podla mojho nazoru cenzura este uplne nevymizla, pretoze aj dnes sa spravach dozvies len to, co ti hore chcu, aby si sa dozvedel, aj napriek vsetkej tej slobode slova, ktoru udajne mame
Je najlepšie, keď médiá riadia ľudia, ktorým záleží na intelektuálnej a spoločenskej úrovni ich divákov/poslucháčov/etc a neservírujú sa komerčné sračky, manipulácia a vymývanie mozgov (dnes), ani ideológia a klamstvá (komunizmus).
Ale inak hej, staršie filmy a rozprávky určite sú kvalitnejšie (neboli robené fakt výlučne len kvôli zisku ako dnes).
ale ja si nemyslím, že napr. STV vysiela tie staré filmy pre to, že by boli nejako mega dobré, skôr ide o to, že sú drbnutí a neprodukujú skoro žiadnu súčasnú pôvodnú TV tvorbu ako vtedy
a neviem, vtedy bola tá filmová a TV produkcia dosť plánovitá, nemyslím si, že za komunizmu vznikali "lepšie" filmy, však mnoho dobrých režisérov, ktorí točili v predchádzajúcich rokoch mali úplný zákaz tvorby, ale ich dali niekde do dabingu, či na krátke filmy, mnoho ich dobrých filmov bolo zakázaných a mohli sa premietať až po ´89
paradoxne, keď máme teraz väčšiu slobodu prejavu, nejako sa to nehýbe
a tiež si myslím, že na slovensku vznikali dobré filmy aj po komunizme, napr. v 90tych rokoch, napríklad Šulíkove filmy
a možno keby nám nerozobrali Kolibu, mohli sme byť dneska celkom inde
a čo ja viem, súkromný sektor by som neodsudzovala, alebo teda, netvrdila by som, že za to môže on, proste je to o tom, že ak ľudia pozerajú všeliaké reality show a všetky tie seriály tak im ich tie súkromné televízie dajú....tiež musia z niečoho existovať a kto si zaplatí reklamu vo filme, ktorý je síce dobrý, ale pozrie si ho 10% divákov?
čiže za to, aká je teraz úroveň vysielania m§že hlavne verejnoprávna televízia, ktorá by mala držať nejaký štandard, len bohužiaľ ho nedrží
a hlavne mám v tejto dobe pocit, že tu chýbajú nejakí noví mladí talentovaní tvorcovia ako boli napr. v 60tych rokoch Uher a Hanák a tak
alebo neviem, možno je také nejaké hluché obdobie, keď sa ťažko nachádzajú témy, ktoré by oslovili diváka, proste filmy o tom, aké to bolo za komunizmu (niektoré doknca nie sú ani historicky uveriteľné) nebudú baviť na vždy a neviem si proste vysvetliť, prečo sa v tomto období nevie spraviť kvalitný civilistický film ako bolo napr. Slnko v sieti alebo v čechách napr. Chytilovej filmy z novej vlny.
Ako sa aj u nás hovorí: za komunistov bolo lepšie. Boli kvalitnejšie tovary, ľudia mali prácu, zamestnávatelia sa starali o robotníkov (vedeli im obstarať pomôcky na prácu).
Ale zase žili izolovane od sveta, čo sa na druhej strane tiež dá chápať dvojako: boli sme síce izolovaní ale aspoň na nás nemali dosah drogy a americka špinavosť, ak to tak mám povedať.
Ono za čias SSSR nebolo toľko brakov ani v svetových médiách a takisto sa nerobili hviezdy z každej cvičenej opice. Je to hlavne dobou a ľuďmi. Ktovie kam by dospeli ľudia v komunizme.
Mas 26 rokov, ako mozes napisat taku hovadinu, ze sa ti zda, ze za komancov to bolo lepsie? To si sa tak mohol dopocut.
Ale aby som zasiel hlbsie do problematiky, tak ano bola propaganda tak ako je aj teraz, ale za poslednych 20 rokov sa reklama (propagacia) zmenila natolko, ze cerpa hlavne z ludskeho strachu - antireklama. To iste plati i na politickej scene, ci v mediach. Ociernovanie komunistov, prirovnavanie lavicovo zmyslajucich ludi ku komunistom, etc. je dnes uplne bezne. Toto prevlada aj v mediach a vlastne ked poukazem na konkretny prriklad - TV J(hn)OJ, tak za nimi stoji financna skupina ja&ty. Je mozne aby toto medium prinasalo objektivne informacie? Nie, nie je to v zaujme vlastnikov.
Co sa tyka filmov, tak jednoznacne CT a obcas aj STV.
So spomienok znamych mozem povedat tolko, ze za komancov to zdaleka nebolo take zle ako sa popisuje. Vo verejnopravnom rozhlase sa zivo satirovalo a zartovalo o rezime, rovnako ako aj v hudbe (napr.:
Mozno niektori z vas zaregistrovali clanok na sme o dlhych vlasoch za komancov... To bola cista antipropaganda komunizmu a prekrutena historia.
Pred par dnami, ked som nechala pusteny live prenos po hokeji, STV2, tak som bola prijemne prekvapena, ake dokumenty tam davali, konkretne o Bardejoskom namesti a hlavne radnici... a hned na to isiel dokument o Vazeckej jaskyni a za tym o istej oblasti pod Polanou (nepamatam si presne nazov)... samozrejme rok vyroby davno pred 2000. Toto mi v sucasnosti chyba, taketo dokumentarne programy o tom, co vsetko sa na Slovensku nachadza a o tom ani nevieme (a potom chceme ze lakat turistov, a ani nevieme, co im mozeme vlastne ponuknut). Co sa filmov tyka, neviem prilis porovnavat minulu tvorbu s touto sucasnou, vacsinou to nepozeram. Ale co som si vsimla, tak pred prevatom vo filmoch hrali naozaj pani herci (az na par vynimiek, vid p. Studenkova), dnes je hercom snad kazdy (vid Panelak atd.)... Ta kvalita bola predtym uplne inde...
jednoznacneee. a tocilo sa tych slov. filmov a inscenacii a pod. .. vyborne filmy boli aj CZ/Sk spolupraca, kultove veci, rozpravky tiez verejnopravna bola Pani Tv.. tym ze sa na nu zacalo kaslat tak to islo dolu .... vsetci len somru na 1a2 ku, samozrejme ze je doba brainwashingu tie stare filmy a inscenácie zo skôl a pod. pamatate si Bakalarov? to bol program. Tá akoze moda ale dobre dialogy, scenare a dobri herci.
podstatou je, že máš na výber, máš alternatívu a tá posúva dopredu, je na tebe či budeš pozerať braky, bulvár a reality show alebo si nájdeš kvalitu a osobnosti, na dvojke idú úžasné veci, a krása je, že si môžeš vyberať z celého sveta. Discovery je tiež súkromné aj dalšie stanice a robia úžasné veci ktorými posúvajú obzor ľudí a ... je to jednoduché, pasívne neperijimaj a hľadaj to čo je pre teba dôležité, vyber si a to je ten výdobytok dnešnej doby
@12 Discovery je komercny brak. Ak niekto robi dobre dokumenty, tak je to BBC. Discovery ma uz mnoho blbosti na zaplnenie vysielacieho casu.
Dalsia vec je, ze setria na vyrobe dokumentov prave na ukor ich kvality. Dokumenty o globalnom oteplovani zapricinenom clovekom, ci plynatostou dobytku.... sory, to je rovnaky bullshit ako panelak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
a v niečom zlí: nikto nemohol povedať svoj názor a nebola v podstate ani idea slobody.
Ale inak hej, staršie filmy a rozprávky určite sú kvalitnejšie (neboli robené fakt výlučne len kvôli zisku ako dnes).
ale ja si nemyslím, že napr. STV vysiela tie staré filmy pre to, že by boli nejako mega dobré, skôr ide o to, že sú drbnutí a neprodukujú skoro žiadnu súčasnú pôvodnú TV tvorbu ako vtedy
a neviem, vtedy bola tá filmová a TV produkcia dosť plánovitá, nemyslím si, že za komunizmu vznikali "lepšie" filmy, však mnoho dobrých režisérov, ktorí točili v predchádzajúcich rokoch mali úplný zákaz tvorby, ale ich dali niekde do dabingu, či na krátke filmy, mnoho ich dobrých filmov bolo zakázaných a mohli sa premietať až po ´89
paradoxne, keď máme teraz väčšiu slobodu prejavu, nejako sa to nehýbe
a tiež si myslím, že na slovensku vznikali dobré filmy aj po komunizme, napr. v 90tych rokoch, napríklad Šulíkove filmy
a možno keby nám nerozobrali Kolibu, mohli sme byť dneska celkom inde
a čo ja viem, súkromný sektor by som neodsudzovala, alebo teda, netvrdila by som, že za to môže on, proste je to o tom, že ak ľudia pozerajú všeliaké reality show a všetky tie seriály tak im ich tie súkromné televízie dajú....tiež musia z niečoho existovať a kto si zaplatí reklamu vo filme, ktorý je síce dobrý, ale pozrie si ho 10% divákov?
čiže za to, aká je teraz úroveň vysielania m§že hlavne verejnoprávna televízia, ktorá by mala držať nejaký štandard, len bohužiaľ ho nedrží
a hlavne mám v tejto dobe pocit, že tu chýbajú nejakí noví mladí talentovaní tvorcovia ako boli napr. v 60tych rokoch Uher a Hanák a tak
alebo neviem, možno je také nejaké hluché obdobie, keď sa ťažko nachádzajú témy, ktoré by oslovili diváka, proste filmy o tom, aké to bolo za komunizmu (niektoré doknca nie sú ani historicky uveriteľné) nebudú baviť na vždy a neviem si proste vysvetliť, prečo sa v tomto období nevie spraviť kvalitný civilistický film ako bolo napr. Slnko v sieti alebo v čechách napr. Chytilovej filmy z novej vlny.
Ale zase žili izolovane od sveta, čo sa na druhej strane tiež dá chápať dvojako: boli sme síce izolovaní ale aspoň na nás nemali dosah drogy a americka špinavosť, ak to tak mám povedať.
Ale aby som zasiel hlbsie do problematiky, tak ano bola propaganda tak ako je aj teraz, ale za poslednych 20 rokov sa reklama (propagacia) zmenila natolko, ze cerpa hlavne z ludskeho strachu - antireklama. To iste plati i na politickej scene, ci v mediach. Ociernovanie komunistov, prirovnavanie lavicovo zmyslajucich ludi ku komunistom, etc. je dnes uplne bezne. Toto prevlada aj v mediach a vlastne ked poukazem na konkretny prriklad - TV J(hn)OJ, tak za nimi stoji financna skupina ja&ty. Je mozne aby toto medium prinasalo objektivne informacie? Nie, nie je to v zaujme vlastnikov.
Co sa tyka filmov, tak jednoznacne CT a obcas aj STV.
So spomienok znamych mozem povedat tolko, ze za komancov to zdaleka nebolo take zle ako sa popisuje. Vo verejnopravnom rozhlase sa zivo satirovalo a zartovalo o rezime, rovnako ako aj v hudbe (napr.:
Mozno niektori z vas zaregistrovali clanok na sme o dlhych vlasoch za komancov... To bola cista antipropaganda komunizmu a prekrutena historia.
Dalsia vec je, ze setria na vyrobe dokumentov prave na ukor ich kvality. Dokumenty o globalnom oteplovani zapricinenom clovekom, ci plynatostou dobytku.... sory, to je rovnaky bullshit ako panelak.