@rainbowwarrior neni to nebezpečnee pokia sa ti to zrazu rapidne nezhorši. Kebyže ano tak to može znamenať nejakee problémy so sietnicou. Ale ak to je take že to ani nevnimaš tak nevadí.
Na ľavé oko vidím zle a na pravé dobre.. Na ľavom mám tuším 1,50 a na pravom 0.50 do diaľky.. Ale keď sa dívam obidvomi očami vidím v pohode.. Takže okuliare nosím do školy a niekedy nenosím vôbec
už od strednej školy škúlim na tabuľu, ľudí na ulici spoznávam podľa chôdze alebo podľa toho, čo majú oblečené (neznášam, keď si niekto nakúpi nové veci, vtedy ho nepoznám), v divadle musím sedieť vpredu, ale aj tak výraz herca nevidím, filmy som sa naučila pozerať bez titulkov (aspoň sa učím jazyky), lebo sa mi nechce furt žmúriť na obrazovku... a ako čašníčka mám problém spoznať, či majú hostia už prázdne poháre alebo nie, takže sa musím ponad nich furt nakláňať
ale okuliare nenosím, pretože mi úplne smrteľne vážne padajú z nosa.
a šošovky nie, nie, nie, však ja si mám problém kvapúpť do oka bez toho, aby som neskopala všetkých naokolo a dve hodiny nejačala. nieto si tam ešte niečo strkať.
@rainbowwarrior nečítal som ďalšie komenty, tak sorry keď budem opakovať niečo čo už vieš...
ale vlasy veľa ovplyvňujú, no žeby ti zhoršili zrak, že by si nevidel, tak to nie...
ja mám dlhé vlasy tretí rok a podľa autobusov si kontrolujem, či vidím tak ako predtým, ale neviem rozoznať písmená ani čísla do takej ďialky, do akej som to rozpoznal pred dvoma rokmi bez problémov...
zatiaľ vidím aj bez okuliarov, ktoré som nenosil asi dva roky a pri kontrole u očnej som nevidel ani to majestátne "T" v prvom riadku. ostatné riadky som už ani neskúšal. potom som mal šošovky ale tým som sa kvôli môjmu žmurkaciemu reflexu dlho vyhýbal. teraz ich nosím sem tam, ako sa mi chce a keď mám čas. zrak sa mi zhoršuje ale to je jedno, prinajhoršom môžem iba oslepnúť. jeden zmysel hore dole.
mala by som nosit okuliare na citanie a k pocitacu ale vidim tam aj bez toho, sice trochu rozmazane ale vidim a vyzeram v nich ako stara ucitelka, takze ich nosim strasne malo
Okuliare nosím ehm, už dlho... Od vtedy ako som chodila do škôlky? Možno ešte skôr... Už mám nejaké -4.0, možno budem musieť ísť aj na operáciu ako išiel ocino keď bol mladý
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Ako, kde sa môžem "otestovať" či mám dobrý zrak a či poškodený ?
Niekedy panikárim, preboha, ja na to nevidím, alebo to je tak ďaľeko ?
ale úplne ich neznášam, strašne ma to otravuje, svrbí ma z toho nos...
a zo šošoviek ma bolia oči, tak na to na všetko kašlem a nevidím ďalej než na 7 metrov od seba
Lebo niekedy panikárim, a neviem či mám poškodený zrak z tých vlasov alebo si to iba namýšľam
mal :´(
Lebo aj ja vidím v tme dosť zrnito, myslel som že to má tak byť, nie ?
Ale v poslednej dobe aj cez deň...ale tak málo, viem o tom iba keď si spomeniem na to
Ale uši mám dobré, až príliš...
čo pri našej triede je :S na ho....a aj na Ibize...
z druhého konca ostrova pustili Davida Guettu a ja som nemohol zaspať
Ale ja bez okuliarov nevidím naozaj nič
ako vidíš, rozmazane alebo ako ?
ani trt nevidim
ja mám 5 :p :p
a tiež nevidím ani trt :d
už od strednej školy škúlim na tabuľu, ľudí na ulici spoznávam podľa chôdze alebo podľa toho, čo majú oblečené (neznášam, keď si niekto nakúpi nové veci, vtedy ho nepoznám), v divadle musím sedieť vpredu, ale aj tak výraz herca nevidím, filmy som sa naučila pozerať bez titulkov (aspoň sa učím jazyky), lebo sa mi nechce furt žmúriť na obrazovku... a ako čašníčka mám problém spoznať, či majú hostia už prázdne poháre alebo nie, takže sa musím ponad nich furt nakláňať
ale okuliare nenosím, pretože mi úplne smrteľne vážne padajú z nosa.
a šošovky nie, nie, nie, však ja si mám problém kvapúpť do oka bez toho, aby som neskopala všetkých naokolo a dve hodiny nejačala. nieto si tam ešte niečo strkať.
A fakt neviem, čím to je, keď som začala nosiť okuliare mala som 3 a 3,5 a postupom času sa to jedno zhoršilo a druhé skoro úplne zlepšilo.
ale vlasy veľa ovplyvňujú, no žeby ti zhoršili zrak, že by si nevidel, tak to nie...
ja mám dlhé vlasy tretí rok a podľa autobusov si kontrolujem, či vidím tak ako predtým, ale neviem rozoznať písmená ani čísla do takej ďialky, do akej som to rozpoznal pred dvoma rokmi bez problémov...
ale stále je to v pohode