Čaute všetci študenti aj budúci študenti medicíny. Budúci rok sa budem hlásiť na medicínu a mám jedenproblém. Mám strach z krvi aj pohľadu na pitvu. Ako ste zvládli vašu prvú pitvu? Dá sa na to časom zvyknúť? Vopred ďakujem za odpovede
na anatomickej pitve uz krvi moc nebolo, to su skor take mumie. patologicka bude asi riadny masaker pre teba, ale da sa to vydrzat, budes stat niekde vzadu skupiny a nebudes sa prilis pozerať.
v dalsom studiu ti to uz nejake vecsie problemy robit nebude
@Syollah to uz v 16 tich maturujes? ???? alebo 17? aj 17 nechapem ako je mozne..
kudia co chodili na 8 rocne tak maturuju v 18.
klasika je 19 alebo aj 20 ked si na bilingvalnom alebo ti nejak zle vychadzaju roky, isiel-isla si o rok neskor do skoly
@hadimistr ja mám asi 5 spolužiakov o budú v 17 maturovať, proste sú na osemročnom a narodky majú až v júni/júli, jedna až v októbri lebo išla skôr
a kľudne táto baba môže mať teraz niekedy sedemnásť, čiže bude maturovať už v osemnástich
@sveter hej takto sa da no v 17... narodeny si jun-jul-august.
cize do skoly si isiel ako 6 rocny a 1,2 alebo 3 mesiace si mal..
a isiel si na 8 rocne. takze koncom maja mas zmaturovane a mas 17. a niekedy v juny, july, auguste uz po maturite mas 18 narodeniny..
@hadimistr spolužiačky niektoré maturujú ako 18 ročné a sme štvorročné gymko, keďže majú narodky až cez prázdniny, nechápem, čo ti na tom nesedí keby sme na osemročnom, tak by sme maturovali minulý rok, čiže oni by maturovali v 17ke, už ti to vychádza?
@hadimistr tak akoo na lodi majú ešte kolesá záchranné
a moja babička napríklad v časoch 11 ročných škôl a neviem čoho zmaturovala v šestnástich a keďže má narodky v novembri tak nastúpila aj na výšku ako 16 ročná, sranda celkom
@dumbar tak to je síce pravda, ale viem, že medicína je vždy najprv všeobecná a až neskôr sa rozhodneš pre presný odbor, čiže tú krv zažiješ tak či tak.... a jasné, že sa to dá prekonať, len napríklad ja by som si netrúfala keby sa mi robilo zle pri pohľade na krv na to, aby som študovala medicínu
Je ti zle z krvi? No prepáč, ale dostaneš sa tam náhodou, budeš zaberať miesto niekomu,komu na tom fakt záleží a potom odtiaľ odídeš ,lebo odpadneš z pohľadu na krv...ale nikoho už namiesto teba nevezmú...no škoda toho bude
len tak, ze na anatomickych pitvach krv neni....
Ale na praxi z osetrovatelstva, ked budes odoberat alebo nieco take + dalej. Radsej si zistit dopredu, ci sa dokaes s tym popasovat abo ne.
tiež som maturovala v 17, som z 8-ročného a 18 som mala až cez prázdniny...a ten strach treba nejako prekonať, lebo na medicíne sú aj horšie veci ako krv, ja by som zas nezvládla mrtvoly
posledne,co ta bude na medicine trapit bude nejaky kadaver...a pri odbere krvi sa nebudes bat krvi ,ale tej ihly ,ktoru budes s trasucou sa rukou pichat do zily (alebo aj mimo nejakej spoluziacke...iných veci sa treba na medicine bat, neboj kvantum uciva budes riesit
Áno som studentka osemročka a budem maturovať v 17 lebo 18 mam až týždeň po maturite pri pohlade na krv neodpadavam ale nie je mi to prijemne, to sa myslim bude dať časom zvládnuť. Po študiu by som urcite išla na nekrvavé oddelenie ďakujem za odpovede, trošku ste mi ujasnili veci v hlave
od kamaratov viem, ze niekedy to je sok aj pre tych, co si mysleli, ze tieto veci zvladaju, takze prve cvicenia iba stoja vzadu, nepozeraju ked nemusia, ale ked je to naozaj profesia, ktorej sa chces v buducnosti venovat a bude ta naplnat, urcite si na to zvyknes...a ja nechodim na medicinu, ale osobne si neviem predstavit, zeby som niekomu dobrovolne rozparala brucho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
v dalsom studiu ti to uz nejake vecsie problemy robit nebude
kudia co chodili na 8 rocne tak maturuju v 18.
klasika je 19 alebo aj 20 ked si na bilingvalnom alebo ti nejak zle vychadzaju roky, isiel-isla si o rok neskor do skoly
a kľudne táto baba môže mať teraz niekedy sedemnásť, čiže bude maturovať už v osemnástich
cize do skoly si isiel ako 6 rocny a 1,2 alebo 3 mesiace si mal..
a isiel si na 8 rocne. takze koncom maja mas zmaturovane a mas 17. a niekedy v juny, july, auguste uz po maturite mas 18 narodeniny..
a moja babička napríklad v časoch 11 ročných škôl a neviem čoho zmaturovala v šestnástich a keďže má narodky v novembri tak nastúpila aj na výšku ako 16 ročná, sranda celkom
v medicine je dost uplne nekrvavych odborov, a vela takch kde krv vidis zriedka.
navyse strach sa da prekonat...
Ale na praxi z osetrovatelstva, ked budes odoberat alebo nieco take + dalej. Radsej si zistit dopredu, ci sa dokaes s tym popasovat abo ne.