Potom to aj tak vyzera ked vyjdu studenti vysoke skoly a maju byt akoze "odbornici" v tom obore, ale najviac naco maju, je asi balenie chipsov v Liverpoole
@freedomko dam ti dobry priklad ohladom prace...IBMko kde pracujem, na zaciatku ked tu postavali to centrum prijmali len ludi s Vysokoskolskym titulom, aby sa mohli prezentovat typicko americky ako TOP Firma, takze zobrali nejakeho vysokoskolskeho studenta co si odsedel 5+ rokov na skoleske, aby dosiel do IBMka robit v excelovskej tabulke CTRL+C a CTRL+V, na toto ti fakt vysokoskolsky titul netreba, co plati aj pre vela robot, ako aj moja, nemam vysoku skolu ale moja znalost nemciny je na expertnej urovny a toto mi neda ziadny titul ani vysoka skola, ohladom prace je to viac o tom ako sa dokazes presadit a ako sa dokazes "predat" a prezentovat.
Ale kúpila by som si ho iba vtedy, ak by som mala v danom odbore už nejaké vedomosti, či už z praxe, ak by som v tej oblasti napríklad dlhšie pracovala. Ak by som o tom odbore nič nevedela, tak asi ťažko by som mohla v ňom pracovať a aj ten titul by mi bol zbytočný
Pokiaľ máš vedomosti a dokážeš ich zúžitkovať tak sa presadíš aj bez diplomu. Načo by mi bolo kus papiera keby nemám nič v hlave. Jediné čo by som si možno kúpila by bola prihláška na nejakú výšku kde by som sa chcela dostať, ale boli by tam ťažké prijímacie pohovory, ale to iba za predpokladu, že by som videla v sebe potenciál na študovanie daného oboru
PICCOLO - obdivujem ľudí, čo ovládajú perfektne cudzí jazyk. Ale sám porozmýšľaj, či nie je na škodu, že nemáš s tvojimi schopnosťami VŠ. Bol by si určite lepšie platený. A to určite za tú námahu stojí. A dnes sa dá študovať aj samotný jazyk.
Veľa ľudí sa len ženie za titulom no v praxi im je na nič. V Nemecku urobili štúdie kde zistili na asi 3000-4000 držiteľov PhD titulu, že aj tak vlastne nejde o titul ale o to či ste bohatý alebo chudobný. Môžete si o tom prečítať celkom pekný článok: » mare.sk/vysokoskolsky-t... . Jednoducho titul, pokiaľ nejde o technické zameranie, je zväčša k ničomu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov