@candy36 to nejde o to komu to vyhovuje ale testy treba byt proste nabifleny. Casovo su vacsinou zrobene tak na slovensku, ze casu na premyslanie az tak nie je + hromada veci je takych, co sa na strednej nebralo a casto treba mat tolko bodov, ze to prakticky treba robit bez chyby. Presne na tomto systeme su zalozene vsetky doucovania, aby im tlacili testy vlastnej skoly do hlavy a pratili zato obrovske prachy
@candy36@bress Ja som sa dostal minulý rok a pomer biflenia k porozumeniu bol u mňa 60:40...Totiž z biológie okrem genetiky nie je čomu rozumieť to sú proste informácie čo sa treba naspamäť naučiť a nedajú sa nijako vyvodiť.... Z chémie sa dá toho vyvodiť viacej ale aj tam treba nejaké jadro informácii mať naučené naspamäť, aby si si z toho mohol/a niečo vyvodiť. Napr to, že má karboxylová kyselina má charakteristickú skupinu -COOH sa proste musíš naučiť to si nevyvodíš takisto ako aj triviálne názvy
@candy36 ani ja nevidim v biologii prakticky nic na rozumenie aspon to co je na strednej, to su proste informacie, ktore treba vediet. To neni ako matematika alebo normalna fyzika, nie ta co je na medine
@candy36 rozumie asi tomu že jednobunkovce z kmeňu Bičíkovce majú bičíky ....Áno to sa dá pochopiť už názvu ale to je skôr zo slovenčiny. Nechcem urážať, ale fakt okrem tej genetiky sa musíš 99% naučiť naspamäť lebo keď sa ťa potom učiteľka spýta na názov konkrétneho bičíkovca a akú chorobu spôsobuje tak to si už neodvodíš
ja som tretiak teraz a robím si testovice na 1lf a 2lf do prahy a do brna na MUNI, chemia pohodys, fyzika sa dá a do bioly sa až tak nekukám. mal by som.
@laiska caves. ja sa tiez ucim podklady, ucim saich od septembra, z bioly som v tristvrtine a chemiu som v druhej tretine, len ja sa to ucim po castiach, nie tak, ze si to cele prechadzam, ale ked to doberiem, tak to budem aj cele prechadzat, uplne s tebou suhlasim, ze je toho neskutocne vela v stvrtom rocniku, castokrat śa nestiham ani poriadne vyspat ja by som chcela ist do MT, len tam ziadne podklady nie su a co mam doma sylaby, tak toho je tiez neskutocne vela... tak drzim ti palce a ako si na tom ty??
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
už to všetko viem!
Tak ja som nepovedala, že som nezačala len by som rada vedela ako sú na tom ostatní
ked z toho vypadneš na 2 mesiace, tak to hned všetko zabudneš...to ešte skoro začínaš ale vela šťastia
Diky moc...v tom 4 ročníku je toho strašne strašne vela...ale tak no, hádam to nejako zvládnem
ak sa to nabiflíš bude ti to na hovno, to sa to rovno nemusíš učiť vôbec
a inak nechapem pointu fora
Prijimacky na medine su na tom zalozene.
to je fuk, nech sa učí kto chce čo chce ako chce, toto je trošku zbytočná debata si myslím