Pravdaže, že nechcela. No len tí, ktorí to dočítajú až sem sa dozvedia pravdu. Ak však skutočne musím tvrdiť moju minulosť, párkrát som sa rezala a bila samú seba. To mám však, chvála Pánu, dááávno za sebou a nerada na to spomínam.
kúšem si kožu okolo nechtov - keď som nervózna, preto mám ruky jak zberačka bavlny, sa za to až hanbím... aj pery si rada hryziem, to len tak z pasie, ale snažím sa na to dávať bacha
Mnoo, ja som si uz robila fakt vselico, cez skrabance, trhanie vlasov, rezanie.......a obcas ked sa pozeram do zrkadla mam chut to spravit zase.......ale uz asi pol roka nic z toho, nasla som si nejake zaluby a nezostava mi cas na taketo veci.....
chyba mi moznost ,,ano robil som to kedysi,, ale tak pred dvomi rokmi ked som bol napity som si spacky s cigariet hasil na ruke este dnes mam take male jazvy
hm ale vlastne ano sposobujem si bolest vedome aj dnes si obkusujem nechty a kozu okolo nich a potom mi to nekedy scervena a stipe ma to to sa pocita ?
@mirkova@johnysheek ak si obhrýzaš tak ako som raz mala možnosť vidieť-to je,že až po článok prstov a máš to stále krvavé a suché strapce kože ti tam visia-tak áno aj extrémno obhrýzanie nechtov a kože okolo jedná sa o automutiláciu.
ja som rada hladna nenavidim ked som plna uplne blejvajs neviem ci to patri medzi sebaposkodzovanie ale tysden nejest no problem
no a kedysi ziletky sklicka a vsetko cim som sa mohla porezat..teras us nie lebo som stoho chitila niaku pliagu na krv ale ktovie co bude potom ked mi ta vec skrvou prejde ..
@corvuscorax sori teras ta nechcem niako urazit ale otom asi vies dost malo nemozes zfleku povedat ze je to ppp ked si ma ani nevidela ani omne nic nevies ale jj ciastocne mas pravdu kedysi to bola ana teras to je nazvi me to sebakontrola a nasledky
@elfer uz mi fakt lezies na city kriste tak sa prenes do rise divov a tam si predstav ze niekto koho mas rad sa zacne cojaviem rezat lebo ma depky.potom mi dava logiku ze ho prestanes mat rad a bude pre teba ****
@protessst fúúúúúúúúúúúúf... No a ??? Ko_ot som a ko_ot budem !!! Ale aspoň to mám hlave v poriadku... myslím... dúfam... si predstav že by všetci ľudia na svete riešili problémy sebapoškodzovaním... to by sme si tu nepísali lebo admin by sa rezal, výrobcovia PC by sa rezali, predajcovia by sa rezali...
@elfer naco si predstavovat ked to tak neni a nikdy nebude ono ide oto ze ty budes racej niekomu nadavat do hviezdiciek jak keby si mal proti tomu cosi urobit naviac keby to bol niaky tvoj znamy tak by si sa nanho racej vyebal ako cosi urobil preto aby to nerobil a este nieco nikdy nemozes vediet ake ten clovek ma problemy a vzdy je lepsie nech reze seba ako inych iked to bol asi blby priklad ale to je jedno ide oto ze ti ludia ktori trpia sebaposkodzovanim sa stoho nemusia dostat a siahnu si na zivot a najhorsie je ze taki ludia jak ty ich vtom este aj podporuju tym ze ich maju vpci a maju ich za odpad . ok ked sme vtej risi predstav tak ty si predstav keby boli polisi taky ako ty keby boli zachranari hasici a doktori taky jak ty de by sme sa ksakru dostali keby niekomu nechceli zahasit horiaci dom len preto ze si kedisi zas priklad trhal vlasy..
boze vies co maj to pas nevidim zmysel presviedcat ta o niecom ocom si "presvedceny" i ked zle ale tak pohode stym budes mat vzivote ty problemy nie ja maj sa tesilo ma dobru noc
@protessst NEVKLADAJ mi do úst slová ktoré som nepovedal. To že takých ľudí považujem za ***** NEZNAMENÁ že by som im nepomohol. 1vom rade sú to stále ľudia, ale hneť za tým je to že sú chorí - potrebujú pomoc... Ja len že NIEJE NORMÁLNE aby niekto """"""""riešil""""""" problémy sebapoškodzovaním a niekto ďalší mu povedal "OK, v pohode, tvoje telo"... takže to že niekoho nepovažujem práve za normálneho neznamená že by som mu nepomohol, ja pomáham každému
Ale takisto mám rád otvorenú, úprimnú a priamu konverzáciu z oči do očí - vydiskutovať si čo a ako... aj dotyčnej osobe ktorú som poznal a ktorá sa rezal som povedal hneť v úvode že je ***** a už mu načisto *****.
@elfer pockaj tym ze niekomu povies ze ho povazujes za ***** by si mu viac pomohol ako keby si mu povedal ok tvoje telo ? mne sa to zda byt na tej istej urovni este mi povec aka nadavka sa ukryva pod tymi piatimi hviezdickami aby som stale nemusela hviezdickovat
3. Čo ty nevieš ??? Ako to ??? To nieje chytanie za slovíčka ale ak sa "hádame" či je napr. list papieru bieli alebo čierny, ja hovorím že čierny ty že biely, tak ak sa ja mýlim, ty musíš mať zákonite pravdu... a tu je to o tom istom... buď máš pravdu ty alebo ja - ak ty tvrdíš že sa mýlim tak potom máš mať pravdu ty... toľko moja dedukcia
4. nedalo mu to nič, ale čo ??? To som mu mal radšej klamať ??? A aj u neho sa to vyriešilo - proste ho to prešlo - asi zistil že život je napriek všetkému moc pekný na to aby si ho takto ničil.
@elfer alebo nasiel niekoho kto mu namiesto nadavania podal ruku -ktej svorke
ktej dvojke som spokojna krasneee odvolavam to slovo s uvodzovkami ani neviem ake us ale nech si ráád
k trojke to musi mat jeden znas pravdu ? to nechapem ako si nato prisiel podla mn a je to vec nazorov a kazdy clovek ma ini cize kebyze sa tu prida tretia osoba a ta vyvrati obidva nazori tak upada tvoja teoria a ociernom a bielom liste papiera to neznamena ze ked ja tvrdim ze ty nemas pravdu ze ja ju mam len si to myslim pochybujem ze vtomto aj niaka pravda je kedze u kazdeho co sa sabaposkodzuje to moze iplatit inak ..no a preto je medzi nami rozdiel ze ja hovorim z vlastych skusenosti vtomto a viem co by ma vtedy este viac dorazilo
k tej jednotke to je tvrde takze nas mas za curakov to bolelo
@protessst Rád idem ku koreňu veci - a tu ten koreň - aspoň ja to tak chápem - je či je sebapoškodzovanie normálne alebo nie. Takže len dve možnosti - áno alebo nie, nič medzitým, žiadne možno, žiadne ale... No a k tomu poslednému bodu, vieš, áno asi je to tvrdé... ale človeka ktorí si sám ničí svoje telo je myslím ešte slušné nazvať debilom - debil je najľahšia forma duševného postihnutia. Vieš, ja ozaj nepochopím čo je také strašné že sa človek musí "riešiť" a "ventilovať" rezaním napríklad... Takže prepáč, ak ťa moje slová "ranili" ale tak to proste vidím a tak to aj je. A ten kamarát, nemyslím že našiel nikoho kto mu podal pomocnú ruku, proste len s tým prestal... náš "vzťah" nijako neutrpel tým že som mu povedal "chlape ty si debil" on veľmi dobre poznal moje názory na takéto a podobné veci a tak aj keby som mu to nepovedal tak by vedel čo si o tom myslím... bolo by veľmi smutné ak by som za toho "zlého" bol označený JA preto lebo som mu poukázal na to že to nieje normálne ani dobré.
@elfer ono ten posledny bod mal zniet ironicky ja som nasla koren veci takýto oprav ma ak je to zle " mas skusenost so sebaposkodzovanim?"
a jj neni to dobre ale clovek v zufalosti urobi hocico aby mu bolo lepsie a potom to ide kzavislosti a pre jednu chybu co urobi uz ma (boze tie hviezdicky stale znich nemozem) byt debil ?i ked podla mna je debil ten co mu vtom nezabrani ked otom vie a este mu vynada a vysere sa nanho namiesto toho aby cosi proti tomu urobil -nieco zle na mojej teorii ?
@protessst k tomu koreňu, už sa to moc zamotalo, takže to nechám na kontumačnej remíze . No a k samotnému "rezaniu v zúfalosti"... jena chyba ??? To bohate stačí, je jedno či sa poreže raz alebo stokrát, stále je to to isté. Jedno asi extrémne pripodobnenie, ale až by som JA niekoho ZABIL a obhajoval sa tým že "Veď len raz, len jedného" asi by si moju "obhajobu" nebrala... Chyba, skrat, závislosť nech sú "dôvody" akékoľvek rezanie nieje riešenie a už dupľovane to nieje normálne. A k tomu zabráneniu - "odhodlaného nezastavíš" hovorí sa, a keď je niekto schopný sa dobrovoľne rezať tak si myslím je sakra odhodlaný... a ako by si mu v tom zabránila ??? Ak by si s ním-ňou nebola 24h denne tak nezabrániš... SAMOZREJME nevysrať sa naňho ale takisto v tej osobe nevytvárať pocit že ak mu to """pomáha""" tak je to normálne... áno tvoja teória je správna ale v 99% prípadov sa ti taký ľudia normálne nezdôveria zo svojím problémom - aspoň nie osoby mužského rodu - a keď sa o tom dozvieš tak je už väčšinou neskoro - dotyčný sa už "upravuje".
@elfer ved okey neni to riesenie to je moj nazor tiez ale ked sa stalo tak sa stalo a nemyslim ze by ten clovek mal byt odsudeny zato ze sa kedysi rezal a potom sa ztoho dostal alebo je zrovna vtom ale snazi sa stoho dostat alebo sa stoho dostat nevie vtedy by sa mu asi fakt malo pomoct. okey a napr. dalsia hlboka myslienka ludia su zvedavy ako chuti urcity druh ovocia rovnako ako su zvedavy ake je to porezat sa cize to vlastne moze skusit hociaky clovek na svete to by sme boli vseci debilmi zvedavost nezastavis
-to ze ak mu to pomaha tak je to normalne je totalne konina treba ho presvedcit otom ze to normalne neni a kym si to neuvedomi on tak snim nepohne nikto to viem aj sama 99 zmierni lebo to neni pravda nato ci sa clovek reze alebo nie sa da prist lahko ci sa zdvovery ci nie
a diskriminacia zase ? mne sa praveze stymto zverili osoby muzskeho rodu no teda len 1 druhemu som nato prisla ale to je jedno lebo su uz pohode obidvaja takze neviem co si chcel povedat tym ze najme nie muzi
No a si som divný ale mňa absolútne nezaujíma ako chutí "porezanie", OK chápem že ak je človek v partii a padne stávka či si dajme tomu priložíš rozpálenú pružinu na ruku - na ľavej ruke mám "pamiatku" ALE robiť to sústavne a tešiť sa z toho ??? A ja nikde nehovorím že by si mala toho človeka považovať za debila aj 10rokov po tom čo s tým prestal, veď čo bolo bolo ALE znovu hovorím, v prítomnosti - keď to robí - ho rozhodne za normálneho nepovažujem a nevidím akýkoľvek racionálny dôvod na sebapoškodzovanie.
A k tým mužom... veľké možno a veľká rarita keď sa ti s tým chlapčisko posťažovalo, ale ty si aspoň ženská - iná forma života... chlapec chlapcovi sa by z niečim takým nikdy nezveril, my o takých veciach veľmi nerozprávame... je to jaksi pod chlapskú hrdosť...
@protessst no a ešte ťa prosím mi povedz ako prídeš na to že sa niekto reže napr keď je akurát december a ruky sú zahalené rolákmi, mikinami a bundami.
@elfer no tak vidis postupne prideme este aj ku kompromisu
nehovor nikdy jeden kamos sa tvaril istu dobu ze je "silne emo" a to ze sa reze daval kazdemu na nos a bolo jedno ci je to baba ci chalan ci pes ci krokodil takze neviem ci prisiel o tu vasu chlapsku hrdost alebo je to cele nezmysel a v istych situaciach sa clovek tak zruti ze hrdost ide stranou
haluz ze vravis lebo to ze sa spoluziacka reze som zistila pred vianocami ale to preto ze sa prezradila ona nosi stale kratke triko a na rukach rukavice a raz ich zabudla a mala stale nasebe bundu a prisla telesna tak sa ma spytala ze ci jej pozicam tu satku co som mala na krku a vtedy mi to bolo jasne i ked som nevidela tie "rezy" lebo si tu satku desi vzala a dala si ju tak aby nikto nic nevidel..dotazy ??
@protessst Ach jaj Ten kamoš.. silne emo - to už nebol chlap to bolo niečo medzi dievčaťom a buzerantom, tu o žiadnej hrdosti nemôže byť reči... ale NAJME - TROŠKU SME SA NEPOCHOPILI - nie že to nedá najavo ALE že sa NEZDÔVERI ZO SVOJIM PROBLÉMOM - NEVYLEJE SI SRDCE. Chlapci - chlapi, alebo rovno to uplatním na seba, neviem si predstaviť že by som šiel za dákym svojím veľmi dobrým kamošom a povedal mu "očúvaj, taká vec, mám problémy z tým a tým..., jedna holka sa mi moc moc ľúbi..., čo ty na to ???" Tým ale samozrejme nemyslím "problémy" typu "neviem prejsť xy-tý level Hlaflajfu" či "ku_va tej by som dal, nevieš jak na ňu???" ALE fakt REÁLNE a VÁŽNE problémy súvisiace z rodinou,chorobou či tým že človek sa v puberte chtiac-nechtiac proste mení... a o tom sa chlapci fakt nerozprávajú... to len strašne výnimočne...
A áno hrdosť bokom, ale to už musí byť dotyčný fakt duševne zničený a ako vidíš aj na svojom príklade - radšej sa chlapec zverí dievčaťu ako dajmetomu svojmu naj naj kamarátovi!
A k tej kamarátke, strašná amatériana - kamarát to na telesnej riešil potítkom a bol nenápadný
@elfer ako kur tomu ze otom sa nerozpravaju ani baby teda aspon ja sa otom nerospravam s babami ale to je sumajs uz toto kto sa ocom rozprava mam pcoit ze sme uz doriesili cely problem iked neviem ako ale dajme tomu ze je vyrieseny lebo riesit toto este jeden den tak mam nervy
Ahojte, som študentkou psychológie v Olomouci. Oslovujem vás prostredníctvom tohto príspevku z dôvodu, že *hľadám* ľudí - konverzačných partnerov pre svoju bakalársku prácu, ktorá je zameraná na zámerné sebapoškodzovanie. Výskum bude prebiehať formou rozhovorov. Všetko bude kompletne ANONYMNÉ. Hľadám ľudí vo veku od 18 rokov, ktorí sa v minulosti či naďalej v súčasnosti sebapoškodzujú. V prípade akýchkoľvek otázok ma prosím kontaktuje prostredníctvom mailu: vyskumdsh2017@gmail.com. Ďakujem vopred.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
98 komentov
"áno, ale už to nepraktizujem" ?
mala som úchylku na zapichovanie si ihiel do rúk a vpúšťania atramentu do kože. celkom dlho
Niekedy,keď mám nervy alebo niečo,trhám si vlasy :/ Nie že šklbem,ale niekedy...Neviem o tom písať.
Plešiny nemám,nič,je to len niečo vo mne.
Ale veľmi málo krát.
Trichotilománia je nadmerné opakované vytrhávanie vlasov, vedúce k ich zjavnému úbytku
Zase..až tak nie
· silnejúci pocit napätia bezprostredne pred vytrhnutím vlasu alebo pri pokuse tomuto tlaku odolať
· pôžitok, uspokojenie alebo odlahčenie počas vytrhnutia vlasu
· tato porucha nemá súvis so žiadnou dšsevnou ani medicínskou chorobou (napr. s halucináciami alebo kožnými chorobami)
· tato porucha zapríčiňuje klinicky zjavne utrpenie a obmedzovanie v sociálnej a pracovnej oblasti, ako aj v iných aspektoch života
Nie
modrinová bolesť je super!
Pravdaže, že nechcela. No len tí, ktorí to dočítajú až sem sa dozvedia pravdu. Ak však skutočne musím tvrdiť moju minulosť, párkrát som sa rezala a bila samú seba. To mám však, chvála Pánu, dááávno za sebou a nerada na to spomínam.
si to robí, aj som si myslel...
@mirkova @32 aj ty (brutus) ?
no a kedysi ziletky sklicka a vsetko cim som sa mohla porezat..teras us nie lebo som stoho chitila niaku pliagu na krv ale ktovie co bude potom ked mi ta vec skrvou prejde ..
filip
ja poznam tiez dost takych ludi aj kamosov ale riesila som to inak a predstav si ze sa to aj vyriesilo
1. ***** = debil - čurák "tvrdo" nenadávam
2. hneď - Sorry, Slovenčina moja slabá stránka
3. Čo ty nevieš ??? Ako to ??? To nieje chytanie za slovíčka ale ak sa "hádame" či je napr. list papieru bieli alebo čierny, ja hovorím že čierny ty že biely, tak ak sa ja mýlim, ty musíš mať zákonite pravdu... a tu je to o tom istom... buď máš pravdu ty alebo ja - ak ty tvrdíš že sa mýlim tak potom máš mať pravdu ty... toľko moja dedukcia
4. nedalo mu to nič, ale čo ??? To som mu mal radšej klamať ??? A aj u neho sa to vyriešilo - proste ho to prešlo - asi zistil že život je napriek všetkému moc pekný na to aby si ho takto ničil.
ktej dvojke som spokojna krasneee odvolavam to slovo s uvodzovkami ani neviem ake us ale nech si ráád
k trojke to musi mat jeden znas pravdu ? to nechapem ako si nato prisiel podla mn a je to vec nazorov a kazdy clovek ma ini cize kebyze sa tu prida tretia osoba a ta vyvrati obidva nazori tak upada tvoja teoria a ociernom a bielom liste papiera to neznamena ze ked ja tvrdim ze ty nemas pravdu ze ja ju mam len si to myslim pochybujem ze vtomto aj niaka pravda je kedze u kazdeho co sa sabaposkodzuje to moze iplatit inak ..no a preto je medzi nami rozdiel ze ja hovorim z vlastych skusenosti vtomto a viem co by ma vtedy este viac dorazilo
k tej jednotke to je tvrde takze nas mas za curakov to bolelo
a jj neni to dobre ale clovek v zufalosti urobi hocico aby mu bolo lepsie a potom to ide kzavislosti a pre jednu chybu co urobi uz ma (boze tie hviezdicky stale znich nemozem) byt debil ?i ked podla mna je debil ten co mu vtom nezabrani ked otom vie a este mu vynada a vysere sa nanho namiesto toho aby cosi proti tomu urobil -nieco zle na mojej teorii ?
-to ze ak mu to pomaha tak je to normalne je totalne konina treba ho presvedcit otom ze to normalne neni a kym si to neuvedomi on tak snim nepohne nikto to viem aj sama 99 zmierni lebo to neni pravda nato ci sa clovek reze alebo nie sa da prist lahko ci sa zdvovery ci nie
a diskriminacia zase ? mne sa praveze stymto zverili osoby muzskeho rodu no teda len 1 druhemu som nato prisla ale to je jedno lebo su uz pohode obidvaja takze neviem co si chcel povedat tym ze najme nie muzi
A k tým mužom... veľké možno a veľká rarita keď sa ti s tým chlapčisko posťažovalo, ale ty si aspoň ženská - iná forma života... chlapec chlapcovi sa by z niečim takým nikdy nezveril, my o takých veciach veľmi nerozprávame... je to jaksi pod chlapskú hrdosť...
nehovor nikdy jeden kamos sa tvaril istu dobu ze je "silne emo" a to ze sa reze daval kazdemu na nos a bolo jedno ci je to baba ci chalan ci pes ci krokodil takze neviem ci prisiel o tu vasu chlapsku hrdost alebo je to cele nezmysel a v istych situaciach sa clovek tak zruti ze hrdost ide stranou
haluz ze vravis lebo to ze sa spoluziacka reze som zistila pred vianocami ale to preto ze sa prezradila ona nosi stale kratke triko a na rukach rukavice a raz ich zabudla a mala stale nasebe bundu a prisla telesna tak sa ma spytala ze ci jej pozicam tu satku co som mala na krku a vtedy mi to bolo jasne i ked som nevidela tie "rezy" lebo si tu satku desi vzala a dala si ju tak aby nikto nic nevidel..dotazy ??
A áno hrdosť bokom, ale to už musí byť dotyčný fakt duševne zničený a ako vidíš aj na svojom príklade - radšej sa chlapec zverí dievčaťu ako dajmetomu svojmu naj naj kamarátovi!
A k tej kamarátke, strašná amatériana - kamarát to na telesnej riešil potítkom a bol nenápadný
myslis tohoto ?