Ahojte, rad by som vedel,aky mate nazor na tuto skolu v TT,ake sance su na prijatie(ci sa oplati ist na kurz),na ich stranke prilis vela veci neni napisane ...ci studuje ju niekto z vas na birdzi??ako skolu...ale rad budem,ak napisete....sice mam este ca
studujem 2. stupen momentalne. skola totalne lahka, ziadne kurzy netreba (vseobecne su podla mna akekolvek kurzy blbost), vezmu kazdeho, ale 95% len na odvolanie, s tym rataj. este nieco?
Nič proti niekomu, kto tam študuje, ale podľa mňa je to šmejd škola, čiže to je niečo neporovnateľné.. Ale.. ak chceš mať titul len tak, tak sa ti to oplatí
antifunebracka dakujem,moc si mi pomohla no,ze kebyze ma nahodou nevezmu a dam odvolanie tak hej?inac ako literaturu mam rad,aj dejepis,ale tie dejiny filmu atd si este dobrat musim,vsak rok mam este cas skola hej,myslim ze je lahka,len horsie je ze sa tam vela hlasi,cca 2000 a malo beru,ci???
@antifunebracka dakujem,moc si mi pomohla no,ze kebyze ma nahodou nevezmu a dam odvolanie tak hej?inac ako literaturu mam rad,aj dejepis,ale tie dejiny filmu atd si este dobrat musim,vsak rok mam este cas skola hej,myslim ze je lahka,len horsie je ze sa tam vela hlasi,cca 2000 a malo beru,ci???
o tej škole sa hovorí, že je dosť ľahká ale aj keby nebola, medzinárodné vzťahy sú proste zaberák medzi školami. no, ako vravím, neporovnateľné veci. mimochodom, ak sa niekoho chceš dodatočne niečo opýtať, linkni ho tak, že napíšeš zavináč a za tým jeho nick (bez medzery medzi nimi)
no vezmu ta urcite, pokial nie si totalne absolutne vytrety ☺ ale hovorim, urcite budes musiet dat odvolanie. pripadne sa mozes dostat este na externe abo distancne, co tiez nie je ziadna katastrofa, akurat budes musiet pracovat, aby si zarobil na semester☻
@anzu uz viem,dosiel som nato hah diki,no medzinarodne su tazke,ale take dobre su na eube,ale ja matiku moc newem tak dovi dopo a do banskej bystrici ma to moc nelaka,ale musim pozerat aj na uplatnenie,a nwm co skorej sa uplatni,ako celkovo obe fakulty si myslim ze su dobre
@16 nad matikou neuvažuj, na celej EUBE je trápna matika mám tam teraz kamarátku, čo je na akože najťažšej fakulte a tak sme sa na tej ich matike nasmiali...... keby som predtým nič nepočula o vysokých školách, tak ani neverím, že také niečo môže existovať ale medzinárodné sú náročné na jazyky a udržiavanie si prehľadu o svetovom dianí.
@anzu mna jazyky bavia,ale robia sa tam testy z ekonomiky,a ja som vobec na gympli ekonomiku nemal,jedine cil na noske zacneme nekedy zaklady ekonomiky nwm kedy a ty co studujes?
@20 u nás sa na noske brali základy ekonomiky, ktoré tým ľuďom potom údajne stačili, možno s nejakou jednou knižkou alebo kurzom.... a mám bakalára z matiky ( áno, ja viem ) a momentálne počítačovú grafiku.
@spomienky7 jj, tiez na odvolanie. beru 20 normalne asi, potom 80 na odvolanie, dalsich 100 externe a bohvie kolko distancne. cize by si musel byt fakt ze velmi nizko pod ciarou, aby ta nevzali
@23 co 2O?tomu som moc nepochopil...cize 80 ludi beru na odvolanie na denne? a pod ciarou mozem byt jak velmi""? Dty si kolkata bola ak mozem vediet?asi si kurzy nemala,ci?a ta univerzita nedava ziadne brozurky ktore obsahuje testy??
@21 netuším, podľa toho, koľko sa tam hlási. viem len, že na prijímačkách sa bežne dodatočne znižuje hranica z matiky, aby dosť ľudí prešlo....celkovo myslím, že bez toho ich kurzu to asi nepôjde, príliš veľa ľudí naň chodí a sú tak zvýhodnení.
uplatnenie tiež netuším, neviem, čo sa vlastne na medzinárodných berie. na masmediálke je tuším dosť praxe, čo je fajn, ale môj subjektívny dojem je, že táto oblasť je preplnená.
@26 no hej, na Slovensku máme buď odbory, kde nikoho neberú, lebo nie je dopyt po danom zamestnaní, alebo odbory, ktoré každoročne vypľúvajú nehorázne množstvo absolventov, aj keď je trh dávno presýtený....nehovoriac o tom, že práce, ktoré nevyžadujú výšku, nikto nechce robiť
ano, 80 denne na odvolanie vezmu. uz si ani nepamatam moju poziciu, ale som tam. neviem ako velmi mozes byt pod ciarou, ale ak budes v 1. 100vke tak mas vyhrate
no tak možno sa tam nájde 5 výnimiek - ale príde mi to ako vec, na ktorú vysokú školu netreba, lebo vpodstate sa nie je čo učiť, a keď každá druhá sliepka odpovie na otázku, čo študuje, že MASMEDIÁLNU, tak sa mi chce grcať. ale možno som len zaujatá, a nájde sa tam tých 5 normálnych ľudí.
@luc.ka nemyslim si ze je to skola pre blbcov - preco sa tam preto na ten ofbor tolky hlasia??a inac,celkovo UCM je druha,myslim,nejhorsia skola podla hodnotenia arra...sice zaujima ma ako to hodnotia
inak z tohto mám celkom obavy ja by som chcel ísť na marketingovú komunikáciu (aj keď trnava je už skôr krajné riešenie u mňa - fandím si D), a mám také zlé tušenie, že ma budú ľudia škatuľkovať k týmto sliepkam z masmediálnej hm... čo už
@chesteeer marketingová komunikácia na uk je o niečom inom - svedčí o tom už len to, že sú tam prísne prijímačky a berú len máličko ľudí.
@spomienky7 to, že sa tam hlási toľko ľudí je práve preto, že je to ľahká škola a titul vpodstate zadarmo. a kvalita univerzít sa hodnotí okrem iného aj podľa takýchto počtov, napr. pomer počet profesorov:počet študentov - čo myslíš, prečo eube na istý čas zobrali titul "univerzita", a mala byť len "vysoká škola"? (uni je vyššie hodnotená ako vš) lebo tam je plná riť študentov a na to množstvo nepomerne málo profesorov, myslím takých, čo majú titul profesora, nie takých, čo proste učia, ale titul prof. nemajú.
@luc.ka mas pravdu,hej hodnoti sa to aj podla toho kolko studentov pripada na jedneho ucitela a pod. ale ked ja chcem ist viac na tie medzinarodne,ale taha ma to aj na masmedia-ked ziadne poradne masmedia nie su na sk jajha... tusim v kosiciach nieco je ale o tom nic newem... ale diki snad sa rozhodnem o rok spravne
ja som teraz začal chodiť na marketingovú ako prváčik a mám možnosť to porovnať s ekonomickou univerzitou.. myslím že omnoho lepšie, hlavne čo sa týka praktickej stránky, ekonomická to je len samá teória.. oničom, nula bodov... Takže určite to skús ale priprav sa na odvolanie to Ti dopredu hovorím
@spomienky7 to bude tým že asi nevieš čo je krúžok, keďže si ešte nebol na výške - to je niečo ako študijná skupina alebo ako trieda... akurát tam sa to volá krúžok, skrátka skupina nejakých cca 25ľudí
A ináč marketingová komunikácia je aj na UK v BA ale tam už duplom nieje šanca sa dostať, keď som sa hlásil brali 30 hlásilo sa vyše 600, boli tam aj talentovky a to ešte nehovorím o úplatkoch..
@martin182.... vzdy je sanca sa dostat,len si trebaa verit...ja ked som sa na gympel hlasil brali s prijimackami 7 a robili testy asi 69 a marketing nechcem,to by ma nebavilo-nwm kreslit DDDDDDja len masmedie alebo tie M.VZTAHY...
@spomienky7 v Bratislave je masmediálna komunikácia na Paneurópskej vysokej škole (predtým Bratislavská vysoká škola práva) - fakulta masmédii, akurát je to súkromná škola, a jeden rok tam stojí vyše 2000 eur
Ja teraz študujem masmediálku v TT. Tento rok zmenili počet prijímaných - berú menej ľudí. Niekto tu písal, že zoberú takmer hocikoho - to vôbec nie je pravda. Teda na tento odbor v dennej forme určite nie. Hlásilo sa tam minulý rok (na denné) tak nejako 400 - 500 ľudí a z toho zobrali asi 40 + ďalších 25 na odvolanie. Je nás tam teraz 65 dokopy.
Takže ak sa tam chceš dostať, zameraj sa na jeden cudzí jazyk (angličtina alebo nemčina) a ten poriadne študuj + musíš sledovať súčasný vývoj politiky a médií (najmä na Slovensku). Skrátka treba mať všeobecný rozhľad, musíš sa zaujímať o všetko.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
ale mimo toho, podľa mňa je súboj masmediálka a medzinárodné vzťahy vopred jasný, to sa nedá porovnať
uplatnenie tiež netuším, neviem, čo sa vlastne na medzinárodných berie. na masmediálke je tuším dosť praxe, čo je fajn, ale môj subjektívny dojem je, že táto oblasť je preplnená.
no tak možno sa tam nájde 5 výnimiek - ale príde mi to ako vec, na ktorú vysokú školu netreba, lebo vpodstate sa nie je čo učiť, a keď každá druhá sliepka odpovie na otázku, čo študuje, že MASMEDIÁLNU, tak sa mi chce grcať. ale možno som len zaujatá, a nájde sa tam tých 5 normálnych ľudí.
@spomienky7 to, že sa tam hlási toľko ľudí je práve preto, že je to ľahká škola a titul vpodstate zadarmo. a kvalita univerzít sa hodnotí okrem iného aj podľa takýchto počtov, napr. pomer počet profesorov:počet študentov - čo myslíš, prečo eube na istý čas zobrali titul "univerzita", a mala byť len "vysoká škola"? (uni je vyššie hodnotená ako vš) lebo tam je plná riť študentov a na to množstvo nepomerne málo profesorov, myslím takých, čo majú titul profesora, nie takých, čo proste učia, ale titul prof. nemajú.
A ináč marketingová komunikácia je aj na UK v BA ale tam už duplom nieje šanca sa dostať, keď som sa hlásil brali 30 hlásilo sa vyše 600, boli tam aj talentovky a to ešte nehovorím o úplatkoch..
@tulakr v ba nic take neni,mzslim..
Takže ak sa tam chceš dostať, zameraj sa na jeden cudzí jazyk (angličtina alebo nemčina) a ten poriadne študuj + musíš sledovať súčasný vývoj politiky a médií (najmä na Slovensku). Skrátka treba mať všeobecný rozhľad, musíš sa zaujímať o všetko.
poznamka: cudzie jazyky viem dobre
poznamka: cudzie jazyky viem dobre
2340849