ja som to najprv hrávala s istými ľuďmia tam sme to volali Mafia, ale potom som to hrávala v škole a tam je to teda ako mestečko už....ale aj teraz nám hocikedy prepne a hráme to riadne to milujem
Jeden ("rozprávač") povie: Mestečko Palermo spí...
Všetci zatvoria oči. Tento rozprávač potom určí jedného človeka - detektíva. Dotkne sa ho, aby vedel, že je to on. Potom určí mafiána a ešte jedného zločinca. Tiež sa ich dotkne, a títo dvaja zločinci sa na seba pozrú, aby vedeli, s kým majú spolupracovať. Potichu si určia jednu obeť, ktorej buď zalepia ústa (nebude môcť rozprávať, ale hlasovať áno) alebo odrežú ruku (bude môcť rozprávať, ale nie hlasovať). Potom opäť zavrú oči.
Rozprávač povie: Mestečko Palermo sa zobúdza a XY má zalepené ústa / odrezanú ruku. Ostatní teraz hľadajú spomedzi seba vinníka, pričom zlodeji si môžu nenápadne pomáhať tým, že sa navzájom podporia a označia za zločinca nevinného človeka. Ostatní, keď sa na niekom zhodnú, hlasujú zaňho - ak je väčšina za, je zavraždený. Rozprávač potom oznámi, či vybrali nevinného človeka alebo skutočného zločinca
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
vsetci to hrali, len ja som nikdy nikdy nevedela pravidla :/
mestečko palermo zaspáva..
zobúdza sa prvý mafián... a strieľa...
zobúdza sa druhý mafián ... a strieľa...
som ju uz davno nehrala
@popolcek specialne kvoli mne premenovali mafianov na psychopatov
na mestečku palermo som bola závislá!
ale už neviem ako sa to hrá
napíšete sem niekto pravidlá?
podstatne veci??
a ionac ta hra je super a v upgradeovanej taborovej verzii je totalne haluzna
Jeden ("rozprávač") povie: Mestečko Palermo spí...
Všetci zatvoria oči. Tento rozprávač potom určí jedného človeka - detektíva. Dotkne sa ho, aby vedel, že je to on. Potom určí mafiána a ešte jedného zločinca. Tiež sa ich dotkne, a títo dvaja zločinci sa na seba pozrú, aby vedeli, s kým majú spolupracovať. Potichu si určia jednu obeť, ktorej buď zalepia ústa (nebude môcť rozprávať, ale hlasovať áno) alebo odrežú ruku (bude môcť rozprávať, ale nie hlasovať). Potom opäť zavrú oči.
Rozprávač povie: Mestečko Palermo sa zobúdza a XY má zalepené ústa / odrezanú ruku. Ostatní teraz hľadajú spomedzi seba vinníka, pričom zlodeji si môžu nenápadne pomáhať tým, že sa navzájom podporia a označia za zločinca nevinného človeka. Ostatní, keď sa na niekom zhodnú, hlasujú zaňho - ak je väčšina za, je zavraždený. Rozprávač potom oznámi, či vybrali nevinného človeka alebo skutočného zločinca