@mielikki Ani ja som to nikdy nekupovala, ale ani neviem odkiaľ to poznám Každopádne Gutalax ako kapela sa mi páči, odporúčam pieseň Polykání semena z postaršího jelena, "spevák" má zaujímavý pig squeal
@wicki inak (a na to som prišla pri blacku, ale to je teraz jedno) by ma zaujímalo, či oni naozaj aj spievajú tie texty, alebo si potom len tak dodatočne na papierik niečo zosmolia a tvária sa, že to je ten text
@mielikki Pri death metale viem, že ten text naozaj spievajú (growlojú), black metal mi tak tiež príde, ale pri grinde si myslím, že len zosmolia text a potom sa len tvária, že ten text "spievajú"
@wicki pri deathe im občas aj rozumiem (i keď častejšie tým melodickejším veciam), dokonca niektorým starým carcassovkám a napalm deathovkám je občas nejaké slovo rozumieť, ale cez víkend mala kamoška nostalgickú náladu a púšťala blackové skladby svojej puberty a to bolo celkom dosť bez šance
(ale ono to asi závisí viac od kapely ako žánru, mám taký pocit
@mielikki Naživo väčšine rozumieť, napr. Vadru, Napalmu, Carcassu sa dobre celkom dalo rozumieť, ale zas záleží od ozvučenia, na Napalme bolo napríklad dosť na shit, ale rozumieť sa dalo aj tak Ale aj blacku sa dá rozumieť, napríklad taký Belphegor celkom okey aj naživo aj štúdiovky...
@mielikki Tak ja idem na koncert, ak sa dá, predsa len tá atmosféra, to je niečo neuveriteľné, nabije pozitívnou energiu na týždeň. Radšej som si pol roka nič nekúpila, ani len čokoládu, aby som teraz mohla ísť aj na Brutal assault, aj na gothoom
@mielikki Ja som behala od staga k stagu, videla som dokopy asi 24 kapiel aj to nie všetky, čo som chcela Dokonca som bola aj na autogramiáde Gojiry, pre mňa tam toho bolo tak veľa, že teraz to už druhý deň dospávam, na gothoome je tiež asi 20 kapiel, čo chcem vidieť, brala by som, keby sa dalo ísť aj na Obscene extreme, síce ten už bol, ale aj tak peniaze nepustia
@mielikki Ja sa snažím vždy objaviť niečo nové, nejaký nový štýl, ale nemala som od koho pobrať. Ale teraz mám kamaráta, čo má obrovskný prehľad, tak furt záplava nových kapiel momentálne
a ešte vlastne ma nebaví počúvať vkuse jeden (pod)žáner, musím to prekladať niečím aspoň trocha iným a nejako som sa zacyklila a počúvam stále to isté dokola (viac-menej)
@sturmer šak hento je metalcore "I´m often quoted as saying that Earth Crisis was the first hardcore band with a metal sound. Of course we weren´t the first, but I think we definitely took it to another level. We heard a lot of, ´These guys are trying to be Pantera,´ which we all took as a great compliment!" (Scott Crouse)
@n0win0u vacsinu veci -core nemusim, dokonca mi vadia aj kapely co hraju djent a maju taky vokal ze ugh... tusim vildhjarta mi tak vadila, ale na druhej strane monuments mi nejako nevadi, periphery mi nevadi atd.
ale vacsinu metalcoreu nemusim rovnako deathcore
grindcore beriem skor ako nejaka forma humoru nez ako hudbu
@n0win0u je pravda ze core som pocul hlavne tie take komercne typu Bring me the horizon, Suicide Silence a potom BFMV, A7X a tomuto podobne veci, nebavilo ma to nepacilo sa mi to, nevyladavam tu hudbu
no ved vravim, ze v periphery a monuments to mozem ale vo vildhjarte mi to dost vadi, neviem mozno je to sposob akym tam spievaju, ja tuna len pisem svoje pocity z toho
inac, prve 2 albumy od human abstrast sa rataju do core-ov ci? zas som mimo? :/ lebo prvy sa mi nelubi a 2. je taky ze nasiel som si tam par oblubencov (ale digital veil zeriem
a inak najlepsi album je Nocturne tie nove mi moc nejdu, neviem ci mam napocuvane vobec. ale nocturne bol prvy tusim, takze XD preco sa ti inak taky masterpiece ako je nocturne nepaci O___O
@n0win0u netusim nesedia mi nejako tie skladby, hlavne ten vokal teda ja ked uz prog tak kapely ako Haken, Dream Theater (ake necakane , Spheric Universe Experience (skoda novsich albumov su otrasne), Adagio atd. taky klasickejsi,
ale je pravda ze som octurne nepocul dlho, tak mu mozno dam este sancu! (mimo toho existje jedno Nocturne z modernej hudby ktore zboznujem, ale ono je od TesseracT-u
@n0win0u Animals as Leaders mam napocuvane (aj ked len nedavno som zistil ze maju 2 album ya nie len 1 k porcupine tree sa uz pomalicky dostavam, zatial sa mi od nich najviac pozdava album Deathing, Scale the SUmit su fajn, ale casto mi zneju na jedno kopyto, ked uz take instrumentalne nieco tak Sithu Aye
mne na druhu stranu na TesseracT-e vyhovuje ten cisty spev hlavne ten novy spevak ma fajn hlas, ALtered State je mega album
btw spheric, ten album new years eve ci ako sa vola je uplne o nicom Anima na druhu stranu je strasna pecka a je tam vela fajn veci!
@wicki Tak toto mi nejako nesadlo (na ABBu mi nešahaj!
keď už pomalšie, tak skôr iné veci... ale možno by to chcelo len iný spev (v zmysle hlasu, nie techniky spevu) alebo inú skladbu alebo náladu, proste počúvať sa dá, ale sama by som si to nepustila
sice pocuvam viac metal, ale metalcore a dalsie -core si tiez vypocujem, a hlavne vacsina kamosov hra v -corovych kapelach takze sa casto dostanem aj na koncerty
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
83 komentov
ale grindcore v malých dávkach je fajn
Grindcore hej, to som nikdy nemala rada, ale už mám.
Ostatné cory sú naživo ok, ale štúdiovky nemusím.
akonahle je tam core, tak to netreba pustat
skúste toto (aspoň tak do polovice), zaujíma ma, či na to poviete aspoň "okej, to je prežiteľné", alebo zopakujete čo už ste napísali:
jedine anal cunt z toho mozem a aj ti si len picu robia z celeho zanru
(ale ono to asi závisí viac od kapely ako žánru, mám taký pocit
(počas brutalu som sedela v robote, a to tam boli tuším až dve obľúbené kapely (neviem naisto, veľmi som to nesledovala, keď som vedela, že nepôjdem )
a ešte vlastne ma nebaví počúvať vkuse jeden (pod)žáner, musím to prekladať niečím aspoň trocha iným a nejako som sa zacyklila a počúvam stále to isté dokola (viac-menej)
taky dobry deathcore, hardcore, metalcore alebo prog su fajn dost, treba si vediet vybrat
@rachel1 akože Lanu? toto ak sa ti nepáči tak si neprešla skúškou správnosti, dajme tomu
Grind uz nie
@sturmer šak hento je metalcore "I´m often quoted as saying that Earth Crisis was the first hardcore band with a metal sound. Of course we weren´t the first, but I think we definitely took it to another level. We heard a lot of, ´These guys are trying to be Pantera,´ which we all took as a great compliment!" (Scott Crouse)
Ale do jazzu som sa asi pred pol rokom zaľúbila tiež.
ale vacsinu metalcoreu nemusim rovnako deathcore
grindcore beriem skor ako nejaka forma humoru nez ako hudbu
ja mam len pocit akysi divny, ze ty si pocul dokopy 3 core kapely asi ale oprav ma, ak klamem ^__^
ja btw core moc nemám rád ako skupiny čo sa mi páčia z toho žánru na ich počet by mi hádma stačili prsty na rukách
no ved vravim, ze v periphery a monuments to mozem ale vo vildhjarte mi to dost vadi, neviem mozno je to sposob akym tam spievaju, ja tuna len pisem svoje pocity z toho
by som ti mohol len odporucat si pustit stary Killswitch Engage, August Burns Red, Maroon a podobne luxusiky
najblizsie co ma niecomu coreoidnemu (nech ma tu nik neuslape) co pocuvam je Machine Head a to aj tak mam len 1 album stiahnuty
mam tricko MH prave na sebe, takze sa citim urazeny aj ja !
pls don't hurt me
inac, prve 2 albumy od human abstrast sa rataju do core-ov ci? zas som mimo? :/ lebo prvy sa mi nelubi a 2. je taky ze nasiel som si tam par oblubencov (ale digital veil zeriem
a inak najlepsi album je Nocturne tie nove mi moc nejdu, neviem ci mam napocuvane vobec. ale nocturne bol prvy tusim, takze XD preco sa ti inak taky masterpiece ako je nocturne nepaci O___O
ale je pravda ze som octurne nepocul dlho, tak mu mozno dam este sancu! (mimo toho existje jedno Nocturne z modernej hudby ktore zboznujem, ale ono je od TesseracT-u
inak mozem odporucit Porcupine Tree, Scale The Summit, Animals as Leaders, Cloudkicker
nj tesseract je v poho, ale tam mi niekedy vadi ten cisty spev, ked je ho moc
mne na druhu stranu na TesseracT-e vyhovuje ten cisty spev hlavne ten novy spevak ma fajn hlas, ALtered State je mega album
btw spheric, ten album new years eve ci ako sa vola je uplne o nicom Anima na druhu stranu je strasna pecka a je tam vela fajn veci!
A inak ja dosť môžem aj klasické veci, hoci v tých mám ešte mizernejší prehľad a ako som nedávno zistila, aj staré odrhovačky
Ja niečo takéto momentálne veľmi môžem:
keď už pomalšie, tak skôr iné veci... ale možno by to chcelo len iný spev (v zmysle hlasu, nie techniky spevu) alebo inú skladbu alebo náladu, proste počúvať sa dá, ale sama by som si to nepustila
tak hlavne post-hardcore, metalcore.. pár kapiel z deathcore.. grind moc nemusím, ale na koncertoch sa celkom dá