Mna zaujima ze co presne sa da z tohto v buducnosti robit. Lebo nakolko vsetko je uz zmapovane a online dostupne. Nehejtujem len ma to uprimne zaujima ze za 5 10 rokov aka je perspektiva
geografia na muni je super, fest ma to bavilo...bola som jeden semester.... ale napr. s geologiou teraz som milion krat spokojnejsia hlavne je to komornejsie a viac "student oriented" holt ked na geografií zacina 150 ludi tak to sa neda no a aj mi pride ze mam sirsie vyhliadky uplatennie sa, resp. aspon mam nejaku predstavu co asi a ako ale to je subjektivna vec.
Ak ti ide o skolu a uroven vyucby, nie nad nazor na odbor, tak fakt odporucam, prirodoveda na muni je super, geograficky ustav je skvely (takistoi geologicky
@Lawey ale vsak vravim ze to neni hejt len ma zaujima ze poby revolucii google maps etc aka je vizia do buducnosti. Lebo chapem ze pred touto revoluciu mala geografia ako veda vyznamnu ulohu
@saywhaat
na nasej skole pracuju typkovia napr. na projekte, kde sa 2d mapa meni na 3d model, resp. z fotky pocitac vie zistit z akeho miesta sa fotka robila a co vlastne zachytava. + stale su tu projekty na zlepsovanie globalnych pozicnych systemov
ja neviem či som vadná ale vydržala som na muni pol roka a bolo to na piču. neviem či som mala len odveci odbor alebo je celá filda totálne zanedbaná ale fakt. celkový dojem - strach a hnus v brne.
@krvaaa
a čo bolo napiču? podľa mňa fajn škola, akurát filda mi príde taká trochu od veci, že sa tam učia aj fakt wtf predmety v porovnaní so slovenskými školami je ale o niekoľko levelov vyššie...
@obrvonjottr ako, chápem že fakt tie moje odbory boli tiež dosť wtf, ale mala som tam aj predmety kde bolo viacej ľudí a proste žiadne materiály, profesori strašne nezaujímaví, žiadne seminárky, úlohy, nič proste. frajer je na ekonomickej a bolo to úplne neporovnateľné no, čiže závisí dosť od tej fakulty asi.
@krvaaa
možno záleží aj od odboru či konkrétneho predmetu. Niekde stačilo fakt len chodiť a zapisovať sa do prezenčky a inde toho celkom slušne naložili ale ofc, že oproti napriklad informatike či ekonomii sa to nedalo obtiaznostou porovnavat.
Tak je to určite kvalitné štúdium, ale musím povedať, že pre väčšinu poriadne náročné. Polovica vrátane mňa skončila po prvom semestri. Geografiu sa hodí kombinovať s iným predmetom aby bola za viac kreditov. A samozrejme, na tom či muni alebo iná vš v tomto prípade až tak nezáleží
@saywhaat som mala pocit ze uz reci akpo "s kulturologiou na pracak" sa zacinaju aplikovat na vsetky odbory okrem informy a medicny
Je tam viacero úloh, jednoznacne vo vyskume sa sikovny geoinformatici zidu (i ked mne to tak pride, ze viac aplikovanych veci, cos a tyka zeme, daju geologovia ale to je len subjektivna nepodlozena myslienka ) » www.muni.cz/bakalarske-a-ma...
@krvaaa ale filda a prirodoveda su uplne odlisne fakulty Bola som na obcoh a zistila v priebehu casu ze filologia fakt neni moj salok kavy. ANi seminarkovy styl ohodnotenia a pod. Schválne, aky odbor?
@krvaaa mame totu filologia je mega tazka na muni, strasne vela seba discipliny potrebujes a pokial si mala baltistiku tak fincina alebo litovcina - co su strasne mega tazke jazyky (mam za sebou 3 semestre z 4 semestroveho kurzu finciny a neviem nic
@lawey hej no, litovčinu som veľmi chcela, ale to je obrok a ja som blbá a nepozrela som si to dopredu, čiže som mala len také omáčky okolo toho, ale proste aj na tej literatúre aj na jazykovedách (zo všetkého som mala po dve, lebo povinné predmety v jednom aj v druhom len s inými profákmi, proste domyslené) vôbec žiadne materiály, ništ, netuším ako by som sa pripravovala na skúšky, keby som nebola na odvykačke a musela na ne ísť nič no, muni som si vyskúšala, nepáčilo sa mi, uvidíme (ak sa dostanem) čo poviem na UK
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ak ti ide o skolu a uroven vyucby, nie nad nazor na odbor, tak fakt odporucam, prirodoveda na muni je super, geograficky ustav je skvely (takistoi geologicky
@1 omg , nemam ani slov
na nasej skole pracuju typkovia napr. na projekte, kde sa 2d mapa meni na 3d model, resp. z fotky pocitac vie zistit z akeho miesta sa fotka robila a co vlastne zachytava. + stale su tu projekty na zlepsovanie globalnych pozicnych systemov
a čo bolo napiču? podľa mňa fajn škola, akurát filda mi príde taká trochu od veci, že sa tam učia aj fakt wtf predmety v porovnaní so slovenskými školami je ale o niekoľko levelov vyššie...
možno záleží aj od odboru či konkrétneho predmetu. Niekde stačilo fakt len chodiť a zapisovať sa do prezenčky a inde toho celkom slušne naložili ale ofc, že oproti napriklad informatike či ekonomii sa to nedalo obtiaznostou porovnavat.
Je tam viacero úloh, jednoznacne vo vyskume sa sikovny geoinformatici zidu (i ked mne to tak pride, ze viac aplikovanych veci, cos a tyka zeme, daju geologovia ale to je len subjektivna nepodlozena myslienka ) » www.muni.cz/bakalarske-a-ma...
@krvaaa ale filda a prirodoveda su uplne odlisne fakulty Bola som na obcoh a zistila v priebehu casu ze filologia fakt neni moj salok kavy. ANi seminarkovy styl ohodnotenia a pod. Schválne, aky odbor?