mám, napr. proti dnešnej generácii mladých, nei všetkým, ale myslím si že obliekať sa jak ľahká deva nie je odvaha ani to detinské chovanie mužského pohlavia
tak prirodzene mam nejake predsudky, ale nezacnem sa spravat ku cloveku na ich zaklade.. teda, nazor si vytvorim po case.. za to ze je niekto tmavsi a na vacsinu romov mam negativny nazor neznamena ze ked mam spoluziaka roma tak sa s nim nebudem bavit len preto ze je tmavsi, aj ked voci tomu etniku predsudky mam, neprenasam ich na jednotlivcov.
a tie piercingy a tetovania, to kvalitne sere aj mna.. pre rodicov ani pomaly nie som ich, za to ze vyzeram tak ako vyzeram. a pritom ma to nijako nezmenilo.. ak si to nevyberiem, nezoberu ma do dobre platenej prace a vecne budem v nejakej pojebanej MHD pocuvat velmi inteligentne poznamky od zakomplexovanych ludi. co uz..
Ak hovoríš o diskriminácii podľa výzoru, tak to áno, lebo výzor ti môže (nemusí) povedať aj o povahe. Taký nácek to je pre mňa jasná červená, vyhnúť sa okľukou. Ale hlbší názor si na človeka urobím až potom, čo ho poznám, nikoho neodsúdim tak, že sa s ním odmietať porozprávať a poznať ho. Prvý zlý dojem z človeka, nám môže veľmi ovplyvniť další pohľad na danú osobu. Skôr ľudí nesúdim za to, za čo nemôžu, národnosť, farba, rasa, orientácia, retardácia (choroba, ktorá nejako telo hyzdí) a pod. Za štýl, tetovanie, piercing súdim skôr, lebo to si jedinec dobroveľne vyberá.
mám predsudky, iba toho človeka vidím, a už k nemu viem vymyslieť celý životný príbeh aj s vlastnosťami snažím sa mu dať ale samozrejme šancu a nedám mu na javo, čo si o ňom myslím
@dsimca Áno? A čo by si spravila, keby si sa s niekým bavila, prišiel by ti to strašne v pohode človek a zrazu ti povie "ale nevadí ti dúfam, že som nácek..."
Takže keď nemám rád Cigánov, tak im dačo závidím? Tie rodinné choroby? Incesty? Okrádanie štátu? Keď nemám rád feťákov, tak preto, lebo im závidím drogy a pod.? Najlepší sú ľudia, ktorí povedia, ako sú tolerantní a pod., ale ako by napr. takých náckov pozabíjali a pod. Sranie si do huby...
@sturmer a vyšimol si si aj že som napísala: ,,Ale hlbší názor si na človeka urobím až potom, čo ho poznám, nikoho neodsúdim tak, že sa s ním odmietať porozprávať a poznať ho." Mimochodom, poznám aj nácka, ale na ulici sa mu vyhnem a radšej sa s nimi nepaktujem. Nerozumiem si s ním. A dosť pochybujem žeby som stretla takého, ktorý by mi mohol pripadať v pohode. Náckovia sú taktiež známy svojimi extrémnymi, zatiaľ čo ja som človek, ktorý stále presadzujem veci ako sú multikulturalizmus a pod, takže sotva by sme si sadli.
chceš povedať teda, že nácek má svoje typické oblečenie, hej? Ako, bežne, keď som s dievčaťom vonku, tak sa s ňou bavím o holokauste, genocíde, hajlovačkách a pod. spi ďalej...
@sturmer eee, nie, ja tvrdím že môj život sa točí okolo tém, gayovia, rómovia, multikulturalizmus, azylanti, decké domovi, lebo robím dobrovoľníka v centre pre rómske deti a navyše šudujem humánne vedy, takže asi sotva niekto, kto väčšinu času prekecá na túto nôtu, si môže sadnúť s náckom, bavila by som sa s ním asi už iby o filmoch a hudbe, toť vše...
@sturmer som dobrovolník, v jednom centre, áno. Vážne nie? tak prečo mi vkladáš niečo čo som nepovedala ?? vlastne sa mi snažíš tvrdiť, že vieš, čo si myslím. ty si génius, tiež chcem čítať myšlienky naučíš ??
urcite nemam predsudky len kvoli obleceniu , tetovaniu , vyzoru alebo rase ...... len proste neznasam zlych ludi a je jedno ci su to pankaci , cigani , metalisti , hoperi atď. v kazdej skupine ludi je mnoho zlych a len par dobrych podla mna
Dnes som v elektricke stretla pána vo fakt zúboženom stave. A položila som si okamžite len jedinú otázku: Čo sme to za spoločnosť, že sme toto dopustili?
ak má "predsudok" logický základ, tak snáď nevznikol len tak z nudy. pri strete istých skupín obyvateľstva sú predsudky dokonca nevyhnutným predpokladom na ochranu zdravia, života, a majetku
@sturmer kto povedal že nie som pokojná ?? som ten typ človeka čo sa nevie veľmi vytočiť, to si zase odvodil z toho, čo si odo mňa prečítal ?? ty si vážne extra trieda, ale ak k ti k dôkazu, že nie som vytočená chýba iba smajlík tak
@narazuvzdornaa japonská, ale aj čínska kultúra je na veľmi vysokej úrovni. A teraz obrazne - my sme lozili po stromoch a oni budovali paláce a dynastie a celú svoju kultúru.
@e ono pre mna su aj KE desna diera Btw v aprili som v BA a potrebujem priatela na telefone, ja sa dokazem stratit aj v hajzlovej kabinke
@sturmer ich vyspelost neznevazujem, jednoducho su mi tie kultury na pocitovej urovni neprijemne. (Co neznamena, ze ludi zltej rasy na ulici obchadzam striasajuc sa odporom, s konkretnymi jedincami to nic nema.)
... ja nemam predsudky ale proste ked vidim niecodivne alebo nesympaticke tak si v tom momente myslim a nemozem za to, proste to ide samo a z oblecenia a vyzoru sa da moc vycitat, ok na prvy pohlad , osobny kontakt uz je to ine . a mozme menit pohlad . a fakt neznasam tupost a negramatiku ..to ano , vtedy mi to neni blbe vobec .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
a tie piercingy a tetovania, to kvalitne sere aj mna.. pre rodicov ani pomaly nie som ich, za to ze vyzeram tak ako vyzeram. a pritom ma to nijako nezmenilo.. ak si to nevyberiem, nezoberu ma do dobre platenej prace a vecne budem v nejakej pojebanej MHD pocuvat velmi inteligentne poznamky od zakomplexovanych ludi. co uz..
skurvený rasizmus
ľu...
que?
a mam predsudky.
viacmenej mi to je jedno, ked to dakomu vadi.
nemusim milovat cely svet rovnako ako cely svet nemusi milovat mna a moj ziv. styl.
thats life.
get over it
A strašne sa nimi snažím neriadiť, resp. rozoberať tieto témy maximálne korektne napriek svojmu vnútornému odporu.
"decké domovi" "oni sú známy" ach joo
@sturmer ich vyspelost neznevazujem, jednoducho su mi tie kultury na pocitovej urovni neprijemne. (Co neznamena, ze ludi zltej rasy na ulici obchadzam striasajuc sa odporom, s konkretnymi jedincami to nic nema.)