sport? ja by som to nazval inak ako sport... neviem si to predstavit v rovnakej pozicii s karate... trenoval som pol roka a je to super na telo, psychyku a reakcie
Tusim 7 krat za sekundu by bol clovek mrtvy keby ten chlapik dal skutocnu silu do uderu. Takze asi tolko k tomuto "divadielku" A neni to sport je to bojove umenie, narozdiel od karate ktore sa povazuje za bojove umenie ale aj sport.
a sport to rozhodne neni..toto ma od sportu velmi daleko toto je prave bojove umenie nepokazene sportom.. trochu sa zaoberam s WT a poznam aj chalanov ktori to trenuju a su moc spokojny
tak zaprve, pises to zle, za druhe, nieje to sport ale bojove umenie, za tretie nieje to divadielko ale jeden z najucinnejsich sposobom ako zlozit protivnika (pokial to teda clovek vie naozaj..) odporucam pozriet Ip Man.. Nie, nieje to len film, skor biografia s prvkami akcie.. Inak aj ja som chcel povodne, ale nemam sa od koho ucit, tak som siel na aikido, a aj tam som spokojny zatial.. Aj ked do buducna nevylucujem zeby som pridal dalsie bojove umenie..
@aversio káámo ... píšem to dobre ... Wing-tsun sa učí v Europe .. je to rozvitý druh Wing-chun (to sa učí v číne) ... .. už som začal s WT-čkom (Wing-tsun )... a jj IP man som videl .. mam aj jednotku aj dvojku ..super film
ahoj, ja trénujem WT asi 10mesiacov a som spokojná, bez problémov dokážem 4-5 údermi zložiť chlapa s výškou 190 cm a hmotnosťou cca 90-100 kg. nechválim sa, ale ak vieš ako a kam udrieť, tak to zvládam v pohode. ten, kto tvrdí, že wt-čkom sa neubrániš a že je to len filmové umenie, je na omyle a pravdu má aj ten kto tvrí, že to nie je šport, pretože v športe nie sú povolené údery do krku, pod rebrá a do genitálíí, preto nesúťažíme. WT je aj dosť o psychike a o predvídaní správania sa súpera, resp. útočníka. a len tak medzi nami...kto z tých ktorý hovoria, že WT je blbosť to naozaj skúsili trénovať? mám rada takých ludí typu: jedna babka povedala, tak sa poďme po nej opičiť... a ešte jedno ps-ko, prišiel k nám na tréning chalan, ktorý robil 3 roky aikido.. bojoval proti mne na dvoch tréningoch a z toho polovicu času stávil trieskaním si hlavy o rebriny, že prečo ho zložila baba...
@luciawt hlavna vyhoda wch (wt) je vo vzdialenosti a velkej kadencii uderov.. Kde protivnik nema sa ako branit alebo zautocit.. A to ze cvicil 3 roky neznamena nic, ja tiez som sa 4 roky ucil elektrotechniku a viem velke gulove (myslene metaforicky).. Inak je napriklad velmi ucinne Kali, to je myslim z filipin a je to zmesou aj z aikida, aj z wch (wt) aj z brazilskeho jutsu, aj z dalsich veci.. Ale v podstate vsetko ma rovnaky zaklad: clovek ma len jedny zony kde ho iny zlozi, tie su pre vsetkych tie iste a vsetky styly ich vyuzivaju. ale sposob akym na ne udriet je uz to, v com sa jednotlive styly odlisuju
ty robíš wt? a mimochodom, v tej škole si sa mal lepšie učiť aby si niečo vedel, kamoš toho chalana pozná, tak od neho viem, že je to robil 3 roky aje fakt dobrý, len musel prestať s aikidom, pretože mu odchádzali kĺby
áno, chodím na semináre do BA aj na stupňovanie a zatiaľ nie som členom EWTO, ale to je v podtate málo ľudí, skôr len tí, torí sú na technických alebo vyšších stupňoch a myslím, že to ani nie je podstatné
@luciawt mňa zaujíma koľko z vás, čo tak silno veríte vo váš vymakaný WT, ste ho využili v realnom suboji? alebo povedzme proti full contact box/thaibox/kickboxerovi. (ja by som do takeho experimentu isiel..)
hm..možno by som pár schytala, ale ver tomu, že aj ten druhý by neobišiel naprázdno hmmmm a myslím, že toto fórum nie je nato, aby sa niekto nad niekoho vyvyšoval a dehonestoval jeho schopnosti. aj svojim prístupom a úctou k tomu druhému môžeš predísť konfliktom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Tusim 7 krat za sekundu by bol clovek mrtvy keby ten chlapik dal skutocnu silu do uderu. Takze asi tolko k tomuto "divadielku" A neni to sport je to bojove umenie, narozdiel od karate ktore sa povazuje za bojove umenie ale aj sport.
ty robíš wt? a mimochodom, v tej škole si sa mal lepšie učiť aby si niečo vedel, kamoš toho chalana pozná, tak od neho viem, že je to robil 3 roky aje fakt dobrý, len musel prestať s aikidom, pretože mu odchádzali kĺby
áno, chodím na semináre do BA aj na stupňovanie a zatiaľ nie som členom EWTO, ale to je v podtate málo ľudí, skôr len tí, torí sú na technických alebo vyšších stupňoch a myslím, že to ani nie je podstatné
je to bojové umenie, pretože šport je na súťažiach a s wt sa na súťaži nestretneš
@luciawt mňa zaujíma koľko z vás, čo tak silno veríte vo váš vymakaný WT, ste ho využili v realnom suboji? alebo povedzme proti full contact box/thaibox/kickboxerovi. (ja by som do takeho experimentu isiel..)
@petbet1 pocuvaj mas 27 rokov. stacilo.