Dnes som nastupoval na jeden nemenovany trolejbus presne o 18:54 a tam som zbadal ako jedna starsia pani je s vozikom privreta vo dverach(mala 70 rokov nedavno)tak som logicky nastupil vedla ale nasledne ako som nastupil do trolejbusu sofer uz siel von ab
Starším by sa malo pomáhať a nie takto.... Niektorý vodiči sú fakt zatrpknutý starci ktorý si myslia že sú páni sveta - niekedy sa až zhrozím nad tým že on má vlastne vo svojich rukách životy celého autobusu.
dobre, ale ti vodici tam maju dost prace s listkovanim, nie to aby este 5 minut niekomu pomahali... autobusar proste NEMOZE odist zo sedadla, iba za specialnych okolnosti...
Samozrejme, sofer mal pockat, niekotri su protivni a vsetko mozne ALE...
Som zvedava ako by ste sa pravali vy. Je hlupost tvrdit, ze ja na miesto sofera by som hned vyskociil a bezal na pomoc, tak ako ta starenka aj sofer je len clovek a ma narok, aby mal aj zly den. No je mozne, ze je taky vzdy.
mne sa stalo, že mamička vošla do trolejbusu, a kým zháňala niekoho kto jej pomôže(ale to sme vtedy ešte nevedeli lebo sme si ju nevšimli), tak sa dvere zavreli a kočík jej ostal na zástavke...nám to vtedy došlo strašne vtipné, ale ona chuderka začala pobehovať a zašla za šoférom nech jej teda otvorí( i keď na zákrute), tak potom šprintovala pre dieťa...ale tiež si to mohol v tých zrkadlách všimnúť!
Ano mozno ho mal to neviem ale otazka znie preco ho prenasat do zamestnania?
a ziadna osoba nechce aby hned bezal ved by jej pomohla ina osoba co je blizsie?
len aby pockal az bude v mhd.
to Pershing363
nie zatial nechcem. ano chapem aj sofera ze nieco treba splnat v robote ale jedna vec je aj clovek v mhd...nuz ale aj tato stranka patri k robote sofera.
U nás v PB máme myslím dvoch takýchto vypatlaných šoférov. Uvediem príklad. Všade po buse sú rozvešané papiere, že "NEVYSTUPOVAŤ PREDNÝMI DVERAMI!" - jasné, chápem, veď predsa nebudú zdržiavať nastupujúcich, keďže u nás sa lístok kupuje u šoféra čipovou kartou.
No ale k veci. Ja keď idem domov, vystupujem na poslednej zastávke oného busu a raz som zažila ozaj nemilú príhodu.
Nastúpila babička o barlách a hneď ako si kúpila lístok, sadla si na prvé sedadlo za vodiča. Zhodou okolností šla na poslednú zastávku, v buse sme zostali asi 4 dokopy aj s ňou. A keď sme došli na konečnú, tak "milý" šofér otvoril všetky dvere okrem predných. Tá babička sa snažila postaviť zo sedadla s barlami a logicky si myslela, že ju pustí prednými dverami, ale keď k nim prišla, dvere boli stále zatvorené.
Tak sa spýtala, že či jej neotvorí a on na to "Nevidíte?" - a ukázal na ten sprostý papier s nápisom. A tete vtedy spadla barla. Niežeby vstal a podal jej ju, on tam stále sedel. To sme už my s priateľom, ktorí sme v šoku zostali stáť a civieť na toho idiotského šoféra, zdvihli babke barlu a pomohli sme jej vystúpiť strednými dverami autobusu.
Takže asi tak. Podľa mňa povolanie šoféra si nevyhnutne vyžaduje aj nejakú tú trpezlivosť, nestačí vedieť stláčať pedále.
Ja som raz platila 20korunackou (listok stal 7) a zacal mi nadavat, ze mi nema ako vydat, ze preco nemam presne A normalne som musela pockat na dalsi bus
heh ja neznasam ked som v zime chodila z doucka a si pametam v ten den to bolo take nechutne pocasie bola som total na kost premrznuta a dako divne prsalo bol to dazd so snehom bola tma a asi pol 7 vecer. utekala som cez celu cetu na bus domov .. uz zatvaral dvere, vodic sa na mna pozeral jak utekam cez tie mlaky a pekne v klude si zavrel a siel ..... vrazdila bych - bleh
Este tak k vsetkym vodic by nemal pomahat nikomu jeho ulohou je len vozit i ked uznavam, ze nemsuel na nu vykocit ak mal meskanie je to predovsetkym aj jeho chyba ak chodi neskoro. a zasa babke mohli pomoct potom ti ktori boli predna cast v trolejbusu. to je vsetko diskutabilne ... ale vodic fakt nemusi pomahat . Ale u nas sa toto este nestalo ani raz. Vzdycky su vodici trpezlivy ... a keby si otvorili papulu tak maju staznosti a problemy nechcu mat takze asi tak.
nakolko bola zacvaknuta v dverach co ju zacvakol sofer tak nebolo mozne inak pomoct ako ochotne sofer otvorit dvere.mozno len to ze dat soferovi najavo nech otvori dvere a nech ju nenecha sa viest v polootvorenich dverach co ju zacvakol.
tak ze sa spravilo vsetko co sa dalo.
sa nerozhorcujem len ma to zarazilo.
to Kasko
on nemusel pomahat nakolko bola zacvaknuta v dverach len musel pockat trochu dlchsie az nastupi do mhd nakolko som uviedol ze mala 70rokov ved napriklad ak spadne jej niekdo pomoze kdo je blizsie?osobne si tiez myslim ze to bolo diskutabilne nakolko to neviem posudit z kompetentneho hladiska.
mne sa stalo ze som sedel v autobuse pocuvam hudbu na mp3 na nemenovanje zastavke zastavil autobus ludia vystupili a potom nastupili vsetko v pohode ale sedel som na konci autobusu a na tom konci nastupovala aj taka 40 rocna zena mala 2 tasky z nakupom a kabelku pri nastupovani jej polka tela uviazla v autobuse a druha polka tela bola von kedze sa ztvorili dvere ale prepchala sa dnu potom isla z jedneho konca autobusu na druhy a vynadala soferovi potom ked vystupovala vystupil aj sofer cize potom aj autobus meskal a zacal sa s nou rozpravat . Kto podla vas bol na vine sofer alebo ta 40 rocna zena?
for ,,skat" : podla mna sofer.. ved na co ta ma tie spatne zrcadka ?! ta chudera zenska asi nemohla rychlejsie s tymi taskami a on si ma davat pozor aj ked asi najskor to nespravil naschval..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Zdrzuju celu dopravu minimalne o 10 minut a potom autobusy meskaju... a potom este aj vystupuju... ach ...
ja som bol zadna cast trolejbusu
presne ako hovorieva pawlo
Som zvedava ako by ste sa pravali vy. Je hlupost tvrdit, ze ja na miesto sofera by som hned vyskociil a bezal na pomoc, tak ako ta starenka aj sofer je len clovek a ma narok, aby mal aj zly den. No je mozne, ze je taky vzdy.
Takze sa k tomu neviem vyjadrit.
a ziadna osoba nechce aby hned bezal ved by jej pomohla ina osoba co je blizsie?
len aby pockal az bude v mhd.
to Pershing363
nie zatial nechcem. ano chapem aj sofera ze nieco treba splnat v robote ale jedna vec je aj clovek v mhd...nuz ale aj tato stranka patri k robote sofera.
suhlasim ze niekedy ma toho dost za volantom.
ale nesuhlasim z nazorom pocuvat blbe reci ludi nakolko on siel za sofera pokial by nesiel tak by nemusel pocuvat reci.
pokial tam vzadu budu hulakat, nedokaze sa sustredit a este sa nieco stane...
ako napr. ked tam nejaki hlasno kecaju, ze to pocujes na cely autobus / elektricku
No ale k veci. Ja keď idem domov, vystupujem na poslednej zastávke oného busu a raz som zažila ozaj nemilú príhodu.
Nastúpila babička o barlách a hneď ako si kúpila lístok, sadla si na prvé sedadlo za vodiča. Zhodou okolností šla na poslednú zastávku, v buse sme zostali asi 4 dokopy aj s ňou. A keď sme došli na konečnú, tak "milý" šofér otvoril všetky dvere okrem predných. Tá babička sa snažila postaviť zo sedadla s barlami a logicky si myslela, že ju pustí prednými dverami, ale keď k nim prišla, dvere boli stále zatvorené.
Tak sa spýtala, že či jej neotvorí a on na to "Nevidíte?" - a ukázal na ten sprostý papier s nápisom. A tete vtedy spadla barla. Niežeby vstal a podal jej ju, on tam stále sedel. To sme už my s priateľom, ktorí sme v šoku zostali stáť a civieť na toho idiotského šoféra, zdvihli babke barlu a pomohli sme jej vystúpiť strednými dverami autobusu.
Takže asi tak. Podľa mňa povolanie šoféra si nevyhnutne vyžaduje aj nejakú tú trpezlivosť, nestačí vedieť stláčať pedále.
vedel by som tiez otom rozpravat svoje.
27. ach...
ja neznasam take babky co sa polhodinu terigaju z busu do busu len aby sli kupit o pol 8 rano lacnejsi chleba o 3 koruny..
tak ze sa spravilo vsetko co sa dalo.
sa nerozhorcujem len ma to zarazilo.
to Kasko
on nemusel pomahat nakolko bola zacvaknuta v dverach len musel pockat trochu dlchsie az nastupi do mhd nakolko som uviedol ze mala 70rokov ved napriklad ak spadne jej niekdo pomoze kdo je blizsie?osobne si tiez myslim ze to bolo diskutabilne nakolko to neviem posudit z kompetentneho hladiska.