Máte aj vy rodičov ktorý vám nechcú vela vecí dovoliť ?
Proste či máte aj vy rodičov ktorý vás ešte berú ako dieťa a keď chcete isť napr. stanovať niekam na noc nechcú vam to dovoliť pretože si myslia že na to ešte nemáte vek ?
a nie si este dieta? (ach) v tvojom veku by mi to vobec neprislo divne...mne sice nic nezakazovali, ale ja som nerobila ani nechcela robit veci, na ktore som vtedy nemala vek
v 14 alebo aj v 15 ani mňa nikam nepustili na noc, ak to nebolo s rodinou .. viacmenej až od 18 im veci oznamujem a nepýtam sa, dovtedy to bolo vždy pekne pýtanie vopred
@momina223 tym lepsie pre teba, snad ti to vydrzi a neovplyvnia ta hlupi rovesnici a stale mas cas na podobne veci ako vylety s partiou, stanovacky atd...a kedze nerobite somariny, tak by to malo byt v poho, mozno maju rodicia skor strach, ze sa vam nieco stane, nez z toho, ze sa opijete a ze budete robit hluposti
@vodcaztjnts Ďakujem za pozitívnu reakciu si jedna z mála čo poradí pretože tu sa dá normalne porozprávať z mála ludmi ...
@natus39 bohužial doba je taká ale sú aj ludia ktorý ani nepijú ani nefajčia .... a tý o pár rokov starší sa od nich robia akoby zjedli mudrosť sveta ...
mňa nechceli pustiť na deň z KE do PO ku kamarátovi, lebo budú záveje, nepojdu autobusy, budem musieť u neho prespať, otehotniem a kto sa postará o to malé?
@momina223 a este ti poradim, hlavne ich presvedc o tom, ze ti mozu verit. ked uz ta niekam pustia, povedz pravdu, ak sa pytaju, s kym ides, vrat sa na cas. ono sa to postupne zmeni, ked ich prejdu paranoje, ze fetujes a podobne vsetci rodicia su taki.. alebo by aspon mali byt, ak by ta pustili bez nicoho, asi by im na tebe nezalezalo
moji rodičia ma berú ako dieťa, a áno,mám 2O... oukej,no,nie tak že by mi teraz nedovolili ísť trebárs stanovať alebo čo,no ale trošku v inom zmysle,no...
a v štrnástich som o niečom takom,že chcem ísť stanovať či na chatu ani nepípla
@majo musia hlavne rodicia vediet ci je zodpovedna, poznat trocha aj tu partiu ci je v pohode. pokial ano, a je to len kusok od domu nevidim v tom problem, a samozrejme ak je ta priehrada bezpecna
@natus39 rodicia sa vzdy budu bat, ci budes mat 13 alebo 25, ci uz si zodpovedny alebo nie.. v 14 som si kopal loptu o dom a o stanovackach sa mi s 14 rocnou partiou ani nesnivalo. a nebolo to o tom, ze ma nechceli pustit..
ale je mi čudné ako tu všetci píšu že rodičia ich nechcú nikam púšťať,pritom v mojom okolí 10 ročn deti bývajú vonku dlhšie než ja a pritom majú celkom normálnych rodičov,nejak si to neviem vysvetliť
Oni to robia z lásky Deti sú naväčšia vzácnosť rodičov a preto sa o nás tak boja Občas stačívážne jedno stanovanie kde prídu dvaja "skazení" a polka partie sa ožere a začne fajčiť. Viem že to nieje tvoj prípad ale poznám ľudí ktorí boli uplne vpohode a skazili sa za 2 týždne.
wut? šak máš 14 čo čakáš že sa k tebe ako budú správať....mám kamošku čo má 17 a púšťajú ju von max raz za týždeň aj to do 7mej a to je celá šťastná ešte...
v 14 ma nepušťali..keď už mám 17 tak viac menej v pohode..no musím si pýtať povolenie, ale tak posledný mesiac nemajú s púšťaním ma niekde problém, ale tak asi to bude tým, že vedia s kým chodím na takéto akcie a že sa mi nič nemôže stať..
vyčkaj času, buduj si s nimi dôveru /to znamená že keď máš dojsť o desiatej nedojdeš za desať pol jedenástej/ a tak..
nikdy by som nic taketo nechcela ... to co naozaj chcem , to mozem robit ... a inak aj moja byvala kamaratka takto zacinala a teraz chodi k psychiatrovi ... co ti poviem ...
na noc stanovať som bola prvý krát asi keď som mala 7 u kamarátky na dvore (o dom ďalej od nášho )a potom tak normálne že som niekam išla na noc bolo asi v 13tich . mamina nikdy nerobila nejaké veľké scény že nemôžem niekam ísť . a na začiatku prázdnin som bola tiež pri priehrade stanovať a to mi ešte núkala nech si plavky zoberiem
@natus39@vodcaztjnts@momoglamorous@dragonfly1@sheily Ďakujem za rady, určite využijem ... Aspoň niekto pochopil načo som sa pýtala .... mňa tieš púšťajú von lebo vedia s kým idem len som sa snažila uviesť príklad čo očividne všetci nepochopili :/ .... a tieš sa ťažko rodičom vysvetluje že mi ako partia nepijeme, nefajčíme a ani nič podobného keď v dedine decká v rozmedzí 14 - 17 a viac rokov vätšinou pijú a fajčia :/ .... - Chápem ich strach a preto to tolerujem len som chcela počuť rozumné rady
budem mat 17 a nasi su prisni, musi byt vynimocna situacia aby som mohla niekde mimo domu prespat (hoci aj cez ulicu u kamaratky) ale chapem ich lebo som dievca a este ktomu jedinacik takze iste pochopenie pre nich mam. ale myslim si ze netreba prehanat s tym strachom ako to prejavuju nasi, zislo by sa trosku dovery z ich strany. sami/y dobre vedia ze pit/fajcit/drogovat nemozem kvoli liekom
mna tiez nikdy na stanovacku mama nepustila a teraz keby som aj mohla ist tak o to nestojim ale tak tych 14 -16 rokov je podla mojho nazoru najhorsi vek a isto to vedia aj tvoji rodicia preto ta radsej nechaju pofrflat ako by sa ti malo nieco stat. nuz, musis to len vydrzat, vsetko raz pride
ja som si svoje uzila,kedze mam oca policajta nemohla som robit nic, nikam chodit a skoro byt doma ... vdaka bohu, ze som uz (vekom) dospela a nemoze mi to toho uz vraviet nic ..
mna myslim ze nasi boli prisni len tak akurat. stanovat ma pustili prvykrat v 16tich, v tom veku aj prvy festival ale to som chodila na noc domov, astakisto vlastne aj prva chata. ale vedeli presne kde, s kym. a potom od 17tich to uz bolo uplne v pohode... do tatier s kamaratmi na 4 dni festivaly stanovacky, ziaden problem ak som im o vsetkom povedala.
ale v 14tich aj mne pride priskoro. to som sa neodvazovala nasich na nieco take spytat. v tedy som mohla ked som moooocprosikala zostat na noc u kamaratky ale to olo vsetko, inak do zotmenia doma.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
mas 14 a si dieta fyi to by ta malokto pri zmysloch pustil
@majo a čo čil keď 15 ročna my sa aspoň neožierame ako podaktorý
K teme, mam rodicov, ktori mi davaju pomerne velku slobodu.
Ale viec co som robila ked som mala 14? nic z toh oco robim teraz. ziadne stanovacky, opekacky, koncerty, festy, nic. tak si zavri papulku.
mozno sa im raz podakujes
ja ked vidim dnesne dievcata mladsie odomna o par rokov flakat sa po vonku v noci a pod, som rada, ze som nikam nemohla chodit a neskoncila tak isto
čo sa týka stanovačiek a tak, netuším, lebo o nič podobné ani nemám záujem.
vlastne by boli radšej, keby som viac chodila von a tak.
@natus39 bohužial doba je taká ale sú aj ludia ktorý ani nepijú ani nefajčia .... a tý o pár rokov starší sa od nich robia akoby zjedli mudrosť sveta ...
btw, kamarát je gay (teda bol kamarátom)
a mama mi aj povedala...že keď budem mať 18 môžem chodiť kade tade ale dovtedy nie....
a keby sa jej v 14 spýtam na stanovačku lol pekne o deviatej doma!
a v štrnástich som o niečom takom,že chcem ísť stanovať či na chatu ani nepípla
ale to nemeni nic na tom, co som spomenul v @29
určite by som svoje 14ročné decko nepustila stanovať!
keby siel niekto dospely, np.
80% ich bolo pod vplyvom alkoholu!!!!.....
rodičia asi vedia čo robia a čo ich maznáčikovia dokážu .......
filip
vyčkaj času, buduj si s nimi dôveru /to znamená že keď máš dojsť o desiatej nedojdeš za desať pol jedenástej/ a tak..
a nesťažujem sa
ale v 14tich aj mne pride priskoro. to som sa neodvazovala nasich na nieco take spytat. v tedy som mohla ked som moooocprosikala zostat na noc u kamaratky ale to olo vsetko, inak do zotmenia doma.