Rada by som vedela na akej úrovni potrebuje vedieť ovládať cudzie jazyky človek, ktorý chce študovať medzinárodné vzťahy alebo politológiu... čítala som na stránke (Filozofická- Nitra, Medzinárodné vzťahy- B. Bystrica), že potrebuje 2 jazyky... musí ved
no ďakujem pekne... do slovenskej politiky, ani ja neplánujem ísť ... viete človek môže mať rôzne ambície, než len vstúpiť do strany, dostať sa do parlamentu, potom vykradnúť štát a len tak si užívať ...nie som ten charakter človeka ... ------------ a neviem nechcem strašiť, ale zdá sa mi, že taliančina na výber ako jazyk ani nie je...
Zareaguj! neith74 určite lepšie ako sociálna práca a podobne... Uplatnenie: Absolvent je pripravený nájsť uplatnenie predovšetkým v orgánoch štátnej správy a samosprávy, v inštitúciách EÚ, integračných úradoch pri štátnych inštitúciách zameraných na medzinárodnú spoluprácu a v diplomacii. Rovnako sa môže realizovať v politických stranách a hnutiach, v mimovládnych medzinárodných organizáciách zameraných na medzinárodnú spoluprácu, v zahraničných redakciách masmédií ako aj v oblasti základného a aplikovaného výskumu.
Pre človeka, ktorý vie, čo chce... sa práca vždy nájde
Moj kamarat co studoval politologiu tam mal vela anglictiny....hlavne kadejake spisy,pretoze ked su v politologii knihy dva roky stare,tak su fakt ze stare tak vèla veci tam mal v anglictine....a druhy jazyk nemal
neviem ako v BB, ale v BA na EU su tie dva jazyky na prijimackach vraj na rovnakej urovni (B2) a kombinácie nemeckeho, spanielskeho, ruskeho, anglickeho, francuzskeho jazyka. (kombinujes vzdy s AJ alebo NJ)
Politológiu ??? To ešte je schopný niekto študovať ?? pre pána Jána, veď je ten odbor na 5 humanitných vysokých školách ročne to skočí dajme tomu cca 200 ľudí a kde chcete všetci viesť politické debaty ?, Maximálne tak pri páse s titulom s politológie
austin1991 vďaka za koment... v Tescu na nemenovanom mieste pracuje 6 dievčat s vysokou školou ( rôzne odbory) , pracujú ako skladníčky... mám pokračovať ďalej?! Nemôžem zato, že si nenašli prácu v tom, čo vyštudovali... ani sa nečudujem, veď tu už majú všetci vysokú školu... ale máš lepší nápad, čo má človek študovať? Rozhodujem sa medzi 3 odbormi (medzinárodné vzťahy, politológia alebo geografia, regionálny rozvoj ) ...
@austin1991 omg, mám pocit že na každý odbor začne niekto p*čovať že sa tam sere veľa ľudí.. na ekomoniku sa sere veľa ľudí, na právo, na managment, na medzinárodné vzťahy, na informatiku, teraz už aj na politológiu..
@lenkaska1 Tak si pozri umiestnenia fakúlt čo sa týka uplatnenia absolventov, EUBA, STU, SPU, TUKE, Žilinská, Komenského, majú výhodu v tom, že ešte stále sa dá uplatniť nie z každého odboru, ale máš lepšiu možnosti uplatnenia, ako u iných provinčných vysokých škôl, všetko záleží aj tak od študentov, známostí a šťastia, ale ak by si sa mal rozhodnúť z čoho budeš mať lepšie uplatnenie určite by som NIKDY nešiel na právo, politológiu, psychológiu, a rôzne humánne vedy čo majú prívlastok "hlúpych logov" Prečo si myslíš, že tak málo ľudí ide na MAT-FYZ, medicínu, STU-čku ?? lebo sa boja matematiky, fyziky a náročnosti študovania, ale inak máš na vrch ak študuješ, niečo z toho čo má aj štatistický zmysel ...
neviem, kto má strach z matiky, chémie a fyziky... ja určite nie,,, len nechcem študovať to, čo ma nebaví... mám ísť na medicínu, ak k tomu nemám vzťah alebo kde? na informatiku? na ekonomickú? jednoducho viem, že je ťažké uplatniť sa, ale určite sa nedám odhovoriť od odborov, medzi ktorými sa rozhodujem a ktoré ma natoľko bavia, že sa im aj vo voľnom čase venujem ... moje odbory: geografia, regionálny rozvoj európska integrácia, medzinárodné vzťahy alebo politológia... a názory obsahu s tým, že sa neuplatním u mňa neplatia... nakoniec, kto povedal, že musím ostať po škole na Slovensku...
@lenkaska1 EUBA, ale koho je od nich veľa, ber to tak Obchodná fakulta a fakulta Podnikového manažmentu
Lebo na fakultu aplikovaných jazykov má zlosť každá filozofická fakulta na SR, lebo každého lepšieho im zoberie, teda ak sa neboja matiky ...
A ako to berieš, že na to máš finančne či vedomostne ??
lebo vedomostne to nie je až taký problém, ale finančne už áno nemáš známych alebo rodičia nemajú advokátsku kanceláriu, môžeš ísť húsky pásať, ako kopa kamošov čo sú na úrade práce
Inak ja asi pôjdem na Eubu čiže asi tak, lebo nič iné mi nezostáva
vedomostne.. aj keď treba aj finančne. No podľa mňa je to dosť ťažké, veď ja som chcela ísť na právo ešte dávnejšie, ale neznášam učenie sa toľkých vecí a neviem zvládnuť dejepis.. veď z neho som ako z jediného predmetu 3 ja sa to neviem naučiť jednoducho
na medzinarodnych vztahoch do BB potrebujes tento rok 2 jazyky a ano obe na B2.. pretoze uz sa tu neriesi nejaka gramatika ale odborne texty v oboch jazykoch od prvaku.. politologia tu je na tom podobne s tym, ze oni druhy jazyk nemusia ak nechcu.. ale meni sa to, to co oni brali v zimnom na angline my mame teraz v letnom..
Suhlasim s Weronikas, podla toho co tu citam, tak uz ziadna skola pomaly nema uplatnenie.. Ja si vsak myslim, ze ked niečo cloveka bavi, maka na sebe a ma nejake predpoklady byt v tom odbore úspesny, tak to moze dotiahnut daleko. Mozno je vela absolventov, ktori vystudovali humanitke odbory, len aby mali nejaky titul a vobec ich to nebavi, ale vzdy v kazdom obdore bude treba ludi, ktorí su ozaj sikovni a dobri v tom co robia. Ci uz je to pravo, manazment , politologia, medzinarodne vztahy či IT alebo medicina. Tiez suhlasim s tym, ze clovek by mal ist studovat v prvom rade to, co ho bavi a nie to, aky je teraz trend, pretoze o 10 rokov to moze byt uplne inak.. A tiez neviem ako by sa vam pacilo, keby vas operoval lekar, ktoreho jeho praca vobec nebavi a nema k ludom vztah...Nakoniec, potom to tak aj v slovenskom zdravotnictve vypada. Ked ludia studuju medicinu len kvoli peniazom a nie preto, ze chcu ozaj pomahat ludom...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Pre človeka, ktorý vie, čo chce... sa práca vždy nájde
inak právo je náhodou super vec ak na to máš
Lebo na fakultu aplikovaných jazykov má zlosť každá filozofická fakulta na SR, lebo každého lepšieho im zoberie, teda ak sa neboja matiky ...
A ako to berieš, že na to máš finančne či vedomostne ??
lebo vedomostne to nie je až taký problém, ale finančne už áno nemáš známych alebo rodičia nemajú advokátsku kanceláriu, môžeš ísť húsky pásať, ako kopa kamošov čo sú na úrade práce
Inak ja asi pôjdem na Eubu čiže asi tak, lebo nič iné mi nezostáva
vedomostne.. aj keď treba aj finančne. No podľa mňa je to dosť ťažké, veď ja som chcela ísť na právo ešte dávnejšie, ale neznášam učenie sa toľkých vecí a neviem zvládnuť dejepis.. veď z neho som ako z jediného predmetu 3 ja sa to neviem naučiť jednoducho
na medzinarodnych vztahoch do BB potrebujes tento rok 2 jazyky a ano obe na B2.. pretoze uz sa tu neriesi nejaka gramatika ale odborne texty v oboch jazykoch od prvaku.. politologia tu je na tom podobne s tym, ze oni druhy jazyk nemusia ak nechcu.. ale meni sa to, to co oni brali v zimnom na angline my mame teraz v letnom..