Mám, ale treba mať na to náladu. Nepúšťam si Mozarta keď idem ráno na autobus, alebo do obchodu po rožky. Musí to prísť samé, že aha, teraz to chcem počúvať! A vtedy pri tom presedím/preležím aj dlhé hodiny.
Ja klasickú hudbu milujem, dokázal by som ju počúvať dlhé hodiny. Teraz sa mi veľmi páčia skladatelia z 20. storočia ako Ligeti, Ives. Ale páčia sa mi aj iní ako Mozart, Haydn, Vivaldi atď.
Práve ju počúvam a milujem klasiku a oper, hlavne na živo v Taliansku keď som bol tak to bolo neskutočne krásne: Time To Say Goodbye - Andrea Bocelli and Sarah Brightman
Srdcovka: Vivaldiho notoricky známe Štyri ročné obdobia; Dvořákovo Largo z Nového sveta; z operných árií Una Furtiva Lagrima, Nessum Dorma, Měsíčku, postúj, Una Voce Poco Fa, Habanera a našla by som ich viac, keby som to nepísala spamäti; Corelliho flautové koncerty; Vivaldiho hobojové koncerty; Chopinove nocturná (ak som čítala správne komentáre, to tu vážne ešte nikto nespomínal Chopina?); Bachove organové symfónie; z operiet som videla a mám veľmi rada napr. Netopiera; zbožňujem Albenizove Asturias a Granadu, ktoré si podľa mňa zamiluje každý dobrý gitarista. Je toho nepomerne viac, menujem iba naozaj mňam veci, ktoré si neviem odpustiť.
S hudbou som vyrastala, hudobnú mám za rohom a strávila som v nej kompletnú mladosť-pochabosť a vôbec to neľutujem Klasická hudba pre mňa môže znieť takmer kedykoľvek, málokedy sa mi stáva, že na ňu "nemám náladu", samozrejme ale sa to stane.
Z toho potom vyplýva môj vkus, že mám strašne rada symfonický metal, art rock a podobné štýly populárnej hudby...
Uau, netusila som ze tolko ludi pocuva vaznu hudbu...Podla mna je to super, kazdy moze mat vlastny nazor, ale aj ked sa to niekomu nepaci, musi to aspon respektovat ako podstatne velku cast kultury a umenia...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
130 komentov
@Drusilladayerova ved povec priatelovy, nech ta vezme raz na kulturu namiesto toho isteho baru ako minule...
A včera ma zaujal tento projekt.
Kedysi som si sem tam pustil Vivaldiho (nie klasika, ale baroko) ale dneska
Symphonic metal FTW!
S hudbou som vyrastala, hudobnú mám za rohom a strávila som v nej kompletnú mladosť-pochabosť a vôbec to neľutujem Klasická hudba pre mňa môže znieť takmer kedykoľvek, málokedy sa mi stáva, že na ňu "nemám náladu", samozrejme ale sa to stane.
Z toho potom vyplýva môj vkus, že mám strašne rada symfonický metal, art rock a podobné štýly populárnej hudby...