Chodila som na nábožko od prevej triedy až do teraz :/ a na budúci rok sa to chystám zmeniť, keďže sa chystá birmovka a ja nie som natoľko pokrytecká, že keď už ani pri najmenšom NEVERÍM tak sa tam budem pretŕčať! Fuj :/
A ešte ako Teda, mala som. Asi do šiestej triedy som naň chodila, ale to boli iné hodiny. Učiteľka si tam sadla a my sme celú hodinu robili "bordel". Tá po hodine ani nevedela čia je Vždy nám dala dačo robiť, ale nikdy ju nikdy nepočúval, doslova na ňu všetci srali... Ale potom ma začalo nudiť, že sme tam nikdy nič normálne nerobili, iba počúvali samé drísty (keď sa dostala k slovu), tak som šla na etiku, lebo tam vždy robili niečo zaujímavé.
Skúšala som to na náboženstve, ale bolo to také o ničom, všetci si robili čo chceli a učiteľka si čmárala po tabuli, keby mala aspoň nejaký rešpekt a nehovorila by len tak do vetra, tak prečo nie. Ale etika to istí.
Síce už nie som na strednej ale je voliteľný tak neviem čo riešite...ja by som ale zrušil aj etiku aj náboženstvo vedel by som si predstaviť dôležitejšie predmety ktoré by sa mali na priemyslovke učiť.
Vzhľadom na charakter mojej strednej školy som absolvovala dve hodiny náboženstva týždenne a bolo to v pohode, hlavne ten posledný ročník - preberali sme svetové náboženstvá. A tri roky sme to brali v angličtine, čiže aspoň sme si zlepšili konverzačné schopnosti. Napriek tomu, že môj názor na cirkev sa trochu vymyká predpokladom mojej školy, myslím, že tie hodiny neboli zbytočné. Jediné čo ma štvalo, bol test z budhizmu dva týždne pred maturitou.
ja som mal etiku, ale ešte na prvom stupni som mal naboženstvo a to vam poviem.... to bolo uplne vymyvanie mozgov.... jednoduchy cieľ... vymyť mozgy deťom kym ešte nevedia samostatne rozmyšľať... ale napr. na strednej, ti čo chodili na naboženstvo tak oni mali z toho už uplnu p... si len robili z toho srandu... ta "profesorka" im ukazovala obrazky a že sa maju s nimi rozpravať... jedina, ktora to robila, bola ona samozrejme
paradne sme sa tam nasmiali hlavne ked jeden chalan príšil s linoelom , Otílka (katechetka xD) dostala hysterický záchvat a cez prach sme sa skoro ani nevideli
@15 tvoj nazor na cirkev je taký, pretoze zabúdaš, ze i ty si clenom cirkvi ak by si toho bol kazdy vedomy a rozvijal sa, nazory by sa menili nie sme sudcovia, ale ludia - mame dar zivota a patrime k Tomu, kto nás miluje, aj ked my hrešíme
mňa to vždy bavilo jednoznačne... je fakt zaujímavé hádať sa so sestričkou, vidiac jej výraz bezmocnosti a to, ako si uvedomuje, že jej fakt došli všetky argumenty
Ja som chodil na Náoženstvo ešte po revolúcii a vtedy to bolo nepovinné niekedy o piatej večer. Boli sme pospájaní v viacerých škôl. Bolo to o inom, lebo sme tam chceli chodiť. Teraz som rok učil Náboženstvo. Bola to pekná skúsenosť. Snažím sa rešpektovať tých ľudí a aj to, že tam chodia nasilu, lebo musia. Tak pozeráme filmy a potom sa o nich bavíme. Je to potom zaujímavejšie. Stále sa smejem, ako sa ma detičky pokúšali vytočiť a vždy som spravil ešte väčšiu blbosť, ako oni a potom už nevedeli, čo majú spraviť Najviac ma však tešilo, ak mi úprimne povedali svoj názor.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
(A keď som bola na základke, keď som ani etiku nemala, tak som nechápala, načo tam tie decká chodia... a vlastne ani neskôr )
Ale asi ešte skôr ako by so odišla by ma vyhodili
ale ak by sa náhodou niečo stalo a začali by ho tam vyučovať... asi by som ho mala rada