Ahojte, mám takú menšiu dilemu - minulý školský rok som si porobila certifikáty najmä kvôli štúdiu v zahraničí, ktoré mi môžu tento rok úplne nahradiť maturitu. Ak by som sa rozhodla maturovať, stačilo by mi urobiť ústnu časť.
ak píšeš že angličtina je tvoj obľúbený predmet, máš ju rada a dokonca z nej máš certifikáty, nemusíš jej venovať ani minútu a len si pôjdeš odmaturovať
Presne tak, kludne si tu maturitu zapis a vybavis to ako formalitu. Napr. tym pomozes svojej skole, pretoze jej zvysis priemer. A znizis si sancu, ze sa niekde budes niekedy s niekym natahovat.
Btw maturitne testy su len zle okopirovane testy z Cambridgeskych testov, cize nebudes mat urcite ziaden problem
Maturita z angličtiny je pre človeka, ktorý dobre hovorí anglicky fakt len formalita... Ja žiadne certifikáty nemám a učiteľku som mal dosť nahovno a bez akejkoľvek prípravy som to zrobil s prehľadom na jednotku (aj ústnu, aj sloh a písomnú).
Ak máš certifikát a anglina ti nerobí problém, nemaj bobek, maturitu by si dala aj tak na jednotku, tú ústnu určite. Spolužiačka mala certifikát a nerobila maturitu, lebo gramatika jej až tak nejde a nechcela si to pokaziť. Je to na tebe, ale ja by som si už maturitu nerobila, bola by som rada, že mám viac času na iné predmety.
zavisi od toho, ci budes potrebovat nejake dalsie predmety ku dalsiemu studiu
ked nehrozi, ze by si mala o nejaky maturitny predmet navyse, tak si tu anglinu pokojne daj, pokial mas certifikat, tak by to mala byt pre teba hracka
však keď máš certifikáty tak hádam ju vieš nie? tak to budeš mať len ako formalitu
ja žiadne certifikáty nemám, moja gramatika je... uhm... špecifická, mám akorát slovnú zásobu zo seriálov etc. a anglinu som odsunula že to sa absolútne nepotrebujem učiť
a na to aby človek z AJ zmaturoval, tak stačí aby sa vedel bbec predstaviť a dostať zo seba pár súvislých viet....a ešt emu aj potlesk dajú pomaly
keď máš certifikát si ho daj uznať a máš pokoj. Ja som si tak dala uznať francúžštinu, angličtinu som odmaturovala na 1 štýlom že som sa do nej nepozrela čiže som sa potom len chválila že jak dobre že sa mi stačí učiť na 2 predmety
Ja som mal tiež c1 certifikát a nerobil som maturitu z angliny.. lebo sa mi proste nechcelo
Ale tie matury sú tak lahké že som kludne mohol ísť aj keď som nemal ani prehlad aké témy tam sú..
To som si uvedomil keď som išiel maturovať z neminy.. A takmer som sa ju ani neučil.. a myslel som si že moja nemčina bola biedna.. a urobil som to na 1
keď si zvládla certifikát tak maturitu zvládneš ľavou zadnou
je to naozaj niekedy až primitívne na tej mature...
podľa môjho názoru by si si ju určite mala spraviť, lebo maturita je maturita a tú uznajú vždy a všade , a ako som povedala je to ľahšie ako certifikát takže sa na to ani učiť nemusíš
Ja mám rada anglinu a nemusela som sa na maturity z tohoto jazyka vôbec učiť keďže sme si opakovali každú hodinu rôzne veci a urobila som najlepšie písomné zo školy. A ústne to je len fraška..
ja mam tiez certifikat maturujem tento rok a aj ked anglina je moj naj predmet dala som si ziadost o uznanie nahrady ktoru mi uznali..podla mna je to dobre...omnoho menej stresu ale daj si pozor lebo tu ziadost musis podat najneskor do konca septembra na zaciatku sk. roka riaditelke a s tou ziadostou musis dat aj preklad certifikatu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
a matura z angliny je nič, keď si študovala v zahraničí, nemáš sa čo na to učiť (či ešte len ideš študovať?)
Btw maturitne testy su len zle okopirovane testy z Cambridgeskych testov, cize nebudes mat urcite ziaden problem
ked nehrozi, ze by si mala o nejaky maturitny predmet navyse, tak si tu anglinu pokojne daj, pokial mas certifikat, tak by to mala byt pre teba hracka
ja žiadne certifikáty nemám, moja gramatika je... uhm... špecifická, mám akorát slovnú zásobu zo seriálov etc. a anglinu som odsunula že to sa absolútne nepotrebujem učiť
a na to aby človek z AJ zmaturoval, tak stačí aby sa vedel bbec predstaviť a dostať zo seba pár súvislých viet....a ešt emu aj potlesk dajú pomaly
Ja som mal tiež c1 certifikát a nerobil som maturitu z angliny.. lebo sa mi proste nechcelo
Ale tie matury sú tak lahké že som kludne mohol ísť aj keď som nemal ani prehlad aké témy tam sú..
To som si uvedomil keď som išiel maturovať z neminy.. A takmer som sa ju ani neučil.. a myslel som si že moja nemčina bola biedna.. a urobil som to na 1
je to naozaj niekedy až primitívne na tej mature...
podľa môjho názoru by si si ju určite mala spraviť, lebo maturita je maturita a tú uznajú vždy a všade , a ako som povedala je to ľahšie ako certifikát takže sa na to ani učiť nemusíš