Pravidelne sa chodia vtierať do domov po celom slovensku. Navštívili aj vás? Prijali ste ich? Čo vám rozprávali? Neznášam ich. Akurát včera rozdávali také letáky. Aké máte s nimi skúsenosti vy?
no chodia dost casto a zdy ma pytaju matky ze ci ma manzela a ze aky ma s nim vztah a potom taky letak ukazu ze spolocne stretnutia bla bla a matka mlci a zabuchne im
a čo robili??? začali ma presviedčat o pravde.... pre mna pravda je tá, ktoru ma učili na naboženstve.... a skončili so slovami že veria tomu že najdem tú správnu pravdu...... také trapotiny potom rozdavali a hned som to dal na podpalky
ja som otvoril, začali rozprávať, citovať z biblie, ja som chvíľku počúval, ale potom som sa už neudržal a vybuchol v smiech a ich to tak zdeptalo, že odišli,
Skúste si s nich spraviť srandu ako ja. Vždy keď k nám prišli ma vyhnali rodičia to vyriešiť. Vedeli aj prečo. Začali mi točiť veci o bohu a ja som im začal pokladať otázky o bohu a viere na ktoré sa nedalo odpovedať, ďalej a ďalej ťahšie a premyslenejšie a oni to somnou vždy po 5tich minutách vzdali a odyšli preč.
he u mňa raz klopali a už chceli spustiť svoj monológ a ja som na nich zvreskla v afekte že my sme cirkev a tresla som dvermi odvtedy je pokoj ale chodia ku babke a tá "strážnou vežou" rozkladá oheň no aspoň na niečo sú tie zdrapy užitočné
otravuju,aj minuly tyzden boli,tusim...idioti otravny..otec,ich väcsinou jaski vypicuje..a mam to vezme,a zavre dnere,ale ja na nich nikdy nenatrafim zeny som im mala ja otvorit,skoda.. rada by som im tiez nieco povecala,vymletencom jednym...
včera či kedy.. peišli zaklopali.. a spustila taká ženská na mňa:"Dobrý deň my rozdávame letáky do každej domácnosti..." nestihla dopovedať a som jej jebla dvere pod nosom...
U nas v dedine raz behala hola jehovistka, ktora splachla velke mnozstvo penazi do stanicneho zachoda. Potom ju zobrali fizli.
Raz bola u nas jedna nemenovana pani /uplne normalne a zdravo vyzerajuca/ zavolala nasich rodicov na nejake posednie ci co to bolo uz nepamatam. Rodicia sulasili a zobrali aj znamich.
Ked sa tam dostavlili konalo sa to v nejakej velkes miestnosti pri kazdych dverach boli gorily ktore nepustali ludi von. Snazili sa ich dostat na ich stranu, ked niekto chcel ist an zachod ani len to mu nedovili.
Teraz sa uz na tom smeju, ale vtedy im nebolo vsetko jedno
- Hmm. Aj my, máme, také knihy a tiež si z nich čítame.
Ale my máme aj takú miestnosť v ktorej sa stretávame.
- Aha. No. Ale vlastne aj my máme takú miestnosť, v ktorej sa stretávame.
Ale my ju máme v našom spoločnom dome.
- No teda, pravdupovediac my tiež máme dom a tiež je náš.
atď.
Škoda že k nám nechodia, ja by som si s nimi rád pokecal Teda raz boli ale to som ich ani odbíjať nemusel, spýtali sa ma či by som si nechcel kúpiť nejakú knižku, potom či by som si ju mal záujem prečítať a keď som na obe otázky odpovedal nie tak sa poďakovali a odyšli. Neboli vôbec dotieravý
ja by som im rad daco povedal kedze som pohan akurat teta je jehovistka cize im nemozem nic povedat lebo bud k nam pride ona (samozrejme z reznom abo buchtami alebo jedna jej znama cize im nic nemozem povedat len furt sa pytam ako vznikol boh
k nám chodievajú tak občas,nemôžem povedať,že stále,ale zas ani to,že som sa s nimi nikdy nestretla.
ale sú vždy v pohode,len nám dajú nejaký letáčik,niečo k tomu povedia a to je všetko.
nepôsobia na mňa nejako blbo,mne to príde tak isto ako akékoľvek iné rozdávanie letákov,nemám ich prečo neznášať...
a moja bývala spolužiačka bola jehovistka a nemôžem na ňu povedať krivého slova.bývala som s ňou aj rok na vysokej na intráku a je to jedna skvelá baba,ktorá mi nikdy nevnucovala žiadne názory a vlastne sme sa na túto tému nikdy nerozprávali.
takže ja ich nemám kvôli čomu odsudzovať,ani na nich nadávať.
mne viac prekážajú ľudia,čo sa hrajú,že ako sú vysoko veriaci a je to len pretvárka...
no ja mam zas tolko letakov a seliakych brozurok a kniziek od nich ze nevim co stym keby rusy neobnovily dodavku plynu asi by som si stym vystacila na pol roka
k nam nechodia ale viem ze nas dejepisar si nastudoval celu tu ich teoriu ci co to maju a potom ked prisli tak sa ich pytal na vselijake otazky na ktore nevedeli odpovedat a tak strasne ich zdeptal ze teraz jeho dom obchadzaju oblukom
raz za cas nam zvonia, ale vacsinou to zdvihne mama alebo otec, ale dvakrat som s nimi kecala ja a neviem ja ich normalne pocuvam co teda odo mna chcu a neposielam ich doprdele.. sak kym mi fakt nejako nevnucuju svoj nazor neni nijaky problem.. letaciky od nich ma neobtazuju o nic viac ako letaky od inych ludi, ktorych mam doma nasranych podstatne viac a to sa mi jehovisti nevtieraju tak jak ostatni, takze nechapem preco na nich vsetci tak nadavaju
okrem toho jedna moja byvala spoluziacka je jehovistka a nemam s nou absolutne ziadny problem.. ona vobec o tom nekecala nikto o tom nevedel ja s kamoskami sme to zistili nahodou.. jedine co si pamatam, ze spoluziacku, s ktorou sa fakt dost kamosila, pozyvala na to ich stretnutie
moj sused je..a velmi dobr akamaratka tak isto.....ale tu v dedine mame pokoj...vedia, ze by im to nepomohlo.....cize ja pohoda...horsie je, to ma uz napina...ked niekto presvedca nejaku babku v meste.....a vkuse huci a huci a huci....
mám dosť velké otcov známy a jeho partia (toho známeho) sú jehovisti, otec bol raz s nimi v ich modlitebni, a oni ho dosť prehovárali aby sa k nim pridal, majú ale hrozne čudné zvyky a pravidlá, a neuveritelné vízie sekta proste, celkom ma zaujala ich dobrota a zaujmavé letáčiky a pod. oni sú ale v súkromí zvláštny a iný, verím že by dokázali zabiť
je az smiesne ako sa kazdy vyjadruje na adresu ludi ktorych si ani nevypocuje a pise tu onich veci ktore pocul z 55-tej ruky a ani len netusi kto su a comu verie.
Ved to je ubohe, keby ste si aspon precitali co napisete.
Sa spamatajte trochu. Hlavne ze 15 decka maju svoj nazor . To je fakt ubohe.
No, v prvom rade ich nemožno nazývať kresťanmi, lebo neveria, že Ježiš Kristus je Boží Syn, ako veria ostatní kresťania.
Pokiaľ ide o tú ich vlezlosť, oni veria, že to, čo je v Biblii napísané, že ak budú neprijímaní, to je to správne a vtedy sú zapísaní v Knihe života. Takže to je dôvod tej ich prílišnej akčnosti.
Pokiaľ ide o Bibliu, ktorú oni považujú za pravú, tak táto má značné trhliny v preklade, lebo ten text je prispôsobený ich náuke.
Z toho všetkého som si ja vytvoril schému, podľa ktorej s nimi rozprávam.
Keď prídu za mnou, nevediem s nimi žiaden konfrontačný rozhovor. Pochválim ich za ich vieru, avšak s ľútosťou im oznámim, že ako praktizujúci kresťan katolík a vyštudovaný magister teológie som už našiel to, čo zapadá do mojích životných skúseností a dáva mi odpovede. Ešte im poviem, že ako pacifista si ich veľmi vážim a prajem im mnoho Božieho požehnania, nech sa im darí a nech prídu do raja.
Po takomto rozhovore, keďže neboli ani pohanení, ani som neviedol konfrontačný dialóg, odídu a viac sa neukážu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
-ale my sa chceme len porozprávať.
-Veď ste dvaja, tak sa porozprávajte.
@10 O násilné šírenie ich náboženstva.
neznášam rto..
Raz bola u nas jedna nemenovana pani /uplne normalne a zdravo vyzerajuca/ zavolala nasich rodicov na nejake posednie ci co to bolo uz nepamatam. Rodicia sulasili a zobrali aj znamich.
Ked sa tam dostavlili konalo sa to v nejakej velkes miestnosti pri kazdych dverach boli gorily ktore nepustali ludi von. Snazili sa ich dostat na ich stranu, ked niekto chcel ist an zachod ani len to mu nedovili.
Teraz sa uz na tom smeju, ale vtedy im nebolo vsetko jedno
- A čo tak robíte vo voľnom čase?
Viete, my máme také knihy z ktorých si čítame.
- Hmm. Aj my, máme, také knihy a tiež si z nich čítame.
Ale my máme aj takú miestnosť v ktorej sa stretávame.
- Aha. No. Ale vlastne aj my máme takú miestnosť, v ktorej sa stretávame.
Ale my ju máme v našom spoločnom dome.
- No teda, pravdupovediac my tiež máme dom a tiež je náš.
atď.
Škoda že k nám nechodia, ja by som si s nimi rád pokecal Teda raz boli ale to som ich ani odbíjať nemusel, spýtali sa ma či by som si nechcel kúpiť nejakú knižku, potom či by som si ju mal záujem prečítať a keď som na obe otázky odpovedal nie tak sa poďakovali a odyšli. Neboli vôbec dotieravý
ale sú vždy v pohode,len nám dajú nejaký letáčik,niečo k tomu povedia a to je všetko.
nepôsobia na mňa nejako blbo,mne to príde tak isto ako akékoľvek iné rozdávanie letákov,nemám ich prečo neznášať...
a moja bývala spolužiačka bola jehovistka a nemôžem na ňu povedať krivého slova.bývala som s ňou aj rok na vysokej na intráku a je to jedna skvelá baba,ktorá mi nikdy nevnucovala žiadne názory a vlastne sme sa na túto tému nikdy nerozprávali.
takže ja ich nemám kvôli čomu odsudzovať,ani na nich nadávať.
mne viac prekážajú ľudia,čo sa hrajú,že ako sú vysoko veriaci a je to len pretvárka...
letaciky, presne tak
roztrhala som ich
a hotovo
okrem toho jedna moja byvala spoluziacka je jehovistka a nemam s nou absolutne ziadny problem.. ona vobec o tom nekecala nikto o tom nevedel ja s kamoskami sme to zistili nahodou.. jedine co si pamatam, ze spoluziacku, s ktorou sa fakt dost kamosila, pozyvala na to ich stretnutie
Ved to je ubohe, keby ste si aspon precitali co napisete.
Sa spamatajte trochu. Hlavne ze 15 decka maju svoj nazor . To je fakt ubohe.
Pokiaľ ide o tú ich vlezlosť, oni veria, že to, čo je v Biblii napísané, že ak budú neprijímaní, to je to správne a vtedy sú zapísaní v Knihe života. Takže to je dôvod tej ich prílišnej akčnosti.
Pokiaľ ide o Bibliu, ktorú oni považujú za pravú, tak táto má značné trhliny v preklade, lebo ten text je prispôsobený ich náuke.
Z toho všetkého som si ja vytvoril schému, podľa ktorej s nimi rozprávam.
Keď prídu za mnou, nevediem s nimi žiaden konfrontačný rozhovor. Pochválim ich za ich vieru, avšak s ľútosťou im oznámim, že ako praktizujúci kresťan katolík a vyštudovaný magister teológie som už našiel to, čo zapadá do mojích životných skúseností a dáva mi odpovede. Ešte im poviem, že ako pacifista si ich veľmi vážim a prajem im mnoho Božieho požehnania, nech sa im darí a nech prídu do raja.
Po takomto rozhovore, keďže neboli ani pohanení, ani som neviedol konfrontačný dialóg, odídu a viac sa neukážu.