osobne by som už nikdy v živote nešiel na štátnu vysokú školu. Súkromné školy majú aspoň kvalitných učiteľov (a pekné triedy, wifi internet, milých zamestnancov), kdežto štátne školy majú hovno - vo väčšine nekvalitných učiteľov (lebo na kvalitných nemajú peniaze), špinu, rozpadnuté priestory, chýbajúce pomôcky a namyslené arogantné úradníčky.
Neviem ako je to na základných a stredných. Ale minimálne vysokú školu by som odporučil súkromnú, na štátnu vysokú školu NEMÁ CENU ÍSŤ (hovorím o Slovensku, iba o slovenských školách).
@Mayo ... nie niesom .. ani nwm co to je =D .. ale ja chcem ist na SOA .. sukromna obchodna .. a to je celkom v pohode skola .. a este aj odbor kde nikde nieje .. mno ale kazdy nadava ze sukromna .. na taku by v zivote nejsiel .. akoze nechapem preco ...
@Mayo ... ale ja idem do presowa .. a ta ze je vraj najlepsia v presove . ako zo sukromnych lae ja som si ju vybrala koli odboru ekonomicke lyceum .. to je gymnazium a obchodna .. a malo by nas byt mal ov triede takze som to brala oproti statnej skole lepsie ze sa viac naucim a takto .. ale ako niektori ziaci sukromnu vnimaju ze flakanie a takto .. ale su aj taky co sa normalne ucia ... a taK
mno hey presne to je otazka toho ako sa ucis a taak ... ci sa ti chce ... ale ked bude stredna taka ako zakladna len troska tazsia tak to by sa asi dalo ... ci nie ?? hey vyska ani nespominaj bo sa budem mucit =DD
nikdy by som nešla na súkromnú vysokú školu,načo by som si mala platiť za to,čo môže byť zadarmo?
a myslím si o nich svoje,napr.taká Bratislavská vysoká škola práva,minule mi jedna kamoška hovorila,ako sa jej sťažovala jej spolužiačka,čo tam chodí,že koľko "strašne veľa" sa musí učiť - a v skutočnosti to bolo neporovnateľne menej ako sa učia na štátnych právnických fakultách...okrem toho tam vraj chodia samé namyslené detičky bohatých podnikateľov,takže,nemám záujem...
iste,vybavenie súkromných škôl aj profáci môžu byť lepšie ako na štátnych,to nepopieram...
ak už ísť na štátnu školu,tak radšej do Čiech,na Slovensku je strašne málo takých,ktoré majú akú-takú úroveň
čo sa týka vysokých neviem, ale dosť sa tam platí a myslím, že málokto si to môže dovoliť a hlavne aj ked človek momentálne na to má, ale nie je milionár, tak nemôže vedieť, že tých minimálne 5 rokov bude mať z čoho to školné platiť.
A čo sa týka strednej, chodila som na pomaturitné a ten ich prístup bol strašný.
@tomas ,,, Tuke Ke je podľa mňa štatna vysoká škola , a nemožem povedať nič zle len a len dobre aj wifi mame v škole , aj učitelia sú kvalitný , okrem toho že nás učia, máju vlastne zamestnanie ako projektanti, geologovia, a podobne ....
čo sa týka vybavenia je to jasnáá vec že súkromná víťazíí... ale čo sa týka ľudí aspoň ja mám také skúsenosti, dosť ľudí čo poznám a chodia na súkromné (základné a stredné) sú rozmaznaní spratkovia a počul som ako to tam chodí, ale nemusí to byť všade pravidlo... Napríklad aj o cirkevnej škole by si človek povedal že tam chodia slušní ľudia a pritom väčšinou je tam to najhoršie... od nás ešte zo strednej všetkých čo vyhodili a inam ich nechceli, išli na cirkevnú
@tomas ty si vyskusal vsetky statne aj sukromne vysoke skoly, ked takto hovoris? ja mam skusenosti povacsinou take, ze ano, na sukromnej skole mas vsetko pekne, nove, moderne, ale naucia ta tam strasne velky prd. nic, proste skola typu "ty das peniaze, my dame diplom". ale nedovolim si tvrdit, ze to je vseobecne pravidlo.
co sa tyka kvality vyucujucich, ono to byva na sukromnych skolach dost casto tak, ze sa tie pekne peniaze daju zarobit nejakemu znamemu a pod., ktory s kvalitou vyucovania nema nic spolocne.
das mi nejaky priklad kvalitnej slovenskej sukromnej vysokej skoly?
zoberme si za priklad napr. BVSP, ktora bola spomenuta v @18 . Ak je pravnicka fakulta UK slaba, tak BVSP je totalna, ale totalna nula. o vyskach typu VS v Sladkovicove sa radsej ani nebudem vyjadrovat.
aby som to tak nejako zhrnul, vobec netvrdim, ze kvalita slovenskych statnych VS je vysoka. Ale vo vseobecnosti mi pripada byt vyssia ako kvalita sukromnych skol. (okrem toho, tych sukromnych skol nie je na slovensku prilis vela a nemaju siroky zaber. napriklad informatiku by som nemohol studovat ani na jednej z nich)
Nie, pohoda, ja na jednu chodím. Iba ak proti riaditeľke, ale nie kvôli tomu „akí tam chodia“, to je blbosť. Ale na súkromných gymploch, tomu verím, že tam chodia nejakí smradi.
Je blbosť túto tému nejako zovšeobecňovať, napríklad ja som chodila na súkromnú strednú a tvrdenie "na súkromej sú milí a lepší učitelia" neplatilo vôbec, skôr by ste sa stretli akurát tak s mámvpičizmom (aka za ten plat sa mi tu oplatí to tu odsedieť a kašlať na všetkých) takže asi tak. Ale vždy je na týchto školách krajšie prostredie a tak nápodobne, ale výsledne, o tom asi škola nieje. A by the way, všetko je relatívne, takže to čo platilo na mojej nemusí platiť na iné.
Caute. Citam vase prispevky, komentare a neda mi nereagovat aj ja som studentkou sukromnej skoly a vobec sa nestotuznujem s nazorom ze tam chodia smradi a deti bohatych podnikatelov. Je to vymysel niektorych ludi, ktori závidia, ze nemozu si dovolit platit skolu a preto ponizuje ostatnych. Dalsia vec, ktora mi vadi, je ta, ze vraj kto zaplati, ten ma.. HLUPOST!! ja som studentkou strednej skoly a verte ci nie, mali sme aj takych ziakov, ktori dostali trojku z matiky,prestupili na vraj najlepsie gymko v meste a tam mali lepsiu znamku. Nie je vsetko cierne a biele, kazdy ma svoj nazor , ale nesudte, kym si to sami nevyskusate. ja by som nemenila.. nevravim, ze chodim na idealnu skolu, ale nemam strach ist za riaditelom, ak mam niejaky problem, nemam zo skoly cierne mory len preto, ze profesorka je stara zakomplexovana zenska.Okrem toho mali sme taký ´´vymenný pobyt´´ so statnou skolou a verte ci nie, v niektorých predmetoch boli dost slabí. Je pravda, ze su nabiflovani vsetko ale prakticky ? nula bodov.. samozrejme netvrdim, ze na statnych skolach su vsetci len biflosi alebo take nieco. ale nie je vsetko skole a ucitelovi, ale hlavne o pristupe ziaka. Ak chce, bude z neho nieco ci uz je na statnej alebo sukromnej skole Pekny den prajem vsetkym
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
keď áno, ľutujem Ťa
Neviem ako je to na základných a stredných. Ale minimálne vysokú školu by som odporučil súkromnú, na štátnu vysokú školu NEMÁ CENU ÍSŤ (hovorím o Slovensku, iba o slovenských školách).
ale stredné sú na tom poväčšine ešte horšie ako štátne
mám tam kopu kámošov, pochvaľujú si hlavne široké možnosti flákania a ojebávania so známkami
a véééľa kamarátov mi chodilo na SOA
je to gymko a bilingválka
ja som chodil na tú bilingválku
len sa stačí občas priebežne učiť
veď počkaj na výšku
a myslím si o nich svoje,napr.taká Bratislavská vysoká škola práva,minule mi jedna kamoška hovorila,ako sa jej sťažovala jej spolužiačka,čo tam chodí,že koľko "strašne veľa" sa musí učiť - a v skutočnosti to bolo neporovnateľne menej ako sa učia na štátnych právnických fakultách...okrem toho tam vraj chodia samé namyslené detičky bohatých podnikateľov,takže,nemám záujem...
iste,vybavenie súkromných škôl aj profáci môžu byť lepšie ako na štátnych,to nepopieram...
ak už ísť na štátnu školu,tak radšej do Čiech,na Slovensku je strašne málo takých,ktoré majú akú-takú úroveň
@Bibla to je štátna vysoká škola
chcem ísŤ na techniku do BA pretože je tam odbor architektúra a je mi jedno či je to štátna či súkromná ale na štátnu by som asi nešla
A čo sa týka strednej, chodila som na pomaturitné a ten ich prístup bol strašný.
,, Ne všetky su ok, ale ani nie všetky off
co sa tyka kvality vyucujucich, ono to byva na sukromnych skolach dost casto tak, ze sa tie pekne peniaze daju zarobit nejakemu znamemu a pod., ktory s kvalitou vyucovania nema nic spolocne.
das mi nejaky priklad kvalitnej slovenskej sukromnej vysokej skoly?
zoberme si za priklad napr. BVSP, ktora bola spomenuta v @18 . Ak je pravnicka fakulta UK slaba, tak BVSP je totalna, ale totalna nula. o vyskach typu VS v Sladkovicove sa radsej ani nebudem vyjadrovat.
aby som to tak nejako zhrnul, vobec netvrdim, ze kvalita slovenskych statnych VS je vysoka. Ale vo vseobecnosti mi pripada byt vyssia ako kvalita sukromnych skol. (okrem toho, tych sukromnych skol nie je na slovensku prilis vela a nemaju siroky zaber. napriklad informatiku by som nemohol studovat ani na jednej z nich)