Je mi to v podstate jedno... kým to je len Denka alebo Deska tak je to normálne... Už keď je to Desanka, tak to býva skôr zo srandy alebo irónie a na tom sa len dobre zasmejem
ako kto... dakedy to vyznie hrozne divno a niekedy mi dokonca koncovka -inka pripadá normálnejšie ako -ka už len pre to, že potom je tam taký jemný nádych irónie
niekedy..tak 3-4 roky dozadu som neznasal....ale tak teraz mi to nevadi, sa mi to paci....len skoda, ze ked pocujem zdrobnelinu, tak niekto odo mňa nieco chce...
Mňa nikto nevolá zdrobneninou... Ale za posledné roky badám zaujímavý vývoj. Na základnej sa všetci väčšinou oslovovali priezviskami a teraz na výške nepočujem iné ako Zuzi, Leni, Janko, ...
Mne vadí keď ma cudzí ľudia volajú Kika.. také blbé sa mi to zdá, ale od kamarátok mi to príde normálne ... ale zdrobnelina... závisí v akej situácií asi...
Počujem to málokedy,lebo to aj nie je pekné ale na druhej strane,je dobré počuť zrdobneninu svojho mena ale skôr nie ako áno..neviem prečo som hlasovala za áno...ja som ťava!
moje meno sa mi páči, ale vadí mi, keď ma tak oslovia alebo keď o mne tak hovoria. kvôli nepríjemným asociáciám mi to jednoducho fakt prekáža, bez akéhokoľvek skrátenia a zdrobňovania ma môžu láskyplne osloviť len dvaja ľudia.
ak ma tak oslovia iní, tak si hneď pomyslím kdečo a cítim sa nepríjemne.
takže preferujem rôzne zdrobneniny, prezývky a podobne.
Ako kedy. Ale preferujem, keď ma volajú celým menom - jednoducho Veronika. Sem-tam ešte Nika, rodičia môžu aj Nikina . "Skratku" Verča však z duše nenávidím... úprimne, vraždila by som kvôli nej.
Starká a starký ma zo zásady volajú Adriánka a páči sa mi to. Rodičia a bratia mi hovoria väčšinou Aďa, občas ma tak aj kamarátky volajú ale to skôr Aďka, Adrianka alebo Adi. A mne sa to strááášne páči A ešte drahý...no ten mi menom moc nehovorí
to zalezi od toho kto ma nazve zdrobneninou napriklad ked na mna babka kricala cez cely kaufland ze tanicka dones mi maslo tak to tez neni bohvieco ale niekedy sa da
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
234 komentov
Eriček? nie...:/ stále len Eržo.
Ostatné zdrobneliny už moc nemusím.
Nikomu zo súčasných spolužiakov to ešte nešťastie nenapadlo, ale ľudia, ktorých poznám dlhšie, mi hovoria Evička výlučne preto, aby ma vytočili.
moje meno je napr monika a od neho urobiť zdrobneninu je dosť obtiažne si myslím : D teda pokial to nesiaha do infantilnosti
moje meno sa mi páči, ale vadí mi, keď ma tak oslovia alebo keď o mne tak hovoria. kvôli nepríjemným asociáciám mi to jednoducho fakt prekáža, bez akéhokoľvek skrátenia a zdrobňovania ma môžu láskyplne osloviť len dvaja ľudia.
ak ma tak oslovia iní, tak si hneď pomyslím kdečo a cítim sa nepríjemne.
takže preferujem rôzne zdrobneniny, prezývky a podobne.
Tak Michaela =dlhé
Miša =také hnusné
Miška =detské
Mišulka =to je tiež hnusné
Mišel grc)
asi tak..
Volajte ma XY...!!!
moja kamoska je tie miška...a miška ju volame lebo miša je hnusne, michaela take debilne ...ale myšacinka ...a vselijak... mate to vy miški tazkeee
Evka to je bežné, fajn
a mám rada keď mi hovoria Evi, Evinka