ahojte medici, čo ste aspoň po prvom ročníku, aký atlas doporučujete? som na 1lf v prahe a vôbec neviem ktorý- či netter/sobotta/grim/yokochi? a ešte či ste mali na učenie tie memorixy anatómie a histológie, či sa to oplatí, ďakujem vopred
memorix anatomie je super kniha, s memorixom histologie skusenosti nemam,kedze vysiel az teraz, ale prisiel mi nad ramec toho co treba vediet a atlas sa mi pacil netterov, ale aj tak sme sa ucili prevazne podla obrazkov z cihaka takze tak
Dobrý je Sinelnikov ale aj Netter (obidva som často používal) a osvedčili sa. Ďalej výborná knižka je Feneis (je to dobrá vec ak do toho nechceš veľa investovať a miesto popisiek sú tam čísla takže sa človek môže aj občas vyskúšať). Na pitvách som mal Yokochiho (je to super ale príde mi to vhodné akurát tak na účel pitiev). Na topografku som používal prevažne Platzera (pekné, lacné, prehľadné...). Dobré skúsenosti mám aj s Čihákom aj keď je to asi too much pre pregraduál. Na druhej strane je to tam kvalitne vysvetlené (naše skriptá síce boli viac user-friendly, ale občas zavádzajúce a nedobre niečo vysvetlené) a obrázky sú kompatibilné s textom takže ak sa to učí človek z toho tak sa nedrbká s dvomi-tromi atlasmi naraz. Rozhodne ti moc nedoporúčam čítať komplet tretí diel pretože to je master-piece a je to už skôr niečo pre postgraduál z anatómie (ale prvé dva diely sú úplne vhodné). Ak tak niečo čo ti bolo nejasné alebo ťa hlbšie zaujíma, tak vtedy siahni po tretiom diely. Jediné čo mi absolútne nič nedalo je memorix (to čím sa mi nepáči má už v názve). Aj keď anatómia je aj o dobrej pamäti rozhodne by to nemalo byť len o duchaprostom tlačení pojmov do hlavy (čo je podľa mňa cielom memorixu aj keď 500 ľudí bude namietať . Ale no každý máme svoje metódy učenia. Ja som siahol po viacerých knihách a skôr som kombinoval ako by som bol vyhranený pre jedno. Uč sa to z čoho chceš len sa to prosím ťa neuč ako väčšina ľudí.... Prostým biflovaním sa podľa mňa ta skúška urobiť nedá, ale to je trošku na dlhšie...
@corwinuss no toho feneisa mám, číháka zatiaľ 1, Petrovických všetkých troch, plus 1,3 a 5 Grima - Základy anatomie ešte chcem toho platzera, ale ešte by som bola úplne spokojná s nejakým atlasom ale och, neviem isto ktorý, každý radí iný a neviem ktorý sa hodí k mojej kombinácií kníh asi v nich najskôr budem listovať v knižnici a potom sa rozhodnem
@simarejdy Ono moc to nerieš, základné všeobecné atlasy na systematickú anatomickú sú buď Sinelnikov, Netter, Sobotta (riešením je aj Feneis). To sú proste klasiky, ktoré využívaš skoro stále. A to ďalšie čo som ti spomínal to je taká nadstavba. Proste, ktorý atlas ti je sympatickejší a viac ti vyhovuje tak ten používaj. Každý má však nejaké svoje úskalia a preto občas budeš nútená siahnuť po niečom inom (napr. Netter je slabý na kosti, na ne je najlepší Sinělnikov ale zas na splanchnologiu je lepší Netter, ale to sú len také všeobecné rady). Podľa mňa sa tým moc netráp, v tom si sama nájdeš svoj spôsob, podľa mňa asi žiadným serioznym atlasom nič nepokazíš a v tejto diskusii sme ich vymenovali asi všetky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov