Zvoľte to, čo by ste naozaj chceli - nezaujíma ma, či máte partnera, alebo či si to viete predstaviť s tým, ktorého máte. Zaujíma ma, ako to cítite vy, bez ohľadu na momentálne okolnosti, vek a iné. Ďakujem.
chcem chcem, neviem si predstaviť svoj život bez dieťaťa, nehovorím že ho chcem už aj teraz hneď, ale časom určite, myslím že by som považovala svoj život nenaplnený, keby som žiadne a dieťa nemala. a svadba k rodinnému životu patrí.
trochu ma ta odpoved nevystihuje, lebo pre mna je moj pravy ten, ktory sa tiez nechce zenit a mat deti. keby to chcel, tak by to ten pravy byt nemohol.
@atropabelladonna aha, čiže ideálny pár by ste boli, keď ani jeden nechce deti ani svadbu, dobre to chápem? A prečo si sa tak rozhodla, alebo prečo to tak vnímaš?
pri tejto odpovedi sa nedá nezohladňovať vek. Teraz to cítim tak, že dieťa nechcem. A jediný dôvod na to je, že by som mu musela príliš vela obetovať. Jednak tehotenstvo je strašná záťaž pre telo (moja mama má doteraz z neho zdravotné dôsledky takže asi som v tomto paranoidná.) Utrpí tým aj fyzická stránka ženy ale ok to by som predýchala ďalej žena musí chvílu zostať doma čiže nemôže pracovať. a stáva sa vlastne úplne závislá na mužovi. a jasné, môže ísť potom do práce dosť skoro, lenže potom by sa vlastne o dieťa staral niekto iný. a teda ani myšliena spraviť si dieťa a potom s ním takmer nebyť sa mi nepáči.
ale problém je, že väčšina chlapov chce deti takže to vidím ako problém.
mno sice som dala možno 2... ale nezavisí či chcem alebo nehccem deti od toho či "stretnem tú pravú" alebo čo... zavisí to skorej od iných okolností..... čiže názor nemením na základe partnerky ale na základe vlastných pocitov ako sa v budúcnosti rozhodnem... ale skorej si myslím že to bude tak ako to aj je teraz a to že deti nechcem
@danica123 ďalšia feministka Bože, tak by si nepracovala. Je to výsada ženy, vynosiť a porodiť dieťa...
To je jedno, že TERAZ by si to dieťa nevedela uživiť a venovať mu čas. V tých odpovediach nie je časový limit, kedy by si to dieťa chcela. Stačí vedieť, že cho (ne)chceš.
@fleur1301 nájdi si prosím ťa výzman slova feministka skôr než ho použiješ a načo ti bola vlastne celá táto anketa? niečo sa spýtaš, človek ti normálne odpovie a ty ho za to skritizuješ???? ako sorry že to chcem niekam dotiahnuť, vela sa učiť a cestovať a kedže viem že by som zanedbávala dieťa tak ho radšej mať nebudem.
teraz som trochu podráždená, lebo ja som ti normálne slušne odpovedala a ty hneď na mňa útočíš s tým, že som feministka. doteraz som ťa tu celkom brala za inteligentnú osobu...
a to TERAZ bolo myslené v zmysle, že ho nechcem ale vieš nemôžem vedieť, či sa vo mne neprebudí materinský inštinkt o 8 rokov keď naokolo budú mať všetci deti
nechcem tu byt pre svoje dieta, nech sa deje cokolvek. je to moj zivot a ani zdaleka som si nesplnila vsetky tuzby, ktore su najlepsie bez dietata. keby som ho mala, asi by som mu aj vela veci zavidela a bola zla matka. lebo by som robila veci inak ako ta moja a bolo by mi smutno, ze ta moja mala ine nazory na vychovu a tak som sa citila s nou smutna a nemilovana. a ktovie, ci by to decko tiez nemalo iny nazor...prosto mam pocit, ze by to bolo cele zle a ze na to nemam nikdy, nielen teraz. proste sak to je otravne, nemat vlastny zivot, starat sa len o rodinnu pohodu. mne vychovuje neviazany zivot a este dlho chcem. neviem si predstavit, kedy by som uz chcela zit vo vlastnej rodine. aj moja vlastna ma dost otravuje, pre mna rodina nie je taka hodnota ako ine veci v mojom zivote. ale laka ma, ze by som raz videla svoju krv, aka je, ako vyzera, zrealizovat veci tak, ako som chcela od svojej matky, ale jej to bolo cudzie...zo svojho detstva som ziskala urcite idealy, ktore nemam kam pretavit, len ak by som mala vlastne dieta. o cudzie nemam zaujem v takej rovine, ako si predstavujem. uvidime.
Bojím sa, že by som bola strašne zlou matkou. Zatiaľ nie som ani dobrým človekom, ktovie, koľko to potrvá, než sa k nemu priblížim a budem môcť uvažovať o generačných poslaniach. Nehovoriac o tých divných spôsoboch, akými sa vraj deti získavajú .
Ale svadbu by som chcela nejakú hodne nekonvenčnú . Rozhodne by som neprežila 9cm opätky a kvety vo vlasoch, to veru ee.
rozhodne chcem deti. ja ak by som aj teraz otehotnela, tak si dieťa nechám (kedysi by som uvažovala nad interupciou kvôli veku, teraz to už beriem ako svoju zodpovednosť).
chcem mať potomstvo.
na svadbu nemám taký vyhranený názor ako kedysi (inštitúcia manželstva mi prišla ako absolútna zbytočnosť a prežitok). nepovažujem za životne dôležité sa vydať, ak však príde niekto, kto ma sám sebou presvedčí o tom, že s ním chcem byť do konca života, tak sa vydám.
(ak sa niekedy vydám, tak sa fakt nechcem rozvádzať. myslím si, že ľudia, ktorí sa raz rozhodli žiť spolu, by sa mali naučiť riešiť konflikty medzi sebou a postupovať ďalej )
@sapphirizing prosím, ja veľmi nerozumiem tej formulácii o tom, že to je tvoj život a keby si mala dieťa, tak by si tu bola pre niekoho iného. môžeš mi to bližšie objasniť, ako si to myslela?
@holandskasalama zle som sa vyjadrila. musel by to byť niekto, kto by mal rovnaký postoj k vzťahom ako ja. kto by sa pri menšom probléme neotočil a nezdrhal preč, ako to je dnes medzi ľuďmi bežné. mám pocit, že mnohí riešia rozvodom aj to, že ten druhý chrápe viac, než sa im to zdá únosné.
A z toho čo ste písali...by ste to ani nemali brať ako urážku. To je proste realita - "chcem žiť pre seba, je to môj život, chcem hento, chcem toto, chcem cestovať, chcem zarábať ťažké prachy."
@danica123 to je super, veľa sa uč, niekam to dotiahni, urob kariéru, kúp si všetko, po čom budeš túžiť...a umri sama. Starni sama. A všetko, čo si mala zdedí kto? Tvoji kamaráti? Tí budú cca vekovo na tom rovnako ako ty, tak možno už budú tiež na pokraji smrti...to by nemalo zmysel. Rodičov už mať nebudeš, deti tiež nie...Tak obohatíš našich politikov
Nad tým si sa nezamyslela, že budeš v tom svojom prepychu a cestovaní a veľkom baráku, na ktorý si zarobíš, lebo budeš vlastniť firmu, SAMA?
A nebuď hneď netýkavka. Tvoj názor na mňa mi je úplne ukradnutý, hlavne, ak ho meníš kvôli tomu, že ti napíšem, že si feministka. Myslím si, že ľuďom sa dá "nadávať" aj do horších vecí...
@grietusha súhlasím, tiež sa mi zdá, že dnes si ľudia zvykli od problémov skôr utekať ako ich riešiť. na druhej strane ľudia sa menia, niekedy sa ukážu až v istých životných situáciách. v niektorých prípadoch môže byť rozvod jednoducho lepším riešením. asi sa zhodneme, že to záleží od konkrétneho vzťahu, ľudí, charakteru problémov atď.
@fleur1301 je to tak, som sebec. nemám potrebu sa obetovať pre druhých keď NEMUSÍM. Prečo by som to aj mala robiť? Ako sama? Veď manžela chcem, kamarátov chcem. Aj tak sa veľa detí odsťahuje od rodičov niekam do Tramtátie takže ty budeš rovnako SAMA ako ja. A kto po mne bude dediť je pre mňa úplne to najmenej podstatné.
Ale prečo by si mala hneď niekomu nadávať len za to že ma iný názor? keď ten názor nechceš počuť, nepýtaj sa naň. ty si založila fórum kde sa pýtaš, nie ja
@danica123 ďakujem, práve si mi pripomenula, prečo si nerozumiem s ľuďmi, ktorí nechcú deti. ("som sebec. nemám potrebu sa obetovať pre druhých, keď NEMUSÍM.) tá vypočítavosť a myslenie na vlastné pohodlie je nehorázne mrzkou a obrovskou škvrnou na charaktere.
@grietusha zas nie je sebec ako sebec. dokážem obetovať pre druhého NIEČO ale nie celý život. a ak ti to nerpíde v poriadku tak ok, ty sa kludne celá rozdaj pre dobro rodiny ale ja mám aj svoje priania ktoré chcem naplniť.
to patrí aj tebe fleur. máme iné priority. ja by som bola nešťastná kebyže sa musím toľko obetovať a vy by ste boli nešťastné, keby ste sa nemali pre koho obetovať. to je asi všetko čo k tejto téme môžem povedať. ale iné priority by nemali byť dôvod aby si ludia navzájom nadávali. veď ja vám do toho nezasahujem. robte si čo chcete. Pekný deň
@danica123 tak to sme sa vôbec nepochopili. ja tu nehovorím o žiadnej obete celého života. nemám pocit, že by ženská mala samú seba stratiť, pretože má dieťa.
nevieš, aké mám priority a ani aké mám priania, nič z toho som sem nepísala ak si myslíš, že ženská, ktorá chce deti, je nesebestačný domased, ktorý jediné, čo v živote chce, je vytierať zadky a variť, tak sa mýliš.
deti by som este brala (ak by ich niekto porodil za mna), ale vydavat sa nemienim. a nezalezi na tom, ako velmi by ma ten dotycny prosil. jednu zlu skusenost so zasnubami uz mam, nepotrebujem dalsiu.
btw. svatba v dnesnej dobe je zbytocne drahy luxus a... pre mna je to uz navyse aj prezitok dob davno minulych
@gritusha ty máš fakt 16 rokov? Nechce sa mi tomu veriť. @danica123 prečo "obetovať celý život"? Citujem tvoj príspevok "Aj tak sa veľa detí odsťahuje od rodičov niekam do Tramtátie" - takže to nie je na celý život, však ?
Úplne súhlasím s @grietusha@43 Tá pohodlnosť a sebectvo sa aj mne protiví. Ak má na to niekto iné dôvody - zdravotné, alebo že nenávidí deti, alebo je neviem čo - niečo, čo by bolo naozaj dôvodom na to, aby tie deti nemal, tak ok. Alebo keď je žena/muž neplodný. Ale preto, lebo sa ti nechce obetovať? Lebo máš svoje plány a priania? Preboha, veď to je také plytké...
Raz možno dozreješ a zistíš, že materstvo nie je o tom "mať sa pre koho obetovať". Ale teraz nemá zmysel ti to písať.
Neviem, či budeme rovnako samé - lebo ty si medzi svojimi prianiami a učením a kariérou musíš toho chlapa nájsť, nájsť si čas na svadbu a aj naňho, aby ti nezdrhol Ja už toho svojho mám.
A ináč, si strašná ješiťáčka - pokiaľ viem, feministka nie je nadávka, tým pádom som ti do ničoho nenadávala. A pokiaĺ viem, písala si, že si chceš naplniť túžby a nie venovať svoj život deťom, že keby si ho deťom venovala, nemôžeš pracovať, nikam to dotiahnuť a ešte by si musela, PREBOHA, byť odkázaná na chlapa. Tak ak toto nezaváňa feminizmom, tak neviem...
@grietusha jasne, ze matka si nemoze povedat: teraz je to decko otravne, tak sa idem venovat sebe, ked zatial pri najhorsom zomrie, je to dan za moju chvilku pokoja a ja som ochotna ju zaplatit. potrebujes mu obstarat po cely zivot bezpecie a to by sa mi teda nechcelo. (tebe hej?) jasne, ze keby som ho uz mala, tak by som sa snazila a nemala by som takyto postoj, ale kedze este nechcem byt az tak starostliva, tak asi nechcem ani decko. asi takto som to myslela. pochopene? vlastne mi nie je jasne, comu nerozumies. zda sa mi skor, ze som ta viac pohorsila nez by si mi nerozumela. nemam rada, ked sa niekto sprava takto...
@fleur1301 to nie je o tazkych prachoch, ale o prachoch vobec. keby som mala tazke prachy s vyhliadkou, ze ich dlhodobo budem mat tazke, tak uz som na 3/4 presvedcena, ze to bude dost zvladnutelne pre mna, aby som do toho sla a obetovala to potrebne pohodlie pre dieta...
@sapphirizing potomok nie je celý život dieťaťom. a pri dieťati sa dá bez problémov venovať aj sebe. je to len o kompromisoch. a po celý život mu zaobstarávať bezpečie? ja som myslela, že výchova je o tom, aby bol potomok postupom času schopný fungovať samostatne vo svete a nie s matkou za zadkom, ktorá sa mu bude starať o bezpečie.
@danica123 ty teda davas.....mam dieta, moje telo ani dusa tehotenstvom rozhodne neutrpelo bola som sice na materskej nejaky cas, ale od chplapa som nebola azvisla.....myslim, ze ti nic nevravi pojem manzelstvo a hlavne to na com je zalozene......v manzelstve sa nikto na nikom neprizivuje....to by bolo rovno odsudene na zanik....(cize s tymto pohladom sa rozhodne nevydavaj a asi ani tie deti nebudu vhodna volba......to nie je pre pohodlnych...)
@griestusha prave tie komprosimsy...asi by to bolo zle a ani dieta by nebolo celkom spokojne, ako ich robim a ani ja. po cely zivot, ktory prezije so mnou, nie cely jeho zivot. tiez si myslim, ze vychova je dost tazka, aby som si nemusela byt ista, tym, ci to zvladnem. a chcela by som, aby ma v 18 opustilo, mozno aj skor. rodina je hrozne tazka vec. myslim, ze by to z mojej strany bol hrozny fail.
@fleur1301 ano, idealny muz ma mat take nazory a hodnoty ako ja, cize nema chciet ani svadbu a ani deti. a takeho muza uz aj mam.
preco som sa tak rozhodla? nemam na to dost odvahy. mat deti obnasa neskutocne mnozstvo potencionalnych problemov a starosti. zacina to tehotenstvom a konci to az vo chvili, ked zomriem ja alebo moj potomok. mam svoj zivot a zivotny styl rada, vyhybam sa zodpovednosti a povinnostiam za inych ludi a snazim sa zvladnut veci sama za seba. nenavidim zmeny, nove veci, ktore su mi na pritaz (a to nova rodina, do ktorej sa vydam a deti nepochybne su). je mi dobre tak, ako zijem a nikdy za cely moj zivot som sa nezamyslala nad tym, ze by som sa mala vydat a mat deti.
ale co sa tyka cudzich ludi a priatelov, tak rada chodim na svadby a aj sa rada hram s detmi
@sapphirizing keby sa ľudia pozerali na to, že musia byť pohodlne zabezpečení (finančne) na to, aby si urobili dieťa, tak vyhynieme. Neobhajujem to, aby 15 ročné deti, ktoré nemajú kde bývať mali deti, isté zabezpečenie človek potrebuje na to, aby to s ako-takým pohodlím zvládol - ale to neznamená, že by to nezvládlo aj to 15 ročné decko so svojim dieťaťom na ulici. Len nechceme, aby materstvo bolo utrpenie, že? Tie peniaze na to, aby si bola matkou, nepotrebuješ. Potrebuješ ich pre svoje pohodlie. Sebecké.
Ale ako píše @sorciera , to nie je pre pohodlných. Tak kašlime na to, nemá to zmysel
A s prepáčením - žena, ktorá nechce deti pre mňa nie je žena a ty, @danica123 to ber kľudne aj ako urážku.
A vlastne, kým tie deti nemá, je dievča. Až do smrti. Zodpovednosť a nesebeckosť sú vlastnosti (správnych) rodičov - dospelých ľudí. Kým nebudeme mať deti, všetci sme len deťmi. Pretože keď príde to dieťa, už to nie je len o našej osobe. O tom, čo chceme. Už je to v prvom rade o tom, čo potrebuje to dieťa. A jeho nezaujíma, či máš 40°horúčku, alebo máš opicu, alebo si sa dobre nevyspala. A aj o tom to je - byť dospelý, zrelý, vedieť sa obetovať, vedieť myslieť v prvom rade na niekoho iného, nie len na seba, svoje túžby a priania. A keby sa ti náhodou stalo, že otehotnieš, myslím si, že tieto veci by si pochopila sama. A keď by si to dieťa prvýkrát zbadala, tak by si si najradšej oplieskala hlavu o stenu za tie bludy, čo si tu popísala...ale to sú len moje domnienky
@alpanu by ma zaujímalo, či by ti prišlo ako prežitok aj po tom, čo by mal tvoj muž nejakú nehodu a nepustili by ťa za ním ani by ti o ňom nepovedali žiadne informácie v nemocnici a tak podobne.
@fleur1301 tvoj názor je až príliš ideálny sa mi zdá. ale to je dobre, podla mňa budeš super matka
asi so mnou budeš súhlasiť, že deti sú obrazom svojich rodičov a keď sa pozrem naookolo, pozri ako sa veľa detí správa. tým asi nebol venovaný čas a láska. tým chcem povedať, že nie všetci sa chcú "obetovať" pre deti ani keď ich dokonca majú. mne príde tá sebeckosť u ludí prirodzená. všetci sa chceme mať dobre, len už od jednotlivca záleží, za akú cenu sa chcemať dobre
@sapphirizing kompromisy treba vedieť robiť. kompromis nemusí mať negatívnu konotáciu.
ale nechajme to tak. ty deti nechceš, lebo si myslíš, že to nezvládneš, čo je vlastne podľa mňa férový postoj, keď človek zhodnotí vlastné sily.
inak, myslím si, že úplne najlepšie, čo sa môže človeku stať, je odovzdať niečo ďalšiemu človeku, naučiť ho niečo, odovzdať mu myšlienky a ideály a potom sledovať, ako to v ňom klíči a zreje a vedieť, že tvoj život nebol taký márny, lebo tvoje "posolstvo" putuje ďalej (nehovorím, že to sa stane každému rodičovi. väčšinou sa dieťa učí od niekoho iného. ale chcela by som pokračovať v tom, ako ja vnímam svoju mamu a ako vnímam svojich starých rodičov a to, čo ma naučili)
@fleur1301 myslim, ze keby mali deti len ludia financne zabezpeceni, svet by nemal chudobu a to by bol raj. pri 7 miliardach ludi vyhynut? smiesne. je tu take kvantum nezodpovednych ludi co sa tyka nazorov na rodinu, ze ludia uz nikdy nevyhynu, aj ked bude hrstka karieristov. stacilo by, ak by mali deti uz len ti najbohatsi. no naco prosim ta si necha dieta matka, ktora nevie, ci dalsi mesiac zvladne vyzit...akoze to je zbytocne. zbytocny zivot, jej a aj toho jej dietata. myslim, ze je to od nej nefer, priviest na svet taky zivoriaci zivot. a ja keby som mala teraz (co by som ani hormonalne podla endokrinologickyy nedokazala) tak by sme do par mesiacov skrachovali ak by sme si nenasli s mamou mensi byt a nezacali uz fakt zit ako chudaci. myslim si, ze moj postoj neni sebecky, ale zodpovedny a ty robis unahlene zavery...nepoznas ma. nesom ani zdaleka taka bohata, aby dieta znamenalo len vzdat sa pohodlia. neviem, odkial si to vzala, ze by som to financne uplne v pohode zvladla. a chudoba nie je neprebytok pohodlia ale nenaplnenie zakladnych zivotnych potrieb. tam nechcem byt, sorry.
@fleur1301 dnesna doba je skazena...vidis, ze rodicia tymto mladym nedali vzory, nedali hodnoty ako rodina, deti......jedine, co ich zaujima je vlastne pohodlie......sebectvo je moderne...bleee (to su hodnoty...)....ale zas radsej ench tito nezodpovedni nemaju deti, lebo vychovaju dalsich nezodpovednych.....(mna viac mrzi, ze tymto sposobm zmyslania, nas na Slovensku prevalcuju cigani:/)
Nemusí to podľa mňa byť nevyhnutne o tom, že im nebol venovaný čas a láska. Môže to byť aj o tom, že ľudia sú dnes svine, nemajú tradičné hodnoty, majetky stavajú nad lásku, nad rodinu, nemajú žiadne zábrany ani morálku - veď aj v tejto diskusii si ukážku z toho videl. Všetko, čo bolo "kedysi" - čo nebolo zas až tak dávno - správne a prirodzené sa dnes haní - lásku netreba, stačí sex; vzťahy sú nanič; načo deti; svadba je len formalita - veď žiješ len raz, preboha! Slop, súlož, cestuj, celý život makaj - všade samá matéria...a potom to takto vyzerá. Pretože tí ľudia, ktorí boli v tejto "staromódnej pradávnej filozofii" vychovaní, sú gentlemani, ktorí si vážia ženy, sú to ženy, ktoré nie sú kurvy, vedia variť, postarať sa o deti, neslopú jak chlapi a to je tá generácia, z ktorej sme ešte my vyrástli. Keď sú dnes také hodnoty aké sú, samozrejme, že to takto dopadne.
Kurviť sa je dnes normálne, byť k sebe navzájom ako psi, nechcieť vzťahy a užívať si svetské zábavky a materiálne veci. Preto si dnes nikto nič neváži, preto si ľudia ubližujú...kedysi boli ľudia ľudskí k sebe navzájom, držali spolu, pomáhali si a to sa pozrime len do socializmu, ktorý nebol až tak dávno. Úžasný pokrok, len čo je pravda.
A práve čítam @67 a zase nemôžem nič, len súhlasiť. Deti nemajú byť o tom, či máš na ne peniaze a či si zabezpečený, ani nemajú byť na obtiaž, aj keď - áno, samozrejme, viem, že je to "obmedzenie" - ale stojí za to, lebo má oveľa väčšiu duchovnú hodnotu ako to, že budem mať kopu prachov.
@sapphirizing nesúhlasím s tebou, ale to je jedno. Ty máš svoj vyhranený názor, ktorý sa mi nepáči a nesúhlasím s ním, tebe sa nepáči môj a tiež s ním nesúhlasíš. Ani jedna tú druhú nepresvedčíme, zbytočne sa budeme hádať. Je to tvoj život, rob si s ním čo chceš
@sorciera akosi som sem zabudla dať možnosti aj pre mňa (vydatá zatiaľ bez detí) a pre teba (vydatá s deťmi) A celkovo tých, čo už sú vo zväzku manželskom alebo majú deti. :/
@lenkaska1 viem, že ich tu je dosť, ale ja poznám viac tých starších Na druhej strane, tomu napísanému veku v profile never (vo väčšine prípadov)...zatiaľ sa nikto takto...detinsky ako ty nevyjadril
keby mam take stastie, ze by som nasla osobu, ktora by bola normalna a dala sa povazovat za nejakeho "praveho", tak by som aj tak svadbu nechcela (mozno az v nejakom vysokom veku, ked uz by ten vztah bol dostatocne dlhy a svadba by vlastne nezohravala skoro ziadnu rolu, resp. niezeby som ju vtedy chcela ale uz by som sa jej nebranila.)... A dieta mozno maximalne jedno.
Proste ja nevidim v dietati a rodine taku idylku ako väcsina ludi. Ludia si myslia ake budu mat super deti a ako ich uzasne vychovaju a pritom si neuvedomuju, ze to nieje len o vychove. To dieta moze mat otrasnu povahu, moze v skole sikanovat ostatnych, moze byt kriminalnik, drogovo zavisly asocial, moze z neho vyrast proste hocico aj napriek tomu, ze sa rodicia budu snazit mu dat najlepsiu vychovu, aku vedia. Nehovoriac o tom kolko je s dietatom starosti a o kolko nervov a energie je schopne cloveka obrat.
Ale to je len moj nazor. Mozno to niekomu pride prehnane, ale ja sa len proste nesnazim prilis unasat nejakymi citmi, pudmi a idylkami o tom ake su deticky krasne a nunu a potom byt v buducnosti na seba nasrata ako som si pokazila zivot.
A ešte vlastne aj kvôli mojej povahe, ktorá nemá na deti nervy. Pokiaľ vidím niekde ziapať malé dieťa, tak mám chuť zabíjať všetko naokolo a fakt pochybujem, že by som ho bola schopná vychovať bez nejakej ujmy na zdraví
najviac luto mi je faktu, ze skoro vsetci tu co sa vyjadrili ze deti nechcu, tie deti budu mat a tie budu uplne krasne, poslusne a vydarene
zato ludia co po detoch tuzia sa ich vacinou ani nedockaju,alebo s nimi maju viac starosti (ci uz fyzickych,alebo mentalnych) nez by bolo unosne
kazdopadne by bolo fajn keby par ludi na tomto svete vynechalo plodenie deti, lebo zem je preludnena a svetova vlada zacina natom pracovat tym, ze naschval siri choroby
ak ten pravý zaklope na moje dvere niekedy v tomto živote a nie v nejakom inom paralelnom vesmíre, tak určite áno a proste veľmi si to prajem. nehovorím že sobáš je najdôležitejšia vec v celom živote, ale ak si budeme obaja istý že ten druhý je to najlepšie čo nás stretlo, že to chceme a že chceme byť dokonca života spolu tak proste to tak aj bude a sobáš je pekné spečatenie a to nemusí byť ani nejaké nóbl s 52345 hosťami (dobre to preháňam). a dieťa chcem tiež, už teraz ma chytá kríza keď vidím maminky s bruškami a malé bábätká a deti čo sa hrajú v škôlke, ja proste túžim po dieťati a rodine, nie teraz samozrejme ale časom dúfam to všetko pomaly príde.
Nechcela by som byť vydaná. Ale keď som bola mladšia, žartovala som, že ak mi niekto kúpi prsteň so smaragdom, zaplatí mi krásne šaty a zorganizuje svadbu niekde na pláži, alebo na nejakom peknom historickom mieste, tak by som povedala áno Material girl som
Ale nie... nemám záujem o to mať deti, fakt ich nezvládam a nemám k nim vzťah. A nemám záujem byť vydatá, ale je to skôr niečo, čo ma až tak netrápi, nebazírujem na tom tak, ako na tom, že nechcem deti.
môžem sa opýtať, čo plánujete robiť také veľké v živote, že potomkovia by boli príťažou? idete vynájsť liek na rakovinu, pomáhať do krajín tretieho sveta a popritom objaviť teplú vodu? alebo čo je to ten "váš život", o ktorý by ste prišli?
pýtam sa, pretože ma to naozaj zaujíma, nechcem rýpať. sama žijem veľmi aktívne, zapájam sa do mnohých projektov, cestujem, študujem, pracujem, dobrovoľníčim, venujem sa rôznym činnostiam aj mimo tohto všetkého, no chcem dieťa, nemám pocit, že by som musela "obetovať". človek predsa nemôže celý život robiť to isté, nie? O___o
neviem si predstaviť, že by som sa v budúcich 10 rokoch nechala prehovoriť na svadbu a na dieťa už vôbec nie.
takisto, ako nikdy nechcem vlastniť nehnuteľnosť či auto - je to priveľký záväzok a cítila by som sa, že si nemôžem zo dňa na deň zbaliť kufor a zmiznúť.
čo sa týka diskusie v tomto fóre, stotožňujem sa s @saphirrizing a @danica123 v tom, že dieťa by ma obmedzovalo.
nemám potrebu rozmnožovať sa, pretože si myslím, že "rodina" sú aj tak úplne cudzie duše, ktoré sa náhodne narodili spriahnuté rovnakou krvou. neprikladám "rodine" nijaký význam. môžem celý život prežiť blízko ľuďom, ale bez toho, aby bol niektorý z nich na mne výrazne závislý alebo ja závislá na ňom.
myslím si, že moji rodičia by mali ďaleko bohatšie a pestrejšie životy, keby sa nemuseli všeličoho zriecť, aby zabezpečili blaho sestre a mne.
manželstvo mi pride už totalne zbytočne a deti by som aj chcel mať ale ked si predstavim v akej dobe bude vyrastať tak radšej nie, nečaka ho nič dobre...
chcem mať dieťa(deti) a manžela, chcem šíriť svoj genofond, starať sa o niekoho, mať niekoho ako oporu (aj v starobe) a samozrejme sa venovať aj sama sebe a robiť čo ma baví.
nemyslím, že by mi to nejako znehodnotilo život, alebo že nutne musím týmto upadnúť do stereotypného a nudného života. práve naopak.
áno, mám strašne konzervatívny, nemoderný názor a som neemancipovaná krava. to ste chceli?
@fleur1301 Mňa hlavne udivuje,že založíš anketu,kde ľudia zahlasujú a kto vyjadrí iný názor ako je ten tvoj,tak do neho okamžite začneš útočiť. Je to snáď také hrozné že niekto nechce mať deti? Nech nato má akýkoľvek dôvod,hoci aj to že je sebec,je to čisto jeho vec a ja na tom nevidím nič pohoršujúce,tebe predsa nikto mať deti nebráni,tak kde je problém?
@fleur1301 whaaat? "zena ktora nechce mat dieta nie je zena" ??????
a to je kde prikazane, v ktorom zakone? starom, novom, nejakom aktualnom? ci budeme prudko poeticki a budeme tvrdit, ze zenin zivot sa naplni az ked bude mat dieta? dovtedy nema zmysel?
dost bolo rozcarovania.
dieta istotne niekedy raz mat chcem, ale az v takom obdobi ked si budem ista, ze ho pripadne zvladnem SAMA uzivit a vychovat. nikdy sa dietatom nechcem stat zavisla na chlapovi, nikdy.
a k svadbe, aj tu v kutiku duse chcem, avsak myslim ze po mojom sklamani sa uz nikdy neodhodlam, aj keby prisiel ten pan pravy, dokonaly, idealny, akykolvek. manzelstvo dnes uz nie je zarukou nicoho, papier dvoch ludi nikdy pri sebe neudrzi a ak sa to pokasle, je lepsie byt "free to go" ako sa zvazovat umelymi zvazkami. mnozstvo parov v manzelstve spolu zije len pro forma, aby nemuseli riesit formality a majetky, co je uplne zcestne.
@burble sleep as android sa to vola.. Nastavenia-zaznamenavat zvuk pri spanku - proti chrapaniu. nemam to otestovanie, ale da sa vybrat mlaskanie, alebo vibrovanie, alebo oboje
@grietusha je dost mozne, ze svoj zivot zasvatim vyskumu liekov a pomoci chorym a chudobnym.. ak sa mi podari dokoncit skolu. ale to nie je hlavny dovod.
po precitani niektorych komentov som sa rozhodla sa k tomu dalej nevyjadrovat. je to moja vec, moj zivot, moje rozhodnutia a vobec to tu nikoho nemusi zaujimat. nie som hriesnik a nemusim sa spovedat ziadnym arogantnym egoistickym uzivatelom, pre ktorych je vlastny nazor bozstvo a nazory inych odpad.
@atropabelladona normálne sa pýtam v diskusii. pokiaľ máš problém s diskusiou, kde má druhá strana opačný názor než ty, tak by si sa nemala vyjadrovať. mne vôbec nejde o tvoj život a o to, čo s ním robíš, absolútne ma nezaujímaš. ale si predstaviteľom názoru, ktorému nerozumiem, tak sa ťa pýtam na objasnenie.
@grietusha ja nemam problem vyjadrit svoj nazor, povedat ludom svoje dovody, ale preco by ma mal niekto urazat, ze zena bez deti nie je zena a podobne? nebudem prispievat do diskusie plnej urazok a nevrazivosti. mozeme to prebrat v TS ale nie tu, kde len supy cakaju na dalsi kus masa.
@demonicbass už som písala sorciere, že som neurobila tieto možnosti - vydatá, chcem dieťa, vydatá - mám dieťa, mám dieťa - nie som vydatá a ich variácie... som to nedomyslela, takže ani pre mňa nie je možnosť
@yngrytka@tommy hot rovnako, ako oni majú právo vyjadriť svoj názor, mám toto právo aj ja. Myslím si, že sú na birdzi aj ľudia, ktorí reagujú na druhých oveľa horšie...proste, pre mňa je vydať sa a mať deti NORMÁLNE a prirodzené, a keď to niekto nechce, chcem vedieť dôvod...a som trošku znechutená z uvedených dôvodov. @tommy to nie je, že ma ten ich názor nezaujíma, len s ním nesúhlasím. Tak isto, ako oni nesúhlasia s mojim...a ja im to tiež neberiem.
@willbebetter keď už ma cituješ, tak doslovne, ok? Napísala som, že žena, ktorá nechce mať deti nie je PRE MŇA žena. To je môj názor. A áno, myslím si, že to je naplnenie života ženy, rovnako ako láska - a to je tiež môj názor.
Áno, kus papiera dvoch ľudí spolu neudrží, ale keby si aj vydatá bola, tak zase nie je problém sa rozviesť...prednedávnom sa mi rozvádzal jeden známy a bola to záležitosť 15tich minút, lebo v tom ich manželstve už bola aj tretia, aj štvrtá osoba - rozvedení na prvý šup. Takže - áno, na jednej strane ti ten papier nič nezaručuje, ale zase to nie je ani taký problém ho zrušiť....takže celkom "free to go" si. Myslím si, že väčším "zväzovačom" sú pôžičky, hypotéky, spoločné nehnuteľnosti atď...
@husky tiež to tak vnímam...ok, možno veľa ľudí z tých, čo tu tvrdia, že deti a manželstvo ani za boha mať nebudú, dozrejú a budú spievať inú pesničku, niektorí možno nie. V podstate ale ten "výsledok" neberiem ako konečný, pretože viem, ako VEĽMI dokáže človek zmeniť názor, keď "ten pravý" príde. A samozrejme, veľa z tých zarytcov si neuvedomí, ako ich ten správny človek dokáže ovplyvniť v tomto názore a preto bude zaryto tvrdiť, že ich ani ten pravý nezmení.
@atropabelladona ospravedlňujem sa, ak som ťa urazila tým, že mám svoj názor, rovnako ako ty. Ak si myslíš, že tvoj názor a tvoj život nikoho nemusí zaujímať, prečo si sa potom vyjadrovala?
Vždy keď prispeješ do diskusie, hlavne názorom, ktorý je "mierne protiprúdový" (viď graf), musíš rátať s nejakou reakciou okolia.
Rovnako ako grietusha nechápem tvoj názor - a ty máš rovnaké právo sa pýtať na ten môj ak mu nerozumieš, alebo si o mne myslieť, že som sprostá, keď taký názor mám. Okrem toho, zle si prečítala, čo som písala - nepísala som, že žena, čo nemá deti nie je žena, ale že žena, ktorá NECHCE mať deti PRE MŇA nie je žena...tak už nebuďte všetky také netýkavky, do riti - to je môj názor, a ja môžem byť pre teba úplne nepodstatná osoba...
Ale za to "sebectvo" (ak som tak potitulovala aj teba) sa ospravedlňujem, ak chceš naozaj svoj život napĺňat tým, že budeš pomáhať chorým a chudobným a vyvíjať lieky, tak máš väčšie "gule" a v sebe viac obetavosti, ako my všetci dokopy...toto je pre mňa naozaj veľká obeta pre "väčšie dobro" a uznávam ťa za to.
Ak niekto napíše, že nebude mať čas na prácu a kariéru, v prvom rade sa mi vybaví niekto, kto chce - čo ja viem - vlastniť sto firiem, mať milióny na účte, maxi barák (alebo aj viac ako jeden), 10 áut a pod...a to je pre mňa nepochopiteľný dôvod, lebo do truhly pôjde aj tak bez peniazov a majetku a nič po sebe na tomto svete nezanechá. Ale to je jedno...
Nie som žiadny sup a už vôbec nečakám na teba - ži si svoj život podľa seba, rovnako, ako ja a všetci ostatní...mala som dojem, že si tu jedna z tých "starších" Birdzákov a nejaká takáto diskusia ťa nemôže rozhodiť, ale asi som sa mýlila.
Myslím si, že na tomto portáli sú oveľa arogantnejší a sebeckejší užívatelia ako ja, ktorí nemajú problém druhým napísať, že majú skapať a že škoda, že ich matka vysadila antikoncepciu a podobne...sorry, neuvedomujem si, že by som napísala niečo až také strašné. Netreba si nejaké diskusie z netu brať až tak k srdcu.
A za sebca a karieristu sa ospravedlňujem, pri tebe som prehodnotila názor.
@fleur1301 mna to nerozhodilo, ale dospela som k nazoru, ze je to prilis osobne, aby som verejne rozoberala svoje pohnutky preco nechcem mat deti. kazdy jeden argument moze byt pouzity proti mne a to len preto, ze niekto nema svoj den a ma chut si rypnut. ja ti nic nezazlievam, je to tvoj nazor, ale su tu aj ini ludia a jednoducho nemam chut pred nimi odkryvat svoju dusu, aby to len zneuzili. nikto ma neurazil, len sa tato diskusia vedie v prilis negativnom duchu a nic dobre z vyjadrenia svojho nazoru toho necitim.
@atropabelladona neviem, či by niekto mohol proti tebe použiť to, že chceš v živote pomáhať druhým a s tými liekmi v podstate aj celému svetu - možno že keby si to napísala hneď na začiatku, že "nechcem dieťa preto, lebo sa chcem tomuto venovať" tak by ľudia reagovali inak. Preto tá negatívna odozva, lebo - čo ma teší - zatiaľ je stále viac tých ľudí, ktorí tieto "staromódne" záležitosti chcú a keď máš "protiprúdový" alebo menšinový názor, reakcia je taká, aká bola. Ale záleží aj na dôvode, a to som aj ja písala už vyššie, že keď má na to niekto adekvátny dôvod, tak OK, a to, čo si uviedla ty podľa mňa adekvátny dôvod je. Rovnako ako zdravotné alebo psychické problémy, napríklad. Ale dôvody ako "chcem si užívať život" = chcem byť bez záväzkov, trtkať kade chodím, cestovať, slopať, prípadne drogovať, pre mňa adekvátne nie sú a nedokážem pochopiť, že niekto niečo tak plytké vymení za lásku, rodinu, deti...ale tvoj dôvod rozhodne nie je plytký, takže sa ti znovu ospravedlňujem. Skrátka, niektoré tie plytké dôvody ma tak rozhodili, že som reagovala prehnane.
@fleur1301 jedna vec je vyjadrit svoj nazor a druha vec je urazat, lebo niekto nechce zit stadovitym zivotom. Aj keby doticne zeny chcu mat 100 firiem a miliony na ucte ako ta to obmedzuje? Ako negativne to ovplyvnuje tvoj zivot? Myslim si, ze nijako. Pre teba su to plytke dovody, pre mna su to absolutne legitimne subjektivne dovody, ktore tebe mozu byt ukradnute. Ony sa ti tiez nevysmievaju, ze stojis doma za sporakom len pre to, ze si vydata, takze rozpravat o tom, ze zena co nechce dieta nie je zenou je absurdne.
Ked si ludia klepkali na celo z niektorych tvojich receptov co si zverejnovala v blogu, tak mam pocit, ze si prskala na vsetky strany (ale je mozne, ze si to len zle pamatam, kazdopadne nechce sa mi to overovat) a pri tom to bol ich nazor. Tebe pride mat normalne deti, mne pride normalne nevarit z banbina to vsak neznamena, ze hned musime po sebe stekat.
@tommyhot nijako ma to neobmedzuje, mám na to svoj názor, a stále si stojím za tým, že mám právo ho vyjadriť rovnako, ako ty a hocikto iný
Dpc, jasné, ja nerobím nič iné, len stojím za sporákom, lebo som vydatá xD Môj zlatý, také časy už pominuli, veľa času venujem práci (rada by som síce mala takú, kde som od 8 do 17:00, ale je ťažké nájsť takú, ktorá by bola normálne finančne ohodnotená...ale to je jedno. Okrem toho som sa posledné tri mesiace venovala "skvalitneniu" svojho výzoru, popritom mám rovnako ako tí nevydatí/neženatí svojich priateľov, s ktorými trávim čas, svoje hobby, ktorému sa venujem, atď. Takže s týmito "ošumelými" a úplne mimo reality názormi choďte dokelu Pripomínaš mi moju obľúbenú užívateľku tu na birdzi...lebo človek, ktorý je v manželstve už musí len byť doma a starať sa o domácnosť, nie?
Stále som toho názoru, že žena, ktorá NECHCE dieťa, nie je žena. Je to dievča. A je mi jedno, koľkí mi ten názor vytknete, vy máte tiež svoje názory.
...a aj tak po mne štekáš
PS: myslím, že by som mohla pridať ďalšiu kapitolu receptov, pretože sa dosť veľa na mojom varení zmenilo za to obdobie, čo som schudla 9kg Ale to neznamená, že si myslím, že moje recepty sú zlé - nikto sa nikdy nesťažoval, kto niečo z toho, čo som navarila, jedol - naopak, zatiaľ som mala iba pozitívne ohlasy. A kto také jesť nechce, nech si to nevarí
Myslím že väčšina ľudí čo tu napísalo že dieťa nechcú na to zmenia názor po pár rokoch.
Nečudujem sa, že ľudia okolo 18-30 rokov ešte o dieťati ani počuť nechcú, no ono sa to potom časom nejako mení. životné hodnoty sa trošku preorientúvajú
Poznám veľa mladých rodín čo majú aj neplánované dieťa a veru keď nám to oznamovali tak to boli slzy a nie veru od radosti, no ako sa ten krpec narodil, tak sú z nich mamičky a oteckovia ako z katalógu a za nič iné by to nemenili.
A čo sa týka mňa, áno určite by som deti chcel, ženatý som už raz bol, tak túto skúsenosť mám už za sebou
@fleur1301 "Ony sa ti tiez nevysmievaju, ze stojis doma za sporakom len pre to, ze si vydata..."
Toto bolo len vyjadrenie predpokladu... miesto "skvalitnenia" svojho vyzoru by nebolo zle popracovat na asertivite.
Nepochopila si, mna tvoje recepty nezaujimaju. Ja len hovorim o tom, ze ta nebudem urazat len preto, ze varis z banbina, aj ked si myslim, ze z toho varia len deti (ktore v skutocnosti nevedia varit) a nie zeny vtedy som si to nechal pre seba, ale teraz na vyjadrenie prikladu to posluzi velmi dobre. Ako vidis, jedna vec je mat svoj nazor, druha je ho vyjadrovat primitivnym sposobom.
Skus sa naucit citat s otvorenou myslou, lebo mam pocit, ze si moc vztahovacna. Ani raz som na teba nezautocil.
@tommyhot "nebudem ťa urážať len preto, že varíš z banbina, aj keď si myslím, že z toho varia len deti(ktoré v skutočnosti nevedia variť) a nie ženy" tak to si zabil.
@grietusha práve aj kvôli tomu pocitu, že keby to dieťa mám, tak už budem takmer celý život robiť "to isté" ....proste ja som sama ešte "dieťa" a absolútne ma to neláka, niežeby som cudzie deti strašila a bila, ale zahŕňa to aj určité súkromné dôvody, ktoré by som nerada rozoberala na verejnom fóre
@fleur1301 vidis, rovnako nezmyselny nazor ako ten o zenach, ktore nie su zeny, lebo nechcu deti stale dufam, ze na absurdnom priklade pochopis svoj absurdny nazor, na ktory mas samozrejme plne pravo
mňa by zaujímala štatistika týchto názorov v porovnaní so socialistickou a predsocialistickou spoločnosťou... a ešte faktor náboženstva ako závislá premenná
@tommyhot ja som sa nepozastavila nad tvojím nezmyselným názorom, ale nad tým, že na jednej strane píšeš, že ma nebudeš urážať a na druhej strane to robíš Tvoj názor na banbino ma absolútne nezaujíma, a na moje varenie už duplom nie
A aj keď sa stráááááááášne snažíš, bohužiaľ - o tom, aby som svoj "absurdný" názor zmenila, ma nepresvedčíš...
Myslím, že ľudia majú oveľa absurdnejšie názory, a týmto rozhovor s tebou uzatváram Lebo absolútne nemá zmysel.
@tommyhot a dodatok číslo dva - z banbina už nevarím, aj keď nepopieram, že mi to chutilo A vôbec ma nezaujímajú všetky tie reči okolo toho, z čoho sa banbino robí a neprestala som ho používať kvôli tomu.
podľa mňa je celkom normálne, že človek okolo 20 (asi väčšina birdzu) nechce v tomto veku manželstvo a deti... a samozrejme u väčšiny sa to v 30 zmení... neviem, čo riešite
1. co ta urazilo? ze ti chyba asertivita, alebo ze si vztahovacna? Posobis tak..
2. ved ja ta ani nemam potrebu presviedcat, ale ked uz sa snazis inych urazit lebo nevzdielaju tvoj stadovity pohlad na zivot, tak mi to nedalo
3. to je super, ze ti chuti, ale stale si nepochopila o com hovorim.. mne je naozaj ukradnuta nejaka podivna biela masa zabalena v umelej hmote, len som chcel poukazat na to, ze ked ma niekto iny nazor ako ty, tak prskas na vsetky strany, ale ked ty urazas zeny, ktore nechcu deti, tak ti to pride uplne normalne. Ja tu stale riesim principialnu rovinu, tvoje varenie ma naozaj nezaujima ani ta nechcem presviedcat, ze bambino je hnoj ani nic podobne.
Var co chces, jedz co chces, obliekaj si co chces, ale neocakavaj, ze ked sa budes snazit urazat zivotne rozhodnutia a presvedcenia inych, ze ostatni ti to nedaju vyzrat.
@tommyhot neviem čo sem pletieš asertivitu...viem, čo to znamená, ale keďže si nechcem "srať do huby", pre istotu som si to vygooglila nech ma tu náhodou niekto neukameňuje a našlo mi to "sebapresadzujúci, sebavedomý" - a neviem, či mi niečo z toho podľa teba chýba....lebo mi tu je vytýkané práve to, že presadzujem svoj názor...
To, že ty si myslíš, že je to "stádovitý pohľad na život" je mi úplne ukradnuté. A neviem, čo je to "vzdieľať"
A ak si myslíš, že si mi dal teraz niečo "vyžrať" tak si na omyle, zlatko
@tommyhot s @atropabelladona sme si to vydebatovali cez TS a pochopili sme sa, nikto iný okrem teba mi tu nič nedáva "vyžierať" - a to ty nie si žena, tak neviem, či som urazila nejakú tvoju rodinnú príslušníčku alebo frajerku...ak ani jedno z toho, tak si už daj pohov. Fakt to nemá zmysel, lebo nič z toho, čo píšeš, ma nezaujíma.
@fleur1301 mas pravdu, lebo mne vobec nejde v tejto diskusii o to iste, o co aj teb. najviac ma totiz tu zaujalo, ze sa snazis varit a ze si schudla 9 kg.
@orfea2 je to pravda, to ta ovlada len priroda, aby si sa rozmnozovala, to neni tvoje chcenie mi povedz, ze zena chce dobrovolne z vaginy vytlacit 4kg votrelca co ju bude 18 rokov vysavat a robit jej naprieky a potom ju opusti. ti jebe?
navyse ked tu experti mozu o nas, co nechceme rodinu, vypravat, ze sme nezreli, tak mozem aj ja o nich.
@antifunebracka jasné že ma ovláda príroda. tak jak teba, skús sa nevysrať keď ti treba, alebo týždeň nejedz. ber jedlo ako votrelca, a potom mi dáš vedieť čo ti na to príroda povedala
nebudem sa s tebou hádať karoľo i tak, ja mám krámy a je mi na pi, neznášam prírodu za to idz spať
@orfea2 ja nvm fakt, ci ti mam vynadat abo to predycham, ale povedz mi prosim ta, v com je jedlo votrelec? a jak mozes porod porovnavat so sranim tiez nechapem proste uplna mimoza toto
momentálne sa nechcem ani oženiť ani mať deti, a neviem si zatiaľ predstaviť že to niekedy chcieť budem, ale som si vedomý toho že s najväčšou pravdepodobnosťou sa môj postoj skôr či neskôr zmení.
@fleur1301 to, ze su aj zaujimavejsie temy pre mna nez deti a manzelstvo, neznamena, ze by som to, co poviem na temu deti a manz., nemyslela vazne.
a tiez som vyssie napisala, ze ani by som teraz deti mat nemohla, keby som chcela, lebo mam anovulacne cykly, cize pre mna je dost irelevantne sa tym nejak vaznejsie zapodievat. myslim si, ze tak ako so zlomenou nohou nemas chut behat sprinty, ani s blbymi hormonami nemas chut rozmyslat nad detmi. a myslim si, ze keby som to mala v pohode, nazor by som zmenila. ja som aj pisala, ze do buducnosti tu moznost nevylucujem, resp. ze na strane druhej (okrem mojej tuzby si uzivat zivot) mam aj pohnutky ako vidiet svojich potomkov a pod. ale to si uplne odignorovala. no neva, ked uz zakladna tema nefunguje normalne v tejto diskusii, aspon si mi poskytla nieco, co ma zaujima vzdycky, chudnutie a ucit sa varit.
@sapphirizing zle si ma pochopila, ja som nevedela, či ten koment @142 si myslela vážne
Tak sa ospravedlňujem aj tebe - neviem, kto ma vlastne tak vytočil, že som nezaregistrovala takéto informácie... :/
A vidíš, toto sa mi nezdá, že by si písala, že máš problém - k tomu sme dospeli aj s atropabelladonou, že niekedy sú za tým vážnejšie dôvody, a keď ich neuvediete, ťažko sa to chápe tej väčšine, ktorá má opačný názor ako vy.... Na druhej strane - tie dôvody sú osobné, takže to chápem, no....možno by stačilo napísať, že máš zdravotný problém, pre ktorý nevieš, či budeš môcť mať deti. Bohvie. Hlavne, že sme si to vysvetlili
To som rada, ak chceš, napíš TS, môžeme to prebrať
@sheily nerozumiem presne tvojej otazke, resp. dotazu. V nemocnici to funguje tak, ze sa nahlasuje najblizsia rodina + v dokladoch by clovek podla mna mal mat zapisane ICE kontakty aj s rodinnym vztahom. Manzelstvo ako take je prezitok, skor som za registrovane partnerstva, ked by to uz muselo byt.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
155 komentov
aj keď momentálne je viac kúúl nechcieť svadbu, lebo to je len papier a blá blá blá ale s tým názorom sa nestotožňujem..
@sheily zatiaľ sa mi ten graf páči
a keby som uz aj nahodou mal decko tak svadbu urcite nie
ja sa na svadbu fest tesim, mozno aj viac nez zena
@candy36 si mi pokazila anketu Mala si dať tú prvú možnosť
@stahli a teba snáď tiež
...ja takisto som sa rozhodol...
ale ako robím všetko pre to, aby som napr. deti nemohla mať. nuž.
ale problém je, že väčšina chlapov chce deti takže to vidím ako problém.
dieta nechcem preto lebo deti nemam rad a vlastne si neviem predstavit aby som sa mal o niekoho starat
a svadbu jednoducho sa nehodlam s niekym delit o moj majetok
asi som sebecky
To je jedno, že TERAZ by si to dieťa nevedela uživiť a venovať mu čas. V tých odpovediach nie je časový limit, kedy by si to dieťa chcela. Stačí vedieť, že cho (ne)chceš.
teraz som trochu podráždená, lebo ja som ti normálne slušne odpovedala a ty hneď na mňa útočíš s tým, že som feministka. doteraz som ťa tu celkom brala za inteligentnú osobu...
a to TERAZ bolo myslené v zmysle, že ho nechcem ale vieš nemôžem vedieť, či sa vo mne neprebudí materinský inštinkt o 8 rokov keď naokolo budú mať všetci deti
ale skor by som to sformulovala tak, ze nepokladam za zivotne dolezite mat nejaku svadbu aj ked je to urcite pekne ked to obaja tak citia
Ale svadbu by som chcela nejakú hodne nekonvenčnú . Rozhodne by som neprežila 9cm opätky a kvety vo vlasoch, to veru ee.
chcem mať potomstvo.
na svadbu nemám taký vyhranený názor ako kedysi (inštitúcia manželstva mi prišla ako absolútna zbytočnosť a prežitok). nepovažujem za životne dôležité sa vydať, ak však príde niekto, kto ma sám sebou presvedčí o tom, že s ním chcem byť do konca života, tak sa vydám.
(ak sa niekedy vydám, tak sa fakt nechcem rozvádzať. myslím si, že ľudia, ktorí sa raz rozhodli žiť spolu, by sa mali naučiť riešiť konflikty medzi sebou a postupovať ďalej )
A z toho čo ste písali...by ste to ani nemali brať ako urážku. To je proste realita - "chcem žiť pre seba, je to môj život, chcem hento, chcem toto, chcem cestovať, chcem zarábať ťažké prachy."
@danica123 to je super, veľa sa uč, niekam to dotiahni, urob kariéru, kúp si všetko, po čom budeš túžiť...a umri sama. Starni sama. A všetko, čo si mala zdedí kto? Tvoji kamaráti? Tí budú cca vekovo na tom rovnako ako ty, tak možno už budú tiež na pokraji smrti...to by nemalo zmysel. Rodičov už mať nebudeš, deti tiež nie...Tak obohatíš našich politikov
Nad tým si sa nezamyslela, že budeš v tom svojom prepychu a cestovaní a veľkom baráku, na ktorý si zarobíš, lebo budeš vlastniť firmu, SAMA?
A nebuď hneď netýkavka. Tvoj názor na mňa mi je úplne ukradnutý, hlavne, ak ho meníš kvôli tomu, že ti napíšem, že si feministka. Myslím si, že ľuďom sa dá "nadávať" aj do horších vecí...
Ale prečo by si mala hneď niekomu nadávať len za to že ma iný názor? keď ten názor nechceš počuť, nepýtaj sa naň. ty si založila fórum kde sa pýtaš, nie ja
to patrí aj tebe fleur. máme iné priority. ja by som bola nešťastná kebyže sa musím toľko obetovať a vy by ste boli nešťastné, keby ste sa nemali pre koho obetovať. to je asi všetko čo k tejto téme môžem povedať. ale iné priority by nemali byť dôvod aby si ludia navzájom nadávali. veď ja vám do toho nezasahujem. robte si čo chcete. Pekný deň
nevieš, aké mám priority a ani aké mám priania, nič z toho som sem nepísala ak si myslíš, že ženská, ktorá chce deti, je nesebestačný domased, ktorý jediné, čo v živote chce, je vytierať zadky a variť, tak sa mýliš.
btw. svatba v dnesnej dobe je zbytocne drahy luxus a... pre mna je to uz navyse aj prezitok dob davno minulych
Úplne súhlasím s @grietusha @43 Tá pohodlnosť a sebectvo sa aj mne protiví. Ak má na to niekto iné dôvody - zdravotné, alebo že nenávidí deti, alebo je neviem čo - niečo, čo by bolo naozaj dôvodom na to, aby tie deti nemal, tak ok. Alebo keď je žena/muž neplodný. Ale preto, lebo sa ti nechce obetovať? Lebo máš svoje plány a priania? Preboha, veď to je také plytké...
Raz možno dozreješ a zistíš, že materstvo nie je o tom "mať sa pre koho obetovať". Ale teraz nemá zmysel ti to písať.
Neviem, či budeme rovnako samé - lebo ty si medzi svojimi prianiami a učením a kariérou musíš toho chlapa nájsť, nájsť si čas na svadbu a aj naňho, aby ti nezdrhol Ja už toho svojho mám.
A ináč, si strašná ješiťáčka - pokiaľ viem, feministka nie je nadávka, tým pádom som ti do ničoho nenadávala. A pokiaĺ viem, písala si, že si chceš naplniť túžby a nie venovať svoj život deťom, že keby si ho deťom venovala, nemôžeš pracovať, nikam to dotiahnuť a ešte by si musela, PREBOHA, byť odkázaná na chlapa. Tak ak toto nezaváňa feminizmom, tak neviem...
@fleur1301 nemám.
preco som sa tak rozhodla? nemam na to dost odvahy. mat deti obnasa neskutocne mnozstvo potencionalnych problemov a starosti. zacina to tehotenstvom a konci to az vo chvili, ked zomriem ja alebo moj potomok. mam svoj zivot a zivotny styl rada, vyhybam sa zodpovednosti a povinnostiam za inych ludi a snazim sa zvladnut veci sama za seba. nenavidim zmeny, nove veci, ktore su mi na pritaz (a to nova rodina, do ktorej sa vydam a deti nepochybne su). je mi dobre tak, ako zijem a nikdy za cely moj zivot som sa nezamyslala nad tym, ze by som sa mala vydat a mat deti.
ale co sa tyka cudzich ludi a priatelov, tak rada chodim na svadby a aj sa rada hram s detmi
@grietusha myslela som si
@sapphirizing keby sa ľudia pozerali na to, že musia byť pohodlne zabezpečení (finančne) na to, aby si urobili dieťa, tak vyhynieme. Neobhajujem to, aby 15 ročné deti, ktoré nemajú kde bývať mali deti, isté zabezpečenie človek potrebuje na to, aby to s ako-takým pohodlím zvládol - ale to neznamená, že by to nezvládlo aj to 15 ročné decko so svojim dieťaťom na ulici. Len nechceme, aby materstvo bolo utrpenie, že? Tie peniaze na to, aby si bola matkou, nepotrebuješ. Potrebuješ ich pre svoje pohodlie. Sebecké.
Ale ako píše @sorciera , to nie je pre pohodlných. Tak kašlime na to, nemá to zmysel
A s prepáčením - žena, ktorá nechce deti pre mňa nie je žena a ty, @danica123 to ber kľudne aj ako urážku.
A vlastne, kým tie deti nemá, je dievča. Až do smrti. Zodpovednosť a nesebeckosť sú vlastnosti (správnych) rodičov - dospelých ľudí. Kým nebudeme mať deti, všetci sme len deťmi. Pretože keď príde to dieťa, už to nie je len o našej osobe. O tom, čo chceme. Už je to v prvom rade o tom, čo potrebuje to dieťa. A jeho nezaujíma, či máš 40°horúčku, alebo máš opicu, alebo si sa dobre nevyspala. A aj o tom to je - byť dospelý, zrelý, vedieť sa obetovať, vedieť myslieť v prvom rade na niekoho iného, nie len na seba, svoje túžby a priania. A keby sa ti náhodou stalo, že otehotnieš, myslím si, že tieto veci by si pochopila sama. A keď by si to dieťa prvýkrát zbadala, tak by si si najradšej oplieskala hlavu o stenu za tie bludy, čo si tu popísala...ale to sú len moje domnienky
asi so mnou budeš súhlasiť, že deti sú obrazom svojich rodičov a keď sa pozrem naookolo, pozri ako sa veľa detí správa. tým asi nebol venovaný čas a láska. tým chcem povedať, že nie všetci sa chcú "obetovať" pre deti ani keď ich dokonca majú. mne príde tá sebeckosť u ludí prirodzená. všetci sa chceme mať dobre, len už od jednotlivca záleží, za akú cenu sa chcemať dobre
ale nechajme to tak. ty deti nechceš, lebo si myslíš, že to nezvládneš, čo je vlastne podľa mňa férový postoj, keď človek zhodnotí vlastné sily.
inak, myslím si, že úplne najlepšie, čo sa môže človeku stať, je odovzdať niečo ďalšiemu človeku, naučiť ho niečo, odovzdať mu myšlienky a ideály a potom sledovať, ako to v ňom klíči a zreje a vedieť, že tvoj život nebol taký márny, lebo tvoje "posolstvo" putuje ďalej (nehovorím, že to sa stane každému rodičovi. väčšinou sa dieťa učí od niekoho iného. ale chcela by som pokračovať v tom, ako ja vnímam svoju mamu a ako vnímam svojich starých rodičov a to, čo ma naučili)
@51 @alpanu je asi z toho zážitku zranená a neodpustila sebe, iným... preto to tak berie.
Nemusí to podľa mňa byť nevyhnutne o tom, že im nebol venovaný čas a láska. Môže to byť aj o tom, že ľudia sú dnes svine, nemajú tradičné hodnoty, majetky stavajú nad lásku, nad rodinu, nemajú žiadne zábrany ani morálku - veď aj v tejto diskusii si ukážku z toho videl. Všetko, čo bolo "kedysi" - čo nebolo zas až tak dávno - správne a prirodzené sa dnes haní - lásku netreba, stačí sex; vzťahy sú nanič; načo deti; svadba je len formalita - veď žiješ len raz, preboha! Slop, súlož, cestuj, celý život makaj - všade samá matéria...a potom to takto vyzerá. Pretože tí ľudia, ktorí boli v tejto "staromódnej pradávnej filozofii" vychovaní, sú gentlemani, ktorí si vážia ženy, sú to ženy, ktoré nie sú kurvy, vedia variť, postarať sa o deti, neslopú jak chlapi a to je tá generácia, z ktorej sme ešte my vyrástli. Keď sú dnes také hodnoty aké sú, samozrejme, že to takto dopadne.
Kurviť sa je dnes normálne, byť k sebe navzájom ako psi, nechcieť vzťahy a užívať si svetské zábavky a materiálne veci. Preto si dnes nikto nič neváži, preto si ľudia ubližujú...kedysi boli ľudia ľudskí k sebe navzájom, držali spolu, pomáhali si a to sa pozrime len do socializmu, ktorý nebol až tak dávno. Úžasný pokrok, len čo je pravda.
A práve čítam @67 a zase nemôžem nič, len súhlasiť. Deti nemajú byť o tom, či máš na ne peniaze a či si zabezpečený, ani nemajú byť na obtiaž, aj keď - áno, samozrejme, viem, že je to "obmedzenie" - ale stojí za to, lebo má oveľa väčšiu duchovnú hodnotu ako to, že budem mať kopu prachov.
@sapphirizing nesúhlasím s tebou, ale to je jedno. Ty máš svoj vyhranený názor, ktorý sa mi nepáči a nesúhlasím s ním, tebe sa nepáči môj a tiež s ním nesúhlasíš. Ani jedna tú druhú nepresvedčíme, zbytočne sa budeme hádať. Je to tvoj život, rob si s ním čo chceš
a jednoducho deti nemám rada, keď vidím niekde jak to ziape huláka je mi zle
keby mam take stastie, ze by som nasla osobu, ktora by bola normalna a dala sa povazovat za nejakeho "praveho", tak by som aj tak svadbu nechcela (mozno az v nejakom vysokom veku, ked uz by ten vztah bol dostatocne dlhy a svadba by vlastne nezohravala skoro ziadnu rolu, resp. niezeby som ju vtedy chcela ale uz by som sa jej nebranila.)... A dieta mozno maximalne jedno.
Proste ja nevidim v dietati a rodine taku idylku ako väcsina ludi. Ludia si myslia ake budu mat super deti a ako ich uzasne vychovaju a pritom si neuvedomuju, ze to nieje len o vychove. To dieta moze mat otrasnu povahu, moze v skole sikanovat ostatnych, moze byt kriminalnik, drogovo zavisly asocial, moze z neho vyrast proste hocico aj napriek tomu, ze sa rodicia budu snazit mu dat najlepsiu vychovu, aku vedia. Nehovoriac o tom kolko je s dietatom starosti a o kolko nervov a energie je schopne cloveka obrat.
Ale to je len moj nazor. Mozno to niekomu pride prehnane, ale ja sa len proste nesnazim prilis unasat nejakymi citmi, pudmi a idylkami o tom ake su deticky krasne a nunu a potom byt v buducnosti na seba nasrata ako som si pokazila zivot.
A ešte vlastne aj kvôli mojej povahe, ktorá nemá na deti nervy. Pokiaľ vidím niekde ziapať malé dieťa, tak mám chuť zabíjať všetko naokolo a fakt pochybujem, že by som ho bola schopná vychovať bez nejakej ujmy na zdraví
zato ludia co po detoch tuzia sa ich vacinou ani nedockaju,alebo s nimi maju viac starosti (ci uz fyzickych,alebo mentalnych) nez by bolo unosne
kazdopadne by bolo fajn keby par ludi na tomto svete vynechalo plodenie deti, lebo zem je preludnena a svetova vlada zacina natom pracovat tym, ze naschval siri choroby
Ale nie... nemám záujem o to mať deti, fakt ich nezvládam a nemám k nim vzťah. A nemám záujem byť vydatá, ale je to skôr niečo, čo ma až tak netrápi, nebazírujem na tom tak, ako na tom, že nechcem deti.
môžem sa opýtať, čo plánujete robiť také veľké v živote, že potomkovia by boli príťažou? idete vynájsť liek na rakovinu, pomáhať do krajín tretieho sveta a popritom objaviť teplú vodu? alebo čo je to ten "váš život", o ktorý by ste prišli?
pýtam sa, pretože ma to naozaj zaujíma, nechcem rýpať. sama žijem veľmi aktívne, zapájam sa do mnohých projektov, cestujem, študujem, pracujem, dobrovoľníčim, venujem sa rôznym činnostiam aj mimo tohto všetkého, no chcem dieťa, nemám pocit, že by som musela "obetovať". človek predsa nemôže celý život robiť to isté, nie? O___o
takisto, ako nikdy nechcem vlastniť nehnuteľnosť či auto - je to priveľký záväzok a cítila by som sa, že si nemôžem zo dňa na deň zbaliť kufor a zmiznúť.
čo sa týka diskusie v tomto fóre, stotožňujem sa s @saphirrizing a @danica123 v tom, že dieťa by ma obmedzovalo.
nemám potrebu rozmnožovať sa, pretože si myslím, že "rodina" sú aj tak úplne cudzie duše, ktoré sa náhodne narodili spriahnuté rovnakou krvou. neprikladám "rodine" nijaký význam. môžem celý život prežiť blízko ľuďom, ale bez toho, aby bol niektorý z nich na mne výrazne závislý alebo ja závislá na ňom.
myslím si, že moji rodičia by mali ďaleko bohatšie a pestrejšie životy, keby sa nemuseli všeličoho zriecť, aby zabezpečili blaho sestre a mne.
(hoci moje chrápanie je zatiaľ hodnotené ako rozkošné a komunikatívne )
nemyslím, že by mi to nejako znehodnotilo život, alebo že nutne musím týmto upadnúť do stereotypného a nudného života. práve naopak.
áno, mám strašne konzervatívny, nemoderný názor a som neemancipovaná krava. to ste chceli?
a to je kde prikazane, v ktorom zakone? starom, novom, nejakom aktualnom? ci budeme prudko poeticki a budeme tvrdit, ze zenin zivot sa naplni az ked bude mat dieta? dovtedy nema zmysel?
dost bolo rozcarovania.
dieta istotne niekedy raz mat chcem, ale az v takom obdobi ked si budem ista, ze ho pripadne zvladnem SAMA uzivit a vychovat. nikdy sa dietatom nechcem stat zavisla na chlapovi, nikdy.
a k svadbe, aj tu v kutiku duse chcem, avsak myslim ze po mojom sklamani sa uz nikdy neodhodlam, aj keby prisiel ten pan pravy, dokonaly, idealny, akykolvek. manzelstvo dnes uz nie je zarukou nicoho, papier dvoch ludi nikdy pri sebe neudrzi a ak sa to pokasle, je lepsie byt "free to go" ako sa zvazovat umelymi zvazkami. mnozstvo parov v manzelstve spolu zije len pro forma, aby nemuseli riesit formality a majetky, co je uplne zcestne.
istym sposobom som celkom rad, ze sa nechces rozmnozovat
tiez pozeram ze kolko ludi povazuje deti a rodinu ako taku za pritaz proste pride na vas cas, ked to budete uhanat a to len budu fukoty!
po precitani niektorych komentov som sa rozhodla sa k tomu dalej nevyjadrovat. je to moja vec, moj zivot, moje rozhodnutia a vobec to tu nikoho nemusi zaujimat. nie som hriesnik a nemusim sa spovedat ziadnym arogantnym egoistickym uzivatelom, pre ktorych je vlastny nazor bozstvo a nazory inych odpad.
@wind myslím, že nás je viac
@demonicbass už som písala sorciere, že som neurobila tieto možnosti - vydatá, chcem dieťa, vydatá - mám dieťa, mám dieťa - nie som vydatá a ich variácie... som to nedomyslela, takže ani pre mňa nie je možnosť
@yngrytka @tommy hot rovnako, ako oni majú právo vyjadriť svoj názor, mám toto právo aj ja. Myslím si, že sú na birdzi aj ľudia, ktorí reagujú na druhých oveľa horšie...proste, pre mňa je vydať sa a mať deti NORMÁLNE a prirodzené, a keď to niekto nechce, chcem vedieť dôvod...a som trošku znechutená z uvedených dôvodov. @tommy to nie je, že ma ten ich názor nezaujíma, len s ním nesúhlasím. Tak isto, ako oni nesúhlasia s mojim...a ja im to tiež neberiem.
@lovinme súhlasím... :/
@willbebetter keď už ma cituješ, tak doslovne, ok? Napísala som, že žena, ktorá nechce mať deti nie je PRE MŇA žena. To je môj názor. A áno, myslím si, že to je naplnenie života ženy, rovnako ako láska - a to je tiež môj názor.
Áno, kus papiera dvoch ľudí spolu neudrží, ale keby si aj vydatá bola, tak zase nie je problém sa rozviesť...prednedávnom sa mi rozvádzal jeden známy a bola to záležitosť 15tich minút, lebo v tom ich manželstve už bola aj tretia, aj štvrtá osoba - rozvedení na prvý šup. Takže - áno, na jednej strane ti ten papier nič nezaručuje, ale zase to nie je ani taký problém ho zrušiť....takže celkom "free to go" si. Myslím si, že väčším "zväzovačom" sú pôžičky, hypotéky, spoločné nehnuteľnosti atď...
@husky tiež to tak vnímam...ok, možno veľa ľudí z tých, čo tu tvrdia, že deti a manželstvo ani za boha mať nebudú, dozrejú a budú spievať inú pesničku, niektorí možno nie. V podstate ale ten "výsledok" neberiem ako konečný, pretože viem, ako VEĽMI dokáže človek zmeniť názor, keď "ten pravý" príde. A samozrejme, veľa z tých zarytcov si neuvedomí, ako ich ten správny človek dokáže ovplyvniť v tomto názore a preto bude zaryto tvrdiť, že ich ani ten pravý nezmení.
@atropabelladona ospravedlňujem sa, ak som ťa urazila tým, že mám svoj názor, rovnako ako ty. Ak si myslíš, že tvoj názor a tvoj život nikoho nemusí zaujímať, prečo si sa potom vyjadrovala?
Vždy keď prispeješ do diskusie, hlavne názorom, ktorý je "mierne protiprúdový" (viď graf), musíš rátať s nejakou reakciou okolia.
Rovnako ako grietusha nechápem tvoj názor - a ty máš rovnaké právo sa pýtať na ten môj ak mu nerozumieš, alebo si o mne myslieť, že som sprostá, keď taký názor mám. Okrem toho, zle si prečítala, čo som písala - nepísala som, že žena, čo nemá deti nie je žena, ale že žena, ktorá NECHCE mať deti PRE MŇA nie je žena...tak už nebuďte všetky také netýkavky, do riti - to je môj názor, a ja môžem byť pre teba úplne nepodstatná osoba...
Ale za to "sebectvo" (ak som tak potitulovala aj teba) sa ospravedlňujem, ak chceš naozaj svoj život napĺňat tým, že budeš pomáhať chorým a chudobným a vyvíjať lieky, tak máš väčšie "gule" a v sebe viac obetavosti, ako my všetci dokopy...toto je pre mňa naozaj veľká obeta pre "väčšie dobro" a uznávam ťa za to.
Ak niekto napíše, že nebude mať čas na prácu a kariéru, v prvom rade sa mi vybaví niekto, kto chce - čo ja viem - vlastniť sto firiem, mať milióny na účte, maxi barák (alebo aj viac ako jeden), 10 áut a pod...a to je pre mňa nepochopiteľný dôvod, lebo do truhly pôjde aj tak bez peniazov a majetku a nič po sebe na tomto svete nezanechá. Ale to je jedno...
Nie som žiadny sup a už vôbec nečakám na teba - ži si svoj život podľa seba, rovnako, ako ja a všetci ostatní...mala som dojem, že si tu jedna z tých "starších" Birdzákov a nejaká takáto diskusia ťa nemôže rozhodiť, ale asi som sa mýlila.
Myslím si, že na tomto portáli sú oveľa arogantnejší a sebeckejší užívatelia ako ja, ktorí nemajú problém druhým napísať, že majú skapať a že škoda, že ich matka vysadila antikoncepciu a podobne...sorry, neuvedomujem si, že by som napísala niečo až také strašné. Netreba si nejaké diskusie z netu brať až tak k srdcu.
A za sebca a karieristu sa ospravedlňujem, pri tebe som prehodnotila názor.
Ked si ludia klepkali na celo z niektorych tvojich receptov co si zverejnovala v blogu, tak mam pocit, ze si prskala na vsetky strany (ale je mozne, ze si to len zle pamatam, kazdopadne nechce sa mi to overovat) a pri tom to bol ich nazor. Tebe pride mat normalne deti, mne pride normalne nevarit z banbina to vsak neznamena, ze hned musime po sebe stekat.
Dpc, jasné, ja nerobím nič iné, len stojím za sporákom, lebo som vydatá xD Môj zlatý, také časy už pominuli, veľa času venujem práci (rada by som síce mala takú, kde som od 8 do 17:00, ale je ťažké nájsť takú, ktorá by bola normálne finančne ohodnotená...ale to je jedno. Okrem toho som sa posledné tri mesiace venovala "skvalitneniu" svojho výzoru, popritom mám rovnako ako tí nevydatí/neženatí svojich priateľov, s ktorými trávim čas, svoje hobby, ktorému sa venujem, atď. Takže s týmito "ošumelými" a úplne mimo reality názormi choďte dokelu Pripomínaš mi moju obľúbenú užívateľku tu na birdzi...lebo človek, ktorý je v manželstve už musí len byť doma a starať sa o domácnosť, nie?
Stále som toho názoru, že žena, ktorá NECHCE dieťa, nie je žena. Je to dievča. A je mi jedno, koľkí mi ten názor vytknete, vy máte tiež svoje názory.
...a aj tak po mne štekáš
PS: myslím, že by som mohla pridať ďalšiu kapitolu receptov, pretože sa dosť veľa na mojom varení zmenilo za to obdobie, čo som schudla 9kg Ale to neznamená, že si myslím, že moje recepty sú zlé - nikto sa nikdy nesťažoval, kto niečo z toho, čo som navarila, jedol - naopak, zatiaľ som mala iba pozitívne ohlasy. A kto také jesť nechce, nech si to nevarí
Nečudujem sa, že ľudia okolo 18-30 rokov ešte o dieťati ani počuť nechcú, no ono sa to potom časom nejako mení. životné hodnoty sa trošku preorientúvajú
Poznám veľa mladých rodín čo majú aj neplánované dieťa a veru keď nám to oznamovali tak to boli slzy a nie veru od radosti, no ako sa ten krpec narodil, tak sú z nich mamičky a oteckovia ako z katalógu a za nič iné by to nemenili.
A čo sa týka mňa, áno určite by som deti chcel, ženatý som už raz bol, tak túto skúsenosť mám už za sebou
Toto bolo len vyjadrenie predpokladu... miesto "skvalitnenia" svojho vyzoru by nebolo zle popracovat na asertivite.
Nepochopila si, mna tvoje recepty nezaujimaju. Ja len hovorim o tom, ze ta nebudem urazat len preto, ze varis z banbina, aj ked si myslim, ze z toho varia len deti (ktore v skutocnosti nevedia varit) a nie zeny vtedy som si to nechal pre seba, ale teraz na vyjadrenie prikladu to posluzi velmi dobre. Ako vidis, jedna vec je mat svoj nazor, druha je ho vyjadrovat primitivnym sposobom.
Skus sa naucit citat s otvorenou myslou, lebo mam pocit, ze si moc vztahovacna. Ani raz som na teba nezautocil.
A aj keď sa stráááááááášne snažíš, bohužiaľ - o tom, aby som svoj "absurdný" názor zmenila, ma nepresvedčíš...
Myslím, že ľudia majú oveľa absurdnejšie názory, a týmto rozhovor s tebou uzatváram Lebo absolútne nemá zmysel.
@phantasia keď budeš mať výsledky, daj k nahliadnutiu
Your argument is invalid.
1. co ta urazilo? ze ti chyba asertivita, alebo ze si vztahovacna? Posobis tak..
2. ved ja ta ani nemam potrebu presviedcat, ale ked uz sa snazis inych urazit lebo nevzdielaju tvoj stadovity pohlad na zivot, tak mi to nedalo
3. to je super, ze ti chuti, ale stale si nepochopila o com hovorim.. mne je naozaj ukradnuta nejaka podivna biela masa zabalena v umelej hmote, len som chcel poukazat na to, ze ked ma niekto iny nazor ako ty, tak prskas na vsetky strany, ale ked ty urazas zeny, ktore nechcu deti, tak ti to pride uplne normalne. Ja tu stale riesim principialnu rovinu, tvoje varenie ma naozaj nezaujima ani ta nechcem presviedcat, ze bambino je hnoj ani nic podobne.
Var co chces, jedz co chces, obliekaj si co chces, ale neocakavaj, ze ked sa budes snazit urazat zivotne rozhodnutia a presvedcenia inych, ze ostatni ti to nedaju vyzrat.
To, že ty si myslíš, že je to "stádovitý pohľad na život" je mi úplne ukradnuté. A neviem, čo je to "vzdieľať"
A ak si myslíš, že si mi dal teraz niečo "vyžrať" tak si na omyle, zlatko
Nemas argumenty, tak sa chytas preklepov? hlupe...
No nic strata casu, ked stale reagujes na uplne nepodstatnosti a gro mojich prispevkov ignorujes. Mimochodom toho zlatka si nechaj pre manzela...
"pevné prejavenie vlastného názoru, trúfalosť "
"sebapresadzujúci, sebavedomý"
"sebapresadzujúci, sebavedomý" (na druhej stránke)...
..a všade dookola nachádzam to isté. Tak asi budeš múdrejší, ako slovníky.
Moja schopnosť interakcie s okolím sa odvíja aj od okolia. A keď je také, ako ty, tak to tak aj vyzerá.
ano, je to moja chyba, ze si vztahovacna.. mas pravdu
navyse ked tu experti mozu o nas, co nechceme rodinu, vypravat, ze sme nezreli, tak mozem aj ja o nich.
a uplne zlu naladu mam dnes bo som unaveny
nebudem sa s tebou hádať karoľo i tak, ja mám krámy a je mi na pi, neznášam prírodu za to idz spať
a tiez som vyssie napisala, ze ani by som teraz deti mat nemohla, keby som chcela, lebo mam anovulacne cykly, cize pre mna je dost irelevantne sa tym nejak vaznejsie zapodievat. myslim si, ze tak ako so zlomenou nohou nemas chut behat sprinty, ani s blbymi hormonami nemas chut rozmyslat nad detmi. a myslim si, ze keby som to mala v pohode, nazor by som zmenila. ja som aj pisala, ze do buducnosti tu moznost nevylucujem, resp. ze na strane druhej (okrem mojej tuzby si uzivat zivot) mam aj pohnutky ako vidiet svojich potomkov a pod. ale to si uplne odignorovala. no neva, ked uz zakladna tema nefunguje normalne v tejto diskusii, aspon si mi poskytla nieco, co ma zaujima vzdycky, chudnutie a ucit sa varit.
Tak sa ospravedlňujem aj tebe - neviem, kto ma vlastne tak vytočil, že som nezaregistrovala takéto informácie... :/
A vidíš, toto sa mi nezdá, že by si písala, že máš problém - k tomu sme dospeli aj s atropabelladonou, že niekedy sú za tým vážnejšie dôvody, a keď ich neuvediete, ťažko sa to chápe tej väčšine, ktorá má opačný názor ako vy.... Na druhej strane - tie dôvody sú osobné, takže to chápem, no....možno by stačilo napísať, že máš zdravotný problém, pre ktorý nevieš, či budeš môcť mať deti. Bohvie. Hlavne, že sme si to vysvetlili
To som rada, ak chceš, napíš TS, môžeme to prebrať