Už viacejkrát som pristihla moju mamu ako mi lašuje v šuflíkoch a číta mi môj denník.. Veľa krát sme sa pohádali a neviem či mi z toho už šibe, ale zdá sa mi že hľadá zámienky aby ma kontrolovala čo robím.. Veľakrát mi pozerá poza chrbát
1. vymaz si historiu a nastav si jej automaticke vymazavanie pri kazdom zatvoreni prehliadaca
2. kup si dennicek na klucik a ten si schovaj
3. povedala by som posli matku na psychiatriu ale to by sa asi nedalo, jednoducho ju musis presvedcit ze si zodpovedna (ak si?) aby ti verila ze sa nedostanes do problemov. A skus sa s nou pekne porozpravat.. viac sa asi neda.. ak to nema prirodzene vrodene, tu empatiu a nechape ako sa citis asi sa s tym da tazko nieco robit.. a mozno povedat to otcovi, ten by jej mohol dohovorit..
...no našťastie moja mama je počítačový antitalent takže také veci ona robiť nevie...skús si vymazať históriu alebo sa rovno porozprávaj s mamou a skús ju presvedčiť o tom , že už si dospelá žena a hlavne zodpovedná ...ak nezaberie skús sa spriahnuť so súrodencami to u nás zaberá
no ak pouzivas prehliadac opera tak v nastrojoch alebo ak mozzilu tak v historii.... inak ja by som to tiez nezniesol... ale ak pc pouzivas iba ty tak si ho zahesluj alebo ak ho pouzivaju aj ostatny tak si vytvor vlastny ucet a daj si tam heslo... alebo pouzi nejaky sifrovaci nastroj ak by si nieco potrebovala poradit tak mi napis
Nepíš si denník, nechoď na pokec a birdz, a všetko bude v poriadku. Svoje osobné veci si samozrejme vylož zo šuflíkov. Trošku kreativity prepánajána.
Každopádne história sa maže prakticky v každom prehliadači na inom mieste. Ak máš operu, tak choď Tools-->History a klikni pravý gombík a delete na príslušnú stránku. Ale to ti nepomôže úplne - treba ešte vysypať kôš so stránkami v pravej hornej strane prehliadača. Ďalej ísť do adresára prehliadača v AppData dokumentov a zmazať príslušné súbory z cache. A prípadne by sa mohli vyskytnút iné problémy.
Vo Firefoxe sa to rieši tak, že sa niekde v nastaveniach vyberie možnosť, aby si prehliadač nezapamätával nič a nerobil si žiaden cache.
Avšak to samotnému problému nepomôže. Riaď sa prvými dvoma vetami.
1.ak nepozna tvojich kamošov tak ich zoznam s tvojou mamou no ak su normalny abi pochopila že maš dobru partu 2.vždy jej povec kde ideš a kedy prideš a to dodržuj aby ty mohla verit 3.dennik si daj na kladku a zdvodni to tym že to je kusok teba (alebo niečo podobne) ale vžiadnom pripade že tam su tvoje osobne veci lebo to je ako by si jej povedala že ak chceš vediet omne všetko tak si prečitaj moj denik dufam že ty to pomože ak ano budem velmi rad
moja mama je natoľko tolerantná, že mi do vecí nelezie, chvalabohu. A to by mal každý rodič pochopiť, že jeho decko nie je majetok, ale človek, ktorý rovnako ako oni predtým, musí spoznať všetky stránky života aj za cenu chýb. Veď to je porucha, keď sa niekto vŕta iným v súkromí takto... a pozerám, že máš 18, takže je to aj trestný čin
normálne sa s nou porozpravaj ,že si už dospelá a že si neželáš aby ta takto neumerne kontrolovala, vysvetli jej ,že vieš ,že sa o teba bojí. Mala by si príst na nejaký sposob ako jej ukázať, že si zodpovedná a nedostaneš do problemov a ak aj ano, tak si dospelá a vieš si ich vyriešiť sama... Ja som sa na to musela s mojou mamkou do krvi pohádat obe sme po sebe kričali, ale odvtedy máme super vztah.... lebo sme si všetko vysvetlili. Ona mi vykričala čo sa jej nepáčilo ja som jej vykričala čo sa mne nepáčilo. Ale viem,že nie u každeho by to takto fungovalo. Skús jej povedat,že ako by sa cítila ona, keby jej robil niekto to isté ,čo ona robí tebe...
Neviem ti poradiť, ja také doma nemám a keby som mal, tak to asi nezostane len tak. Ty máš 18 rokov tak matka ťa nemá absolútne čo obmedzovať, kontrolovať ťa môže ale to skôr štýlom, že nie si doma tak ti zavolá kde si. Keď má o teba strach, ale aby mi doma niekto sa hrabal vo veciach a čítal čo píšem??? Spýtaj sa jej či nevie čo to znamená súkromie, alebo začni robiť to isté aj ty jej a možno pochopí čo to je ak ti niekto dýcha na krk. Zažalovať matku asi nechceš že???? Je to proste choré ako napísal @pernik.
zaheslovat si svoj ucet na pocitaci .) zacat si dennik pisat v elektro podobe, nemat nikde ulozene hesla existoval taky program do pc ze jakmile si chcela navstivit stranku dala si heslo okay v pohode ale ak niekto mimo teba tak si si tam mohla dat akykolvek obrazok... mama si taky looser nelez tu
mne raz mama našla v peňaženke sterilné ihly z lekárne mala som tam asi štyri lebo kamarát chcel nech mu prepichnem ucho...
fotrovi som musela ukazovať ruky či niečo nepichám do káblov a veľmi často som o sebe musela podávať hlásenie, to bola tiež šou .... ale inak sa už moc v tejto domácnosti straty súkromia nebojím tak moc ani poradiť neviem...iba mazanie tej histórie a denník si nepíš môže ti to narobiť veľa problémov, hlavne ak tam spomenieš niečo čo by sa ostatní dozvedieť nemali
No ja zažívam presne to isté...aj to s tým denníkom a prezeraním histórie. Pozerá na aké stránky chodím s kým si píšem. Na pokeci si prezerala moj profil písala mi tam komentár...preto neznášam keď som doma a som na intráku.
Denník som si musela prestať písať čo bolo dosť zlé lebo stále dačo zabúdam čo sa stalo a tak bolo dobré si prečítať čo sa stalo pred týždňom a tak.
A navyše ten denník si zobrala aj do svojej izby asi aby mala pred spaním čo čítať. Bere mi rôzne veci od náušníc po riasenku...no je to na nevydržanie. Ale už mam pičiiiiiiiii. Ešte pár krát sa dačo také stane a odsťahujem sa k fotrovy. Hoc sa s ním budem stále hádať ale aspoň sa mi nebude hrabať vo veciach.
lol musis si veci viacej strazit. alebo sa volakde zamknut moja mama kebize ma viac casu taq by prestavala celu moju izbu od zakladov,nic sa jej nepaci
Moja mama mi naštastie nič z toho nerobí ... ale dnes sa mi priznala že mi číta SMS - ky. Viem, že mám len 12 (skoro 13) ale myslím si že v tomto veku je normálne že chce mať dievča aspoň aké také súkromie. Dodnes som jej všetko čo by ju mohlo zaujímať hovorila. Vie že nefajčím, nepijem, nedrogujem, niesom žiadny vandal ani nič podobné a fakt som jej verila a zrazu mi poviem niečo také... kamoška mi tam písala o svojich problémoch a takých veciach a zrazu mi tá sviňa mama povie, že mi číta smsky. Nenormálne ma to našvtvalo!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
2. kup si dennicek na klucik a ten si schovaj
3. povedala by som posli matku na psychiatriu ale to by sa asi nedalo, jednoducho ju musis presvedcit ze si zodpovedna (ak si?) aby ti verila ze sa nedostanes do problemov. A skus sa s nou pekne porozpravat.. viac sa asi neda.. ak to nema prirodzene vrodene, tu empatiu a nechape ako sa citis asi sa s tym da tazko nieco robit.. a mozno povedat to otcovi, ten by jej mohol dohovorit..
Každopádne história sa maže prakticky v každom prehliadači na inom mieste. Ak máš operu, tak choď Tools-->History a klikni pravý gombík a delete na príslušnú stránku. Ale to ti nepomôže úplne - treba ešte vysypať kôš so stránkami v pravej hornej strane prehliadača. Ďalej ísť do adresára prehliadača v AppData dokumentov a zmazať príslušné súbory z cache. A prípadne by sa mohli vyskytnút iné problémy.
Vo Firefoxe sa to rieši tak, že sa niekde v nastaveniach vyberie možnosť, aby si prehliadač nezapamätával nič a nerobil si žiaden cache.
Avšak to samotnému problému nepomôže. Riaď sa prvými dvoma vetami.
Mne je to jedno u mna nema co najst take aby som sa zato musel hanbit alebo vysvetlovat ale nenasam ked niekto pozera co pisem
1. povedz jej proste nech vypadne a nepozera sa
fotrovi som musela ukazovať ruky či niečo nepichám do káblov a veľmi často som o sebe musela podávať hlásenie, to bola tiež šou .... ale inak sa už moc v tejto domácnosti straty súkromia nebojím tak moc ani poradiť neviem...iba mazanie tej histórie a denník si nepíš môže ti to narobiť veľa problémov, hlavne ak tam spomenieš niečo čo by sa ostatní dozvedieť nemali
Denník som si musela prestať písať čo bolo dosť zlé lebo stále dačo zabúdam čo sa stalo a tak bolo dobré si prečítať čo sa stalo pred týždňom a tak.
A navyše ten denník si zobrala aj do svojej izby asi aby mala pred spaním čo čítať. Bere mi rôzne veci od náušníc po riasenku...no je to na nevydržanie. Ale už mam pičiiiiiiiii. Ešte pár krát sa dačo také stane a odsťahujem sa k fotrovy. Hoc sa s ním budem stále hádať ale aspoň sa mi nebude hrabať vo veciach.
2. Moja mama by to ale nerobila kontroluje ma ale nie takto .. Jediné čo ju o mne zaújma je
- Aké mám známky !
- Či fajčím alebo pijem !
- Kedy mám krámy ...
3. Porozprávala by som sa s ňou o tom .. toto podla mna nie je normálne