určite mám niekde nejaké dva-tri zabudnuté, založené špeciálne kvôli projektu čo sa nakoniec neodohral, alebo čo vznikli automaticky vrámci registrácie niekam, plus asi ten najstarší, prvý čo som kedy mal, ešte na sezname, plus samozrejme pokecový ktorý ma nikdy netrápil. plus starý Microsoft kontový, ktorý už je ale úplne nanič, odkedy sa dá microsoft konto naviazať na prakticky akýkoľvek.
...bola by zaujímavá appka čo by preliezla net a nejak by vedela ponachádzať všetky tieto mŕtve, odpadové stopy po človeku na nete. e-maily/web kontá a podobne ktoré si možno ani nikdy neuvedomil, alebo už aj zabudol že vytvoril... bolo by zaujímavé si to prezerať a spomínať/zisťovať čo takého sa kedy kde vytvorilo.
a možno ešte firemné, z firiem kde som robil, ako tak premýšľam že naposledy som musel dva týždne bývalému šéfovi pripomínať nech mi povypína zdieľania firemných storage foldrov, mail, firemný skype, prístupy do codebase a databázy a administračných rozhraní ich serverov a tak . a to bola dosť kvalitka IT firma, čiže premýšľam koľko takýchto vecí existuje ešte v tých ostatných, čo... ehm... heh... neboli až tak kvalitky, podaktoré
@midnight lebo akurát som zistil k heslo k starému emailu ktorý nepoužívam asi 2 roky no ... a má lepšie meno rozmýšľam či používať oba ... alebo jeden a druhý zabudnúť ... hoci som si na oba zvykol a mám ich stále v hlave alebo si tie emaily rozdeliť
@padre557 nerozdeľuj. rozdeľovanie robí bordel. skôr naopak, ak chceš používať oba, alebo ten starší, nastav si presmerovania z toho sekundárneho (čo poznajú ľudia ale ty už nechceš používať) na ten primárny, a všetko čekuj tam a odpovedaj odtiaľ, a postupne tým prirodzene komunikáciu presmeruješ na ten primárny a na ten druhý potom budeš môcť zabudnúť alebo ho zrušiť.
ale zo skúsenosti, čím viac všelijakých porozdeľovaných a na špeciálne účely vytvorených kont (hocijakého druhu) máš, tým menej z nich používaš, tým väčšia je to otrava, a tým väčší bordel v tom sám skôr či neskôr budeš mať.
Niekolko zabudnutych starych na centre a pokeci, ktore ludia byt zasrate spamom na prasknutie, ak su este aktivne.
Sukromny starsi, kde mi tiez chodi dost vela spamu a pouzivam ho hlavne na online registracie a nakupy.
Sukromny gmail, kde mam velky poriadok + previazany Google ucet.
Asi 7, z toho využívam 4 jeden je akože oficiálny s mojim menom, druhý mám na bazoš, tretí na promo akcie od stávkových a ten štvrtý je taký bordel keď sa potrebujem niekde registrovať a tak.
Mám tri schránky. Na mnohých stránkach som zaregistrovaný ešte s použitím môjho prvého mailu z roku 2007, na ten už ale skoro nechodím, potom mám svoj hlavný mail na Gmaili a školský mail.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
...bola by zaujímavá appka čo by preliezla net a nejak by vedela ponachádzať všetky tieto mŕtve, odpadové stopy po človeku na nete. e-maily/web kontá a podobne ktoré si možno ani nikdy neuvedomil, alebo už aj zabudol že vytvoril... bolo by zaujímavé si to prezerať a spomínať/zisťovať čo takého sa kedy kde vytvorilo.
ale zo skúsenosti, čím viac všelijakých porozdeľovaných a na špeciálne účely vytvorených kont (hocijakého druhu) máš, tým menej z nich používaš, tým väčšia je to otrava, a tým väčší bordel v tom sám skôr či neskôr budeš mať.
Sukromny starsi, kde mi tiez chodi dost vela spamu a pouzivam ho hlavne na online registracie a nakupy.
Sukromny gmail, kde mam velky poriadok + previazany Google ucet.
A dva univerzitne a jeden pracovny.