Ahojte Som v 3. ročníku na gymnáziu a chcem ísť na medicínu, lenže problém - známky...vezmú ma tam, ak nemám priemer 1,0? Z chémie a matematiky dokonca horšie, no práve CHÉMIU potrebujem...áno, áno flákala som trocha školu ibaže teraz mám motiváciu a c
aj tak robíš prijímačky, takže všetko závisí od toho...a inak farmácia je práveže veľmi výnosný biznis dnes, sa pozri koľko stoja lieky, však farmácia je zlatá baňa
pretoze aj koncil tento rok, tak atestaciu moze dostat az o 4-5 rokov (podla odboru), ked sa bude dalej vzdelavat - priprava na atestaciu.
pleties si pojmy s dojmami.
a k teme. znamky neries ak sa ucis a spravis prijimacky + farmacia ma dobre uplatnenie. a tiez zalezi od cloveka. niekto sa uplatni lepsie niekto horsie.
jedna znama toho roku koncila medicinu, nedostala sa do nemocnice na prax, takze opani doktorka skoncila na urade prace... medicina nevyzera ruzovo dnes, ale co bude o tych 7 rokov, tak to asi nikto nevie... podstatne su prijimacky, na priemere znamok nejako velmi nezalezi... makaj na chemii, matike a mrkni aj do fyziky, aspon v KE prave na fyzike robili sito (neviem, ci sa to robi este stale)..
Uč sa len na prijímačky, vysvedčenie neberú, farmácia má a aj bude mať vždy skvelé hodnotené pracovné pozície, záleží len od toho, či ťa baví chémia a či ju vieš. Pokiaľ sa chceš dostať na medicínu, uč sa čo najskôr... si tretiačka, čiže to nemusíš brať až tak vážne ale určite nebude na škodu keď si to za rok tie knižky, čo dostať kúpiť aspoň 2x prebehneš aby si mala vôbec šajn do čoho ideš... hranice sa stále posúvajú tento rok napríklad stúpla na UK spodná hranica o 100b a rokmi to bude viac a viac, hlási sa vyše 2000 ľudí, ktorí majú ambíciu byť lekári, preto nepočúvaj " rady " typu " je ešte skoro " pretože pripravovať sa na školu, kde sa chceš dostať nie je NIKDY "skoro"... existuje tu len slovíčko "neskoro" , ktoré však vždy veľmi zamrzí....
nezalezi na priemere... tiez mam spoluziacky, ktore mali daleko od priemeru 1.0 ale je pravda, ze chemia im isla a bolo vidiet, ze ich to bavi... a bez protekcie sa tam dostali... takze hlavne sa venuj tej chemie popripade biologii... a prejdi si tie testy atd... dokonca jedna baba sa ale PO ROKU dostala na medicinu a mala same trojky, ale az v stvrtaku zacala makat to preto vela stastia ! ked velmi chces tak ti to urcite vyjde skor ci neskor!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
farmácia je v top 2-ke uplatnenia sa...
a farmácia má uplatnenie a teraz veľmi dobré, i keď ja si myslím že o pár rokov nastane pokles a pôjde dole vodou, ale to je iba môj skromný názor
no tak to si peknu blbost napisal.
pretoze aj koncil tento rok, tak atestaciu moze dostat az o 4-5 rokov (podla odboru), ked sa bude dalej vzdelavat - priprava na atestaciu.
pleties si pojmy s dojmami.
a k teme. znamky neries ak sa ucis a spravis prijimacky + farmacia ma dobre uplatnenie. a tiez zalezi od cloveka. niekto sa uplatni lepsie niekto horsie.
sorry,zle som sa vyjadril...nedostal miesto v nemocnici o pediatra... takze,zatial je doma.
a ano,atestacia trva 5rokov
s tymi ich zmluvami medzi fakultou a nemocnicou.
viem, ze siestaci nemozu mat ani tu prax na gynge, cize nevedia ani ako skoncia skolu.
aaale tak chalan mal asi slaby zaber, lebo v inych mestach a oblastiach je lekarov nedostatok.
a navyse ak vie jazyk, v zahranici (Nemecko napr) by sa mal super.
ale s tym Neeckom suhlasím...