@etelnair tak tu v KE su take skoly ako banicka fakulta na TUKE a podobne... su take odbory kde sa hlasi menej studentov ako je planovany pocet, takze beru uplne kazdeho...
keď som si dávala prihlášky na VŠ, tak som si dávala len na odbory, kam som chcela ísť. dokonca na odbory, kde ani nebrali nejak extra veľa ľudí. ale vždy žijem podľa svojho presvedčenia, že budem robiť to, čo ma baví. a ak by ma nikde nezobrali (čo sa nečakane nestalo ), tak som mala v pláne odísť na rok do Londýna. (to bolo ešte rok a pol dozadu, libra mala super kurz, ja som tam to leto spoznala strašne veľa ľudí a jedna manažérka mi vravela, že by ma bez akéhokoľvek trialu zobrala, keďže lepšiu čašníčku ešte nevidela hold... niekedy možno )
@Grietusha samozrejme kazdy si da, to co ho bavi... ale treba mat aj nejaku poistku kde ma zoberu urcite a ja mam velmi velke tusenie ze ma nezoberu tam, kde chcem... a moje tusenia ohladom skoly sa casto naplnaju... napr. pridem rano do skoly a povedia mi ze "dneska je skolska z ekonomiky" a ja na to "a to mi hovorite az teraz" a oni "ved to hovorila profka uz pred 2 tyzdnami a opakuje to kazdy den" ... tak vtedy sa naplni moje predpisomkove tusenie, ze to bude 5... takze tak
@strejdabob no vidíš, ja som si istá svojou hlavou a tým, že nemám problém dostať sa na školu. a nikdy, naozaj nikdy, by som nechcela stráviť rok štúdiom niečoho, čo ma nudí, nebaví, ubíja, zabíja a tak ďalej...
@Grietusha aj ja som si isty svojou hlavou, ale nesom si isty ci ma zoberu z OA na Informatiku, kde sa nerobia prijimacky... lenze v 14, ked som si vyberal strednu skolu, som nerozmyslal nad tym, ze raz pride nieco ako vyska a ze jedine co chcem studovat bude informatika... alebo mi to nemal kto povedat...
@strejdabob som na škole, kde to je o hlave a aj príjimačky o tom boli. keď chceš ísť študovať informatiku, prečo sa nepopozeráš po školách, kde sú napr. prijímačky? keďže bez prijímačiek ti nevyhovuje.
sa pozri na napr. na VUT v Brne alebo na Masaryčku v Brne (áno, stále odporúčam toto mesto )
@Grietusha moja skola teraz neni o hlave ale informatika je o hlave, to je ten problem... a ja tu hlavu mam a nikde ju tu nevyuzijem... maximalne na matike a uctovnictve... ostatne predmety OA su o nauceni sa X stran textu naspamät... keby som toto vedel pred 3 rokmi tak tam nejdem ani nahodou !
a VUT Brno to je moj sen... ale kedze 15 minut cesty od mojho domova je TUKE, takze podla rodicov ine mesto a internat nepripada (a uz vobec nie ina krajina slight_smile: do uvahy... a tu sa prijimacky nerobia... a inde sa tu studovat v KE informatika neda... takze ja inu moznost nemam
@Amrafel jaj tak to si potom tak isto na tom ako my vsetci.. tam kde nechces ist mas istotu a tam kde chces musis este stresovat ci ta zoberu.... tak uz ti nezavidim
@strejdabob ale pýtaš sa na VŠ, tak neviem, prečo by som ti mala rozprávať o tom, či moja stredná bola náročná na hlavu (čím chcem povedať, že sme sa zbytočne zakecali, lebo sme sa nepochopili )
nuž, je mi úprimne ľúto každého, komu rodičia nedovolia sa rozhodovať podľa seba, najmä čo sa školy týka. :/
ja úplne neznášam, keď si ľudia myslia, že nezmaturujú, že ich nezoberú na výšku a úplne sa podceňujú.
ja keď som si dávala prihlášky, tak na všetky politológie na Slovensku. To bola moja poistka. A ešte som mala učiteľstvo slovenčiny, lebo by ma to bavilo. Ale namiesto toho, aby som sa topila v tom akožepredmaturitnom strese som sa snažila, nech sa na mňa niečo nalepí.
@saddath nechcem ti kaziť ilúzie, ale francúzsko je jedna z najhorších volieb, čo by si si mohla vybrať. pokiaľ nevieš jazyk, tak sa moc ľahko neintegruješ. a aj pokiaľ ho vieš, tak máš v podstate smolu, oni nemajú moc radi prisťahovalcov a nedávajú im veľké šance. to by si musela byť fakt veľmi šikovná.
a okrem toho tam je tak zlá sociálna politika, že radšej ostať na slovensku ako odísť tam
@saddath tak to potom chápem a plne podporujem. síce... odkiaľ by si na labzovanie brala peniaze? tak či tak ťa v tom podporujem, však sama som bola stopom vo francúzsku nejakú dobu
@Strejdabob podla mna by ta na tu informatiku mali vziat...tusim, ze tam beru dost vela ludi...ale malo sa tam dokaze aj udrzat... ale ak vravis, ze mas hlavu na matiku, tak potom nevidim problem
Podľa mňa je blbosť ísť na nejakú školu len preto, že tam berú každého a tam kde som chcela ma nezobrali.
Na vysokej sa treba veľa učiť, myslím pred skúškami a ak človeka nezaujíma ten odbor na ktorý šiel preto, že ho tam zobrali bez problémov, tak rýchlo vyletí
bohužial ma nezobrali tam, kam som chcela ist, ale zobrali ma na moju poistku..
samozrejme to neni poistka od veci ale uvidim, celkom zaujimave veci sa z toho rysujú
ale bohužial, momentálne mám omnoho vacsi rozhlad ako pred rokom- a viac casu si premysliet, ci skusim to co som chcela -o rok, alebo pojdem na tolko preferovanu Masaryčku
@Mrsmiawallace lenze na TUKE na informu sa nerobia prijimacky takze moj "rozum na matiku" nemaju ako zistit... proste sa zrobi priemer zo vsetkych predmetov a kedze som z OA tak to vynasobia x1,5 a urobia poradie.. to je vsetko... to znamena ze nejaky gymnazista ktory 4 roky sral na celu skolu bude v poradi asi tak ako ja ktory sa ucim....
@50 a to si nedali nejake extremne tazke skoly, proste je bezne ze ta nezoberu tam, kde chces.... samozrejme nie ked si cisty jednotkar a mas diplomy zo vsetkych sutazi co existuju
@strejdabob áno, ja s tebou súhlasím, že nieje ľahké nájsť si prácu a v momentálnej situácií už vôbec nie.. ja som iba chcela vyjadriť svoj názor, ktorý bol myslený tým smerom, že aj keď sa výška niekomu na prvý rok nepodarí, nieje nič stratené a že netreba hádzať flintu do žita
@Strejdabob ....... ja viem , ze sa na tuke nerobia prijimacky ten rozum na matiku budes potrebovat ak ta tam uz zoberu..tak som to myslela..... ale nemaj boja, poznam dievcata, ktore nesu z gym. a dostali sa tam a na strednej sa bohvie ako neucili....myslim tym, ze mali aj 3, 4 na vysvedceni,,,a su tam....len nestresuj.....na 100% sa tam dostanes !
@Mrsmiawallace tak na 100% zas az nie ja som im pisal mail ze kolko bolo uchadzacov... aby som si nejak porovnal ze kolko ludi zobrali a kolko nie... a odpisali mi ze pocet prihlasok vysoko prevysoval pocet prijatych, takze vtedy ma poriadne vystresovali... dovtedy som tiez pocul, ze zoberu ma urcite, ale ked mi toto odpisali
@Strejdabob fiha...tak ja neviem no, mozes skusit aj hospodarsku informatiku..ale to je skor aj take ekonomicke...hmmm....alebo nejaky iny odbor na Fei ...mne sa tam velmi paci Inžinierstvo riadenia priemyslu, skus. Podla mna je to fajn odbor
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
sa pozri na napr. na VUT v Brne alebo na Masaryčku v Brne (áno, stále odporúčam toto mesto )
a VUT Brno to je moj sen... ale kedze 15 minut cesty od mojho domova je TUKE, takze podla rodicov ine mesto a internat nepripada (a uz vobec nie ina krajina slight_smile: do uvahy... a tu sa prijimacky nerobia... a inde sa tu studovat v KE informatika neda... takze ja inu moznost nemam
a samozrejme, musim zmaturovat co najlepsie
nuž, je mi úprimne ľúto každého, komu rodičia nedovolia sa rozhodovať podľa seba, najmä čo sa školy týka. :/
ja keď som si dávala prihlášky, tak na všetky politológie na Slovensku. To bola moja poistka. A ešte som mala učiteľstvo slovenčiny, lebo by ma to bavilo. Ale namiesto toho, aby som sa topila v tom akožepredmaturitnom strese som sa snažila, nech sa na mňa niečo nalepí.
» www.phil.muni.cz/music/staticpag...
a okrem toho tam je tak zlá sociálna politika, že radšej ostať na slovensku ako odísť tam
@24 tak náhodu TUKE aplikovaná infoška to je Grulin plán C
@Cursednymp presne tak, čavarguvať.
@saddath tak to potom chápem a plne podporujem. síce... odkiaľ by si na labzovanie brala peniaze? tak či tak ťa v tom podporujem, však sama som bola stopom vo francúzsku nejakú dobu
drzim palce
no chodila by som stopom, potom na čierno. a inak, šetrím prachy...takže....
a inak,si verím že ma niekde zoberú...takže...
@cursednymph ...neklam teraz, teba nanútia aj na tuke nikam ťa nepuscá
Na vysokej sa treba veľa učiť, myslím pred skúškami a ak človeka nezaujíma ten odbor na ktorý šiel preto, že ho tam zobrali bez problémov, tak rýchlo vyletí
samozrejme to neni poistka od veci ale uvidim, celkom zaujimave veci sa z toho rysujú
ale bohužial, momentálne mám omnoho vacsi rozhlad ako pred rokom- a viac casu si premysliet, ci skusim to co som chcela -o rok, alebo pojdem na tolko preferovanu Masaryčku
kazdopadne si to velmi dobre premysli
ked si veri, ze za rok nevyjde z "cviku ucenia" tak prečo nie
nesuhlasim s teoriou, ze po strednej sa musi ist hned na vysku
no ano ale pracu si najst neni tiez lahke po strednej... a hlavne teraz