Ahojte, prosim vas ja by som sa velmi rada informovala o moznostiach studia mediciny v cesku.. Rada by som isla bud do Brna alebo na Karlovku. Vedeli by ste mi niekto poradit kde to ako chodi, aky je rozdiel medzi jednotlivymi lekarskymi fakultami karlove
Ty kokos, veď takýchto diskusií som tu už videla 500. Myslíš, že sa dozvieš niečo nové? Hoď si normálne do google Karlovku, alebo čo chceš - to zvládneš, či?
Radsej sa namiesto zakladania for začni učiť uz teraz. Skoro každý sa trepe na medicínu a dostane sa tam možno tak štvrtina tých ludi, aj to som asi vela povedala.
@son66 Karlovka ma 5 fakult ( 3 v Prahe, 1 v Plzni a 1 v Hradci Kralove). 1.lf, 2.lf a LF Plzen vydavaju modelovky. 1.lf,2.lf tam moze byt viac spravnych moznosti (1/2/3/4). Plzen a 3. LF iba 1 zo 4. Hradec ma specificky test, to si pozri na stranke ich. 2&3 lf robia este ustne skusky (o tom tiez najdes na stranke nieco). Na 1.lf sa zvykne hlasit 4000+ ludi, ale naberu tam aj 700+ ludi a samozrejme potom to musia riediť. 2.lf tam beru do 200 ludi a hlasi sa menej ako 2000 a podobne je to s 3.lf. Ja osobne nastupujem do Brna. Tam je test si myslim najnarocnejsi lebo je tam vzdy moznost e, co znamena, ze nemusi byt spravna ziadna odpoved z ponuknutych. Brno vydava take modelovky, ktore sa vsak narozdiel od 1. Lf nestaci len naucit. A Brno ako jedine si vazi ludi co sa dobre umiestnili na prijimackach a robili pocas strednej nieco naviac. 20 studentom vytvorilo specialny program Vseobecne lekarstvo s vedeckou pripravou. Minuly rok podalo prihlasku asi 3600 ludi a na zapis pozvali asi 600 ludi a zapisalo sa asi 340 ludi. V Brne to vraj co som počul až tak neriedia. Je to velka fakulta schopna vzdelavat vela ludi. Ano mozno nema meno Karlovka, ale vsimni si kolko penazi sa v Brne investuje na vybavenie a vyskum a ako ta skola vypada. Proste je to na zvazeni ci si potrpis na meno skoly a prestiz alebo das prednost niecomu co rastie a stale zlepsuje sa a je dobre zivene financiami. Samozrejme Karlovka je super skola a ani jedno zle slovo len si myslim, ze nie je tak financovana ako Brno. Nad Ba nerozmyslaj ak ti smiem dat radu. Do Ba aj na 1.lf sa staci naucit otazky. Vela stastia prajem a nedaj sa rozhodiť mudrlantmi
@corwinuss peniaze a vsetko su super ale po 3. rocniku bude asi hlavna nemocnica, takze aj nato treba pozerat Na 1Lf uz nie je taky velky nabor a na 2-3 je ten pomer uchadzcov a prijatych este horsi
A inak este je nekde v Olomouci, ci kde
@bress V Brne su tiez perfektne nemocnice napr. Bohunice a Sv. Anna. Dobre Motol je spicka, ale zas ty osobne nejak nepocitis ten rozdiel kedze na nejake specialne kliniky ta neposlu A v Brne sa stretnes s rovnako specifickymi pripadmi ako v Prahe. Nemyslim si, ze z Brna posielaju do Prahy nejake specialne pripady takze medik z Brna by sa mal v Brne stretnut so vsetkym co by sa stretol v Prahe. Nejdem porovnavat fakulty. Ja si myslim ze aj Brno aj Praha sa mozu porovnavat a konkurovat si
@corwinuss ja netvrdim, ze nie su ale aj podla toho si treba vyberat. No tak u nas su take veci, co v brne asi nebudu ale je to celkom nepodstatne.
Brno aj Praha su ok.
@son66
A kde ostal Olomouc???
Olomouc a Hradec Králové má najlepšie zubné lekarstvo v Československu a všetci sa hrabete do dákeho Brna, kde sa so zubami stýkaju prvykrat tak v tretiaku.
A nehovorim len o zubarine, aj všeo je tam skvelé.
A co sa tyka prijimaciek, z vlastnej skusenosti (kde som robila ja)
Košice (detto isto aj Blava) - aj opica sa dokaže naučiť 3000 otázok. Keď sa ich naučíš /of course, mal by si aj chápať prečo vyberaš tie moznosti / , si tam.
Brno - tipos bingo. Mňa tam vzali aj na všeo aj na zuby, ale bola som sama prekvapená, lebo som fakt tipovala . Do Brna sa nenaučíš. Pýtala sa na veci, ktoré ani po pár skúškačh na medine by som ti asi veľmi zodpovedať nevedela . Popravde..
Olomouc - maš podklady. Celkom z nich aj vyberajú. Mne prišiel Olomouc jednoduchý. Ale počula som, že mnohym prišiel náročný. No jednoducho jasnych 3000 otazok nemas z ktorych ti vyberaju.
A zhrniem to - ja by som chcela veelmi do Brna na zuby. Vzali ma tam a tak som kašlala na vsetky ostatne. Nakoniec ma vzali aj do Olom. aj do Košic. A všetci studenti Olomouca, Brna, dokonca aj zubari okoliti (!) mi hovorili, nech isto nejdem do Brna, ale do Olomouca. A tak som tam. A som happy (klop klop klop)
Ale Brno nehejtujem . Všeo je tam super. Keby chcem na všeo, tak idem do Brna asi. Už len asi za to, že je to Masaryčka .
A ja som práveže počula, že triedia dosť.
Do Prahy je najľahšie sa dostať. Pred 2ma či 3ma rokmi 40% ľudi, čo sa hlasilo, prijali (voľakedy som Štatistiku čitala či čo to)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
A inak este je nekde v Olomouci, ci kde
Brno aj Praha su ok.
A kde ostal Olomouc???
Olomouc a Hradec Králové má najlepšie zubné lekarstvo v Československu a všetci sa hrabete do dákeho Brna, kde sa so zubami stýkaju prvykrat tak v tretiaku.
A nehovorim len o zubarine, aj všeo je tam skvelé.
A co sa tyka prijimaciek, z vlastnej skusenosti (kde som robila ja)
Košice (detto isto aj Blava) - aj opica sa dokaže naučiť 3000 otázok. Keď sa ich naučíš /of course, mal by si aj chápať prečo vyberaš tie moznosti / , si tam.
Brno - tipos bingo. Mňa tam vzali aj na všeo aj na zuby, ale bola som sama prekvapená, lebo som fakt tipovala . Do Brna sa nenaučíš. Pýtala sa na veci, ktoré ani po pár skúškačh na medine by som ti asi veľmi zodpovedať nevedela . Popravde..
Olomouc - maš podklady. Celkom z nich aj vyberajú. Mne prišiel Olomouc jednoduchý. Ale počula som, že mnohym prišiel náročný. No jednoducho jasnych 3000 otazok nemas z ktorych ti vyberaju.
A zhrniem to - ja by som chcela veelmi do Brna na zuby. Vzali ma tam a tak som kašlala na vsetky ostatne. Nakoniec ma vzali aj do Olom. aj do Košic. A všetci studenti Olomouca, Brna, dokonca aj zubari okoliti (!) mi hovorili, nech isto nejdem do Brna, ale do Olomouca. A tak som tam. A som happy (klop klop klop)
A ja som práveže počula, že triedia dosť.
Do Prahy je najľahšie sa dostať. Pred 2ma či 3ma rokmi 40% ľudi, čo sa hlasilo, prijali (voľakedy som Štatistiku čitala či čo to)