menstruacia, kramy, menzes, kazdy to nazyva inak, ale podstata je ta ista, obcas velmi neprijemna. je to v podstate cisto zenska zalezitost a chalani sa do toho nie stale rozumeju (aj ked sme sa to vsetci povinne ucili v skole ). zaujimalo by ma, do ak
mala som vzťah len pol roka, ale nikdy sme sa o krámoch nebavili a ani som mu nepovedala, kedy som mala... keby sa spýta, tak by mi to nerobilo problém, mu povedať
btw. k tej diskusií, čo ťa inšpirovala... ja sa hanbím ísť pred hocikým na wc - mám nejaký blok ale krámy a cikanie, to je v pohode len na veľkú ani mimo domova nechodím
@purenarcissism@cicatrix ja si myslím, že nemusíš ani chalanovi hovoriť kedy máš krámy my to veľmi dobre vycítime možno sa vám to nezdá, ale akože tie nálady sú fakt dosť viditeľné
@gratz podla mna je jasne, ze chalan, co trosku rozmysla a vsima si partnerku, tak o tom vie. no rozpravat o tom spolu je ine ako to len "vydedukovat".
neviem, o čom by som sa ohľadom krámov s ním mala baviť?
myslím, že ako každý normálny chlap vie ako to u ženy funguje.
ale nemám problém sa s ním o tom baviť. aj keď jediné o čom sa môžme baviť je asi to, že mu poviem, že momentálne menštruujem a nech ma vtedy neberie vážne
a inak tiež nechápem prečo by som si ako mala meniť tampón v jeho prítomnosti ako, asi by mi to nejaký problém nerobilo ale nechápem prečo by mal so mnou loziť na wc
@gratz ja viem, ja to nebudem hovoriť, to je jasné, že jebnutosť a krv si všimne aj ten najmenej všímavý a keď k tomu rpidáme zvracanie, omdlievanie a krik od bolesti, to si všimne už aj mŕtvy
Jediné, čo by mi už asi vadilo, by bolo, keby sa mal pozerať na to, ako si mením tampón/vložku. Aj keď si viem predstaviť, že by som to prežila, ale príjemné by mi to určite nebolo
@purenarcissism tak také extrémy som u praiteľky teda nezažil . Že by zvracala, omdlievala alebo kričala od bolesti. Keď je jej zle, tak nikam nejdeme a voláme si na skype alebo tak, ale neviem, že by to u nej zachádzalo tak ďaleko
@greyness tak niekedy nastanu rozne komplikacie, menstruacia meska alebo trva prilis dlho, ked k tomu este pripojime, ze s nim baba ma aj sex, tak niekedy je to aj viac na rozhovor ako jedna veta. predsa len, je to sucast zenskeho zdravia. a s tym tampon, nie vzdy mas WC oddelene od kupelne, popripade nie vzdy mas WC, ked ho potrebujes.
@cicatrix šak dobre, ale keď mi to bude meškať tak budeme skôr riešiť bejbíčko ako menštruáciu. a myslím, že vtedy každý pár nemá problém sa o tom baviť. ale chápem, čo si chcela.
tak ja nemám absolútne žiadny problém sa o tom s ním baviť.
samozrejme, že nie vždy je wc po ruke ale aj tak sa môžem odpratať kdesi do kríčkov a tam sa sama vymeniť a nemusí na mňa čumeť
a myslím si, že keď chlapovi poviem, že mám krámy a idem sa vymeniť tak nebude mať záujem sa kukať a uvoľní kúpeľnu/wc.
@cicatrix no podla mna chlapi sa tu na birdzi tvaria, teda vyjadrju sa niekedy ku kramom, ako keby tomu rozumeli viac ako my zenske no ale k teme Ked mam sex, tak proste to mojmu poviem, aby vedel, ze sex nebude, a ani nic dole... sex pocas toho sme neskusali a ani nechcem. Myslim si, ale ze si vsimne, ze som trocha citlivejsia a reagujem prudsie pocas kramov a pred nimi... takze to si vsimne sam, ale vytaca ma jeho otazka obcas ,,mas kramy" ako keby som ich mala kazdy den u neho je to vyhovorka, vysvetlenie preco na nieco reagujem tak a tak, ako keby ma vtedy nemal brat vazne .... a pritom niekedy reagujem vselijako aj ked ich nemam
Ja som prekvapena z toho bola, ked mi povedla, ze on zistil ako to u zeny funguje az v 22? ( teraz ma 29) lebo u nich v skole sa proste rozmnozovanie preskocilo tato tema sa nebrala... mama mu to nevysvetlila a tusim az jeho byvala mu to nejako ozrejmila...
A tampon by som si nevymienala ... jednej kamoske dokonca chalan vymienal tampon, to mi pride fakt nechutne ...
a ani mu nehovorim ze sa idem ,,prebalit" o takychto veciach by chlapi nemali vediet, a ani vidiet, proste vediet takym stylom, ze to idem prave robit ... ale je fajn, ak vedia na co sluzia tampony, vlozky ci intimky, nech su neni uplne mimo
nemam problem s nim o tom hovorit podla mna to je uplne normalna vec, nechapem za co by som sa mala hanbit jasne ale ze to s nim nerozoberam do podrobnosti ale ked ich mam, tak vie ze ich mam
@cicatrix úprimne? zažila som všetky kombinácie,ktoré si napísala.Nehanbím sa zato,pretože ja som mala menštruáciu doslova najhoršieho stupňa(vracanie,malátnosť,odpadla som hocikde a iné).Kedže s priateľom bývam tak bol jediný kto mi mohol pomôcť.Takže táto téma u nás už nič neznamená.Nehovoriac o tom,že sme si prežili aj horšie keď som mala 40 teploty a on sa o mňa staral a aj ma umýval.Ja viem možno Vám to príde nechutné,ale keď je človek chorý a nič nevládze ani ísť na wc tak ste úplne radi ak Vám pomôže.
Nerobí mi problém hovoriť o tom. Frajera, priateľa, partnera ani nič podobné nemám, ale hovoríme o tom v pohode s kamošmi a tak... šak dakto ich poučiť musí Tak ako, keby som mala chlapca a nechodili by sme spolu dlho tak by mi to možno trápne bolo... to podľa povahy asi, či by bol aj on otvorený takýmto témam.
priateľa nemám takže neviem to akej miery by som sa mu spovedala alebo nie..ale s kamošmi v pohode...a možno je to haló okolo toho spôsobené tým že si ľudia v priebehu historie nevedeli vysvetliť tento pre nich paranormálny jav» www.rodinka.sk/zdravie/zdravie...
no tak mne nespôsobuje nijakú traumu hovoriť o tom aj s kamošmi a vlastne to ani neni mojou otvorenosťou, ako že to je na mojej extra náladovej povahe fakt poznať
no ale sex mi príde celkom že fujky
a hento vymieňanie hygienických potrieb je už fakt moc
hovorit som s nim o tom hovorila..a kezde moje kramy su dost speci tak sme si z toho neraz robili srandu..ale to viac nie..a aby sa pozeral to je humus..
Úplne normálne sa o tom bavíme. Nemyslím tak, že si sadneme a porozprávame sa, normálne sem tam niečo niekto z nás poznamená, alebo mu poviem, že ma bolí brucho, nech chvíľku strpí. ešte si to aj značí a potom vyrátava, koľko dní to mešká (paranoid parrot)
a na záchod chodím výhradne sama, či už ide o menenie tampónu alebo akúkoľvek inú potrebu.... čiže som sa nikdy neocitla v situácii, kedy by som sa mala rozhodnúť či si tampón pred priateľom vymeniť, alebo nie.
podla toho, na akej urovni je vas vztah, ale ten moj od zaciatku vie, kedy to mam a ci to mam, nech nemusi chudacik plakat do vankusa, lebo co "ak nahodou"
@cicatrix zo zaciatku vztahu som vedel lepsie nez ona, kedy sa jej cyklus zacina a kedy konci bolo to sice aj kvoli tomu, ze som si na to stiahol app do iphonu, ale tak to je vedlajsie
co sa tyka menstruacie samotnej, zacali sme sa o tom bavit v podstate hned od zaciatku vztahu..a ako takmer na vsetko, aj na to som vymyslel iny nazov a volame to postupka (postupka preto, lebo je pri tom krv-krv je cervena, cervene je aj srdce na kartach, ked hras zolika mas postupku=postupka)..
neviem ale vseobecne, podla mna to nie je ziadna tema, pri ktorej by mal byt ostych sa o nej bavit (v partnerskom vztahu)
co sa tyka dalsej otazky, raz alebo 2x som zo srandy chcel skusit ako sa to vybera, cize som si to uz aj vyskusal aj ked nepriamo
a sex pocas menstruacie nie..ked tak v posledny den, kedy je uz takmer koniec alebo o den neskor
Do najväčšej miery. Nesúhlasím s tým, že je to nie príliš lákavá téma, pre milujúceho partnera práve naopak! Ani si to inak neviem predstaviť... nevidím na menštruácii absolútne nič, za čo by sa mala žena hanbiť alebo to skrývať.
tak zašla som "ešte ďalej" aj " ešte daľej" a myslím že nikto z toho nemá traumu, nieže by som sa vyžívala v tejto téme ale nemám problém o tom hovoriť.
u mna by si to všimol aj mrtvy,ako tu bolo spomenuté,pravidelne odpdávam,krče mám,otrasne podrazdenú náladu,bolesti také,že sa škriabem po stenách,keby si niekto niečo nevšimol,by bol asi magor,alebo mešuge a ešte partner,prepáana jána,samozrejme,že si to hned všimol,ked som mala menzes ...normálne sme to rozoberlai,je niečo na hanbenie ?ved to je súčasť života ..to akože aj pred svojím vlastným mužom sa budem raz hanbiť ?alebo čo ?ved voi vzťahu musí byť nejaká intimita ,dôvernosť a podobne ...
V vztahu snim som totalne otvorena. Rozpravame sa o hocicom a tuto temu sme prebrali. Vzdy ked som mala svoje dni som ho varovala ze nebudem prijemna a tak. Po case si nato zvykol a bere to pohode. Prednim som si nemenila nikdy. Aj ked sme spolu dlho tak si pred nim nemenim. A je mi to aj neprijemne. Aj som mu to povedala a respektuje to.
vždy som vedel kedy má krámy, nikdy sme na túto tému nemali problém sa rozprávať alebo čokoľvek iné, a áno ani sex cez krámy nebol veľký problém ale nepotreboval som sa pozerať ako si mení vložku aj keď niežeby to bol problém
Čo sa týka sexu, tak v pohode aj cez menzes, hoci samozejme má to svoje obmedzenia... S tampónmi neberiem žene súkromie, pokiaľ si ich teda nezačne sama od seba meniť predomnou, ale to sa ešte nestalo
ale preco preboha by chlap.. aj ked moj.. mal za mnou liezt na wc.. pri akejkolvek prilezitosti.
ano, ako vyssie slecna spominala, ked bola chora a on jej pomohol, to je velmi mile..
a som velky fanusik spolocnych kulepnovych aktivit..
ale mne pride byt holt raz divne predstavit si ako curam a moj drahy si pri mne umyva zuby.. to je nechutne a nehgygienicke.. ozaj tie 2 minuty to vydrzi.
a ked si budem menit tampon tak bude poskakovat za dverami minutu navyse ale bude za dverami a .
žiadny problém... často si z toho robíme aj srandu..a sex maximálne posledný deń alebo dva..
raz sa už aj stalo náhodou že ma videl meniť si tampon ale nič si z toho nerobil,preňho aj pre mňa je to úplne normálne
môj priateľ je počas mojich krámov veľmi starostlivý-varí mi čaje na uvoľnenie,keď ma krče chytia niekde v meste tak ma posadí na lavičku s flaškou vody a uteká mi kúpiť do najbližšej lekárne tabletky,upokojuje ma a je schopný presedieť pri mne aj hodiny pretože mávam krámy také zlé že vraciam,mám horúčky,triašku,zamdlievam,bolesti také že sa niekedy nedokážem pohnúť a len plačem...
naozaj neviem prečo by táto téma mala byť vo vzťahoch problémom..to by chlapovi asi muselo chýbať koliesko ak by to pokladal za niečo abnormálne alebo choré..
A inak nechápem, prečo by mal ísť chalan s dievčaťom na WC, a pozerať ako si mení tampón/vložku O_o... Či dokonca pozerať na to ako.. močí. (Neviem či si to myslela tým ísť na wc pred ním
moj vie kedy mam kramy..lebo tyzden pred nimi som nervozna ako pes... resp. niekedy mu aj sama poviem ze tento tyzden ma neber vazne...bo prichadza kriticke obdobie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
btw. k tej diskusií, čo ťa inšpirovala... ja sa hanbím ísť pred hocikým na wc - mám nejaký blok ale krámy a cikanie, to je v pohode len na veľkú ani mimo domova nechodím
myslím, že ako každý normálny chlap vie ako to u ženy funguje.
ale nemám problém sa s ním o tom baviť. aj keď jediné o čom sa môžme baviť je asi to, že mu poviem, že momentálne menštruujem a nech ma vtedy neberie vážne
a inak tiež nechápem prečo by som si ako mala meniť tampón v jeho prítomnosti ako, asi by mi to nejaký problém nerobilo ale nechápem prečo by mal so mnou loziť na wc
tak ja nemám absolútne žiadny problém sa o tom s ním baviť.
samozrejme, že nie vždy je wc po ruke ale aj tak sa môžem odpratať kdesi do kríčkov a tam sa sama vymeniť a nemusí na mňa čumeť
a myslím si, že keď chlapovi poviem, že mám krámy a idem sa vymeniť tak nebude mať záujem sa kukať a uvoľní kúpeľnu/wc.
...A keď to niekoho zaujíma, nemám problém o menštruácii rozprávať. Keď ma bolí bruško, aj to poviem, veď čo, mám trpieť potichu?
Ja som prekvapena z toho bola, ked mi povedla, ze on zistil ako to u zeny funguje az v 22? ( teraz ma 29) lebo u nich v skole sa proste rozmnozovanie preskocilo tato tema sa nebrala... mama mu to nevysvetlila a tusim az jeho byvala mu to nejako ozrejmila...
A tampon by som si nevymienala ... jednej kamoske dokonca chalan vymienal tampon, to mi pride fakt nechutne ...
a ani mu nehovorim ze sa idem ,,prebalit" o takychto veciach by chlapi nemali vediet, a ani vidiet, proste vediet takym stylom, ze to idem prave robit ... ale je fajn, ak vedia na co sluzia tampony, vlozky ci intimky, nech su neni uplne mimo
Bavím sa s ním o tom v pohode
Ale tampóny by som si pred ním nemenila
no ale sex mi príde celkom že fujky
a hento vymieňanie hygienických potrieb je už fakt moc
a na záchod chodím výhradne sama, či už ide o menenie tampónu alebo akúkoľvek inú potrebu.... čiže som sa nikdy neocitla v situácii, kedy by som sa mala rozhodnúť či si tampón pred priateľom vymeniť, alebo nie.
co sa tyka menstruacie samotnej, zacali sme sa o tom bavit v podstate hned od zaciatku vztahu..a ako takmer na vsetko, aj na to som vymyslel iny nazov a volame to postupka (postupka preto, lebo je pri tom krv-krv je cervena, cervene je aj srdce na kartach, ked hras zolika mas postupku=postupka)..
neviem ale vseobecne, podla mna to nie je ziadna tema, pri ktorej by mal byt ostych sa o nej bavit (v partnerskom vztahu)
co sa tyka dalsej otazky, raz alebo 2x som zo srandy chcel skusit ako sa to vybera, cize som si to uz aj vyskusal aj ked nepriamo
a sex pocas menstruacie nie..ked tak v posledny den, kedy je uz takmer koniec alebo o den neskor
ale preco preboha by chlap.. aj ked moj.. mal za mnou liezt na wc.. pri akejkolvek prilezitosti.
ano, ako vyssie slecna spominala, ked bola chora a on jej pomohol, to je velmi mile..
a som velky fanusik spolocnych kulepnovych aktivit..
ale mne pride byt holt raz divne predstavit si ako curam a moj drahy si pri mne umyva zuby.. to je nechutne a nehgygienicke.. ozaj tie 2 minuty to vydrzi.
a ked si budem menit tampon tak bude poskakovat za dverami minutu navyse ale bude za dverami a .
raz sa už aj stalo náhodou že ma videl meniť si tampon ale nič si z toho nerobil,preňho aj pre mňa je to úplne normálne
môj priateľ je počas mojich krámov veľmi starostlivý-varí mi čaje na uvoľnenie,keď ma krče chytia niekde v meste tak ma posadí na lavičku s flaškou vody a uteká mi kúpiť do najbližšej lekárne tabletky,upokojuje ma a je schopný presedieť pri mne aj hodiny pretože mávam krámy také zlé že vraciam,mám horúčky,triašku,zamdlievam,bolesti také že sa niekedy nedokážem pohnúť a len plačem...
naozaj neviem prečo by táto téma mala byť vo vzťahoch problémom..to by chlapovi asi muselo chýbať koliesko ak by to pokladal za niečo abnormálne alebo choré..