Máte niekto skúsenosti s výcvikovým alektrickým obojkom pre psa? ak áno akú značku doporučujete?
Mám problém so psom lebo keď ideme na prechádzku a uvidí srnu alebo zajaca tak nepočúva a rozbehne sa za ním....veľa ľudí mi poradilo elektrický obojok a neviem pre ktorú značku sa rozhodnúť alebo či je to v podstate jedno...
v živote nikdy! príde mi to ako alternatíva pre ľudí neschopných si psa normálne vycvičiť....denne s ním chodíme na prechádzky a bez vodítka, vždy sa tam nájdu nejaké srnky a neviem o tom, že by niekedy nejakú naháňal...proste sa mu moja sestra venuje a trénuje ho bez hentakých blbostí!!!!
načo vám bol pes keď ste si ho nevedeli vychovať? hentie obojky by mali zakázať.. a čuduješ sa že sa rozbehne? je to PES a preto vymysleli vôdzku.. sú to pudy "jeej zajac, idem sa za ním rozbehnúť"
@5 napríklad my našich psov nikdy na voľno nepúšťame, sú veľký a aj ked sú neškodní ľudia sa ich boja. A my sa tiež bojíme že ich zrazí auto alebo že ich odstrelí nejaký strelený poľovník.
@asceticjunkie pes je vychovany, poslucha uplne na vsetko, akurat, ze ked nieco zaciti alebo zbada, rozbehne sa za tym
ty nechas svoje decko odbehnut len tak odteba, ked zbada balon? decko dostane bitku a pochopi, ale pes to tak skoro nepochopi, tak miesto bitky dostane el. ranu od obojku a po 100 ranach mu dojde
ja hlavne nechapem naco mas svojho psa navolno ked vies, ze ta nepocuva....skusala si najprv poriadne pomakat na poslusnosti?
kup si stopovacku (niekolkometrove dlhe voditko, co najdlhsie) a maj ho na nej pripnuteho, on si moze volne pobehovat okolo teba, no ak sa rozbehne prilis daleko (tak ze uz vidis ze stopovacka je skoro napnuta) tak zakric ,,Ku mne!", v tom momente ako sa snura napne, pretoze bude na maxime, to nim poriadne trhne (vlastne svojou vlastnou vahou v rozbehu, urcite menej drastickejsie ako elektrina no zaroven dostatocne ucinne) a tak po niekolkych razoch radsej pojde za tebou ako za zajacom + navyse sa aj nauci povel KU MNE, je to menej drasticka a aj lacnejsia alternativa
elektricky obojok by malo byt fakt POSLEDNE riesenie, a pri inych problemoch ako taketo banalitky
takéto obojky by sa mali zakázať, nie ešte ich používať na akési cvičenie zvierat. nonsens. odkedy je týranie cvičením ? s tým psom sa treba zaoberať odmalička, dá sa vychovať aby poslúchal aj bez takýchto pičovín.
@lenuli my to 10 metrove voditko pouzivame prakticky stale, a poslucha, poslucha na slovo aj bez neho, ide len o to, ze ked nieco zaciti, akoby sa uplne pomatie a nevidi a nepocuje nic ine len toho zajaca napr.
@piter09 po 100 ranách mu dojde?!?! škoda, že tebe nedali elektrický obojok keď si bol decko! keď si psa nevieš vychovať bez toho, tak nie je chyba v psovi ale v tebe!
@piter09 tak s našimi problémy nie sú no ale my máme veľmi veľký dvor. Labradora sme zvykli púšťať ak sme pri vode a nikto nie je nablízku. Huskyho neriskujeme radšej lebo on ked nám párkrát ušiel (z dvora) tak bolo že sa vrátil až o dva dni.
@piter09 tak s tym skusenosti nemam, tazko sudit veru...nasmu tie lekcie zo stopovacky bohate stacili aby posluchol aj v stave ked uz bol rozbehnuty za inym psom...ale 100 (neucinnych) ran sa mi zda kazdopadne fakt moc
@piter09 za čo? že dobrovoľne netýram svojho psa?! škoda no...
poznám kopu ľudí, ktorí to zvládli... bývam v oblasti, kde srnku stretneš na každom kroku a so psom chodíme na prechádzku bez vodítka a nikdy sa po žiadnej nerozbehol...ono sa to bez tej blbosti naučiť dá, len to sa treba psovi aj venovať..!
@lenuli no vieš problém je v tom že mám amstaffa... je vycvičená a pravidelne chodím na cvičisko ...absolútne krotký pes...ovláda všetky základné povely aj chôdzu pri nohe bez vodítka a nerozbehne sa ani za iným psom aj keď na voditku neni ...takže psa vycvičeného mám ...a pri tom lane by to bolo trochu dosť komplikované lebo ma silu ako kôň ....a neviem čo si všetci predstvujete pod pojmom elekttrický obojok ale neni to také drastické ako sa zdá lebo si môžeš nastaviť intenzitu a neplánujem si psa zabiť a doporučili mi to naozaj skúsený chovatelia...
Do ****! Načo si beriete domov psa, keď si ho kurva nevycvičíte od šteňaťa... Kúpte si rovno pre každého člena domácnosti jeden z tých obojkov a dávajte si elektrošoky vtedy, keď aj psovi. Možno vám to "po sto ranách dôjde".
náš pes má 4 roky a my ho máme rok a pol a dokázali sme ho vycvičiť, síce keď sme s ním boli v lese tak tiež utiekol za srnkou, ale mal náhubok a keď sme naňho zakričali tak sa vrátil, a ak viete že vás nepočúva a keď ho zavoláte tak k vám nepribehne tak načo ho púšťate na voľno? Ja sa niekedy ani po tom roku čo s ním denno denne chodím na prechádzky ho pustiť a keď vidím nejakého človeka alebo zviera tak ho hneď zapnem na vodítko
ľudia nechystám sa psa zabiť ani ho týrať tým že budem doňho púšťať rany jak zo zásuvky!!!!! Psa vycvičeného mám!! Psovi sa venujem a takmer každý deň chodíme na prechádzky ...bohužial máme neskutočne veľa sŕn ktoré sa nám pomaly aj po ulici prechádzajú ...pokial je srna ďalej tak ma pes počúvne bez problémov ...ide o situácie keď vyskočí z kríkov pár metrov od psa a vtedy ma nepočúvne ....pýtala som si rady a 95% ľudí mi radilo obojok, ktorý sa bežne používa pri výcviku-ešte raz neplánujem doňho púšťať silu ako zo zásuvky ....aj men sa to prieči ale po poslednej udalosti nemám na výber....preto prosím len tých ktorý sa tomu rozumejú a majú skúsenosti alebo poznajú niekoho kto má skúsenosti nech odpovie ...
@domcaa911 ja mam pubertalneho nemeckeho ovciaka so vzrastom uz dospelaka, jeho hmotnost tvori vacsinu mojej hmotnosti takze neboj nemam jazvecika a utopisticku predstavu, ze ked to funguje na mojho 30 cm psa tak na vsetkych ale uznavam, ze to nie je easy, ked sa tak rozbehne, no aj tak by som tomu na tvojom mieste dala este sancu, chod vencit napriklad s otcom, a jemu daj to voditko, nie je to nic co by dospely chlap nezvladol, ako vravim, mojmu to stacilo aby pochopil a dva krat si nabuduce rozmyslel co a ako, tuto @piter09 -ov nie, takze nevravim, ze je to 100% ale to ani elektricky obojok nie je, a navyse ako som tu tak uzrela tu cenu
"ty nechas svoje decko odbehnut len tak odteba, ked zbada balon? decko dostane bitku a pochopi, ale pes to tak skoro nepochopi, tak miesto bitky dostane el. ranu od obojku a po 100 ranach mu dojde"
takže si nielen za týranie zvierat, ale aj za týranie detí. akú logiku má biť dieťa?
svojmu psovi by som to nikdy neurobila. ak ho nevies vycvicit, tak je to tvoj problem, nie jeho. ako by sa ti pacilo, ak by ta mamka vychovavala elektrickym obojkom:?
@piter09 omg prave som zistila ze som hrozny clovek, naposledy mam fotky zo zimy!!!! pofotim zajtra, ale vlkosedaka mam, v novembri som ho este takto pekne zvladla
@piter09 ak to je polovnícky pes,tak to ti žiadny obojok nepomôže...
Cvičila som svojich,aj krsného psov(všetko poľovnícke plemená) a na všetky povely poslúchali a väčšinou sa ovládali,ale občas sa stávalo hlavne keď boli mladší(do takých 5r) že ich tie pudy prevládli a oni stopovali,aj keď nemali. To zviera to má v génoch a nejakými elektrošokmi to nezastavíš. Po čase sa to však ukľudní(aspoň u nás to tak bolo)
@lenuli tak to nie az taky velky, nas ma teraz niekedy 2 roky a zda sa mi, apson podla tejto fotky, trochu vacsi ale tu ho skoro vobec nevidno tak urcite ho sem zajtra daj a tagni ma tam potom
môj priateľ ma 2 úžasných psíkov,jeden,ktorého už má dlhší čas,už od takých siedmich rokov,bol dosť neposlušný,utiekol viac krát,na prechádzke s ním utiekol tiež a aj po viacnásobnom volaní na ňho neprišiel.
vôbec nešlo o to,že ho nevedel vycvičiť,pretože ten psík je neskutočné úžasný a veľmi poslušný.
elektrický obojok kúpil a použil na ňom keď bol ešte menší,máš tam voľbu viacerých stupňov a je jasné,že do ňho nevtlačíš 220.
Naučil sa počúvať a teraz čo i len povie jeho meno pri tom,ako odbehol čo i len von z dvora v momente sa otočí a je naspäť. Viem,že môj priateľ by neublížil žiadnemu psíkovi,ale tu nešlo vôbec o to,že bol lenivý si ho vychovať,alebo že proste už nevedel ako na to.použil to max. 4x a viackrát nie.
niektorí ľudia sa tu tvária,akoby tých psov ľudia zabíjali,keď použijú elektrický obojok.
ale k téme,neviem ti povedať nič o cene ani o značke,len to,že záleží na tebe či to naozaj potrebuješ,alebo nie.
@aigieee bože Ďakujem pánu bohu že aspoň niekto tú chápe o čo sa tu jedná! všetci sa tvária ako keby som ju posielala na kreslo....nikdy by som svojho psa netýrala.Je naozaj vycvičená a venujem sa jej každý deň, len proste vo chvíli keď vedľa nej vyskočí srna na mňa kašle ... som už naozaj zúfala. 3krát mi ušla tak že som na ňu čakala vyše pol hodiny ...a u nás je dosť rozšírené polovníctvo v poslednej dobe. A poľovníci mi dali jasne najavo že ak sa to stane ešte raz tak ju strelia ....inú možnosť na vychádzku nemáme a preto to potrebujem riešiť ...ale Ďakujem že si mi potvrdila to čo mi vravelo veľa ľudí, teda to že psa to naučí neutekať a stačí to používať len chvílu a potom sa pes naučí
@domcaa911 daj sebe elektrický obojok ty piča sprostá keď si sa psovi nevenovala toľko čo by trebalo na to aby počúval tak si si ho vôbec nemala kupovať... BTW zabi sa
ryham z takých ľudí
@piter09 ďalší čo nevie ísť na výcvik a venovať mu viac času čoby, šak radšej do psa budem púšťať elektrošoky.jebo.
@luc.ka tebe by trebalo pár voltov do tela furt keď vypustíš dajakú kokotinu z úst hneď by ti bolo veselšie
@tikalok to je fakt...a zaručene nechcem svojho psa trápiť a poradím sa s ľuďmi, ktorý majú skúsenosti ...neplánujem ho používať zo srandy ale len v nevyhnutných situáciach to jest keď sa mi rozbehne za srnou lebo ináč ho nepotrebujem psa mám vycvičeného na slušnej úrovni ale s tými si už fakt neviem dať rady a nechcem aby mi psa odstrelil blbý polovník ....nakoľko sa mi naposledy stalo že drapla srnu ...
nech uz je pes akokolvek neposlusny, vzdy sa s tym da nieco urobit aj bez elektrosokov. to akoze ked je decko neposlusne, tiez by ste mu dali elektricky obojok? degesi
@husky veru a tie plemené ktoré poznáš aj ty su deti celý život furt budú skúšať čo si možu dovoliť a ked náhodov nemajú svoj den alebo su moc roztatrení, hotovo
@v3nty ahoj. máš fakt nádherných psov ...a so psom na cvičák chodím...aj medzi iných psov a každý deň na minimálne 1-2 kilometrové prechádzky ...ale problém nastal až včera kedy srnka vyskočila z krovia asi 2 metre od nás a vtedy nepočúvla a rozbehla sa za ňou a pohužial srnka skončila zle (tak na guláš) našťastie priateľ je záchranár(psovod) tak hneď prišiel a volal polovníkov a samozrejme ma kryl ...keby niekto videl že to bol môj pes tak by som bola v kýbli ...vravel že škoda ja za 300 eur a pes by šiel na odstrel ...preto to potrebujem riešiť čo najrýchlejšie aby sa mi už nič podobné nestalo ...btw mám fenu amstaffa starú rok a 2 mesiace ...poslúcha ma na všetky povely a stále sa učíme nové a bez problémov ...ja len potrebujem odstrániť toto skratové konanie ...
omg nikdy by som to nedal svojmu psovy aj keby co bolo predstav si to keby si to mala mat ty na krku a nekto by ti to spustal ci by si bola spokojna.....
@domcaa911 ak ti suka uteká za zverou, ako môžeš tvrdiť, že poslúcha na všetky povely?
vravíš že chodíš na cvičák, učili vás, čo je to reflexný oblúk? treba si o tom niečo naštudovať. toto by vás mali všetko na cvičáku naučiť a podľa toho by si mala so psom pracovať. Ono pri výcviku psa je najdôležitejšie vystihnúť ten moment, kedy vydať povel a AKO ho vydať. Malú amstaffku sa to dá naučiť, pekne stopovačku, odmeny a tréning - s využitím reflex. oblúka - ak vieš kedy ju stopnúť pri nežiadúcej činnosti... AST, a hlavne mladá fena, nemá až taký koristnícky pud na to, aby sa to nedalo odnaučiť.
A hlavne, ostnáč ani elektrina by sa nemali používať pri tak mladých psoch.
@domcaa911
Ahoj, aký obojok používaš? Ja teraz pozerám na internete aký kúpiť a mám doporučenie na » www.elektricke-obojky.sk/vycvikove-obojk...
Kamoška ho používá a je spokojná, no chcem mať o tom vačši prehľad.
Tu som našla aj odkaz na to ako vycvičiť psa s takym obojkom: » www.elektricke-obojky.sk/Tema/vycvik-psa...
nemyslím si, že je to pre nich bolestivejšie než dostat rukou apod. Sama som si obojok vyskusala na sebe.
@domcaa911
V případě, že uvažujete o koupi výcvikového obojku pro Vašeho pejska, bych Vám doporučila určitě radu odborníka. Ten Vám poradí, jaká značka, typ obojku je vhodný přímo pro Vašeho pejska, vysvětlí Vám i jak s ním zacházet. A to je opravdu důležité. Pro pejska by měl být výcvikový obojek nepříjemný, ne však bolestivý. » www.elektricke-obojky.sk/vycvikove-obojk...
Doporučuji, my jsme naprosto spokojeni.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
71 komentov
foter pouziva asi 3 tyzdne elektricky obojok a vravel mi, ze uz je kludny a neuteka tak, snad sa to po case nauci a bude posluchat aj bez toho
inak nvm aka znacka, ale stal 150 eur ci kolko
sice sa mi to velmi nepaci, ale urcite je to dobra vec, neviem ako inak sa to da odnaucit :/
alebo ho pustte, nech si beha za vsetkym, ked ho zastreli nejaky polovnik alebo ked napadne ineho psa, co uz... -.-
Bohužiaľ s elektr. obojkom skúsenosť mám, nepomohol.
ty nechas svoje decko odbehnut len tak odteba, ked zbada balon? decko dostane bitku a pochopi, ale pes to tak skoro nepochopi, tak miesto bitky dostane el. ranu od obojku a po 100 ranach mu dojde
kup si stopovacku (niekolkometrove dlhe voditko, co najdlhsie) a maj ho na nej pripnuteho, on si moze volne pobehovat okolo teba, no ak sa rozbehne prilis daleko (tak ze uz vidis ze stopovacka je skoro napnuta) tak zakric ,,Ku mne!", v tom momente ako sa snura napne, pretoze bude na maxime, to nim poriadne trhne (vlastne svojou vlastnou vahou v rozbehu, urcite menej drastickejsie ako elektrina no zaroven dostatocne ucinne) a tak po niekolkych razoch radsej pojde za tebou ako za zajacom + navyse sa aj nauci povel KU MNE, je to menej drasticka a aj lacnejsia alternativa
elektricky obojok by malo byt fakt POSLEDNE riesenie, a pri inych problemoch ako taketo banalitky
a elektrický obojok určite nepatrí do rúk začiatočníkom/neskúseným, čiže radšej kúp tú spomínanú stopovačku
omg, takýchto ľudí by som strielala!
kolko psov si vychovala, ze si taka mudra?
poznám kopu ľudí, ktorí to zvládli... bývam v oblasti, kde srnku stretneš na každom kroku a so psom chodíme na prechádzku bez vodítka a nikdy sa po žiadnej nerozbehol...ono sa to bez tej blbosti naučiť dá, len to sa treba psovi aj venovať..!
a neviem ci 100, ci 20...zatial to pouziva 3 tyzdne a dostal mozno 8 krat, mozno tak po 2-3 mesiacoch sa nauci
no je mi ho luto a nedostava ziadnu super supu, ved aj ja som skusil na sebe a len ta to trochu strasie, ale musi sa to nejak odnaucit
"ty nechas svoje decko odbehnut len tak odteba, ked zbada balon? decko dostane bitku a pochopi, ale pes to tak skoro nepochopi, tak miesto bitky dostane el. ranu od obojku a po 100 ranach mu dojde"
takže si nielen za týranie zvierat, ale aj za týranie detí. akú logiku má biť dieťa?
a mimochodom, pozri si toto video.
samozrejme nehovorim o trieskani, ale o tom, ze dostane len tak po zadku
nechce sa mi to pozerat
Cvičila som svojich,aj krsného psov(všetko poľovnícke plemená) a na všetky povely poslúchali a väčšinou sa ovládali,ale občas sa stávalo hlavne keď boli mladší(do takých 5r) že ich tie pudy prevládli a oni stopovali,aj keď nemali. To zviera to má v génoch a nejakými elektrošokmi to nezastavíš. Po čase sa to však ukľudní(aspoň u nás to tak bolo)
a nepotrebujem sa pozerať na štatistiky, aby som vedel a cítil, že to je primitívne, kruté a barbarské.
prečo deťom radšej nevysvetlíš, že to, čo robia, je zlé? že to ešte nedokážu pochopiť? takže potom je správne biť aj mentálne postihnutých?
"výchova" bitkou je len "výchova" strachom.
vôbec nešlo o to,že ho nevedel vycvičiť,pretože ten psík je neskutočné úžasný a veľmi poslušný.
elektrický obojok kúpil a použil na ňom keď bol ešte menší,máš tam voľbu viacerých stupňov a je jasné,že do ňho nevtlačíš 220.
Naučil sa počúvať a teraz čo i len povie jeho meno pri tom,ako odbehol čo i len von z dvora v momente sa otočí a je naspäť. Viem,že môj priateľ by neublížil žiadnemu psíkovi,ale tu nešlo vôbec o to,že bol lenivý si ho vychovať,alebo že proste už nevedel ako na to.použil to max. 4x a viackrát nie.
niektorí ľudia sa tu tvária,akoby tých psov ľudia zabíjali,keď použijú elektrický obojok.
ale k téme,neviem ti povedať nič o cene ani o značke,len to,že záleží na tebe či to naozaj potrebuješ,alebo nie.
ryham z takých ľudí
@piter09 ďalší čo nevie ísť na výcvik a venovať mu viac času čoby, šak radšej do psa budem púšťať elektrošoky.jebo.
@luc.ka tebe by trebalo pár voltov do tela furt keď vypustíš dajakú kokotinu z úst hneď by ti bolo veselšie
ale keď už sa tu rozbehla táto debata, tak ja v tomto verím Desenskému
» www.psycholog-psu.com/poradna/viewtop...
Psovi sa treba venovať v prvom rade, nemôže sa ta báť ale musíš byt prirodzená autorita...
Treba ho socializovať chodit medzi psy nacvčisko do smečky kde ma milion pachov miion roznych vecí na rozptýlenie ale furt musi vnimať psovoda...
a treba zistit ktorú odmenu má najradšej, náš maličký 32kg psík ĺúbi peška skôr ako nejakú sváču ...
BTW ak nemá viac ako 2-3roky nemožes to ponom chciet dokonale je este v puberte...
a áno máme malinkú čivavku s PP z výstavným telom od najlepšieho chovatela v CZ/SK ... (teda vastne máme dve )
BTW- zabudol som že hrozne vela ludí ma chybu len v poveloch ...
druhá fotka - aké anjelské fejsíky
@v3nty jééj akí krásavci
vravíš že chodíš na cvičák, učili vás, čo je to reflexný oblúk? treba si o tom niečo naštudovať. toto by vás mali všetko na cvičáku naučiť a podľa toho by si mala so psom pracovať. Ono pri výcviku psa je najdôležitejšie vystihnúť ten moment, kedy vydať povel a AKO ho vydať. Malú amstaffku sa to dá naučiť, pekne stopovačku, odmeny a tréning - s využitím reflex. oblúka - ak vieš kedy ju stopnúť pri nežiadúcej činnosti... AST, a hlavne mladá fena, nemá až taký koristnícky pud na to, aby sa to nedalo odnaučiť.
A hlavne, ostnáč ani elektrina by sa nemali používať pri tak mladých psoch.
» www.havko.sk/forum/chovatels...
Ahoj, aký obojok používaš? Ja teraz pozerám na internete aký kúpiť a mám doporučenie na » www.elektricke-obojky.sk/vycvikove-obojk...
Kamoška ho používá a je spokojná, no chcem mať o tom vačši prehľad.
Tu som našla aj odkaz na to ako vycvičiť psa s takym obojkom: » www.elektricke-obojky.sk/Tema/vycvik-psa...
nemyslím si, že je to pre nich bolestivejšie než dostat rukou apod. Sama som si obojok vyskusala na sebe.
V případě, že uvažujete o koupi výcvikového obojku pro Vašeho pejska, bych Vám doporučila určitě radu odborníka. Ten Vám poradí, jaká značka, typ obojku je vhodný přímo pro Vašeho pejska, vysvětlí Vám i jak s ním zacházet. A to je opravdu důležité. Pro pejska by měl být výcvikový obojek nepříjemný, ne však bolestivý.
» www.elektricke-obojky.sk/vycvikove-obojk...
Doporučuji, my jsme naprosto spokojeni.