Prvýkrát som meditovala na kurze Silvovej metódy...a bol taký neopísateľný pocit+ k tomu som mala "pred očami" farebné spektrá hlavne fialové...a inak meditujem po joge a v podstate spĺňa účel,ktorý má...
účinok? hm, zvláštne, pýtať sa pri meditácií na účinok, keďže jej hlavnou pointou je tak nejak zbaviť sa účinkov všetkého - sveta, vlastných myšlienok, pocitov, atď atď (teda, aspoň toho druhu meditácie ktorú väčšina západného sveta pozná ako jedinú).
pomohlo mi to? v akom zmysle? áno, pomohlo, zažil som, síce len na chvíľku, stav absolútne neutrality, proste si a to je všetko, žiadne pocity, ani pozitívne ani negatívne, ani zvláštne ani bežné, nič. proste si.
...stále som z celej tej tvojej otázky zmätený, tak nejak mi príde ako keby si ...ten pojem nechápala, a hľadala pod ním niečo čo tam nie je.
meditovala som, ked som este cvicila jogu. bolo to pre mna hlavne o tom oprosteni sa od beznych veci, radosti, starosti, skratka vyprazdnit si mysel a nacerpat silu na riesenie toho vsedneho
dost casto meditujem a ma to velmi dobre ucinky.. samozrejme treba rozoznavat niekolko druhov meditacie.. cielene su na zaciatok asi najlepsie pre tych, ktori nevedia nemysliet.. nejedna sa o nic neobvykle, alebo mysticke.. neviem co by ostatni cakali, je jasne ze ide predovsetkym o psychologicku zalezitost.. ak sa meditacia robi spravne a clovek ma to spravne naladenie, vysledok bude pozitivny.. minimalne tak pozitivny, ze si clovek oddychne.. ale je tu aj kopec sprievodnych javov, ktore mozu byt necakane a prijemne prekvapit
@zuzk496 áno a napĺňa ma to energiou Meditujem hlavne ak problém vyzerá byť neriešiteľný. Po meditácia poznám riešenie. A aj vo všeobecnosti meditujem často. Oslobodenie duše.
neviem či sa to dá nazvať meditáciou.. proste vypnem svetlo, pozaťahujem žalúzie, zapálim vonnú lampu, dám do nej olej, pustím vangelisa a ľahnem zatvorím oči a len tak ležím, oddychujem počúvam.... je to extremely uvoľnujúce, robím to rada a často
ja meditujem na aikide vzdy pred a po treningu a je to velmi ukludnujuce...a ma to aj fyzicke ucinky, co by ste sa niektori divili...jeden chlapik je majster meditacie a dokaze vydrzat bez podchladenia v ladovom kupeli...
Meditujem skoro stále, chodím po dome, nič si nevšímam a potom mama na mna reve, preco nic nerobim len citam, furt rozmyslam nad hovadinami, ale neprelozim ani slamku doma
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
áno.
účinok? hm, zvláštne, pýtať sa pri meditácií na účinok, keďže jej hlavnou pointou je tak nejak zbaviť sa účinkov všetkého - sveta, vlastných myšlienok, pocitov, atď atď (teda, aspoň toho druhu meditácie ktorú väčšina západného sveta pozná ako jedinú).
pomohlo mi to? v akom zmysle? áno, pomohlo, zažil som, síce len na chvíľku, stav absolútne neutrality, proste si a to je všetko, žiadne pocity, ani pozitívne ani negatívne, ani zvláštne ani bežné, nič. proste si.
...stále som z celej tej tvojej otázky zmätený, tak nejak mi príde ako keby si ...ten pojem nechápala, a hľadala pod ním niečo čo tam nie je.
..prečítaj si to..