia
ja by som bola zvedavá, ale zase by mi bolo lúto sa pozerať na to, že tí čo ma vychovali by mali pocit, že ma tým stratia, keď spoznám biologických rodičov. Máš to ťažké teda. Good luck!
nikdy som sa v takejto situacii neocitla, ale asi by ma zaujimalo preco ma ti ludia, ktori ma priviedli na svet nechceli.. je to kruto napisane ale ine slova mi neprichadzaju na um... urcite by som ich nenazvala rodicmi, lebo rodicia su ti ktori ti poskytnu domov a hlavne lasku. neviem ci by som sa s nimi chcela stretnut tazko povedat... ale asi nie... a ak by oni chceli tak by som dlho premyslala ako zareagujem, ale skor by som odmietla uz len preto ze by som nechcela ublizit rodicom ktorí ma vychovali
Ak si z detského domu tak tvoji rodičia o tých biologických nebudú vedieť zrejme nič. Domovy zvyčajne neposkytujú adoptívnym rodičom také informácie. Je tu samozrejme aj možnosť, že by ich poznali, teda minimálne po mene...
Ale ak ti môžem poradiť, ako prvé by si sa s tým všetkým mala vysporiadať. I keď som v takej situácii nikdy nebola, rozhodne to nie je ľahké. Mala by si si uvedomovať že tvoji biologický rodičia sú skutočne len biologický. S tvojimi rodičmi možno nemáte spoločné gény, ale poskytli ti domov, rodinu, lásku, výchovu, vzdelanie, a tak ďalej... Keby ich nebolo, tak je tvoj život možno oveľa smutnejší. Ak si na nich nahnevaná za to že ti to nepovedali skôr, tak skús nebyť. Urobili to iba preto, aby ti neničili detstvo.
Keď s tým budeš zmierená a budeš sa cítiť pripravená, spýtaj sa. Je normálne, že by si chcela o nich čosi vedieť.
Ale podľa mňa by si sa s nimi teraz nemala stretávať, možno o pár rokov keď budeš o čosi staršia Potom sa skutočne rozhodneš, či to stretnutie chceš. Ale nič veľké si od toho nesľubuj...
@emka011 nechci ich spoznat....mozno ked budes starsia.... ale niesu tvoji VLASTNI su len BIOLOGICKI... tovji vlastni rodicia su ti, ktori s ao teba staraju, a nadovsetko ta miluju...
@turgon nádych, výdych, ukľudni sa, stlm vzrušenie Sherlock, uvedom si že "fake" znamená falošný nick niekoho kto už tu pod iným je, to že je dneska registrovaná znamená len to, že je to čerstvý user, otázka absurdná nie je, tak sa choď vytešovať niekam inam
@emka011 - lesush nado mnou má pravdu, podľa mňa tvoja mama spravila chybu že ti to povedala takto skoro, na tvojom mieste by som na to prinajmenšom ešte na 8 rokov zabudol a možno potom sa s nimi skúsil stretnúť, ak budeš stále zvedavá, ale radšej možno vôbec, a URČITE nie niekedy teraz.
v prvom rade ti to mama nemala povedať v 12 rokoch ..ale až neskôr,ked už budeš dospelá,teraz ti tým ublížila,ale čo už -stalo sa ...
no a ja by som sa spýtala,koho vlastne dieťaťom som-ak to teda ona vie vôbec,ale nevyhľadala by som ich asi -ved ma nechceli ,nie ?tak načo ...si istotne spokojná tam ..
ja by som to chcela zistiť, nezaujímali by ma, ale chcela by som vedieť dôvod prečo ma dali na adopciu,ale skutoční rodičia by boli pre mna stále tí čo ma vychovali..ale chuť ich poznať to by ma premohlo...
Tí rodičia ťa vychovali, to sú tvoji rodičia. Tí biologický ťa odhodili.. Nemala by si sa pýtať, prečo by si chcela spoznať niekoho kto o teba ani nemal záujem?
@emmka011 Co by si mala robiť? Tak si adoptovaná, akoby to nebolo jedno... Budeš mať 18, odídeš z toho bytu imidžackeho a nasťahuješ sa kdesi do lesa, a môže ti byť jedno či si adoptovaná nebo n.
Mňa by zaujímalo, či ti to povedala nahnevaná - t.j. to z nej vyšlo v záchvate zúrivosti, alebo ste sa pekne posadili a kľudne ti porozprávala o týchto veciach?
mne to mama povedala, keď som mala 6 a myslím si, že to bol taký akurát vek, aby som to pochopila, lebo v 12-tich, no dosť by ma urazilo, ak by mi to vtedy povedala, a všetko by dovtedy tajila ja som ich nikdy nestretla, moji rodičia mojich "rodičov" nepoznajú a nevedia ich nájsť, ale vedia, že moja biologická mama ma ako dvojtýždňovú priniesla do detského domova a mala len 16, takže som rada, že to spravila, lebo inak by pokazila život mne aj sebe a áno spýtaj sa mamy, kto sú tvoji rodičia ja o svojich biologických neviem nič, ale viem, že určite boli svetlí, lebo ja som tiež taká no týchto rodičov, čo ma vychovali úplne mám rada a nikdy by som nevymenila, moju úžasnú rodinu za inú som naozaj rada, že som mala také šťastie a nezostala v decáku až doteraz
Ahoj te ! aj ja som adoptovana , uz od 4 rokoch viem ze som adoptovana ................. neviem vy jako bude te si hladat biologicku matku alebo nie,??? mozem sa vas oyptat ktori ste adoptovani kolklko ste mali gramov ked ste sa narodili a tsak vedeli by stemi to napisat dakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
toto sú Tvoji praví rodičia
Ale bohužial v jednom tí idioti maju pravdu.... naznačujú ti, že toto je niečo, čo za teba nikto nerozhodne , ale máš čas.... maš všetok čas sveta , opýtaj sa až budeš pripravéná a budeš vedieť, že to chceš.
ja by som bola zvedavá, ale zase by mi bolo lúto sa pozerať na to, že tí čo ma vychovali by mali pocit, že ma tým stratia, keď spoznám biologických rodičov. Máš to ťažké teda. Good luck!
Ale ak ti môžem poradiť, ako prvé by si sa s tým všetkým mala vysporiadať. I keď som v takej situácii nikdy nebola, rozhodne to nie je ľahké. Mala by si si uvedomovať že tvoji biologický rodičia sú skutočne len biologický. S tvojimi rodičmi možno nemáte spoločné gény, ale poskytli ti domov, rodinu, lásku, výchovu, vzdelanie, a tak ďalej... Keby ich nebolo, tak je tvoj život možno oveľa smutnejší. Ak si na nich nahnevaná za to že ti to nepovedali skôr, tak skús nebyť. Urobili to iba preto, aby ti neničili detstvo.
Keď s tým budeš zmierená a budeš sa cítiť pripravená, spýtaj sa. Je normálne, že by si chcela o nich čosi vedieť.
Ale podľa mňa by si sa s nimi teraz nemala stretávať, možno o pár rokov keď budeš o čosi staršia Potom sa skutočne rozhodneš, či to stretnutie chceš. Ale nič veľké si od toho nesľubuj...
Prajem veľa šťastia!
@emka011 - lesush nado mnou má pravdu, podľa mňa tvoja mama spravila chybu že ti to povedala takto skoro, na tvojom mieste by som na to prinajmenšom ešte na 8 rokov zabudol a možno potom sa s nimi skúsil stretnúť, ak budeš stále zvedavá, ale radšej možno vôbec, a URČITE nie niekedy teraz.
no a ja by som sa spýtala,koho vlastne dieťaťom som-ak to teda ona vie vôbec,ale nevyhľadala by som ich asi -ved ma nechceli ,nie ?tak načo ...si istotne spokojná tam ..
to je tvoja mama
spytaj sa, ale nevyhadavaj ich. aspon zatial nie