Boli ste niekto uz tento rok na prijmackach na jeseniovej fakulte v Martine?kolko je casu na napisanie testu?predpokladam ze bude opat 180 otazok no vraj sa maju menit testovnice... Preco je do BA hranica uspesnosti nad 90% a do MT nad 65%?to su tie otazk
@folikula do MT nemáš dané modelové otázky, ale len okruh učiva z ktorého budú spravené otázky. V BA sú modelové otázky, ktoré keď sa nabiflíš tak ťa vezmú
@dominika93 ved ja viem, ale aj tak musis ovladat to iste ucivo (6 ucebnic bioly - ktore musis vidiet inak by sa ti blbo ucilo aj modelovky a potom 3 chemie z gymka + cvicenia s tym ze modelovky do BA maju aj vysokoskolske ucivo ktore som tento rok nstihla napratat no v sylabach maju urcene do MT len ucebnice z gymnazia) mozem cakat aj nejake podpasovky (cize mimo obsah toho z coho tvrdia ze budu pozostavat prijmacky)? nevies ako je to s casom, kolko ho budeme mat
@dominika93 aspon tie body nestrhavaju, v BA ma to uplne zrusilo...uz si bola na prijmackach?aky mas z toho pocit?povytahovali take zakernosti z tych ucebnic?ci zakladne, resp. dolezite veci
neviem sice ako je to s tou hranicou a bodmi .. ale viem ze su tam najcistejsie prijmacky .. teda nesu tam zavadzacie odpovede ( ako mas napriklad v KE bud mas jednu odpoved spravnu viac odpovedi alebo ziadnu) tu ej len jedna .. test si vyberas nedostavas ho ( ako inde ze kopec studentov uz dostane vyplneny) a dohliada na to porota kde je aj niekolko rodicov .. takze podla mna sa staci naucit z knih ktore su na to urcene a si tam
nie nestudujem tam ale akurat sme sa o tom bavili s nasim profesorom lebo bol na prijmackach so synom .. a sestra chodila do BA .. ako to je s kalkulackami neviem ani tych prikladov .. ale podla mna budu rpiklady tiez potrebne je jasne ze vsetky nestihnes alebo nebudes vediet .. ale samozrejme stale lepsie ako nic nechodis na doucovanie alebo nieco take? vies ze sestra na to chodila a hovorila ze bez toho by bola stratena
boze jak ja neznasam skolstvo na slovensku hlavne to testovanie, vzdy bolo pre mna masaker....a s kupovanim ma ani nehrejte...naco sa potom clovek uci ale tak prepokladam ze poblbsich vysackuju raz....(aj ked zapracu imesto tym sikovnejsim )
@motylik44 chodila som, no nejdem ani z gymka, takze som este trochu dezorientovana...vsetko je potrebne no ja som aj s kalkulackou v BA zabila vacsinu casu na prikladoch a v MT nieje moc casu na rozijmanie a spekulacie
@likjul hovorí sa, že je to dobrá škola a je tam kvalitné vzdelávanie, ale iba vďaka nórom, so slovenskými študentmi sa tam nejdú nejako pretrhnúť..lebo si to neplatia...a ľahko sa tam dostaneš aj protekčne, ale keď sa naučíš tak sa dostaneš aj normálne, ale protekčných tam býva dosť na pomer prijatých uchádzačov..
No tie prijímačky sú ťažké a to že je jedna odpoveď správna ešte neznamená že to je ľahké, sú aj možnosti typu "odpoveď a a b sú správne" "ani jedna nie je správna" a podobne takže si nemyslite že to je len tak. A s tou úspešnosťou je to preto lebo do BA sa ľudia biflia ako padnutí na hlavu 3000 otázok a do Martina sa bifľoši bifliť nemôžu
@skingirl94 V Ba je to jak testy do autoskoly A ak to niekto neda nie je blby ale lenivy, ze sa to viac neucil MT sa mi viac pacilo aj ked je to urcite korupcnejsie, ale to je vsade
@bress Tak ja to skúsim potom v ČR, pochybujem, že by som sa tam na druhý rok dostal lebo ja som nechodil na gymnázium. Musím poriadne zamakať a raz to pôjde si myslím. Ach prečo som bol len taký hlúpy keď som bol mladší.
@likjul nie ale prvy rocník ak sa nezmestíš z kapacitných dovodov, tak si môžeš zaplatiť prvý rok štúdia, a ked prvý ročník úspešne ukončíš tak ideš do druhého a normálne pokračuješ bez platenia ako normálny študent
@skingirl94 No ja som skončil grafiku čo je dosť na hovno. Pochybujem o tom, že raz by som mohol byť na medicíne, no trochu si aj verím lebo nie som až taký retard, že sa mi ťažko učí len je toho veľa. Som to posral no.
@skingirl94 Vdaka. Inak ak vam nahodou to nevyslo nezufajte. Do BA som sa len namemoroval otazky a aj tam mi to vyslo. Ja si myslim, ze vsetko je to o motivacii a o tom kolko je clovek ochotny tomu dat. Verim ze dakedy budeme kolegovia
@corwinuss Nechystám sa vzdať to, no je minimálna šanca, že sa tam dostanem o rok, skôr o dva. Na strednej som mal biológiu a chémiu iba rok, takže bieda. No zháňam si knihy takže už len bude na mne koľko do toho dám aby som sa všetko naučil. A musím sa priznať, že teraz cez prázdniny by som sa mohol učiť aj celý deň, od rána do večera. Ty si šiel na VL alebo ZL?
@corwinuss inak ty si siel z gympla? mne BA nevysla a uz ma mierne postrasili aj pred MT...ja som sa tiez rozhodla pre razantnu zmenu, nemala som biolu ani chemiu, ucil si sa chemiu len z tych starych 3 chemii gymnazialnych ci aj z niecoho ineho?
@bress velmi som zvazovala cechy, no fyziku by som za polroka nedobrala nejdem z gymka a za polroka som rada ze som sa naucila co to z bioly a chemie, preskok z humanitnych vied na prirodne, to je uplne ina kava...
@likjul ja by som ti odporucila dat tomu system aj s doucovatelom ktory ti na rovinu povie ako si na tom a postaci ti aj rok...ja som tomu dala system a to poriadny az posledne tyzdne, a zacalo to byt vidiet. no bolo prineskoro (len clovek co v zivote nemal chemiu sa venuje anorganike velmi pozvolna 2 mesiace a nasledne ma 2 tyzdne na organiku a biochemiu) aspon tu biolu viem zlava doprava. o tom celom ndi ucenia som si to myslela j ja, no po tom ako uz 3 mesiace nechodim von, odopieram si kadejake kruzky (chodim max behat), ziadne party apod...mam toho plne zuby a este som aj bez penazi
@folikula No nejaký doučujúci by sa hodil. To, že nebudem veľa chodiť vonku mo nevadí lebo ani teraz veľa nechodím, dokonca väčšinou chodím sám zacvčiť, zabehať a to je všetko. Takže ja by som aj mohol.
@corwinuss ja sa s chémiou moc bohužiaľ nekamarátim takže pochybujem že by sa mi to mohlo podariť ale každopádne dík za dôveru
pamätám si ťa ako si písal veľa krát že chceš ísť do MT a je super vidieť že ti to vyšlo
@likjul ono najvtipnejsie na tom celom je to ze az ked to realne nebudes moct robit (ja sa dokazem uvycitat) uvedomis si ake krasne by bolo poskusat vsetko co by ta mozno ani nebavilo ale mal by si tu moznost aspon orbit to aj keby si ju zrejme nevyuzil...kazdopadne tiez drzim palce a podla mojich chyb najprv chemia a potom biola. do MT cerpaju z tych starych chemiii, no pre pochopenie su lepsie tie nove od kmeťovej...
@folikula No ja keď sa dostanem na medicínu tak spolužiaci zo strednej sa budú chytať za hlavy. Ja som jeden z tých, čo sa na strednej veľmi neučia, skoro vôbec a i tak máju celkom dobré známky. Aspoň podľa mňa je priemer 1,3 dobrý. Tak vedia, že ja sa veľmi neučím keď ma to nezaujíma a keď budem na medicíne tak neviem čo povedia. No na šťastie toto má zaujíma. Ale trepem somariny čo? Nudím sa tak to bude asi preto.
@folikula Ja som siel z bilingvalu a ucili sme sa tam uplne ine veci ako na inych gymploch. Preto som po 4. rocniku si pozical z ineho gympla tie knihy co spominas a presiel ich vsetky najmenej dvakrat. A popritom som sa snazil robit co najviac modeloviek aj z inych fakult. To mi pomohlo najviac. Inak ja som tiez bol povodne matematicko-fyzikalne zamerany ale po 4. rocniku som si dal bio a che a ucil som sa len to Len tak pre predstavu ja som zas neznasal bio dokonca mal som z nej aj na vysvedceni 3 takze musel som prakticky odznova vsetko sa zacat ucit. Zacal som minuly rok v lete sa ucit a v neposlednom rade mi pomohlo, ze som si dal vela prihlasok takze som nebol pod tlakom.
@likjul uc sa poriadne a da sa. Ja som sice chodil na gymko ale prakticky do 4. rocnika som chcel ist na matfyz a z chemie a biologie ( som vacsinu orcinkov len opisoval alebo sa ucil totalne narazovo) takze som z toho nevedel absolutne nic. A nakonec od nas som sa jediny dostal na 1x a z rocnika tam boli ludia, co vedeli chemiu a bio predtym, chodili na doucka atd. a nedostali sa. @folika pol roka je hroooomada casu
Ja ako prijatá na obidve fakulty vyhlasujem, že máš vedeť všetko a vždy!
V MT nad 65%? Šibe ti? Tento rok sa ticho šepká, že treba 135/160 čo je zaokrúhlene 85%. A otázok nemáš 180 určite. Čas 135 minút, v pohode sa dá, polka odovzdá oveľa skôr.
Do BA si treba kúpiť podklady a učiť sa. A ani to nie je záruka, mám cca 10 kamošiek, čo sa "drvili" podklady, celý rok doučká a dostali sme sa až 2, ale zas my sme iné kapacitky
@corwinuss Dooosť moc ale ty máš trošilinku viac ale chcem ísť do BA, ten Martin neriešim, ani keď sa ma na to niekto pýta, nikdy som tam ísť ani nechcela.... a ak chceš vedieť, prečo dostáva BA prednosť, tak kvôli vzdialenosti, kvôli tomu, že BA poznám, kvôli tomu, že to mesto žije viac ako MT a najväčší dôvod je, že môj dlhoročný priateľ je medik, tak by bolo čudné, ak by on chodil na LFUK a ja do Martina... Toto by som mu nikdy neurobila, že by som mu zdrhla.
@rheia Vidíš ja stále sa nepokladám za prijatého pokým mi nepríde papier od dekana Ja proste nechcem ísť do BA to je moja nočná mora Tá fakulta je otrasná. Preto furt sledujem net a píšem ludom aby som videl ako kto napísal... Ale tak no ked sa na teba pozerám tebe sebavedomie nechýba
@cor Som tam šiel na wc a jak spred 70 rokov Ta aula kde som to písal totálny grc. Tie lavice z preglejky a opadaná omietka kade oko vidí Je tam 300 ludí takže bude sito a ludia budu ovela kompetitivnejši Ako ohladom urovne fakulty nič nehovorím, ale na moj vkus to nie je moc inšpiratívne prostredie. Ako keby ma do MT nevzali idem aj tam, ale ak si budem môcť vybrať tak MT je jasna volba.
@corwinuss Predminulý rok bola hranica 117, minulý rok 130... a ver mi, že 150 nebude A v BA sa hádam môžem pokladať za prijatú, keď mám takmer plný počer chybička sa vloudila no Ja mám zase nevysvetliteľný odpor k tomu Martinu, neviem prečo, ale ani za svet by som tam nešla No dobre, možno keby bol frajer v MT tak vtedy hej... Ale gratulujem ti a nech sa ti teda splní tvoj doktorský sníček
@rheia Dakujem a prajem aj tebe ten tvoj v BA, v podstate budeme aj tak jedna skola A za 6 rokov bude jedno kde kto studoval Tesim sa, ze budem mat sikovnych rovesnikov vo fachu
@rheia Tebe v BA poopravuju zuby aspon zubari-medici. V MT ich bude asi 7. A este minule som sa bal, ze sa s medinou neuplatnime ale ked vidim tie preplnene cakarne A mas nejaku predstavu, ze aky lekar chces byt?
@corwinuss Po dnešku budem zubár akurát tak úplne vážne, ja neverím, že ten výsledok pod mojim kódom je môj! Ty sa kde vidíš, prezraď a ak chceš, daj TS, nemusia nás všetci čítať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
87 komentov
@corwinuss @41
pamätám si ťa ako si písal veľa krát že chceš ísť do MT a je super vidieť že ti to vyšlo
@folika pol roka je hroooomada casu
V MT nad 65%? Šibe ti? Tento rok sa ticho šepká, že treba 135/160 čo je zaokrúhlene 85%. A otázok nemáš 180 určite. Čas 135 minút, v pohode sa dá, polka odovzdá oveľa skôr.
Do BA si treba kúpiť podklady a učiť sa. A ani to nie je záruka, mám cca 10 kamošiek, čo sa "drvili" podklady, celý rok doučká a dostali sme sa až 2, ale zas my sme iné kapacitky