videl som ho asi 10x.. vzdy ma niecim prekvapi.. je to zvlastny film, tazko sa pozera ten film.. ale vlastne rejza ma take filmy.. stale pre mna prijatelnejsie ako od davida lyncha
@kolini ale to nie je kvoli tomu, kvoli vojnovej tematike. zas nehovorim ze je to zly film, kazdemu sa paci daco ine. mna to len celkovo nezaujalo, nehladiac na temu
@matii ide o pohlad na psychiku mladeho chalana vhodeneho do pekla (a to nehovorim len o tom tlstom, co sa oddrbal na zachode).. a myslim si, ze uz len preto je to zaujimavy film skratka ma cim sokovat a ma verny obraz Vietnamu..
Mne sa to veľmi páčilo. Občas som nevedela čo si o tom mám myslieť. Potom ma mrazilo po chrbte a boli aj momenty pri ktorých som sa smiala. Ten ich slang bol na nezaplatenie Na tento film asi človek musí dospieť.
Velmi som sa na ten film tesila ale ked som ho spustla tak sa mi nejak nepozdaval tak som sa nim len preklikala...vobec ma neoslovil..mozno ked si ho pozrem za nejaky cas...
@hetfield Cata je o vietnamskych lesoch.. paci sa mi vyckavanie Sheena ked pridu v noci vietnamci.. to je masaker.. ale FMJ sa mi pacil ovela viac, bolo to impulzivnejsie, hentam mi nesadli herci a bolo to take prilis osobne medzi nimi...
mno film ako film je podla mna pozeratelny......ja som ho zral koli tomu ze som cital aj knihu ktora je fajnovaa....na filme ma nasralo to ze nekonci tak ako kniha.......( dokonca vlastnim aj tricko )
najprv precitaj knihu, pochopis viac ako ked len pozries film, postavy su rozobrane viac do hlbky aj prostredie a okolnosti su viac rozobrane vrelo odporucam ak nie si fanda tradicnych ameriickych filmov
Vyborny film, moj najoblubenejsi od Kubricka. Tolko zaujimavych tem a skrytych odkazov sa nevidi len tak hocikde, totiz kazdy zaber ma nejaky zmysel. Nie je to jednoduche dielo, takze treba to jednak vidiet viac krat, a trochu to aj rozanalyzovat.
A len tak mimochodom, Malcom McDowell je skvely herec!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
no súhlasím s @2
a možno si ho ešte niekedy kuknem a zmením názor, ktovie
@hetfield Full Metal Jacket
ja poznám len tento
)
inak prekvapuje ma že ho toľko ľudí videlo...
A len tak mimochodom, Malcom McDowell je skvely herec!