Máte pocit, že po vstupe do EÚ sa zhoršila schopnosť SR :
Vyrobiť si vlastné potraviny? Že EÚ nás využíva ako kontajner a posielajú k nám lacné a hnusné sračky a zakazujú nám výrobu vlastných a kvalitnejších výrobkov?
@18miki18 ten lidl ale patrí kavalitou k tomu lepšiemu čo u nás je a nakupovať drahšie len pre to že je to slovenské a manej kvalitné(nevravím o všetkom) je blbosť... chyba je inde
@18miki18 Samozrejme, majú tam super pančušky! Hocjaké drahé z B. za dvadsať euro sa mi roztrhnú po týždni a Lídlacke za tri koruny vydržia mesiace Ale nechcem radšej vedieť z čoho sú
ale ako fakt neviem co mate proti potravinam z lidla ako... my mame oproti sebe lidl a tesco a radsej idem do toho lidla, lebo v tescu maju podla mna vacsie sracky. aspon u nas v TT urcite.
@sugy1 Treba si vedieť vybrať. Už len keď na lidláckych veciach vidím vyrobené v polsku. Poliaci sú ako číňania. Nedá sa ich výrobkom veriť
Ja mám rovnakú vzdialenosť do Jednoty aj do lídla, a keď idem na potraviny tak smer jednota, ak drogéria a tak prípadne vyššiespomenuté letákové haraburdy tak smer lidl. Napríklad taký jogurt. Nekúpim riedku nekvalitnú riedku sračku v lídli za 0,29 ale kvalitný smotanový jogurt vyrobený hen v nitre za 0,35 v jednote. A za 6 centov navyše mám proste šmak.
@18miki18 Najskôr by som povedala, že všetky veci s krátkou trvanlivosťou (mlieko, jogurty, tvaroh, pečivo, zelenina, ovocie) sa oplatí určite kupovať u slovenských predajcov, zbytok (sladkosti, sladké nápoje, mrazený tovar a iný luxus), máš jedno kde kúpiš
@18miki18 tak ono ja v BA kedy sa len da nakupujem v potravinach v auparku alebo poluse lebo do Lidlu v Karlovke sa mi nechce ist = musel by som bud ist peso co sa mi nechce alebo cakat na bus co chodi kazdu polhodinu
@frano s tym ale treba zacat niekde inde, kazdy typicky slovak si povie, ze ved on sam to nezmeni, ked je len jedna ciastocka z vyse piatich milionov. A ani sa necudujem, ak ma niekto zit zo 400e platu, tak rata kazde euro a radsej mysli na to ako by si mohol dovolit viac veci za menej penazi, ako to ci svojim nakupom prispeje k vyssiemu dobru.
Keby u nas pred 60 rokmi neprebehla kolektivizacia a keby som nevedel ake "kvalitne" potraviny mnoho slovenskych vyrobcov produkuje. Moholi by sme o tom diskutovat.
jednoducho sprosto: EU ako nápad nebola zlá (prevažne), fungovanie (tým myslím hlavne dodržiavanie zásad a povinností zo strany štátov) je o dosť horšie ale pre Slovensko je to stále omnohol lepšia alternatíva ako keby sme do EU nepatrili lebo by sme už dáááááávno skrachovali...
@hawaitypek ukazalo sa, ze EU je dobra jedine koli bezhranicnemu priestoru. (Jednoduchsie podnikanie v ramci EU) inak je to vsetko totalny fail a najradsej by som bol, keby to rozpustili, no nechal by sa bezhranicny stav...
nahodou vzdy ked su nejake testy potravin tak tie vecicky z lidlu obstoja najlepsie. teraz naposledy som videla kecup a ten lidlovi bol daleko pred "kvalitnym" heinzom
ono ... veci sa majú tak, že vstupom do EU sme museli prijať aj spoločné normy, vrátane potravinových ... napr. normy na obsah dusičnanov v ovocí a zelenine , pôvodne boli tieto normy omnoho nižšie, po prijatí tejto normy z EU sa zvýšilo maximálne prípustné množstvo dusičnanov v ovocí a zelenine a začali sa teda dovážať potraviny zo zbytku európy, odkiaľ sme ich kvôli normám predtým predávať nemohli ...
De facto, západné štáty rozširujú svoj trh, a malí pestovatelia na SR im len ťažko môžu konkurovať ...
@18miki18 väšina z toho čo ide do lidla smeruje aj do nemecka, aj ked len do druhotriednych obchodov ale nemecké normy pre ne platie tiež to sa u nás len rozšírilo že sú to srčky no skús si pozrieť napr obsah mäsa v párkach... napr v kauflande alebo tecsu ani jedny nad 60% nenájdeš... lidlovský kečup mikado(čo som myslel že je úplný šunt) v testoch kvality dopadol najlepšie zo všetkých čo sa na sr predávajú (lepšie ako heinz, hamé alebo hellmans )
Tak ako EU k nam posiela shity, tak aj Cina posiela shity do EU a na domacom trhu si nechavaju ten najkvalitnejsi matros... spravodlivost predsa len existuje
..žranie plné chemikálií.. a je jedno čo si kúpiš... jedinú istotu máš v tom, čo si sám vypestuješ, preto som vďačná starým rodičom, že máme záhradu aj humno, ovocné stromy a chováme sliepky. dokonca ani bio potraviny nie sú celkom tak bio v obchodoch, keby sa mali ľudia živiť tým čo si vypestujú a nachovajú bez použitia chemikálií, najedla by sa tak 1/5 obyvateľov Zeme... na druhej strane my sme malé hovno na mape a nikoho nejaké Slovensko, ktoré si mýlia so Slovinskom nedajbože s Československom, nezaujíma. hlavne že majú kam vyvážať bordel.
@lenuli asi mas prawdu,nasi politici by mali pochopit ze ked daju ludom zarobit tak ludia zacnu viac nakupovat,bude sa viac vyrabat a tym padom bude menej nezamestnanych... celkom jasna rovnica...
ale ja som optimista a verim ze raz sa to slovakom podari,sme sikovny a pracovity narod,len nas momentalne taha dole vodou pol miliona negramotnych prizivnikov....
@agrobrat v tomto mas urcite prawdu ale v konecnom dosledku je to aj tak na nas spotrebiteloch ci to kupime.
Ako sam tvrdis zahranicne ovocie a zelenina su napchate chemiou preto rastu rychlejsie a su aj objemovo vacsie z coho logicky vypliva nizsia cena ale aj nizsia kvalita...
nasa chyba je ze koli peknym reklamam v telke si vsetci myslia ze vsetko zahranicne je kvalitnejsie ako slovenske co je uplna hlupost..
Facit:aj BMG invest mal pekne reklamy a nakoniec nas ojebali,treba kupovat viacej slovenskych vyrobkov a vykaslat sa na nekvalitne sracky zo zahranicia...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
nie - na to nema pravo...
Treba prísť do TN
@7 tam je terno
jednotu som mal rad
Ja mám rovnakú vzdialenosť do Jednoty aj do lídla, a keď idem na potraviny tak smer jednota, ak drogéria a tak prípadne vyššiespomenuté letákové haraburdy tak smer lidl. Napríklad taký jogurt. Nekúpim riedku nekvalitnú riedku sračku v lídli za 0,29 ale kvalitný smotanový jogurt vyrobený hen v nitre za 0,35 v jednote. A za 6 centov navyše mám proste šmak.
budeme pracovat v zahranicnych firmach zarabat minimum,vsetok zisk tych firiem pojde za hranice a na slovensku ostane co???
spraavne: HOVNO !!!
a v ba je moja samoska ni ?
De facto, západné štáty rozširujú svoj trh, a malí pestovatelia na SR im len ťažko môžu konkurovať ...
» www.cas.sk/clanok/208972/s...
ale ja som optimista a verim ze raz sa to slovakom podari,sme sikovny a pracovity narod,len nas momentalne taha dole vodou pol miliona negramotnych prizivnikov....
Ako sam tvrdis zahranicne ovocie a zelenina su napchate chemiou preto rastu rychlejsie a su aj objemovo vacsie z coho logicky vypliva nizsia cena ale aj nizsia kvalita...
nasa chyba je ze koli peknym reklamam v telke si vsetci myslia ze vsetko zahranicne je kvalitnejsie ako slovenske co je uplna hlupost..
Facit:aj BMG invest mal pekne reklamy a nakoniec nas ojebali,treba kupovat viacej slovenskych vyrobkov a vykaslat sa na nekvalitne sracky zo zahranicia...