Zdravim, o rok maturujem, a jediny predmet ktory ma celkom zajima je matematika, budem z nej aj maturovat samozrejme. Este vobec niesom rozhodnuta kam mam ist ale rozmyslam nad odborom Manazerska matematika a odborom Ekonomicka a financna matematika.
@lama12345fiit S akým zámerom sem píšeš? Chceš zistiť viac o odboroch, ktoré si spomenula alebo nejaké nápady, aké by mohli byť ešte vhodné, keď máš taký záujem o matematiku?
obrvonjottr, neviem jak to myslis ale hej...oba tie odbory su na Matfyz UK,
a hej chcem zistit nieco viac o tychto odboroch, kedze nemam ani predstavu co sa presne ako studentka tychto odborov budem ucit a ani co ako absolventka tychto odborov budem po skole robit...chcem proste zistit nieco viac lebo oficialna stranka UK mi toho vela nepovedala.
O tom, čo budeš robiť po škole, ti oficiálna stránka nepovie presne, iba ťa zorientuje, kde sa vieš uplatniť, keďže bude dosť závisieť aj od toho, koľko zo svojho štúdia vyťažíš, ako ti to pôjde a možno časom sama získaš nejakú predstavu, kde by si chcela pracovať.
@consultor dakujem za odpoved , este ma nieco ale zaujima, na internete sa niak neviem dostat k informaciam ze ako je to studium tazke...resp. kolko ludi ho spravi, kolko ludi vyhodia a pod...
a este predtym si sa pytal ze ci ma zaujimaju niake ine moznosti ktore by mohli byt vhodne ak mam rada matematiku, tak hej, aj to ma zaujima, kedze tato manazerska resp. financna matematika mi napadla len preto lebo neviem co ine...
@lama12345fiit Pokiaľ viem, tak by mal existovať nejaký dokument, kde sú štatistické údaje ako počet uchádzačov, počet prijatých a neprijatých a mnohé iné, ale viem aj to, že je to dobre zahrabané a človek musí chvíľu hľadať, kým to nájde. A neviem ti poradiť, ako či kde to nájsť, keďže ja sám som to nehľadal.
Ktorá časť matematiky ťa najväčšmi zaujíma?
Čo sa týka iných predmetov, je nejaký, ku ktorému máš ako-tak pozitívny vzťah?
@consultor nie žiadny iné predmety ma moc nezaujímajú, ale tiež nechcem ísť študovať iba čisto matiku lebo to by na mňa bolo moc tak preto som nad tou manažérskou premýšľala a čo presne ma z matiky najviac baví tiež moc neviem lebo maturujem až o rok čiže ešte o tom nemám taký prehľad
@lama12345fiit A čomu sa venuješ vo voľnom čase? Lebo s matikou sa môžeš stretnúť aj pri iných odboroch ako EFM a MM, trebárs na architektúre, na informatike...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
a hej chcem zistit nieco viac o tychto odboroch, kedze nemam ani predstavu co sa presne ako studentka tychto odborov budem ucit a ani co ako absolventka tychto odborov budem po skole robit...chcem proste zistit nieco viac lebo oficialna stranka UK mi toho vela nepovedala.
EFM - leták:
» fmph.uniba.sk/fileadmin/fmfi/...
EFM - študijný plán:
» sluzby.fmph.uniba.sk/infolist/sk/sp_...
MM - leták:
» fmph.uniba.sk/fileadmin/fmfi/...
MM - študijný plán:
» sluzby.fmph.uniba.sk/infolist/sk/sp_...
O tom, čo budeš robiť po škole, ti oficiálna stránka nepovie presne, iba ťa zorientuje, kde sa vieš uplatniť, keďže bude dosť závisieť aj od toho, koľko zo svojho štúdia vyťažíš, ako ti to pôjde a možno časom sama získaš nejakú predstavu, kde by si chcela pracovať.
a este predtym si sa pytal ze ci ma zaujimaju niake ine moznosti ktore by mohli byt vhodne ak mam rada matematiku, tak hej, aj to ma zaujima, kedze tato manazerska resp. financna matematika mi napadla len preto lebo neviem co ine...
Ktorá časť matematiky ťa najväčšmi zaujíma?
Čo sa týka iných predmetov, je nejaký, ku ktorému máš ako-tak pozitívny vzťah?