Prosim vas, ak by ste cokolvek o tejto skole vedeli, bola by som velmi vdacna za vas nazor...zachvilu koncim gympel a toto je jedina skola, kt. ma zaujima...takze kde sa nachadza, ako to tam vyzera, uroven studiaa, prooosto uuplne vsetko ma zaujimaaa...ak
uplatnenie mas rozne zalezi od toho ci si vyberie odbor masmedialna komunikacia alebo marketingova...
pisomne skusky su zo slovensiny, angliny (alebo iny cudzi jazyk) a vseobecny prehlad, ktory zahrna politiku, televiziu, film, rozhlas a podobne veci...
robili sa aj kamerove skusky vraj na ktorych vela ludi stroskotalo
a potrebujes uz teraz zbierat body tym ze ti nieco uverejnia v nejakom casopise...
aspon tak mi to hovorili prednasajuci na mojom kurze masmedialnej komunikacie, ktory je mimochodom presne na to, aby si tie prijimacky spravila...
Masmediálna komunikácia sa dá študovať v Trnave, prjímačky niesú extra ľahké, ale dajú sa zvládnuť..... uplatnenie máš podľa toho čo si vyberieš (aký odbor) či žurnalistiku, média alebo čo...
Ked mam za sebou 2 skolske casopisy, 1 internatny (sefredaktorovanie... ), potom som pisal pre jeden web hudobny (ale, ak by som mal zratat weby tak je ich do bludu), teenagersky casopis (este stale pisem) a herny casopis ( s nimi mam aj zmluvu) tak to aj staci, ze?
Daj si www.mssr.sk a tam v lavo by mal byt stlpcek a napisane VYSOKE SKOLY na to si klikni a vyhodi ti to vsetky VS na SR na nich uz len klikni a hodi ta to na link tej skoly.
uspesnost prijatia je 11%..a musela by si pisat...mat s tym nejake skusenosti, uverejnene prace, ktore mozes prezentovat. ak nemas, je zbytocne minut prachy na poslanie prihlasky
....ja som este len druhacka na gymply, a to je asi jedina skola,co by ako tak bavila...si myslim... ...noo neviem,som si pisala aj s jednou babenou co tam chodi,a ta mi vravela ze prijimacky nie su az take tazkee...tak ti drzim palcee...=DD
Taaaakže..chcela by som studovat masmedia a rozmyslam nad Univerzitou Cyrila a Metoda v TRnave.Znepokojuje ma fakt ze tato univerzita je vo vsetkych rebrickoch na poslednom ci predposlednom mieste..neviem ale preco..zaujimalo by ma co je na tejto skole take zle,preco si ziskala taketo zle hodnotenia.ak je niekto kto chodi na tuto skolu a je schopny a ochotny mi odpovedat budem velmi vdacna..
Jopicek...taakze, ak by si chcela ist na masmedia, tak trnavu ti vazne nedoporucujem...
...je to tam prosto na hroznej urovni, vsetci dobry profaci odtial odisli...ta skola sa zenie do zahuby.... ...mnoo ale mohla by som ti poradit, ze aj v Nitre sa da studovat masmedialna komunikacia a tiez v Blave, ale tam je myslim len sukromna...a potom v Presove, ale to je dost daleko...teraz maturujes?
V Blave je zurnalistika a marketingova komunikacia na filozofickej fakulte UK. A samozrejme fakulta masmedii na BVSP. To sa tu uz parkrat spominalo. Zatial o nej vela neviem, ale spoluzakladala ju doc. Hradiska, co urcite povazujem za istu zaruku kvality. Aj ked jeden colovek, aj ked skutocne dobry, este nedokaze robit zazraky. O Trnave, z toho, co som pocul, zatial vysoku mienku nemam. Co sa tyka uplatnenia, na to sa velmi tazko hlada odpoved. Kazdopadne keci, co su uvedene na strankach akejkolvek fakulty by som bral s rezervou, to je na to, aby vas tam nalakali Mnoho ludi, co tomu uveri, je potom po prijati sklamanych.
no mna zaujima masmedialna komunikacia. som druhacka na gympli a musim sivybrat z coho pojdem maturovat a ani za boha nvm ze z coho .. jednou z moznosti kam naa vysku o ktorych uvazujem je nieco taketo...je tu niekto ochotny vysvetlit mi ze co jak to funguje.. co som tucitala tak ja som nikde nepisala do nijakeho casaku som uplne obycajny clovek co s tym nema skusenost ale zaujima ho to... neviete mi poradit ze sa tam dostanem, ci sa to oplati a aky je rozdiel medzi marketingovou a masmedialnou komunikaciou?? vopred diki..
Ja študujem na Obchodnej Akadémii, som prváčka a zatiaľ som mala uverejnený len jeden článok v školskom časopise. Pomaly sa rozbieham s tým časopisom, dúfam , že z toho niečo bude..ale stačí len školský?...Inak píšem aj zaujímavé slohové práce.
Totiž, tiež by som chcela ísť na masmedialnu komunikáciu ale tak neviem či na to mám, aby to nebolo zbytočné o tom čo i len uvažovať no.
Takže, poradte, ako by som si mala už teraz zbierať tie bodíky..kde by som sa mala hlásit k dákej činnosti :.sak ma chápete...pls...
zdravicko....dost ludi ako tak pozoruje moje oko...tak by chcelo ist na masmedialnu komunikaciu.ja som sa tak rozhodla, ale az po jednej prednaske co sme mali na strednej a som zvedava ci ma to nepusti,ale ak nie,tak by som rada vedela ci taka vs je aj niekde blizsie ako v TT,myslim tym trenciansky alebo zilinsky kraj...diky moc
chodila som na gympel, mala som slušné známky, minulý rok som robila prijímačky na masmediálnu do TT, navštevovala som aj prípravný kurz. "Prekvapujúco" ma nevzali, keďže sa tam hlásilo cca 4000 ľudí a vziať mohli asi 150, z ktorých polovica išla cez korupciu...ale ak si veľmi šikovná, tak možno sa ti podarí...
ahojte.. no ja prave idem o tyzden na prijimacky na marketingovu komunikaciu.. mohli by ste mi nietko povedat.. ci sa to da zvladnut?? lebo sa mi zda ze maju dost velke poziadavky na tu uroven...dakujem
ja chodim na masmediálku do ke..je to novootvorený odbor na filozofickej fakulte UPJS..tento rok je prvy..musím povedat,ze tato skola sa mi velmi paci a studijný program je aspon pre mna zaujimavy.Myslim si,ze po ukonceni skoly takehoto typu sa zamestnanie isto najde,lebo skola ponuka siroke spektrum zamerania..
Ahojte,som tu nova,tak neviem,co to spravi.
Chcem sa opytat teba,Vladina,na UPJS-masmedialne studia.Uvazujem o tejto skole.Strednu som skoncila uz pred 12-timi rokmi a chcem ist znova studovat.Socialnu pracu alebo masmedialne studia.Prihlasku si dam asi na obe.Na SP su aj skusky a na MS externe budu prijimat bez skusok.Len ci vobec mam davat aj na UPJS.Nie je to tazka skola?A zvlast pre mamicku na materskej?Mam skoncenu OA v KE na Watsonovej v r.1997.Co si myslis?Dakujem za odpoved.
mohli by ste mi povedat co sa na tej skole vlastne studuje? keby som chodila na masmedialne komunikacie potom mozem vymyslat reklamy a tak? a ak nie tak na akuskolu by som musela ist ked chcem robit v reklame?(mzslim vzmzslanie reklam)
Dobry den vsetci. Som v 3.rocniku na Gymnaziu v Kosiciach a mam sa rozhodnut, kam dalej pojdem. Podla toho, co tu vidim, rozoberate akurat temu, ktora ma trapi. Taktiez aj ja uvazujem nad masmedialnou komunikaciu v Kosiciach. Nemam este v podstate ziadne informacie o tejto skole len tak z netu a to je cele. Venujem sa internetovemu radiu, v ktorom moderujem a strasne ma tato praca bavi i ked to nerobim pre peniaze ale pre radost. Chcela by som sa dalej tymto smerom uberat a byt bud moderatorkou v radiu alebo v telke. Je predpoklad ze mam sancu sa dostat na tuto skolu ci uz v KE alebo v Presove alebo ci je to dobry vyber VS? Poradte mi niekto, dakujem..
Ahojte chcela by som sa spýtať niekoho kto študuje masmedialnu alebo marketingovu komunikaciu či su tieto odbory narocne a ake su profilove predmety...ja študujem zatial reklamu...tak uvažujem o tomto smere....
ahojte.....ja by som sa chcela spýtať tí,ktorí študujú v TT na masmediálnej či je to ťažké,či sa tam bolo ťažké dostať..?? ...strašne by som tam chcela ísť, ale čoho všetkého sa týkajuú prijímačky?keď odvšadiaľ počujem, že sa tam 70 percent ľudí dostane protekčne, nemyslím si, že by sa mi tam podarilo sa dostať... aa v tmto roku je napísané, že ak zmaturuješ z Cudzieho jzyka slovenčiny a nosky na 1 úroveň A tak ideš bez prijímačiek? .....prosíím poraďte mii niekto ....aj tí čo robli skúšky a nedostali sa ....Ďakujeeeem
pre VLADINA...ties uvazujem ze pojdem na UPJS na masmedialne studia...len neviem na ich stranke pisu len o prijati bez prijímacich skusok...robia sa tam aj prijmacky ci beru len podla vysledkov na maturite a koncorocnych vysvedcenii??...plls odpiis
ahoj citam prave co si napisala o studiu masmedialnej komunikacie a chcela by som sa spytat ci sa to da studovat aj dialkovo a ci sa nachadza toto studium aj v nitre
takze ja Vam poviem ako to je. mam viac rokov ako vy a prijmacky som absolvovala na 3 skolach, na ktorych sa vyucuje marketingova komunikacia- vtedy boli len 3. takze BA- filozoficka fakulta UK: to najlepsie co je na slovensku, beru len malo ludi. na prijmackach predvediete svoj talent a prehlad. nemusite vediet ani tak uzasne krslit, musite mat napady, potrebna kreativita. videla som tam vela ludi, co vedelo super kreslit, ale aj tak im to nepomohlo. takze cele prijimacky pozostavaju zo zaslania svojich prac, to sa da zvladnut aj ked o nich zacnete premyslat mesiac pred podanim prihlasky. no a na mieste robite reklamny text, plagat a test vseobecneho prehladu. je mozne, ze som este na nieco zabudla, ale uz si presne nepamatam. na ten test sa staci naucit to z co bolo treba na maturitu zo sj a zadovazit si knihu (myslim, ze to bol zbornik marketingovej komunikacie na prijimaci pohovor z TT z UCM). dalsia skola NR, tiez beru len malo. tam musite vediet kreslit velmi dobre. boli tam tiez talentovky. zadali vam temu a museli ste kreslit pricom cas bol asi hodina. a potom tam bol test, k tomu mate doma dopredu vela otazok a tie sa len naucite (otazky a odpovede dopredu pripravi skola). no a nakoniec TT, sanca je podla toho kolki su dopredu podplateni, pocula som, ze bolo aj 100% podplatenych jeden rok. takze ak mate prasule, nevahajte. inac prijimacky vraj uz len z 2 veci, viem, ze na 100% je to sj a to druhe neviem ci je cudzi jazyk alebo prehlad. kazdopadne ak sa nedostanete, tam sa odvolajte mate sancu, alebo si to prehodte na externe. podznam cloveka co sa takto nedostal, dal na externe a uz prvy mesiac bol dennym studentom. no a bvsp v ba, ak chcete byt moderatorom, to bude to prave. a ak sa vam nechce moc ucit, tak uplne to najpravejsie. urcite sa nemusite pripravovat na tie skoly roky dopredu, normalne dajte ucebnej (vedomostnej) priprave minimalne tyzden a normalny maturant ma sancu. a este by som vas rada upozornila na moznos, ze toto mozete studovat aj v zline. kde beru asi tolko ludi ako do tt a myslim, ze je to dobre hodnotene. takze pre tych, ktori chcu odist z domu je to najlepsie riesenie. velmi dobra uroven skoly+ studentsky zivot, dokonala kombinacia.
a este som zabudla povedat, ze pripravny kurz je dobry, len ten co robi skola. jedine ten je k veci a len ten vam pomoze. viem, to lebo som uplne zbytocne vyhodila peniaze a cas za kurz, ktory mi konkretne ku prijimacim pohovorom nedal nic. a jednodnovy kurz, ktory robila UK mi uplne ozrejmil co budu chciet na prijimackych. viem, ze aj UKF robi tieto kurzy, myslim, ze trvaju viac ako jeden den, takze do tychto sa oplati investovat. do inych nie.
tákže.. pokúsim sa niekoľkými vetami opísať túto školu - myslím fmk ucm. po 1. myslela som si tiež, že je to zaujímavá škola a bude ma baviť, ale po po prvom semestri som zistila pravý opak..
po 2. to že tá škola vôbec nemá dosť priestorov na vyučovanie je už asi známe..len podotknem, že ked sa 200 ludí tlačí v jednom malom kine, kde sa po niekolkých hodinách sedenia ani nedá dýchať ani hýbať :/, po 3. další problém: dva krát v týždni sa trepať asi 4 kilometre na Skladovú ulicu kde sú nejaké predmety, a potom bežať zase naspať na dalsie prednášky..
po 4. dosť ma prekvapil aj počet absencií.. ak dvakrát chýbaš=nepustia ťa k skúške.. a ked sa k tým skúškam aj dostaneš, tak si musíš zohnať cca 25 kníh, kt. treba do decembra prečítať a vlastne aj všetko vedieť.. Viem, že niečo také je asi na výške normálne, ale mať 13 skúšok za jeden semester je akosi veľa.. a taktiež je tam aj dosť zbytočných predmetov, napr etika, estetika.. Myslela som si že ked si vyberiem odbor marketingová komunikácia, tak že sa aj budem učiť niečo o tom.. a ešte jedna dôležitá informácia pre tých čo sa nevedia rozhodnúť medzi masmediálnou a marketingovou... V prvom ročníku majú oba odbory úplne rovnaké predmety.. čiže aj ked si vyberiete marketing, musíte sa učit žurnalistiku, film, robiť fotky, učiť sa dejiny rozhlasu,televízie,novinárstva...
chcem sa opýtať, či na marketingovej komunikácií, či už na VŠ v BA, TN alebo v NT dávajú body za mimoškolské aktivity na SŠ (napr. víťazstva celoslovenských SOČ-iek, účasti a zároveň výhry na medzinárodných veľtrhoch cvičných firiem, kde som bol riaditeľom marketingového oddelenie alebo výhra najlepšieho marketingového pracovníka cvičnej firmy v Európe??? a pod.). Nikde som pri kritériach na tento odbor nevidel nejaké dodatočné body za takéto činnosti (iba v Nitre som si zistil, že dávajú za to max. 10 bodov).
Zdravím...Teda ako som si tak prečítala tieto komentáre...Zaujímavé ako väčšina z vás vidí vo FMK TT množstvo negatív. Ja osobne navštevujem marketingovú komunikáciu...To, že máme 12 skúšok je síce pravda, ale na iných školách majú zasa ťažké zápočty...Ale zasa na druhej strane, tie priestory...V tom vidím veľké negatívum...V tom, či sa cez PP dostávajú iba ľudia čo si to zaplatili== to je absolútna blbosť. Teda podľa toho, s čím som sa stretla ja...Aj mne to všetci hovorili. Tie PP vôbec niesú ťažké...I keď som chodila na SOŠ nemala som problém ich zvládnuť.( bez toho, aby som sa pripravovala z príručky)... Suma sumárum: štúdium nie je extra náročné, teda zatiaľ , s profákmi sa dá vychádzať, len sa musíš vedieť chovať...So všetkými sa dá dohodnúť.... Ak by boli náhodou nejaké otázky, sem snimi
mohol by mi niekto asp. priblizne napisat aky maju rozvrh masmedialne studia na UPJS v Ke?? hlasim sa tam ale nemaju to stranke takze nvm ci je to presne to iste ako na UCM....vopred vdaka
UKF je v poho. podla mňa...Nie je vysoká šanca, aby sa tam bežný človek dostal....Na maturite som mala samé 1, ale dostala som 0 bodov do hodnotenia- z 20---ked som sa nato pýtala, nikto nereagoval....takže tak...
Ak tam vážne chceš ísť skúsiť, choď na prípravný kurz...Aspoň budeš vidieť, čo vyžadujú...
Ok ja sa tiež vyjadrím. Chodím na FMK v TT už 2 rok
1. Je pravda, že niekedy tie predmety sú odveci a zdajú sa byť zbytočné, ale je to na každej škole. Vždy sa tam nájde niečo čo je podľa vás blbosť. Ale svojim spôsobom sa to dá prežiť
2. Treba povedať, že 2 absencie je to dosť dobré oproti niektorým iným školám. Taká Farmaceutika na UK tak na niektoré predmety nemôžu mať žiadnu absenčku a nezaujíma ich či si chorá alebo čo. Takže tu je to dobré
3. Všetky knihy netreba prečítať, nikto to nekáže. Dá sa to všetko v pohode zvládať. Sú to odporúčané literatúry a povinné. Všetko sa dá obísť
4. Aj táto škola, skoro ako každá takáto je hlavne o tom, že či chceš len tka prejisť a mať titul alebo ťa to zaujíma. Lebo ak to chceš robiť, nikdy ti škola len nestačí. Musíš robiť sám pre seba a zdokonalovať sa a snažiť sa nie len čakať čo ti škola dá.
5. Od budúceho roka nebudú mať masmediálci a marketingovi rovnaké predmety. (Teraz je to tak, že od 2 ročníka je to dosť špecializované na marketing...až vám to bude liezť až na nervy koľko toho je)
6. Hej tie priestory....dá sa to vydržať. My sme boli asi 80 v jame a šlo to. A tá Skladová...je odveci, ale dá sa to fakt vydržať. Keď si vezmem že kamoška v Blave lieta z jedného konca Blavy na druhý, lebo to tak majú... tak toto je ešte fakt ok
Každá škola má svoje pre a proti a proste.... treba si nájisť to svoje. Mne sa tam napríklad páči viac, než na technike, kde som bola predtým...
veľmi ma oslovlila masmediálna komunikácia v bratislave je tuším len súkromná Brat.vysoká škola práv...mama hovorí že je súkromná, tuším je..
je kvalitná? Oplatí sa tam študovať? a aké práce si mám priniesť na ústnú časť? lebo netuším.. môj kamarát sa tam dostal na odbor design médií, škoda že neviem kresliť no.. ale veľmi by som tam chcela ísť..je to asi jediná alternatíva pre mňa... a na masmedialnu netreba vedieť kresliť.. na marketingovu treba vedieť??
odpíšte mi prosím niekto, kto má skúsenosť s masmedil.kom na BVŠP
a este 38. nikkichica , do nitry vobec nemusis vediet kreslit,tam sa robi kolaz,marketing v ba neni najlepsia skola a do tt absolutne neni podplatenych 100% takze tak.boze ked tu citam tie blbosti
ahojte.som na 8rocnom gymnaziu a mam dilemu aku vysku si vybrat :/ rozmyslam nad cestovnym ruchom alebo masmedialnou komunikaciu... malla by som zopar otazok po 1.-->co by bolo lepsie ist studovat?? po 2.-->z coho by som mala ist maturovat (alebo ake su na tie odbory profilove predmety)?? po 3.-->niektore skoly som uz pozerala na nete a mam ich ako tak preluskane a zaujala ma BVSP fakulta masmedii je to dobra skola?? tazke primacky ?(daky pripravny kurz robi skola?) ....citala som wela roznych veci UCM v TT a uz newem co si mam o tom mysliet pozerala som aj ich stranku azda sa byt docela fajn ale nebola som tam takze nwm...ktora skola by bola lepsia:BVSP v BA,UCM v TT, UPJS v KE alebo UKF v NR?? ak som nieco zabudla prosim poradte mi dakujem
nemáte niekto nejaké podklady z tých kurzoch masmediálnej komunikácie a žurnalistiky? alebo ak niekto absolvoval prijímačky, ako prebiehali,...vopred vďaka
študujem na BVŠP masmédiá, nemôžem sa na nič sťažovať.zabezpečenie školy je super, učitelia odborníci.ale ako všade,je to hlavne o tom, ako sa k tomu postavíš ty.ked chceš mať iba titul, zvládneš to,ale ak sa chceš aj niečo naučiť musíš na sebe makať a byť lepšia ako ostatní.
ak sa rozhodneš pre túto školu, maturovať choď z Náuky o spoločnosti.síce sa za to body aj tak nedávajú, ale pre dobrý pocit pri osobnom pohovore- tam sa na to pýtajú.
škola organizuje prípravné kurzy, ale netreba ti ich. pokiaľ máš prehľad a vieš po anglicky, si za vodou.
mám vela kamarátov na UCM TT, na tú školu počúvam len samé negatíva. Jednoznačne odporúčam BVSP FM!
@aberdeen ahojky mám otazočku ake predmety su na tejto fakulte konkretnejšie. Mám velky zaujem o túto školu a počula som o nej dosť negatív, oplati sa tam dať prihlášku ? dakujem
ahojte, ja som chodila rok... teda ako sa to vezme do BA na PEvš na masmedialnu. na jednu stranu musím povedať že škola má važne skvele vybavenie aj pedagogov a myslím že sa určite uplatníte ale na druhú stranu ak nemate rodičov milionarov môžete si pískať. život v BA je sam osebe nákladný a ešte 2200e za rok dať na školu sa mi zdá príliš. a aj ludia tam sú tak na peniaze viacej orientovaný tak som si nejak nemala s nimi čo povedať takže som šla preč. a chcem ist tento rok do TT na masmedialku, tak ak mate nejake info o prijimačkach konkretne nejake otazky na ktore sa treba zamerať sem s nimi. díky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
pisomne skusky su zo slovensiny, angliny (alebo iny cudzi jazyk) a vseobecny prehlad, ktory zahrna politiku, televiziu, film, rozhlas a podobne veci...
robili sa aj kamerove skusky vraj na ktorych vela ludi stroskotalo
a potrebujes uz teraz zbierat body tym ze ti nieco uverejnia v nejakom casopise...
aspon tak mi to hovorili prednasajuci na mojom kurze masmedialnej komunikacie, ktory je mimochodom presne na to, aby si tie prijimacky spravila...
a masmedialna myslim vseobecne - pisanie, film a tak...
neviem ti to konkretne opisat..
ale marketingova - to uz z nazvu vies, ze je to o reklame
...je to tam prosto na hroznej urovni, vsetci dobry profaci odtial odisli...ta skola sa zenie do zahuby.... ...mnoo ale mohla by som ti poradit, ze aj v Nitre sa da studovat masmedialna komunikacia a tiez v Blave, ale tam je myslim len sukromna...a potom v Presove, ale to je dost daleko...teraz maturujes?
Totiž, tiež by som chcela ísť na masmedialnu komunikáciu ale tak neviem či na to mám, aby to nebolo zbytočné o tom čo i len uvažovať no.
Takže, poradte, ako by som si mala už teraz zbierať tie bodíky..kde by som sa mala hlásit k dákej činnosti :.sak ma chápete...pls...
Chcem sa opytat teba,Vladina,na UPJS-masmedialne studia.Uvazujem o tejto skole.Strednu som skoncila uz pred 12-timi rokmi a chcem ist znova studovat.Socialnu pracu alebo masmedialne studia.Prihlasku si dam asi na obe.Na SP su aj skusky a na MS externe budu prijimat bez skusok.Len ci vobec mam davat aj na UPJS.Nie je to tazka skola?A zvlast pre mamicku na materskej?Mam skoncenu OA v KE na Watsonovej v r.1997.Co si myslis?Dakujem za odpoved.
chcem sa opytat o masmedialke v kosiciach...
prosim, dajte mi link na stranku, nejako to nemozem najst..diki
Viete niečo o prijímačky? Videla som že "test zo všeobecných vedomostí a odborného rozhľadu"...no tak to čo znamená?? Diki
po 2. to že tá škola vôbec nemá dosť priestorov na vyučovanie je už asi známe..len podotknem, že ked sa 200 ludí tlačí v jednom malom kine, kde sa po niekolkých hodinách sedenia ani nedá dýchať ani hýbať :/, po 3. další problém: dva krát v týždni sa trepať asi 4 kilometre na Skladovú ulicu kde sú nejaké predmety, a potom bežať zase naspať na dalsie prednášky..
po 4. dosť ma prekvapil aj počet absencií.. ak dvakrát chýbaš=nepustia ťa k skúške.. a ked sa k tým skúškam aj dostaneš, tak si musíš zohnať cca 25 kníh, kt. treba do decembra prečítať a vlastne aj všetko vedieť.. Viem, že niečo také je asi na výške normálne, ale mať 13 skúšok za jeden semester je akosi veľa.. a taktiež je tam aj dosť zbytočných predmetov, napr etika, estetika.. Myslela som si že ked si vyberiem odbor marketingová komunikácia, tak že sa aj budem učiť niečo o tom.. a ešte jedna dôležitá informácia pre tých čo sa nevedia rozhodnúť medzi masmediálnou a marketingovou... V prvom ročníku majú oba odbory úplne rovnaké predmety.. čiže aj ked si vyberiete marketing, musíte sa učit žurnalistiku, film, robiť fotky, učiť sa dejiny rozhlasu,televízie,novinárstva...
chcem sa opýtať, či na marketingovej komunikácií, či už na VŠ v BA, TN alebo v NT dávajú body za mimoškolské aktivity na SŠ (napr. víťazstva celoslovenských SOČ-iek, účasti a zároveň výhry na medzinárodných veľtrhoch cvičných firiem, kde som bol riaditeľom marketingového oddelenie alebo výhra najlepšieho marketingového pracovníka cvičnej firmy v Európe??? a pod.). Nikde som pri kritériach na tento odbor nevidel nejaké dodatočné body za takéto činnosti (iba v Nitre som si zistil, že dávajú za to max. 10 bodov).
Vopred ďakujem za odpoveď
mohol by mi niekto asp. priblizne napisat aky maju rozvrh masmedialne studia na UPJS v Ke?? hlasim sa tam ale nemaju to stranke takze nvm ci je to presne to iste ako na UCM....vopred vdaka
Ak tam vážne chceš ísť skúsiť, choď na prípravný kurz...Aspoň budeš vidieť, čo vyžadujú...
1. Je pravda, že niekedy tie predmety sú odveci a zdajú sa byť zbytočné, ale je to na každej škole. Vždy sa tam nájde niečo čo je podľa vás blbosť. Ale svojim spôsobom sa to dá prežiť
2. Treba povedať, že 2 absencie je to dosť dobré oproti niektorým iným školám. Taká Farmaceutika na UK tak na niektoré predmety nemôžu mať žiadnu absenčku a nezaujíma ich či si chorá alebo čo. Takže tu je to dobré
3. Všetky knihy netreba prečítať, nikto to nekáže. Dá sa to všetko v pohode zvládať. Sú to odporúčané literatúry a povinné. Všetko sa dá obísť
4. Aj táto škola, skoro ako každá takáto je hlavne o tom, že či chceš len tka prejisť a mať titul alebo ťa to zaujíma. Lebo ak to chceš robiť, nikdy ti škola len nestačí. Musíš robiť sám pre seba a zdokonalovať sa a snažiť sa nie len čakať čo ti škola dá.
5. Od budúceho roka nebudú mať masmediálci a marketingovi rovnaké predmety. (Teraz je to tak, že od 2 ročníka je to dosť špecializované na marketing...až vám to bude liezť až na nervy koľko toho je)
6. Hej tie priestory....dá sa to vydržať. My sme boli asi 80 v jame a šlo to. A tá Skladová...je odveci, ale dá sa to fakt vydržať. Keď si vezmem že kamoška v Blave lieta z jedného konca Blavy na druhý, lebo to tak majú... tak toto je ešte fakt ok
Každá škola má svoje pre a proti a proste.... treba si nájisť to svoje. Mne sa tam napríklad páči viac, než na technike, kde som bola predtým...
veľmi ma oslovlila masmediálna komunikácia v bratislave je tuším len súkromná Brat.vysoká škola práv...mama hovorí že je súkromná, tuším je..
je kvalitná? Oplatí sa tam študovať? a aké práce si mám priniesť na ústnú časť? lebo netuším.. môj kamarát sa tam dostal na odbor design médií, škoda že neviem kresliť no.. ale veľmi by som tam chcela ísť..je to asi jediná alternatíva pre mňa... a na masmedialnu netreba vedieť kresliť.. na marketingovu treba vedieť??
odpíšte mi prosím niekto, kto má skúsenosť s masmedil.kom na BVŠP
ahoj
študujem na BVŠP masmédiá, nemôžem sa na nič sťažovať.zabezpečenie školy je super, učitelia odborníci.ale ako všade,je to hlavne o tom, ako sa k tomu postavíš ty.ked chceš mať iba titul, zvládneš to,ale ak sa chceš aj niečo naučiť musíš na sebe makať a byť lepšia ako ostatní.
ak sa rozhodneš pre túto školu, maturovať choď z Náuky o spoločnosti.síce sa za to body aj tak nedávajú, ale pre dobrý pocit pri osobnom pohovore- tam sa na to pýtajú.
škola organizuje prípravné kurzy, ale netreba ti ich. pokiaľ máš prehľad a vieš po anglicky, si za vodou.
mám vela kamarátov na UCM TT, na tú školu počúvam len samé negatíva. Jednoznačne odporúčam BVSP FM!
vela stastia