dobrý deň, onedlho budem mať svadbu. Som katolík a moja priateľka je evanielička. Už je všetko pripravené, no rodičia si to stále akosi nechcú pripustiť. Aký je na to váš názor? Podľa mňa žiadny problém.
ja som tiež z "polovičnej" rodiny, akože rodičia sú obaja katolíci, ale z mankinej strany sa to potom rozdvojuje.. čiže babka a celá jej rodina sú katolíci a dedo + rodina boli dosť zarytí evanjelici.. ale čo z mankineho rozprávania viem, nikdy to nikomu nerobilo problém.. jednoducho to tolerovali a trebárs ja osobne som tiež bola na katolíckej aj evanjelickej svadbe, spolu s celou rodinou.. a vážne nikto nevyzeral, že by mu to nejak vadilo, že je v "cudzom" kostole..
a inak sestra teraz dosť chodí do evanjelického kostola, lebo jej kamarátky sú evanjeličky a celkovo jej to tam príde také "osobnejšie", stále sa tam niečo deje pre tie decká a tak, hocijaké opekačky im robia, tábory, výlety atď.. a nevadí to vôbec tomu farárovi že je katolíčka a ani mojej manke.. a tak to má byť si myslím, veď je to kresťanstvo jak kresťanstvo.. akurát s malými zmenami, no
podla mna im to moze byt jedno, oni uz mali svadbu tak nech sa do vasej nestaraju v tomto zmysle a ja som tieto nabozenstva ani nerozlisovala, ved su skoro rovnake
a napriklad moj dedko je pravoslavny a babka krestanka a jedine co robi on specialne ze si otvara vianocne darceky o trochu neskor, ale inac to vobec nie je problem, tak podla mna nabozenstvo nema v tomto nejaky velky vplyv
Pokial sa milujete a je to pre vas oboch krok na cely zivot, nemate co riesit. Rodicia by sa nemali do toho starat, beriete si jeden druheho a nie rodicov / svokrovcov -.- cele nabozenstvo ohladom toho je chore, cirkev ako taka je strasny prezitok a ludia by mali uznavat vyssiu vieru vo svojom srdci a tym, co konaju a nie kazdu nedelu vysedavat vzorne v kostole a potom cely tyzden len robit ostatnym ludom napriek, vsak boh mi to za 10 otcenasov odpusti -.-
Otec je evanielik a mama katolíčka a viem ,že raz otec spomínal , že babka by bola radšej keby si zobral za ženu evanieličku a tak isto z mamkinej strany to tak bolo .
Ja som si myslela , že to bolo niekedy a nie ,že ešte aj teraz na tom tak "záleží "
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
vidiet ze vasim rodicom "zalezi hlavne na tom ze sa mate radi"
ja som tiež z "polovičnej" rodiny, akože rodičia sú obaja katolíci, ale z mankinej strany sa to potom rozdvojuje.. čiže babka a celá jej rodina sú katolíci a dedo + rodina boli dosť zarytí evanjelici.. ale čo z mankineho rozprávania viem, nikdy to nikomu nerobilo problém.. jednoducho to tolerovali a trebárs ja osobne som tiež bola na katolíckej aj evanjelickej svadbe, spolu s celou rodinou.. a vážne nikto nevyzeral, že by mu to nejak vadilo, že je v "cudzom" kostole..
a inak sestra teraz dosť chodí do evanjelického kostola, lebo jej kamarátky sú evanjeličky a celkovo jej to tam príde také "osobnejšie", stále sa tam niečo deje pre tie decká a tak, hocijaké opekačky im robia, tábory, výlety atď.. a nevadí to vôbec tomu farárovi že je katolíčka a ani mojej manke.. a tak to má byť si myslím, veď je to kresťanstvo jak kresťanstvo.. akurát s malými zmenami, no
a nenechaj sa ich starať
boze to su dementi...zasrata cirkev dokedy bude este manipulovat z ludmi...
jediný väčší rozdiel medzi týmito náboženstvami je to že evanielici neuznávajú máriu taka ko kresťania
iné by to bolo keby si bol napr. islamista
Ja som si myslela , že to bolo niekedy a nie ,že ešte aj teraz na tom tak "záleží "
kazdopadne dovod na rozvod si v takom pripade tak ci tak neskor najdete.