Prednedávnom budú tomu asi 4 hodiny sme sa v škole bavili na tému kam isť na výšku ? Padali také hlášky : no viete právnikov je veľa to sa neoplatí študovať a medina je ťažka ked nevies chemiu a tak.. blablabla...
no zo štatistického hľadiska sa na Slovensku uplatňujú najmenej absolventi práva a pedagogikých smerov.. ale nemusís sa toho riadiť..ako ja som tiež v podstate pedagogický smer a je otázka, že čo ťa baví, lebo myslím že právo a medicína je sú dosť odlišné profesie..
@Anthvillie , vsade je to prepchate. Technika ma iba zle meno tym, ze sa tam teda dostane aj ten "odpad" co sa mu nechce ucit. Sice sa pocas studia aj tech. odbory preriedia, nemam pocit ze mi skola dava kvalitne vzdelanie. Proste "tovaren na tituly" ja hovorim. Skoncis skolu a zistis, ze si tupy ing. co nic nevie. Potom su ludia kadekde popchani a robia pracu co ani nevyskudovali. Naco to potom tie studovane roky su. Pokial sama nechces, skola ti neda skoro nic prakticke okrem toho titulu. Ja sa snazim byt dobry v tom co studujem a tuzim v tom aj pracovat.
A v akých odbrorch sa po vyštudovaní práva dá uplatniť?... pretože sú ohlasy,že právnikov je veľa a potom je toľko aj nezamestnaných. J a sa musím rozhodnúť a stále neviem no najviac by som chcela ísť na to právo.
@andrea296 no kde asi...skoro všade. Existujú tzv. čisté právnické povolania, tzn. uplatnenie v štátnej správe - notár, exekútor, prokurátor, advokát... Sudcovia majú dobrý biznis, politika - parlament sa dá tiež, ak máš dobrý žalúdok, a potom ako komerční právnici v rôznych firmách, to už závisí od konkrétnej oblasti akú si zvolíš.
No ja sa rozhodujem medzi pravom a medinou...trošku široko od seba ale tak to je...baví ma dejak a noska a biola a chemia ako kedy...fyzika bod mrazu ....a neviem ako si vybrat..hmm mmm...
No kedze ja som na biologii, co je pomerne pribuzne medicine, tak ti mozem povedat ze medicina bude velmi narocna z hladiska logickeho uvazovania, treba totiz chapat nesmierne zlozite veci, nie sa ich len naucit, je to dost tazke. A tiez treba ratat s mimoriadne narocnymi skuskami, povinnymi labakmi, cviceniami... Teda neviem, nepoznam nikoho na medicine, ale myslim si ze to tam tak chodi, cize podbne ako u nas. Do prava sa ja radsej miesat nebudem, kedze o tom vela neviem
Ja by som si z tych dvoch vybrala pravo, neznasam co len pomyslenie na choroby preto tych co sa na to daju nesmierne obdivujem...
@matias rozhodnute byt musi ale tak rozhodnut by mali byt sami, ked ide niekto na vysku tak uz hadam ma vlastny rozum aby mu do toho rodicia kecali, ide o dieta a jeho buducnost a jeho buduce povolanie...
tak vacsinou sa moje myslienky so mnou zhoduju... aj s realitiu...
osobne si myslim ze nie je take zle ked ti rodicia pomahaju pri rozhodovani na aku skolu by si mal ist .. napr ked niekto sa prihlasi na nejaku totalnu hlupost s minimalnym uplatnenim tak o par rokov ktore v podstate zabil len tak zisti ze je bez prace , bez penazi tak ptm co ? .. rodicia lepsie vedia ako to chodi a ked uz nie oni tak aspon ucitelia .. co sa tyka mna tak moji rodicia to nechali vsetko na mna sameho a trochu mi je to aj luto lebo keby sa vyznali tak by ma mozno aj lepsie usmernili ale co uz ,
a ked uz tu riesite pravo vs medina hmm .. ja tento rok chcem ist na prav , snad sa mi to podari a tiez mam obavy co sa tyka uplatnenia kedze vsade pocuvam hlasky typu : pravnikov je uz vela , trh je uz s nimi zapratany a pod. ale na druhej strane pri prave tam je toho naozaj vela co mozes vykonavat takze fajn .. a medicina nad tou som aj ja rozmyslal ale k dejepisu a noske som mal blizsi vztah .. drina ja tam aj tam ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
a medina tak neviem......
no o vyske to netusim ale keby si dala otazku o strednej tak by si sa cudovala odkedy rodicia otom rozhoduju....
Ja by som si z tych dvoch vybrala pravo, neznasam co len pomyslenie na choroby preto tych co sa na to daju nesmierne obdivujem...
a o strednej tak to su len tvoje myslienky ktore sa nemusia zhodovat stebou a z realitou...
tak vacsinou sa moje myslienky so mnou zhoduju... aj s realitiu...
a ked uz tu riesite pravo vs medina hmm .. ja tento rok chcem ist na prav , snad sa mi to podari a tiez mam obavy co sa tyka uplatnenia kedze vsade pocuvam hlasky typu : pravnikov je uz vela , trh je uz s nimi zapratany a pod. ale na druhej strane pri prave tam je toho naozaj vela co mozes vykonavat takze fajn .. a medicina nad tou som aj ja rozmyslal ale k dejepisu a noske som mal blizsi vztah .. drina ja tam aj tam ..