nic, celkovo aj keby som mal vela, je to iba prestiz, ked tak rovno poslat konkretnym pripadom co to potrebuju a nie spolocnosti, ktora im to da a nieco si vezme
keby si povedal ze mam 10m € no mozno by prebehla myslienka charity ale 10k by som si nechal ... apropo charita aj ta ide len niekomu sikovnemu do vrecka
ludia chyba mi tam 0. bo ja na hcaritu neprispievam z jedneh oa z mnohych dvovodov, je ot len velm ilahka cesta jak sa nabalit, ked budem nikeedy rozbiehat biznis, tka zacnem z charitativnou organizaciou...
To je síce pravda, že nejde o kvantitu, ale on sa len spýtal.
Inak, môžeš mať akokoľvek dobrý úmysel, ale keď do urny vhodíš jeden eurocentík, hoc s najvýbornejším úmyslom aký si vieš predstaviť, reálne to nepomôže ani tak, ako keď vhodíš 1 euro s priemerne dobrým úmyslom.
@45 to je neuveritelne, ze kazdy, kto ma iny nazor ako ty, je automaticky idiot. tvoje nazory su tie jedine spravne.. tvoje konanie by malo byt zrejme vzorom pre vsetkych.
uvedomujes si, ze ak mas peniaze, mozes niekomu pomoct aj bez toho, aby si tie peniaze dal prave na charitu? je automaticky lepsia jedna z tych "celebrit", ktora venuje peniaze na charitu takym sposobom, aby o tom vedeli vsetci a najma media, ako clovek, ktory niekomu pomoze potichu a bez charity?
no a co sa tyka ludi, ktori nepomozu nikomu ani samostatne, ani prostrednictvom charity, je to ich rozhodnutie, ja by som ich ale idiotmi okamzite nenazyval.
ak ludi rozdelujes na idiotov podla toho, ci prispievaju na charitu alebo nie, tak to je vazne myslienka dna.. to si asi niekde vyvesim.
Si príliš mladý a veľmi ovplyvnený médiami a svetonázorom, aby sme sa mohli zmysluplne baviť o téme "podnikanie v praxi so všetkými dopadmi na celú spoločnosť".
@xhtml hmm no tak 10tis. nie je až tak veľa.. a ak si si nevšimol teraz je finančná kríza! a keby si bol bez roboty ako dosť ľudí teraz tak nemyslím že by si bežal tie peniaze dávať na charitu.. troška sa uvedom že nie každý si niečo také môže dovoliť.. a za to že radšej si tie peniaze odloží aby mohol prežiť namiesto toho aby dal niečo charite tak musí byť nula?
@47@alpynus - tak sa o tom bav so mnou, pretože som toho istého názoru ako @pernik.
mimochodom, ešte jedna dôležitá vec - mám 10 000 eur. ako som sa k nim dostal?
možno keby som ich našiel na ulici, alebo by mi boli darované, prípadne možno keby som ich vyhral, tak by som mal potrebu svetu to zčasti vrátiť okamžite.
každopádne ak som ich zarobil, tak ich mám svojou vlastnou zásluhou, takže je čisto na mne čo s nimi spravím, a ako tu už mnohí spomenuli, nie je to zas tak veľa peňazí, takže sa rýchlo postrácajú, ani si nevšimneš ako, aj bez toho aby si nimi kŕmil nejaké "charitatívne" organizácie.
a čo sa týka toho podnikania - prečo je to podľa teba automaticky okrádanie?
jediny idiot si tu ty kokotko @xhtml niesom v takej financnej situacii ze keby som mal 10 000 eur aby som z toho daval na charitum tie peniaze aj ja potrebujem ty drbo
velku picu by som dal na charitu. dal by som,keby ze mam 1000000000000eur, vtedy by to nebol problem,ale keby som mal len 10000 tak urcite nie
Teraz sa bavíme o úplne odlišných veciach, jedna vec je xhtml a jeho úchylky, druhá nájdenie 10.000 eur prípadne zarobenie súm okolo 10.000 eur, a tretia podnikanie s úmyslom zarábať desiatky miliónov eur, ktoré je rozhodne okrádanie.
Mimochodom, nesúhlasím s xhtml, že každý, kto nedá na charitu, je idiot.
Myslím si, že by nemali existovať extrémne bohatí ľudia, potom by ani charity nebolo treba.
@xhtml no mama príde zrejme o robotu.. čiže tých 10tis. by sa ozaj zišlo keby sme mali.. ale za to je zlý človek že radšej zaplatí nájomné ako má dať na charitu?
nepochopili ste to.. mal som na mysli nieco take, ze nahle ziskat 10 tisic eur.. nie stupidity ako mama prisla o robotu, peniaze by sa teda zisli.. to ako preco si tam domyslate blbosti? cisty pokec toto, logika 0, rozmyslanie 0
@60 nie nie to uz som zistil ze nie je fake,uz som zistil ze to je pravy debil
a ano,ked byvas velmi skromne,a kazdy mesiac z tvojich penazi vychadzas presne,alebo z nich ani nevychadzas a musis si poziciavat,a nahodou vyhras alebo proste dostanes 10 000eur , tak ich das na charitu?
Ukáž mi jediného jedného človeka, ktorý má majetok viac než pol milióna eur a zarobil ich absolútne čisto. Tzn. žiadne nekalé daňové úniky a pochybné priznania, nevyhral žiaden podivný tender, žiadne podplácanie polície, mestských poslancov, poslancov NRSR, žiadne hromadné klamanie ľudí, žiadne nedodržiavanie obchodných podmienok, dáva zamestnancom platy, ktoré zodpovedajú reálne vykonanej práce,... Stačí, ak mi nájdeš iba jedného takého.
a nestaci ze kupujem tie pre mna uplne nepotrebne kraviny od unicefu ktore mi ponukaju na ulici, ci co ja viem ake charity odo mna pytaju na ulici par drobnych,tak vzdy im dam,ked je neaka zbierka,preboha mam uz doma tonu vselijakych misijnych knih,pohladnic,vselijake reklamne predmety.......atd...a za to uz potom nemozem,ked sa to nedostane tym ktory to potrebuju...
@alpynus Lenže to je v dnešnej dobe zarábanie peňazí. Keď sa chceš mať dobre (a to chce asi každý) a máš firmu, urobíš všetko pre to aby prosperovala.
To je biznis v dnešnom svete a nezmeníš to či sa ti to páči, alebo nie.
Ako hovorím, treba mať hlavne dobrý nápad, myšlienku, plán a niečo v hlave a zarobíš.
Pozri sa na rôzne známe firmy IKEA atd. rôzne obchodné reťazce. Myslím, že na svete je oveľa viac väčších zločincov ako Ingvar Kamprad, 7. najbohatší muž sveta, zakladateľ IKEI.
Ak si zlý charakter, tak podnikáš nečestne, okrádaš a chabreš odkiaľ sa len dá -> zarábaš podľa Teba poctivé milióny. Ak si skromný človek, dobrý charakter, tak necháš čosi i zamestnancom a prispievaš na dobré veci, neokrádaš štát a ľudí. Nezarobíš síce rádovo 1000x viac než zamestnanec, ktorý ako jediný robí niečo hodnotné, ale možno len 10x viac.
Len tejto spoločnosti to nestačí, 10x viac ako priemerný plat? Z toho asi nebude jachta na Bermudoch.
Ježkovi voči, Ty veríš tým oficiálnym tabuľkám? Majiteľ ikei je v skutočnosti niekde oveľa oveľa hlbšie ako na siedmom mieste (určite nie je ani v prvej stovke), v oficiálnych štatistikách nie sú tí skutoční zločinci (najmä ľudia z FED a ich priatelia).
Nejakých pár eur mám vždy a pocit nevyhnutnosti obdarovať nimi charitu mám pomerne málokedy, v poslednej dobe si pamätám asi len 3 prípady, kedy som cudziemu človeku pár drobákov dal, z toho v dvoch prípadoch keď ma o to priamo poprosili ...
Ak zrazu mám 10 000 Eur, asi by to nevyzeralo nijak extrémne odlišne, stále by som sa necítil aj od menšieho obnosu natoľko nezávislý, aby som z neho mohol vo väčšom rozdávať ... Ale aj na to snáď raz príde čas ...
keby som mala niekomu niečo dať tak skor niekomu koho poznám a kto to naozaj potrebuje pretože utoven charitatívnych organizácií je velmi mizerná... napr unicef.. takmer polka vyzbieraneho ide na reklamu.. a sponzori tiež nie su uplne nezištní
@58@xhtml - "pomôže niečo vybudovať" - tomu sa hovorí investícia
@54@alpynus - prečo je podnikanie s úmyslom zarábať desiatky miliónov eur okrádanie? Microsoft bol založený s týmto úmyslom, a aj keď sa na jeho softy mnoho ľudí sťažuje, tak to za okrádanie rozhodne nepovažujem.
každý druhý investorský projekt sa s týmto úmyslom rozbieha, a napriek tomu občas postavia niečo, čo je dobré a slúži ľuďom.
a mimochodom, je dokázané že extrémne bohatí ľudia sú najväčší prispievatelia, takže s tým že by nemali existovať choď niekam. komunizmus už tu bol, a nič neriešil.
Áno, neskutočne dojímavý príbeh o dvoch chlapcoch, ktorí v garáži na kolene svojpomocne vyrobili niečo, čo ovplyvnilo ľudstvo porovnateľne ako kníhtlač.
1. Dá sa tomu veriť? Asi si nepočul o tom, že ešte pred tým, než existovali, ich istý pán Andy Bechtolsheim zo Sunu podporil 100.000 dolármi.
2. Mám taký pocit, že gúgle slúži viac než výborne Veľkému Bratovi tohto systému (G.Orwell-1984 si čítal?). S tým rozdielom, že ľudia mu informácie poskytujú dobrovoľne.
Komunizmus tu povedzme že bol, len ľudia mu nedali čas, aby niečo vyriešil. Ako som napísal kdesi inde, komunizmus zničil slobodu a individualitu, avšak kapitalizmus zničí celý svet.
Čo je horšie?
(Mimochodom, v zásade som proti obom zriadeniam)
Inak, prečo si ľudia myslia, že súčasní politici sú svätuškári oproti súdruhom zo ZSSR?
Asi len preto, že svoje podvody a špinavosti nerobia až tak okato, poučili sa.
@82@alpynus - bože, tu je niekto dobre vymletý konšpiračnými teóriami. áno, počul som že ich podporil. no a čo? tomu sa hovorí investícia, písal som o tom v predošlom príspevku, tak si to prečítaj, možno pochopíš čo ten výraz znamená.
akému veľkému bratovi tohto systému, preboha? keby to tak bolo, tak už by ma ten veľký brat za niektoré moje aktivity dávno zatkol.
ľudia komunizmu nedali čas aby niečo vyriešil?
nepríde mi, že cca 70 rokov je málo času.
čo je horšie?
radšej zničiť celý svet ako zničiť individualitu, lebo pri páde sveta sa slobodné a individuálne bytosti budú môcť veľa vecí naučiť.
kto povedal, že súčasní politici nie sú podvodníci a zlodeji?
hm sak a co je to 10 000 eur ?? jakoze ne ze by som tolko nekedy po kope mal ani mat nebudem nikdy ale rozumis to neni nejake strasne bohatstvo kebyze napises ze mas 2 mil eur tak to uz je ine to by som dal milion na charitu aj vacej mozno a to fakt !! no mozno ne na charitu ale proste take neco
ak prispievate, opýtajte sa, kam tie peniaze idú. ja som už robila nejdenu zbierku, kedy sa peniaze hádzali do zapečatených úrn. keď sa každý večer dozbieralo, prišiel po nás garant projektu a pekne sa to korunu po korune prerátalo, dalo zasa do zapečatených obálok a v pondelko ráno sa to odnieslo do banky na špeciálny účet.
takže s tým nabalovaním možte ísť všetci, slušne povedané, do piče a silné múdre slová si nechať na neskôr. neschceš prispieť? tvoja vec, nemienim vás naháňať s pokladničkou. a tiež si nemyslím, že ten, čo nechce prispieť je zlý človek. je to predsa každého osobná vec.
zalezi na presne aku charitu...urcite by som niektore peniaze dala detom do domovov!!!potom do integracnych centier....a do nemocnic,na pristroje a pod.!
@alypnus to s tymi ludmi na pol miliona eur, najde sa ich podla mna dost kedze to nepovazujem za velky majetok ,napr. ked zdedis vela pody bezproblemov to moze mat taku hodnotu...
a podla mna na tomto fore nema zmysel prezentovat iny nazor aj ked moze byt spravny, lebo ta masa ta utlaci, tak ci tak
@91 ako nejake zbierky, kde to nejde cez organizacie, ze potom tie peniaze putuju boh vie kade, pokym sa dostanu tam kde maju, tak ok, ale viac by som preferoval rovne poslanie dotycnemu... ked uz tak
radsej by som to dala na podporu zvierat ako ludi...charita-to su hlavne cigani..ludia ktori su vraj v ,socialnej nudzi´ a pritom sa maju lepsie ako ja..a podobne...
doteraz som si myslel , ze @xhtml je nepravom obvinovany, nejak som nepoztrehol nejaku drsnu retardaciu. no teraz uznavam ze je to KKT ! sak ty mi normalne pripominas svojim vymyvanim mozgov cirkev
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
107 komentov
čo ja viem,podľa toho na akú charitu a vlastne čo to tá charita je,vysvetli..?
neviem kolko by som dal, napriek tomu ze tu vsetci o mne vyhlasuju ze som fanatik a teda podla nich by som mal dat asi vsetky peniaze.
zalezi na okolnostiach, ako by som tie peniaze vedel vyuzit.
co ak by niekto z blizkych potreboval na operaciu??
co ak by moj znamy poterboval nutne pozicat, lebo nie je prave v najlepsej fin situacii
co ak by som sa rozhodol zafinancovat si staz v zahranici, ci nejaky iny osobny rozvoj
alebo by som pomohol nejako niekomu druhemu
v podstate by to tiez bola charita..
urcite by som nedal ani cent organizaciam, ktore maju plno reklam v tv, v zmysle dajte nam peniaze my ich dame /hned ako sa nabalime/ nudznym
to ich radsej zuzitkujem sam...
teda kolko?? od 0 do 10000E
Ale nevrav, to som naozaj od človeka s tak veľkou chlopňou nečakal.
To je síce pravda, že nejde o kvantitu, ale on sa len spýtal.
Inak, môžeš mať akokoľvek dobrý úmysel, ale keď do urny vhodíš jeden eurocentík, hoc s najvýbornejším úmyslom aký si vieš predstaviť, reálne to nepomôže ani tak, ako keď vhodíš 1 euro s priemerne dobrým úmyslom.
Typický príklad kapitalisticky zmýšľajúceho hoväda. Takí ľudia len ničia tento svet, ale konkrétne nič proti Tebe, je vás na tony veľa.
Čo Ťa na tom rozosmialo?
Tým, že získaš 10 miliónov eur, logicky musíš ostatných ľudí okradnúť o 10 miliónov eur, leda ak by si si vytlačil nové papieriky.
Si počul niekedy niečo také, že "podnikanie". Keď máš dobrý nápad a začiatočný kapitál tak sa dá zarobiť všetko.
Samozrejme, že 10 milionov je trošku vela, ale ten milion za 5-10 rokov by sa zvládnuť dalo.
Smutné je tiež, že všetci tu na teba majú rovnaký názor
Klameš. Ja naň nemám taký názor, čiže všetci ho určite nemajú rovnaký ako Ty.
A na základe akej dedukcie si zistil, že majú lepšie názory ako on?
Čím sa podľa Teba prejavuje lepší názor od horšieho?
a k téme - nedala by som ani cent. ak, tak jedine svojim blízkym a určite nie charite, ktorá si z toho peknú sumičku odloží.
uvedomujes si, ze ak mas peniaze, mozes niekomu pomoct aj bez toho, aby si tie peniaze dal prave na charitu? je automaticky lepsia jedna z tych "celebrit", ktora venuje peniaze na charitu takym sposobom, aby o tom vedeli vsetci a najma media, ako clovek, ktory niekomu pomoze potichu a bez charity?
no a co sa tyka ludi, ktori nepomozu nikomu ani samostatne, ani prostrednictvom charity, je to ich rozhodnutie, ja by som ich ale idiotmi okamzite nenazyval.
ak ludi rozdelujes na idiotov podla toho, ci prispievaju na charitu alebo nie, tak to je vazne myslienka dna.. to si asi niekde vyvesim.
Si príliš mladý a veľmi ovplyvnený médiami a svetonázorom, aby sme sa mohli zmysluplne baviť o téme "podnikanie v praxi so všetkými dopadmi na celú spoločnosť".
a myslím, že z tejto diskusie plynule vyplynulo, kto je tu idiot.
mimochodom, ešte jedna dôležitá vec - mám 10 000 eur. ako som sa k nim dostal?
možno keby som ich našiel na ulici, alebo by mi boli darované, prípadne možno keby som ich vyhral, tak by som mal potrebu svetu to zčasti vrátiť okamžite.
každopádne ak som ich zarobil, tak ich mám svojou vlastnou zásluhou, takže je čisto na mne čo s nimi spravím, a ako tu už mnohí spomenuli, nie je to zas tak veľa peňazí, takže sa rýchlo postrácajú, ani si nevšimneš ako, aj bez toho aby si nimi kŕmil nejaké "charitatívne" organizácie.
a čo sa týka toho podnikania - prečo je to podľa teba automaticky okrádanie?
velku picu by som dal na charitu. dal by som,keby ze mam 1000000000000eur, vtedy by to nebol problem,ale keby som mal len 10000 tak urcite nie
Teraz sa bavíme o úplne odlišných veciach, jedna vec je xhtml a jeho úchylky, druhá nájdenie 10.000 eur prípadne zarobenie súm okolo 10.000 eur, a tretia podnikanie s úmyslom zarábať desiatky miliónov eur, ktoré je rozhodne okrádanie.
Mimochodom, nesúhlasím s xhtml, že každý, kto nedá na charitu, je idiot.
Myslím si, že by nemali existovať extrémne bohatí ľudia, potom by ani charity nebolo treba.
Vás to fakt baví v jednom kuse sa urážať?!
Možno je to jediný spôsob, akým vedia komunikovať.
zly clovek da do charity NULU.. zly clovek = idiot
Myslím, že sa tu prejavuje typická slovenská vlastnosť, závisť všetkým bohatým a úspešnejším ako si ty a ich automaticke označovanie za zlodejov.
Keď tie svoje názory myslíš fakt vážne, tak ta lutujem.
a ano,ked byvas velmi skromne,a kazdy mesiac z tvojich penazi vychadzas presne,alebo z nich ani nevychadzas a musis si poziciavat,a nahodou vyhras alebo proste dostanes 10 000eur , tak ich das na charitu?
ty velmi zaujimavo sudis ludi
Ukáž mi jediného jedného človeka, ktorý má majetok viac než pol milióna eur a zarobil ich absolútne čisto. Tzn. žiadne nekalé daňové úniky a pochybné priznania, nevyhral žiaden podivný tender, žiadne podplácanie polície, mestských poslancov, poslancov NRSR, žiadne hromadné klamanie ľudí, žiadne nedodržiavanie obchodných podmienok, dáva zamestnancom platy, ktoré zodpovedajú reálne vykonanej práce,... Stačí, ak mi nájdeš iba jedného takého.
To je biznis v dnešnom svete a nezmeníš to či sa ti to páči, alebo nie.
Ako hovorím, treba mať hlavne dobrý nápad, myšlienku, plán a niečo v hlave a zarobíš.
Pozri sa na rôzne známe firmy IKEA atd. rôzne obchodné reťazce. Myslím, že na svete je oveľa viac väčších zločincov ako Ingvar Kamprad, 7. najbohatší muž sveta, zakladateľ IKEI.
Samozrejme to bol len príklad.
Ak si zlý charakter, tak podnikáš nečestne, okrádaš a chabreš odkiaľ sa len dá -> zarábaš podľa Teba poctivé milióny. Ak si skromný človek, dobrý charakter, tak necháš čosi i zamestnancom a prispievaš na dobré veci, neokrádaš štát a ľudí. Nezarobíš síce rádovo 1000x viac než zamestnanec, ktorý ako jediný robí niečo hodnotné, ale možno len 10x viac.
Len tejto spoločnosti to nestačí, 10x viac ako priemerný plat? Z toho asi nebude jachta na Bermudoch.
Ježkovi voči, Ty veríš tým oficiálnym tabuľkám? Majiteľ ikei je v skutočnosti niekde oveľa oveľa hlbšie ako na siedmom mieste (určite nie je ani v prvej stovke), v oficiálnych štatistikách nie sú tí skutoční zločinci (najmä ľudia z FED a ich priatelia).
Neboj, z toho sa vyspíš.
OK, v tejto chvíli je rozumné ukončiť dišputu, kľudne buď aj tretí najbohatší človek sveta, ak Ťa to spraví šťastným.
Mimochodom, nevidel som to, teraz som si to vygúglil, vyzerá to celkom zauímavo, možno si to prezriem.
No, či práve ten úmysel nie je to, čo je v konečnom dôsledku úplne bezpredmetné ...
@0
Nejakých pár eur mám vždy a pocit nevyhnutnosti obdarovať nimi charitu mám pomerne málokedy, v poslednej dobe si pamätám asi len 3 prípady, kedy som cudziemu človeku pár drobákov dal, z toho v dvoch prípadoch keď ma o to priamo poprosili ...
Ak zrazu mám 10 000 Eur, asi by to nevyzeralo nijak extrémne odlišne, stále by som sa necítil aj od menšieho obnosu natoľko nezávislý, aby som z neho mohol vo väčšom rozdávať ... Ale aj na to snáď raz príde čas ...
charita už ani neexistuje...
@58 @xhtml - "pomôže niečo vybudovať" - tomu sa hovorí investícia
@54 @alpynus - prečo je podnikanie s úmyslom zarábať desiatky miliónov eur okrádanie? Microsoft bol založený s týmto úmyslom, a aj keď sa na jeho softy mnoho ľudí sťažuje, tak to za okrádanie rozhodne nepovažujem.
každý druhý investorský projekt sa s týmto úmyslom rozbieha, a napriek tomu občas postavia niečo, čo je dobré a slúži ľuďom.
a mimochodom, je dokázané že extrémne bohatí ľudia sú najväčší prispievatelia, takže s tým že by nemali existovať choď niekam. komunizmus už tu bol, a nič neriešil.
každému podľa jeho schopností, povedal by som.
Áno, neskutočne dojímavý príbeh o dvoch chlapcoch, ktorí v garáži na kolene svojpomocne vyrobili niečo, čo ovplyvnilo ľudstvo porovnateľne ako kníhtlač.
1. Dá sa tomu veriť? Asi si nepočul o tom, že ešte pred tým, než existovali, ich istý pán Andy Bechtolsheim zo Sunu podporil 100.000 dolármi.
2. Mám taký pocit, že gúgle slúži viac než výborne Veľkému Bratovi tohto systému (G.Orwell-1984 si čítal?). S tým rozdielom, že ľudia mu informácie poskytujú dobrovoľne.
Komunizmus tu povedzme že bol, len ľudia mu nedali čas, aby niečo vyriešil. Ako som napísal kdesi inde, komunizmus zničil slobodu a individualitu, avšak kapitalizmus zničí celý svet.
Čo je horšie?
(Mimochodom, v zásade som proti obom zriadeniam)
Inak, prečo si ľudia myslia, že súčasní politici sú svätuškári oproti súdruhom zo ZSSR?
Asi len preto, že svoje podvody a špinavosti nerobia až tak okato, poučili sa.
Možno preto, lebo súčasným politikom ťažko prideliť štatút "vrah", či nejaký podobný ...
Ale je v tom samozrejme aj istá dávka niečoho iného, nazvime to spoločenskou propagandou ...
akému veľkému bratovi tohto systému, preboha? keby to tak bolo, tak už by ma ten veľký brat za niektoré moje aktivity dávno zatkol.
ľudia komunizmu nedali čas aby niečo vyriešil?
nepríde mi, že cca 70 rokov je málo času.
čo je horšie?
radšej zničiť celý svet ako zničiť individualitu, lebo pri páde sveta sa slobodné a individuálne bytosti budú môcť veľa vecí naučiť.
kto povedal, že súčasní politici nie sú podvodníci a zlodeji?
ak prispievate, opýtajte sa, kam tie peniaze idú. ja som už robila nejdenu zbierku, kedy sa peniaze hádzali do zapečatených úrn. keď sa každý večer dozbieralo, prišiel po nás garant projektu a pekne sa to korunu po korune prerátalo, dalo zasa do zapečatených obálok a v pondelko ráno sa to odnieslo do banky na špeciálny účet.
takže s tým nabalovaním možte ísť všetci, slušne povedané, do piče a silné múdre slová si nechať na neskôr. neschceš prispieť? tvoja vec, nemienim vás naháňať s pokladničkou. a tiež si nemyslím, že ten, čo nechce prispieť je zlý človek. je to predsa každého osobná vec.
to je prave o tom, ze aj ked mne nikto v zivote nepomohol tak ja pomozem niekomu aby to mal v zivote lahsie ako ja a mozno ho tym ovplyvnim k lepsiemu
a podla mna na tomto fore nema zmysel prezentovat iny nazor aj ked moze byt spravny, lebo ta masa ta utlaci, tak ci tak
@91 ako nejake zbierky, kde to nejde cez organizacie, ze potom tie peniaze putuju boh vie kade, pokym sa dostanu tam kde maju, tak ok, ale viac by som preferoval rovne poslanie dotycnemu... ked uz tak