kedysi som veľmi chcela, ale už nechcem, minimálne kým nedoštudujem a nebudem mať ako sa povie stabilné zázemie.. mám teraz mačku a je super veľmi ju ľúbim, ale vidím, že aj jej treba venovať strašne veľa času (a to ju netreba venčiť), takže na psíka sa fakt necítim, nemám na to podmienky.. keď mu budem schopná venovať viac času tak si adoptujem
mám moju pouličnú zmesku dokonale sa ponášajúcu na rakúskeho krátkosrstého pinča Nelinku, ktorá mi zachránila život a aj my sme jej asi a vzájomne sa zachraňujeme už vyše dva roky a je to naozaj jedna z asi 3 najlepších vecí, čo sa mi kedy stali.
úplne mi trhá srdce aj všetky ostatné orgány, že s ňou nemôžem byť, keď som v brne.
no a keď budem veľká a mať peniaze a dostatok lásky tak budem mať dalmatínca, border kóliu, nejakého corgiho a ešte dáku útulkovú zmes.
mám a občas je fajn keď ku mne pribehne a teší sa a také milôtky ale keď v noci breše jak zmyslov zbavená tak... a je taká pouličná zmes, niekto ju vyhodil z auta tak sme si ju zobrali
v budúcnosti by som psa nechcela
Mam dobermana. Fenku. Ma rok a pol. Pred nou som mala rhodezskeho ridgebacka. Dozil sa 10 rokov, prisli sme o neho kvoli rakovine. Mal osteosarkom. Uz to bude druhy rok, ale stale mi chyba. Ked zomrel, bola som na tom dost zle, po troch mesiacoch som sa rozhodla, ze si pojdem po Lexi. Sprvu som nevedela do coho idem, ale doberman je ten najdobrosrdecnejsi pes akeho som kedy za svoj zivot stretla, poznala. Drzi rodinu velmi pokope, vsade s nami chodi, kazdemu sa velmi tesi a to ked sa ku mne vecer prituli je pocit na nezaplatenie. Viem ,ze do konca svojich dni chcem mat zivot naplneny spolu so psikmi (keby sa dalo tak aj s kravickami, liskami,kacickami atd) pretoze tolko oddanosti a lasky ktorej nas oni ucia nam neda nikto iny A este si chcem dat domov macke Sphynx.
@ujoperun toto by malo byt uzakonene na Slovensku. U nas si bojove plemena kupuju chlapci ,ktori si nieco potrebuju dokazovat, alebo ich kradnu na psie zapasy. A v UK uz nestaci mat len vysterilizovane bojove plem.?
@vishka sterilizovaný pes stráca povahove vlastnosti, no a pes ma byt na co?? Na ochranu majetku a osôb, namiesto sterilizácie bojových plemien mohli radšej uzákoniť povinný tréning pod dohľadom skúseného kynológa... Tiež sa mi zdá že tu je zakázane kupirovanie uší, co je tiež od veci, napríklad takému dobermanovy by to život uľahčilo (zápal atd.) Ozaj pravda že doberman sa ľahko cvičí??? Ma ten tvoj problémy s bedrovými klbkami?? Ak sa mi nepodarí do Uk dostať doga, tak rozmýšľam o dobermanovy ...
Shitzaka a neda sa povedat ze bez neho neviem zit pretoze nie me moj a raz pride den(ktory by mal byt onedlho) ze pojde ku svojej skutocnej majitelke, u mna je len v docasnej opatere uz tri roky a je to byvaly utulkac nó a do buducna by som asi skor chcela britsku alebo rusku macku alebo ked psa tak nejake male plemeno(mopsy(i?) su moji favoriti
@ujoperun Ja beriem psa hlavne za mojho spolocnika. Nikdy by som nedala ziadneho psa strazit. O vycviku mas pravdu ale kastracia u takychto plemien zvlast je vo vela pripadoch prospesna. V Nemecku rocne platis vysoku sumu za bojove plemena. Bohuzial, maju v sebe kod, ktory zapricinili ludia a preto je potrebne robit opatrenia. Aj ked dokazu byt laskyplne ovela viac ako napriklad taka civava. Kupirovanie je zakazane totalne vsade v statoch EU, pretoze to je povazovane za tyranie. Doberman nema problemy s usami, nema mat preco, nevlaci ich po zemi ako taky napr baset a nezbiera prach zo zeme ako koker. Moja je nekupirovana, ma chvost aj usi. Samozrejme ze lekar tie usi odfikne ak mu povies ze "ma caste zapaly usi". Ano, doberman sa lahko cvici, pretoze je to pracovny pes. Velmi rychlo chape suvislosti. Je taktiez ale tvrdohlavy, takze potrebujes trpezlivost. Ale ak chces psa na strazenie ako hovoris, tak si dobermana nekupuj. Doberman je pes jedneho pana a to doslova. Je neuveritelne naviazany na clenov svorky, potrebuje byt s nimi v neustalom kontakte a potrebuje vela casu, extremne vela casu. Je to maznacik, s obrovskym srdcom a dovolim si povedat ze je to jedna z tych najlepsich ras ake boli vyslachtene. Ktory pes to ma byt tvoj? Prvy? druhy?
@ujoperun a doberman je nachylny na tazkosti so srdcom, s klbami menej. Verim,ze Lexi tu s nami pobudne co najviac rokov. Je krmena BARF jedenim, ako steniatko sme si dali zalezat na kvalitnych granuliach, tiez dostava klbovu vyzivu. Jedine co sa chystam je ucit ju poslusnosti na obranu. Normalny vycvik, bude to dobre hlavne pre nu, trosku "dospeje"
@vishka pozeral som videa na youtube ako dobermani strážia, ochraňujú , dávajú pozor na deti( mam dcéru) to ma dostalo asi najviac , je to elegantný pes a ma krásnu srsť, aspoň vyzerá.. rotvajler oproti nemu vyzerá ako houmlesak , hej a tiež som čítal o tom ze sa viaže na jedného pana, ale z ostrihanými ušami vyzerá top... Bude to v poradí môj tretí pes, no predtým som mal bieleho spica kríženého so samojedom a maltézskeho psa...
@ujoperun Ak je doberman vedeny s laskou, tak je potom taky cely zivot. Deti miluje, myslim ze tak intuitivne, ma rada ale kazdeho. Kazdemu sa hrozne tesi celkovo. Krasnu lesklu srst ma pes vtedy ak ma spravnu vyvazenu stravu. Srst jej nikdy nesmrdi, dokonca ani ked sa kupe v mori ci v jazere. Ano aj mne sa pacia kupirovane usi, ale nevidela som dovod preco jej to robit Ale ak chces vediet viac, tak napis spravu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ak áno alebo aké plemeno máte alebo aké by ste chceli…?
úplne mi trhá srdce aj všetky ostatné orgány, že s ňou nemôžem byť, keď som v brne.
no a keď budem veľká a mať peniaze a dostatok lásky tak budem mať dalmatínca, border kóliu, nejakého corgiho a ešte dáku útulkovú zmes.
v budúcnosti by som psa nechcela
@ujoperun toto by malo byt uzakonene na Slovensku. U nas si bojove plemena kupuju chlapci ,ktori si nieco potrebuju dokazovat, alebo ich kradnu na psie zapasy. A v UK uz nestaci mat len vysterilizovane bojove plem.?