Idem do druhého ročníka SŠ (Pedagogická a sociálna akadémia) a pomaly rozmýšľam nad tým kam by som po strednej škole chcela ísť na VŠ...Rozmýšľala som tiež nad psychológiou... ale podla toho čo čítam, počúvam a viem teraz psychologiu študuje skoro každý..
šancu máš vždy, ale je tam veeľa učenia, sesternica aj kamarátka už doštudovali medicínu a viem, že sa im štúdium páčilo, kedže bolo vždy ich snom byť tým, čím sú teraz, hoci vždy ked som ich stretla tak vzdychali že maju toho veľa, čo sa maju naučiť. Ale keď si pevne rozhodnutá a je to tvojím cieľom, tak rob všetko pre to, aby si sa tam dostala a aj uspešne doštudovala. Držim palce
no neviem, ci je po takej skole ist na medinu najstastnejsie riesenie :/ ked sa vies nadrtit hrozne vela chemie a biologie, tak skus. neviem, ci na tvojej skole mas chemiu, ale ta je na prijimackach hrozne tazka.......
mas pravdu, psychologiu studuje skoro kazdy. zachvilu ich bude tak vela ako pravnikov, ale psychiatria je podla mna pseudoveda a vobec to nie je pekne povolanie
Ako co mam kamaratov po gymnaziach tak 75% triedy ide na medicinu a pri prijmackach prijmu len 30% alebo tak nejak. Tiez ale poznám lekára zo strojární
stredna je uuplne nepodstatna. a pokial sa ti od nastupu na SS zmenili prority a uvazovanie (myslim tym to, ze vacsina ludi z tvojej SS asi o medicine neuvazuje a ani neuvazovala) do buduca nie je problem.
ja som zastanca toho, ze na medicinu moze ist kazdy, kto si vie sadnut na zadok a ucit sa isty cas naplno. (hoc aj mesiac, ved potom pride stale nejake to volno).
a testovnice sa urcite NEUC, hlavne sa nauc obsah tych testovnic (teda okruhy otazok aby si to chapala a nie sa nabiflila napr. chemiu - potom je to pre tych ludi tazke, ked im zmenia cislo v priklade.)
a ak chces fakt -medicinu- a nie teoreticke zvasty a nekonecne biflenia z medicinskych kniziek, tak by som vylucia KE (to uz tie prijimacky hovoria za seba), ak chces aj nejake naroky na vedomosti (ze po tej skole budes aspon trochu schopny doktor), tak by som vylucia BA a ak chces vidiet realne preparaty a tela od prveho rocnika, vylucila by som MT. ale tym sa nechcem nikoho dotknut. z kazdej skoly moze vyjst skvely doktor.
v podstate ak chces fakt byt dobry doktor (samozrejme je to do istej miery aj individualne) odporucam ceske fakulty.
ale hlavne sa rozhodni ci to fakt chces, lebo medicina sa skoncenim VS este len zacina ...
@brokensmile Psychiatria a krásna? Inak, odporúčal by som zájsť do nejakej psychiatrickej liečebne/nemocnice... Keď uvidíš, až potom zistíš, či je to to pravé orechové, keďže máme v rodine jeden prípad, ktorý sa musel takto riešiť, a návšteva takéhoto zariadenia mi práve energiu do života nepridala a keby som to mal ako prácu, stretávať sa s tým nonstop, tak neviem neviem, či by aj mne nepreplo. Veď sú aj známe prípady, keď samotný lekári potrebovali väčšiu pomoc ako ich pacienti . V skratke, v týchto zariadeniach je veľmi, ale veľmi divná atmosféra...
@brokensmile NA TO RYCHLO ZABUDNI !! VED TAM SA NEDOSTANU ANI TI NAJLEPSI Z GYMPLA, KTORI SA UCIA NIEKOLKO HODIN DENNE BIO A CHEMIU- PROFILOVE PREDMETY ZE ? KED SI VEDELA ZE CHCES IST NA MEDICINU, CO SI NESLA NA GYMPEL ?!?! TO BY SI MALA MOZNO ASPON NEJAKU SANCU. Z TVOJEJ SKOLY BY SOM SI ASI TAK TRUFLA MAX. NA PEDAGOGICKU POPRIPADE SA ZAMESTNAJ.
na psychiatra musí byť človek veľmi silný a vyrovnaný, a je to dosť chémie.....takže ak chémiu nemusíš, tak radšej nechoď a vyber si niečo menej náročné-psychológia a príbuzné odbory (ale tých je ako nasratých podľa mňa)
V prvom rade ťa musí baviť biola a chémia, chémia je síce na medicíne len v prvých 2 ročníkoch ale mimoriadne náročná. Ak chceš byť výborne pripravená na prijímačky, vyhľadaj si odporúčanú literatúru na konkrétnu lekársku fakultu a až keď budeš mať zmáknutú odporúčanú literatúru tak sa vrhni na testovnice tie potom urobíš za týždeň ešte by som ti doporučil kvalitné doučko z chémie, nenaleť na tie blobosti typu SIV a pod...sú ľudia čo sa učia priamo testovnice, ale je to podľa mňa nelogické len tak mimochodom, maturoval som z dejepisu a náuky o spoločnosti keďže som rozmýšľal medzi právom a medicínou, na medicínu som sa učil po maturite, cca 3 týždne, ale od rána do noci a dostal som sa do MT, kde sú zo slovenských fakúlt najnáročnejšie prijímačky. Taktiež záleží na tebe, kedy začneš s prípravou, odporúčam ti tak pol roka pred prijímačkami, keďže zrejme máš slabý základ z bioly a chémie. A k tej psychiatrii, veľmi zaujímavé ale myslím si, že keď už budeš študovať medicínu, možno ťa to zláka na inú špecializáciu drž sa a nedaj sa nikým odradiť od takého krásneho rozhodnutia aké máš
@marek2031 nemaj strach , mala som možnosť vidieť aké je to na psychiatrii.Bola som tiež pozrieť v Pezinku a vôbec ma to neodrádza, skôr naopak.... veľmi rada by som tým ľuďom raz pomohla.. možno sú tam hrozné prípady a nie je to ľahké.. ale v každom prípade ked raz niekomu zmením život v tom pozitívnom slova zmysle... a pomôžem mu .. dostať sa z niečoho s čím si sám nevie rady... bude to dobrý pocit a budem sa z toho tešiť.. a svoju prácu budem mať rada... lebo to bude niečo čo ma baví a napĺňa..
@nikisweet ja som dosť "podobný" prípad... mala som na výber ekonomický smer alebo medinu. maturovala som z matiky a geografie... a presne tie 3 týždne po tom som sa učila.. ale do Košíc.. som sa narevala jak blázon, keď som sa učila chémiu... a nakoniec ma vzali... po odvolaní, ale predsa len to som bola odľud vtedy, nechodila ani na denné svetlo, ale to bez srandy.
@brokensmile a tebe dievča, go! go! go! zainvestuj kúp si knihy, choď na doučká, sadni na zadok a uč sa poprípade ak by si chcela, kontaktuj ma a pošlem ti pár super stránok o biole, chémii, s ktorými som si pri učení pomáhala ja ak to veľmi chceš, dáš to! som si istá!
@gabika81 tak to ti gratulujem, dala si to riadne len medina v košiciach nieje práve najľahšia a dosť ľudí vyhadzujú vraj, ale ak má byť z teba lekárka tak vyštuduješ všade a čo ťa viedlo k rozhodnutiu ísť na medinu ? u mňa to bolo také vnútorné vnuknutie
Pokial naozaj chces studovat na medicine, je najvyssi cas zacat sa ucit na prijimacky, pretoze aj kopec ludi z gympla malo problem sa tam dostat, kazdorocne sa posuva bodova hranica smerom nahor, ale pokial to naozaj chces da sa to zvladnut...a uistujem ta, ze pokial zacnes uz teraz, kazdy den si urobis 100 otazok na to skolu sa dostanes
Ja mám tiež podobný problém. Vždy ma bavila boila a chémie a aj som nad tou medicínou rozmyšlala ale nemala som pocit, žeby som tam mala ísť, vela vecí ma odradilo. Teraz som na technike a cítim, že tu nepatrím. Maturovala som z iných predmetov a chýba mi štúdium ľudského tela, ktoré ma najviac bavilo na biole.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
mas pravdu, psychologiu studuje skoro kazdy. zachvilu ich bude tak vela ako pravnikov, ale psychiatria je podla mna pseudoveda a vobec to nie je pekne povolanie
asi som ta moc nepotesila, ale tot moj nazor
stredna je uuplne nepodstatna. a pokial sa ti od nastupu na SS zmenili prority a uvazovanie (myslim tym to, ze vacsina ludi z tvojej SS asi o medicine neuvazuje a ani neuvazovala) do buduca nie je problem.
ja som zastanca toho, ze na medicinu moze ist kazdy, kto si vie sadnut na zadok a ucit sa isty cas naplno. (hoc aj mesiac, ved potom pride stale nejake to volno).
a testovnice sa urcite NEUC, hlavne sa nauc obsah tych testovnic (teda okruhy otazok aby si to chapala a nie sa nabiflila napr. chemiu - potom je to pre tych ludi tazke, ked im zmenia cislo v priklade.)
a ak chces fakt -medicinu- a nie teoreticke zvasty a nekonecne biflenia z medicinskych kniziek, tak by som vylucia KE (to uz tie prijimacky hovoria za seba), ak chces aj nejake naroky na vedomosti (ze po tej skole budes aspon trochu schopny doktor), tak by som vylucia BA a ak chces vidiet realne preparaty a tela od prveho rocnika, vylucila by som MT. ale tym sa nechcem nikoho dotknut. z kazdej skoly moze vyjst skvely doktor.
v podstate ak chces fakt byt dobry doktor (samozrejme je to do istej miery aj individualne) odporucam ceske fakulty.
ale hlavne sa rozhodni ci to fakt chces, lebo medicina sa skoncenim VS este len zacina ...
a s nazorom o skolach suhlasim s @silwesa-u
@nikisweet ja som dosť "podobný" prípad... mala som na výber ekonomický smer alebo medinu. maturovala som z matiky a geografie... a presne tie 3 týždne po tom som sa učila.. ale do Košíc.. som sa narevala jak blázon, keď som sa učila chémiu... a nakoniec ma vzali... po odvolaní, ale predsa len to som bola odľud vtedy, nechodila ani na denné svetlo, ale to bez srandy.
@brokensmile a tebe dievča, go! go! go! zainvestuj kúp si knihy, choď na doučká, sadni na zadok a uč sa poprípade ak by si chcela, kontaktuj ma a pošlem ti pár super stránok o biole, chémii, s ktorými som si pri učení pomáhala ja ak to veľmi chceš, dáš to! som si istá!