Ahojte, chcem sa opytat, ktory matematicky odbor na matfyze by ste mi odporucali? Ake su medzi nimi rozdiely? A hlavne ci su prednasky aj v anglictine? A narocnost... (jedna sa o odbory: financna matematika, manazerska matematika, poistovacia matematika a
Čistá matika je viac akademická, prípadne ako predpoklad pre budúce štúdium Počítačovej grafiky a geometrie (sú tam aj iné špecializácie, ale nemajú také praktické použitie a ešte sa nejaké aj zlučovali alebo budú zlučovať do jedného odboru "Matematika")
Zvyšné podľa toho, čo ťa zaujíma, názvy ti už povedia (poistná - poisťovníctvo súvisí hlavne so štatistikou a vecami okolo toho). Perspektívne sú povedala by som rovnako, rozdiel je asi taký, že ekonomická sa považuje za namakanejší odbor (bývala jediná, kam sa bralo podľa prijímačiek a kam nenabrali všetkých, čo sa prihlásili).
Na čistej matike nikdy neboli prednášky po anglicky, dokonca ani vtedy, keď sme tam mali jednu erazmáčku z Francúzska, na zvyšných to asi bude vyzerať podobne. Nie je dôvod, aby sa nejaký pán docent namáhal hovoriť po anglicky, keď tam má samých Slovákov, načo?
A náročnosť, čo ja viem... ja nie som žiaden génius a neprišlo mi to ako vyslovene ťažké štúdium, oveľa ťažšia mi príde stavebná, architektúra, medicína a podobne
Možno mi ešte niečo napadne.... Ak budeš mať ešte nejaké otázky, pýtaj sa.
Zalezi od toho, ktorym smerom sa chces uberat. Na EFM aj na manazerskej tusim nejake prednasky v anglictine su. Co sa tyka poistnej, tam si hlavne zisti, ci uz otvorili aj magistersky stupen. Co viem, tak nedavno tam mali len bakalara.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
2 komenty
Zvyšné podľa toho, čo ťa zaujíma, názvy ti už povedia (poistná - poisťovníctvo súvisí hlavne so štatistikou a vecami okolo toho). Perspektívne sú povedala by som rovnako, rozdiel je asi taký, že ekonomická sa považuje za namakanejší odbor (bývala jediná, kam sa bralo podľa prijímačiek a kam nenabrali všetkých, čo sa prihlásili).
Na čistej matike nikdy neboli prednášky po anglicky, dokonca ani vtedy, keď sme tam mali jednu erazmáčku z Francúzska, na zvyšných to asi bude vyzerať podobne. Nie je dôvod, aby sa nejaký pán docent namáhal hovoriť po anglicky, keď tam má samých Slovákov, načo?
A náročnosť, čo ja viem... ja nie som žiaden génius a neprišlo mi to ako vyslovene ťažké štúdium, oveľa ťažšia mi príde stavebná, architektúra, medicína a podobne
Možno mi ešte niečo napadne.... Ak budeš mať ešte nejaké otázky, pýtaj sa.