@mm47 Tak určite, tai či je relaxačné cvičenie často prezentované ako voláke bojové umenie ale čo je na thajskom boxe? Neviem o ňom moc, enem sa pýtam, myslel som že to patrí medzi ako-tak efektívne štýly aj s nejakým zameraním na sparing, čo nie je samozrejmosť
@mm47 Som sa len pýtal, nevravím že je to mega super
Karate, taekwondo, japonské jiu jitsu a kung fu všeobecne sú hlavne všeobecne považované za štýly väčšinou s nedostatkom sparingu, zbytočným dôrazom na rôzne formy a veci ako akrobatické kopy ktoré sú bez vhodného oblečenia a natrénovania nebezpečné skôr pre útočníka ako pre recipienta
Akože je možné že aj v tom muay thai sú nejaké velké nedostatky ale počujem to prvý raz (aj keď odborník nie som), preto som sa spýtau
@waagbistritz69 Kladie sa doraz na techniky , o to ide , thajsky sa mozes naucit doma ked si spravis podmienky.
Kazdy vie udierat a kopat ako hluchy , hovori sa ze utok je najlepsia obrana ale keby si nejakeho vybehol s judom jebol ho na zem tak muai thajista skoncil.
@mm47 uplna blbosť že sa to naučis sam doma. Dosť dosť velká technika je v MT ...
Kop nemas len tak že kopneš, vieš aké je tažké sa naučiť pojebaný low kick? Tam musiš mat bedrá natočené a telo v predu naučiť sa rozložiť váhu tak ked nahodov stojíš na jednej nohe , a keby ta niekto kopol na tu nohu aebo ta nejak drgol tak aby si nespadol ...
To nehovorím o naberaní energie pre kop uder atd.
Také porovnavanie ako judo vs MT nemusím prto že aj keby boli dielane podmienky a MT borec mal take iste skusenosti v MT ako Judo borec v jude tak jednoducho tam ide o vychcanosti súpera
Judo sa musí dostať na telo no a prítom MT si ho može držať daleko daleko odtela a rozsekať nakusy...
v MMA najviac vidno kombinácie bojovích umení - MT,judo,BJJ,wrestling
Momentálne sa trenuje už iba jedno bojove umenia z nazvom zmiesané bojové umenie a to preto lebo ked sa zápasník učí rozdielne bojové umenia tak v zápase takzvane prepína. Dobre teraz boxujem teraz idem do juda teraz idem to a to ..
V tom špecialnom bojovom umení sú tie prechody hladsie plynulejsie a hlavne je ina poloha tela tažisko je odosť nižšie atd...
@mm4 ý mam jedneho znameho čo ma neviem ake medajli v tom ked sa kukas ako kope navrece tak super nohy lietajú hej ale je to také ako ked niekto ukazuje fintičky nafutbale Príde lepsí obranca zahra telom a je v piči ...
JUDO je podla mna vynikajuce bojove umenie(sam ho trenujem).. nedokatujes sa na tom ako na bojovych sportoch ( box, kick box, muay thai,) . Pol roka som boxoval s tym ze som vystriedal box s muay thai a nestalo to za nic iba slabsi otras mozgu a niake tie kopy som sa naucil..a uz vobec nie MMA..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Aky je rozdiel medzi Taekwondom ktore sa povazuje za malo ucinne pre prezitie na ulici a Thajskym co je akoze mega super.
Aj v Teakw. mas sparingy, zapasy a neviem co vsetko....
Karate, taekwondo, japonské jiu jitsu a kung fu všeobecne sú hlavne všeobecne považované za štýly väčšinou s nedostatkom sparingu, zbytočným dôrazom na rôzne formy a veci ako akrobatické kopy ktoré sú bez vhodného oblečenia a natrénovania nebezpečné skôr pre útočníka ako pre recipienta
Akože je možné že aj v tom muay thai sú nejaké velké nedostatky ale počujem to prvý raz (aj keď odborník nie som), preto som sa spýtau
@waagbistritz69 japonské ju jitsu sa aj niekde trenuje? vačšinou poznám brazílske
A ktomu thajskému nevidím tam jediný nedostatok
Kazdy vie udierat a kopat ako hluchy , hovori sa ze utok je najlepsia obrana ale keby si nejakeho vybehol s judom jebol ho na zem tak muai thajista skoncil.
Kop nemas len tak že kopneš, vieš aké je tažké sa naučiť pojebaný low kick? Tam musiš mat bedrá natočené a telo v predu naučiť sa rozložiť váhu tak ked nahodov stojíš na jednej nohe , a keby ta niekto kopol na tu nohu aebo ta nejak drgol tak aby si nespadol ...
To nehovorím o naberaní energie pre kop uder atd.
Také porovnavanie ako judo vs MT nemusím prto že aj keby boli dielane podmienky a MT borec mal take iste skusenosti v MT ako Judo borec v jude tak jednoducho tam ide o vychcanosti súpera
Judo sa musí dostať na telo no a prítom MT si ho može držať daleko daleko odtela a rozsekať nakusy...
v MMA najviac vidno kombinácie bojovích umení - MT,judo,BJJ,wrestling
Momentálne sa trenuje už iba jedno bojove umenia z nazvom zmiesané bojové umenie a to preto lebo ked sa zápasník učí rozdielne bojové umenia tak v zápase takzvane prepína. Dobre teraz boxujem teraz idem do juda teraz idem to a to ..
V tom špecialnom bojovom umení sú tie prechody hladsie plynulejsie a hlavne je ina poloha tela tažisko je odosť nižšie atd...
Tiežmi prislo judo nudné ...
to "tejkvondo" je podlamna pičovina riadna tie kopy 99% kopov neni šance využiť či v reale alebo v nejakom lepsom zápase
Karate to isté tie udery čo sú tam .... ostáva ruka v predu a pod sračky...
Tie MT kopy vyzeraju ako keby clovek stinal jablon.
Ale nehovorim ze MT je nakokot uplne , len ze mi pride vrcholne nesympaticke , otrepane , kazdy duhy clovek tam dnes chodi.
Pritom 100 dalsich umeni v SR ani nemame co je skoda.
MT je otrepané hlavne kvoli tým velkým hubám čo tam chodia a potom balia pičky (ako kedysi box)
Kedysi box? teraz je to horsie alebo lepsie?