Čawko..Mám 17, idem do maturitného ročníka a rozmýšľam ako budem ďalej smerovať vo svojom živote. Už od detstva chcem byť moderátorom a preto som sa rozhodol spočiatku študovať mas. kom. . Ako moderátor by som sa najviac uchytil v Blave a práve tam som hľ
aj ja rozmýšľam nad Bratislavou. konečne mi mama dala voľnú ruku a ja si môžem vybrať školu akú chcem( len do kedy). no a ja som rozmýšľala aj nad Prahou, ale VRAJ to tam nie je najideálnejšie, hlavne ak chceš byť redaktorom nie moderátorom... ale o Trnave som sa dozvedela až dnes, takže k tomu nič nepoviem a Košice. to aj tu niečo také je?
flemi - dakujem..s recou nemam ziaden problem, ani s pracou s kamerou a miktofonom..co to uz mam odmoderovane..a na UK sa nekladie taky doraz na cudzi jazyk?
akurat som si do Trnavy minuly tyzden osobne odniesol odvolanie, nemyslim, ze je tazke sa tam dostat, prijimacky su celkom jednoduche, nechapem co som mohol tak domrvit, asi literaturu
No, ak mám byť úprimná, na Slovensku sa žurnalistiku študovať neoplatí, je to taká vec, ktorú človek môže robiť aj keď na to nemá príslušné vzdelanie. Ja som mala tiež podobné plány, ale rozhodla som sa, že žurnalistiku vynechám, pretože tie školy, čo sú na Slovensku nie sú až tak dobré, že by sa to výslovne oplatilo ísť študovať.
Čo viem, vraj je dobrá žurnalistika v Brne, ale tam sa človek dostane len ťažko. No skúsiť sa dá všetko.
Ale samozrejme držím palce, žurnalistika je super, len s kvalitou škôl je to trošku diskutabilné.
madnesska - skoda ze az o dva roky...ja tento uz co bude.....a to som nasiel tu skolu ale ze je to katedra mas. kom. a reklamy a viac je to na tu reklamu zamerane
nato aby si bol moderator nepotrebujes mat vystuduvanu masmedialnu komunikaciu...napr.durianova je psychologicka, ten moderator z telerana je pravnik...ak budes sikovny dostanes sa tam aj ty...masmedialka v trnave je dobry bordel...predovsetkym si oni uprednostnuju svojich oblubenych "gymnazistov" a az potom su ostatniii...aj tie prijimacky su vstavane tak aby ich urobil gymnazista...UCM sa pomalicky zatracuje krok za krokom
dida17121 - dakujem moc za nazor ..ucim sa vyborne si myslim ...az na nabozko z ktoreho mam stale 2 ...chodim na cirkevne gymko a uci ma jeden taky...a radsej sa nevyjadrujem
dida17121 - no ved to je ten problem..ako viem sa dohovorit po anglicky a gramatiku viem..ale je na com este popracovat...najma na slovnej zasobe ..ale tak budem sa snazit
@metju1 bola som na príjmačkách na žurnalistiku v NR a na masmediálnu v KE. Zhodnotím to takto.. pokiaľ nie si z gympľa, nemáš známky fakt na VÝBORNÚ, nevieš dobre dejepis, slovenčinu, nie si nabiflený dejiny televízie, žurnalistiky, nevieš dobre písať a nevieš sa správne diplomaticky vykecať, tak tam zbytočne ani nevrážaj peniaze. Na tieto odbory prijímajú dosť málo ľudí, vzhľadom na počet prihlásených. Aj to polovica z nich ešte podplatí komisiu a je to proste v p...
teraz ma vzali na učiteľstvo predmetov slovenčina - nemčina, ale s písaním celkom určite neprestanem.
@metju1 Robil som prijímačky asi pred rokom tam v Trnave. Angličtina a všeobecný prehľad sa mi zdá. Anglina sa mi zdala dosť primitívna, ten všeobecný prehľad bol trochu ťažší. Nevzali ma pre nedostatok miesta či čo, ale ponúkli mi vtedy externé štúdium, ja som ale šiel na inú školu. Na ten všeobecný prehľad som sa vôbec neučil, nie som ani z gympla. Boli tam otázky typu: Kedy vznikol slovenský rozhlas, alebo prvý film a takéto kraviny. Alebo tam bol nejaký obrázok a že čo predstavuje. Ak si z gympla a máš výborné známky, nevidím dôvod prečo by si sa tam nedostal.
ja osobne som fest zvazovala zurnalistiku v Ruzomberku. Katolicka univerzita sice nema ktovie ake dobre meno, ale filozoficka fakulta je tam kvalitna a zurna jedna za najlepsich na slovensku. momentalne tam do katedry zurnalistiky vrazaju poriadne peniaze, ked som tam bola na DOD tak som chodila s otvorenymi ustami. moderne vybavenie, velke lcdcka v kadzej ucebni, rozhlasove studio, teraz tam tusim buduju aj televizne, ktore vraj ma byt poriadne na urovni a mazlab co tam maju - no pecka
prijimacky sa tam v pohodke daju zvladnut, beru 40 ludi, ak mas prehlad trosku o politike, o aktualnom diani (nejaky cas pred skuskami treba pozerat spravy a tak), trochu o literature a vies nejaky jazyk tak si za vodou.
fakt som velmi rozmyslala ci tam neist, ale nakoniec som si vybrala pravo v KE.
p.s.: niekoho moze odradzat to, ze katolicka uni, nema nejake extra meno a ze by v buducom zamestnani mohli hodnotit odkial si vysiel, ale to je na konkretnom cloveku a nie na tom, aku skolu skoncil. konkretny priklad - moj kamarat, ktory skoncil zurnu v rk a teraz robi veduceho kancelarie europoslanca. a nikto nemal ziaden problem ze bol "len" v Ruzomberku. stacilo im, ze je to schopny clovek
môj sen je dostať sa do Brna na fildu kde by som chcela študovať Škandinávske vedy a v poslednej doba sa vážne zamýšľam aj nad masmedialnou komunikáciou. V buducnosti by som chcela robiť skôr v rádiu než v televízii ale na masmedialnu do Brna ma ako slovenku asi nevezmú keď nemám namakanu českú gramatiku a češtinu celkovo. Čo myslíte dalo by sa to nejak ...alebo kto študuje v Brne na Masarykovej nejaký tip alebo radu čo a ako ohľadom tohto
asi o mesiac ma čakajú prijímačky v Trnave na masmediálnu komunikáciu tak by som sa chcela spýtať, či niekto nevie poradiť čo sa tam mám vlastne učiť..všeobecný prehľad v oblasti čoho ďakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
bibla - jj aj v KE su mas. studia
musíš byť namakaný v dejepise a slovenčine
pravidelne čítať noviny a/alebo sledovať správy
u nás (žurnalistika UK) sa síce tolerujú rečové chyby, ale s nimi pred kameru nepúšťajú
ak máš, už teraz vyhľadaj logopéda
a choď na prípravný kurz
Čo viem, vraj je dobrá žurnalistika v Brne, ale tam sa človek dostane len ťažko. No skúsiť sa dá všetko.
Ale samozrejme držím palce, žurnalistika je super, len s kvalitou škôl je to trošku diskutabilné.
teraz ma vzali na učiteľstvo predmetov slovenčina - nemčina, ale s písaním celkom určite neprestanem.
prijimacky sa tam v pohodke daju zvladnut, beru 40 ludi, ak mas prehlad trosku o politike, o aktualnom diani (nejaky cas pred skuskami treba pozerat spravy a tak), trochu o literature a vies nejaky jazyk tak si za vodou.
fakt som velmi rozmyslala ci tam neist, ale nakoniec som si vybrala pravo v KE.
p.s.: niekoho moze odradzat to, ze katolicka uni, nema nejake extra meno a ze by v buducom zamestnani mohli hodnotit odkial si vysiel, ale to je na konkretnom cloveku a nie na tom, aku skolu skoncil. konkretny priklad - moj kamarat, ktory skoncil zurnu v rk a teraz robi veduceho kancelarie europoslanca. a nikto nemal ziaden problem ze bol "len" v Ruzomberku. stacilo im, ze je to schopny clovek
pretoze by som tam chcela ist a vediet presnejsie, ake boli otazky po minule roky...