Ahoj zdravím
budúci rok nastupujem do Oktávy a prakticky od vždy chcem ísť na medicínu. Popravde ma ale začali v poslednom čase nahlodávať pochybnosti o tom, že kam, aké to bude, či to zvládnem a ako. Pár otázok pre vás:
@silentio Ja mam prvy rok za sebou, este to sice nic nebolo, ale bola to trosku makacka, casu bolo malo na volnocasove aktivity, ale nelutujem... Vyber si skolu co ti vyhovuje. Brno ta nauci makat pretoze sa robia sita...
@corwinuss mohol by si popísať školu.. ako prebieha systém výučby napr. anatómie, počul som, že si musíte "lepiť" obrázky z anatky, lebo sa neučíte z čiháka či čo.. že máte vlastné skriptá bez obrázkov a ptm musíte zháňať tie obrázky všade-tade no neviem..
ako prebieha napr. biofyzika, akí sú profesori, ľudia..
ja sa rozdhodujem medzi 1 LF a Muni.. aj keď karlovka ma viac láka, no uvidíme.
Ja idem teraz do druhaku v MT a keby si mam este raz vyberat tak by som volila Brno. Ked som sa ja rozhodovala kde si podam prihlasky tak som rozmyslala uplne inak ako teraz cize som si do ciech ani nepodavala. ale nemozem povedat zeby to bola zla skola, to urcite nie..ma zas ine vyhody oproti ceskym fakultam, zalezi od toho ake mas priority a co od skoly ocakavas.
Ja som popri prvaku mala pomerne dost volneho casu kedze je to u nas najlahsi rocnik, no buduci rok to velmi ružovo nevidim a čo budem robiť po škole teraz ešte fakt netuším ...
@unknownboy Take sita ako na jednicke vsak z daleka nemame (u nas vacsina da tu skolu). Ziadne obrazky som si zatial nelepil Biofyziku zas mame najkrutejsiu zo vsetkych Na prvy raz to neda hodne ludi a aj do medzirocnikov kvoli tomu chodia ludia, ale ako zas neriedia nas tak ako 1lf Anatomia je po novom dvojsemestralna ako v Prahe (doteraz sme mali 3 semestre ako v MT). Tie skripta su fajn, dobre sa z nich uci a atlas nam doporucuju sinelnika, sobottu a nettra aj cihaka nam doporucuju takze tak... Profesori su fajn ale prisni, ale to asi nic zvlastne
určite neštuduj na slovensku či v česku...za tých pár eur,ktoré v zahraničí zarobí kdekto sa to neoplatí...radšej choď niekam preč-rakúsko,švajčiarsko či škandinávia..
@14 ono hlavne tam treba takmer vzdy vediet miestny jazyk. @badsam a keby neboli dobre fakulty v prahe napr. tak by urcite netahali nemci vo velkom tam studovanych lekarov....
A ak ozaj chces ist na medinu tak by som ti odporucil CR.
a ako zvladate, to zalezi od rocniku a od toho jak sa ucis, teraz napr. som mal napr. asi najhorsich par mesiacov, kde som mal volneho casu dost minimum
ja by som na Slovensku v živote neštudovala...za mňa určite Praha...ja som na 1LF ale v Prahe sú dobre všetky LF, daj si na viac škôl prihlášky a uvidíš kam ťa zoberú...zvládnuť sa to dá v pohode keď sama chceš a vieš si zadeliť čas
@badsam Štúdiom medicíny na Slovensku/Česku nič nepokazíš, ak si vieš správne vybrať a aj sa tam dostať. V ČR sú špičkové fakulty, o tom niet pochýb a na Slovensku minimálne JLF v Martine má celosvetové uznanie a skutočne kvalitnú výučbu (nehovoriac o nových projektoch, ktoré sa tam realizujú + teší sa veľkému záujmu aj zo strany zahraničných študentov).
@corwinuss mam tam kamoša a bola som sa aj pozrieť na fakulte a podla mna to tam mate fakt super
myslim si, že osobne by mi to tam viac vyhovovalo ako v MT. prijala by som asi skor vačší kolektiv a menej osobný prístup, ked to tak možem povedať... ale tak ako hovorim každy ma ine preferencie a myslim, že ja som skor vynimka
plus Brno je veľké a pekné mesto podla mňa a páčilo by sa mi tam študovať
@woshie tak to si mala doplniť,aj bratislava je veľké mesto oproti martinu...ale inak je Brno malá štvrť veľkých miest. treba byť exaktný ak chceme ísť študovať,treba byť exaktný...
@unknownboy si zober, načo by potom v Martine študovalo toľko Nórov, keby tá škola nebola uznávaná aj vo svete ? Čo by potom s tým titulom asi tak doma robili...
btw v Martin je fakt malé mesto, je tu len jeden klub, v ktorom sa občas koná nejaká akcia, aj ten mi príde ako prvotriedny pajzel, ale život na intráku s výhľadom na mesto a študentský život tu má fakt akési svoje jedinečné čaro
ja mam za sebou 1.LF praha a myslim si, ze je uplne jedno, kde studujes. nemozem to porovnavat, lebo som bola len ja jednej fakulte, ale povedala by som, ze v zasade sa objem vyzadovanych vedomosti nelisi. to, ci budes dobry doktor, zavisi skor od individualnych predispozicii a tvojho zaujmu o samostudium. ale moj pohlad na vec je asi dost ovplyvneny tym, ze som koncila pred 4 rokmi a teraz mam uz ine starosti.
isto sa da mat volny cas, ak si dosledna a dokazes si ho rozvrhnut. mne sa to velmi nedarilo
v prahe som potom aj ostala, teraz si robim postgradual - ale s tym som zacala az po 2 rokoch praxe. na slovensko by som sa uz dobrovolne nevratila, je mi tu dobre a mam adekvatne moznosti sebarealizacie vo svojom odbore.
@27 nemyslím si žeby to bolo sťažovanie, napísala som len, že by som si vybrala Brno (kludne aj 2.LF) keby som bola na jej mieste znova. Myslím, že to, čo mne vadí, ostatných 90% považuje za plus našej fakulty, čiže by som to až tak tragicky nebrala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
ako prebieha napr. biofyzika, akí sú profesori, ľudia..
ja sa rozdhodujem medzi 1 LF a Muni.. aj keď karlovka ma viac láka, no uvidíme.
Ja som popri prvaku mala pomerne dost volneho casu kedze je to u nas najlahsi rocnik, no buduci rok to velmi ružovo nevidim a čo budem robiť po škole teraz ešte fakt netuším ...
@badsam a keby neboli dobre fakulty v prahe napr. tak by urcite netahali nemci vo velkom tam studovanych lekarov....
A ak ozaj chces ist na medinu tak by som ti odporucil CR.
a ako zvladate, to zalezi od rocniku a od toho jak sa ucis, teraz napr. som mal napr. asi najhorsich par mesiacov, kde som mal volneho casu dost minimum
sorry chlapci,ale len som trollil čo mňa je po nejakej medicíne
myslim si, že osobne by mi to tam viac vyhovovalo ako v MT. prijala by som asi skor vačší kolektiv a menej osobný prístup, ked to tak možem povedať... ale tak ako hovorim každy ma ine preferencie a myslim, že ja som skor vynimka
plus Brno je veľké a pekné mesto podla mňa a páčilo by sa mi tam študovať
btw v Martin je fakt malé mesto, je tu len jeden klub, v ktorom sa občas koná nejaká akcia, aj ten mi príde ako prvotriedny pajzel, ale život na intráku s výhľadom na mesto a študentský život tu má fakt akési svoje jedinečné čaro
isto sa da mat volny cas, ak si dosledna a dokazes si ho rozvrhnut. mne sa to velmi nedarilo
v prahe som potom aj ostala, teraz si robim postgradual - ale s tym som zacala az po 2 rokoch praxe. na slovensko by som sa uz dobrovolne nevratila, je mi tu dobre a mam adekvatne moznosti sebarealizacie vo svojom odbore.