@mm47 no oni to vedia. Napr. to, ze sa do da stlmit do unosnej miery asi 2 metrovym plastom ale problem je v tom, ze tie moduly tolko zdaleka tolko nemali....Takisto aj tie ich kombinezy na mesiaci, ked mali vediet ochranit pred takym ziarenim, tak sa nikde inde nepouzili. A takisto 40 rokov tam clovek uz nebol a viac a viac
@puco90 ale na mesiaci je prakticky vsade rovnaka a ten nema ziaden ochranny pas dokonca aj za Van allenovym pasom v takych vzdialenostiach su podobne.
Keď toto dokáže zničiť súčiastky, o čo vänší problém by bolo zničiť súčiastku na Mesiaci, pochopiteľne inými vplyvmi ?
Samozrejme, že Mesiac je čo sa týka radiácie na tom podstatne horšie než Zem, prenikajú tam rôzne nebezpečné častice ale stále to nie je nič neprekonateľné.
@mygate obidve dokážu perfektne zničiť elektroniku. Ja som tým len dal najavo, že aké citlivé súčiastky sa používajú. Jasné že to nie je to isté, veď som to aj napísal.
určite neverím všetkému čo ponúkajú naše úžasné média, ale Mesiac amíkom verím. Hlavne z toho dôvodu, že keby v tom bol náznak podvodu tak im to Rusi v tej dobe dajú pekne vyžrať, lebo nepochybne to podrobne sledovali
@mygate@bress preco to s radiacnym pasom je blbost: v tomto pase sa nachadzaju elektrony a protony, ktore maju s hmotou dost velku interakciu....velmi rychle elektrony (cca 270 000km/s t.j. cca 10% rychlosti svetla) vznikaju aj pri beta ziareni, taketo ziarenie sa da zastavit vdaka spominanej dobrej interakcii elektron > hmota, len 1mm kovu, protony su asi 70x hmotnejsie nez elektrony a teda ich zastavie este mensie hrubky, niekto tu spominal 1m hrube olovo, ci nieco podobne....tym sa zastavuje gama ziarenie, ktore je prenasane elektromagnetickym vlnenim, nie casticami
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
Preto je dobre ze v oblasti 51 riesia novy typ pohonu
ty si trollmajster
» fidler.blog.sme.sk/c/131994/Nikdy-...
@puco90 nic sa tam nespomina o ziareni, spominal som nieco ine, nie, tak ma radsej netaguj, ked nemas co nato povedat ok?
boli tam
Statická elektrina ti niečo hovorí ?
Keď toto dokáže zničiť súčiastky, o čo vänší problém by bolo zničiť súčiastku na Mesiaci, pochopiteľne inými vplyvmi ?
Samozrejme, že Mesiac je čo sa týka radiácie na tom podstatne horšie než Zem, prenikajú tam rôzne nebezpečné častice ale stále to nie je nič neprekonateľné.
Vymývačky mozgov pozerať nebudem, x krát vyvrátené blbosti.
zlozenie radiacneho pasu: » sk.wikipedia.org/wiki/Van_Alleno...
ako sa zastavuje beta ziarenie (beta-= elektrony):
» sk.wikipedia.org/wiki/%C5%BDiare...