prečo každý má svoje meno ? kdo to vlastne vymislel ? jak to mohlo niekoho napadnúť ? =D sak sa zamyslite a teraz .. kedy sa zacaly pozuivat mena ? uz od praveku alebo nie ... =D mozno jak vo filme RRRrrr kazdy sa volal kamen ale nie vazne ...
@matus123 a ako by si oznacoval ludi? "Hej ty"? alebo cislom? v skole: tak kto dnes chyba? no dnes chyba 12364 a 4526 a 56987...odpovedat pride 7952136
Možno po vzniku jazyka oslovovali dieťa slovom pre dieťa, ktoré ono skomolilo a začalo ho používať ako označenie svojej osoby, a tak sa to uchytilo ako meno
neviem preco kazdy pise nieco na styl -.- ale podla mna je to normalne otazka ... len vy ste trapny lebo si myslite ze ste najmuuudrejsy a ked sa zalozi forum od frflosa ze skrecok sa utopil v pracke tak vsetcy veselo pisete a pisete .. toto je normalna otazka..
Podľa mňa to mohlo byť koncom 4. alebo začiatkom 3. tisícročia pred našim letopočtom. Vtedy sa egyptskí králi začali volať napr. Hrozný Had alebo Drsný šakal. A potom sa tie mená začali voľajako komoliť a vznikali jednoslovné mená. V podstate tie vydržali až do konca 1. tisícročia nášho letopočtu. Potom už nestačilo, že sa niekto volal Riko-a tak vznikli priezviská.
P.S.: Nikdy som nič takéto neštudoval,len si pamätám, ako sa volali egyptskí králi a rímski cisári, takže to si len tak domýšľam. Samozrejme, vývoj mien mohol byť úplne iný.
mna by skor zaujimalo kde sa vzalo tolko priezvisk, zaciatkom 20. storocia nas Slovakov nebol ani milion (100 000 ?) neviem a aj tak nema kazdy treti na ulici rovnake priezvisko, a dobrych par storoci sa uz priezviska nevymyslaju ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Možno po vzniku jazyka oslovovali dieťa slovom pre dieťa, ktoré ono skomolilo a začalo ho používať ako označenie svojej osoby, a tak sa to uchytilo ako meno
P.S.: Nikdy som nič takéto neštudoval,len si pamätám, ako sa volali egyptskí králi a rímski cisári, takže to si len tak domýšľam. Samozrejme, vývoj mien mohol byť úplne iný.
a lebo Dážďktorýtichošumeldolinou je trocha dlhé, tak sa to nejako poskracovalo?
tak troška rozlišovať ľudí?
" kde je kámen?"
" já ti nevím, určite se zas někde válí s Kámenem."
maš 200 ľudi. všetci sa volaju Džozue.
potrebuješ len jedneho.
" Džozue!!! "
pribehne k tebe 200.
môžeš si vybrať toho jedneho, ktoreho podľa všetkého udupali.
už vieš prečo?
ja viem, nema to zmysel, ale mne to zmysel dava
to je také napr. vlasy prečo nie sú okuliare, šálka prečo sa volá šálka prečo nie zem?
napriklad: Adolf - je dôveryhodný, má germánsky pôvod a jeho význam je "ušľachtilý vlk".
Matúš - je precitlivený a plný záhadnosti, má hebrejský pôvod a v preklade znamená "dar boží".