Ja osobne som bol na Ekonomickej a financnej matematike a bol som celkom spokojny. Teraz ked to porovnam s inymi skolami, s ktorymi mam osobnu alebo sprostredkovanu skusenost, som spokojny este viac
hej to oni tak zvyknu jak aj vsetky skoly naberu studentov, dostanu za nich prachy a polovica je za prvy semester prec proste cauko parky ... z mat-fyzu sa nevyhadzuje. KAzdy radcej odide sam ...
for GAlinka : poviem to takto. kedze si na mat-fyze ver tomu, ze ked budes vidiet ze mas malo kreditov tak radsej odides sama akoby ta mali vyhodit ... ps cez prve skuskove som skoro zomrel ... cez druhe som lutoval, ze som cez to prve nezomrel pozor na diskretnu a programko ... jak sa ti paci na matfyze ???
to Ironpeter12: Prosim Ta, nestras ju, diskretka je v pohode. A to skuskove nie je az take zle. Da sa to podla mna prezit aj bez zomretia Ja som najlahsie prechadzal prave prvymi semestrami a potom to zacalo ist prudko dole vodou Deka z ekonometrie a tak... Ale tak ja som bol zas aj na pomery matfyzu zvlastny pripad
to Galinka: nenechaj sa znechutit ani vystrasit. Ja som bol na MFF este pred kreditnym systemom. Co som sa rozpraval s tetami na studijnom, tak mi hovorili, ze kreditny system umoznuje studentom vyhnut sa vyrazeniu v prvom rocniku, ale zas casto musia vyhodit aj piataka, co im je potom lut Takze treba si dat pozor na povinne predmety a zbytocne si neprenasat hlavne tie tazke
Ja by som tiež cela isť na matfyz, bud na cisto matiku abo na financnu matiku, ale ked to tu tak citam, mrte sa bojim ze poletim hned prvy rok.. to je to fakt take tazke? napr.oproti psychologi? bo to mam ako dalsiu alternativu..dik
no ked si pozries prieskumy z minsterstva tak hadaj ktora fakulta na slovenku je best ??? jj mat-fyz a ked prejdes prvy rocnik tak si king ... ale da sa ... len je toho naraz strasne vela inac pohoda ...
Naty009, neboj sa, to oni Ta len tak strasia. Nie je to sice lahke, ale ked som tym ja presiel, tak sa to da Vyskusaj to kludne, s tym lietanom to nie je take hrozne. Od nas z rocnika na financnej skoncili skoro vsetci co zacali a ti, co neskoncili, ti vacsinou odisli dobrovolne.
hmm ved hej...sak este mam rok casu...uvidim, ale straaasne moc by som chcela ist na zurnalistiku, len problem je ten, ze moc nepisem a je tazke sa tam pre bezneho cloveka, kt nema vsade kontakty, dostat. Potom mam psychologiu na Fak.ekon.a soc.vied UK, a potom tu matfyz..viem, kazde uplne ine, ale ked mna vela veci bavi...
Ale diskrétka je zatiaľ vcelku v pohode a programko tiež... (skôr sa obávam obyčajnej matiky a princípov počítačov)
Ale zatiaľ sa mi tam celkom páči...Uvidíme ako sa to zmení po tom prvom skúškovom... snáď nie veľmi
Naty009: Mala som podobný výber, akurát že som potom robila testy pre výber povolania a vzhľadom na to že som priam extrémny introvert, tak možnosti žurnalistika a psychológia boli zrušené...
vy mate psychologicku?? teda,mala si? u nas taku vymozenost ete nemame...ved na co by nam bola psychologicka??? Hlavne ze polovica skoly je na nervy, ze nestiha, stvrtaci, ze nezmaturuju a nespravia prijimacky..ale na co psycholog
Pokiaľ nemáte školskú psychologičku, tak myslím že sa dajú robiť tie testy aj priamo v tom ich centre... ale netuším či sa za to potom platí alebo ako to funguje...
Rozhodujem sa medzi Fyzikou a Aplykovanou matematikou. Nie som nejaký byfloš, Mat alebo Fyz olympiádu som kedysi zvládal, ale teraz nejak mi to nejde. Som na gympli a známky z matiky a fyziký mám všetko jednotky (iked taká slovencina mi ide na dvojky). Chcem sa spytať, či som vedel prejsť tou Fyzikou alebo Apl. matikou, aký je medzi nimi rozdiel (viem aký je medzi nimi rozdiel v obsahu učiva, ale ja by som skôr potreboval info o náročnosti a tak...) a reálne uplatnenie a tak... čo mi odporúčate
Timeshifter: Skús si pozrieť nejaké materiály na internete k tomu, myslím že na to aby ti to niekto porovnal, by musel skúšať oba odbory a takého človeka tu asi nenájdeš
Skúšky... hmmm... idú Na tento semester mi chýbajú už len dve, z toho jednu mám o nejakých desať hodín a nič na ňu neviem Ale nevadí (Opravný termín existuje )
Ale zatiaľ som to v podstate flákala, väčšina predmetov bola bez skúšok a tie ostatné sa dali zvládnuť aj bez nejakého náročného učenia sa (aspoň pre mňa)... ešte uvidím ako dopadnú tieto dva najťažšie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ale diskrétka je zatiaľ vcelku v pohode a programko tiež... (skôr sa obávam obyčajnej matiky a princípov počítačov)
Ale zatiaľ sa mi tam celkom páči...Uvidíme ako sa to zmení po tom prvom skúškovom... snáď nie veľmi
Naty009: Mala som podobný výber, akurát že som potom robila testy pre výber povolania a vzhľadom na to že som priam extrémny introvert, tak možnosti žurnalistika a psychológia boli zrušené...
Skúšky... hmmm... idú Na tento semester mi chýbajú už len dve, z toho jednu mám o nejakých desať hodín a nič na ňu neviem Ale nevadí (Opravný termín existuje )
Ale zatiaľ som to v podstate flákala, väčšina predmetov bola bez skúšok a tie ostatné sa dali zvládnuť aj bez nejakého náročného učenia sa (aspoň pre mňa)... ešte uvidím ako dopadnú tieto dva najťažšie
Ale keď si otvoríš
» www.fmph.uniba.sk/index.php?id=24...
tak tam podľa rozdelenia študentov do krúžkov vieš zistiť, koľko bolo prijatých prvákov na ktorý odbor a koľko je tam študentov v ďalších ročníkoch..