Máte svoje obľúbené miesto? Miesto kde nájdete taký svoj typický pokoj, harmóniu ale i zábavu a šťastie...Miesto plné pozitívnych pocitov....Miesto, ktoré vám po dlhšej dobe začína chýbať..
Za dedinou je taká rie(č)ka,tak k nej,už odmalička,naozaj odmalička. Niekedy v lete kludne aj každý deň,teraz len keď počasie dovolí,ale aj tak skoro každý víkend,a nikdy ma to miesto neomrzí,a budem tam chodiť stále.
inac to je pekny zvyk, takto...a co tam robis pri tej riecke a ako dlho tam zvyknes byt? teraz trebars ked cez vikend...alebo aj v lete ked aj kazdy den....a chodievas sam/s niekym? co radsej? co castejsie? zaujima ma to mozes o tom napisat VSETKO!
Na hrádzu korčuľovať, vypnúť, vyvetrať hlavu, usporiadať si myšlienky.. najlepšie skoro ráno, keď sa tam nenaserú rodinky s kočiarikmi, nadržaní chlapčekovia, ktorí sú tam schopní sedieť celý deň a pozerať sa na zadočky korčuliarok a samozrejme psíčkari...
pri rieke tuna na dedine je jeden strom ktory je spadnuty cez rieku , taka plitka voda tam je a skratka si sadnem na ten strom , vyzujem sa a macam si nohy vo vode a relaxujem
Ja mám viacero obľúbených miest.... Modra harmónia.. prekrásna príroda.... Smolenice- Molpír, Záruby a pod zámok a u nás doma pekne na rybnik alebo za dom na potok
@lubacia No veď ani u nás to nie je zrovno vrelé, ale tie témy sa opakujú rok čo rok . Toto je jedna z otázok k nadradenej téme "Towns and places" myslím. Inak stále lepšie, ako English speaking countries, Multicultural society alebo System of education in Grand Britain and in Slovakia .
tak...väčšinnou chodievam s mamou(na birdzi budem za divného že tak vychádzam s mamou,tu ludia rodičov neznášajú) na bicykli,a tak nechodime vždy na jedno konkretne miesto,ale vždy si prejdeme taký niekolko km úsek,niektoré časti su tichšie,pri iných su občas aj iní ludia,je tam taký železničný most a dalej taký normal most,no tam je taky dost bordel niekedy tak chodíme aj ďalej,ked nie je mokro alebo sa nám chce,a tam je už uplny klud a čisto a tam sme vždy sami a tak,viacmenej to závisí od počasia,niekedy prejdeme aj ďalej,tak na pár hodiniek,ale tak zastavíme sa,poležíme,užívame sí prírodu a klud v poslednej dobe si viacmenej berem aj nejaký foťák a čo to pofotím,ale len tak sa zrelaxovať. v lete každy deň to sme chodili možno pred par rokmi,ale čo sa tam da robiť,no odpočinuť si naposledy som tam bol asi pred 2týždňami okolo obeda ked bolo 20°C a klud,a poležal som si tam ale mama bola aj dnes s malou sesternicou len tak sa prejsť.
U nás sú úplne apatický voči tomu..A ked sa aj na niečo spýtame tak sa dočkáme akurát tak odpovede, že máme ešte čas.. U nás na angline teda to nie je žiadna sláva.. Podľa mňa skoro nikto nezmaturuje lebo sa nedá povedať, že by sa tam nejak extra učilo..
inac zavidim teraz trochu (to patri aj @fxx -ovi kus este, ale aj vseobecne k teme) tym ludom, co maju take fest typicke miesta. ja mam dost miest rad, aj som rad, ked som tam...ale malokedy velmi tuzim ist tam, vacsinou je to len take "kokos, siel by som teraz tam a tam...". A uz vobec nie take, ze dake miesto, kde ziskavam klud a rovnovahu a neviem co...
Ale mam par miest, ktore navstevujem sem-tam, jednu oblast dokonca zvyknem nazyvat "do mojho detstva", lebo tam som stravil neskorsie detstvo - take faganske hry od 12-15 rokov, prva ciga a tak
@fxx Nebudeš za divného, že si vychádzaš s mamou.. aj ja si s nou dokonale vychádzam dokonca ju berem s kamaratmi sem tam s nami aj na pivo a na nejaky ten koncert
a moje oblubené miesta mi povacsine ukázala ona ked sme chodili na rozne turistické potlachy a vandre aj s partiami a podobne
myslím, že to miesto môžeš kludne nazývať svojím miestom.. vieš ako to myslím Viaže sa ti an to miesto tvoje detstvo a mnohe zážitky a spomienky, ktoré stoja za to. Proste " moje" miesto je to, kde si spomeniem aj na rozne prezite chvilky
@37@lubacia aha tak potom ano, a v tom pripade mam takych miest viacero minule bol u mna kamos z ineho kraja a vravim mu, ze pojdeme kamsi - dal som mu na vyber dve miesta, pricom pri kazdom som ho varoval, ze ho tam budem otravovat rozlicnymi prihodami, co sa k tomu miestu viazu
doma. Hocikde doma. V lete zbožňujem byť na záhrade. Aj v najväčších horúčavách dokážem vyjsť na záhradu, vyplievať, okopávať, hocičo Najradšej sama. Sused na mňa stále pokrikuje (baví ho to každý rok), že "čo sa tam skrýva za záhradného škriatka?"
A keď som na intráku a potrebujem pokoj, tak najradšej do knižnice. Ja relaxujem aj v lekárni, ale to mi už holky povedali, že je to divné.
@lubacia No a uvidis, ze teraz, ked som tieto temy vypichla ako najhorsie, sa mozem spolahnut, ze si prave tie vytiahnem .
No tak.. u nás každého polroka iný angličtinár a tak .. ale teraz máme, musím zaklopať, veľmi dobrú a ústretovú vyučujúcu. Čo samozrejme nejako zaváži, ale väčšinu sa človek musí aj tak naučiť sám, takže vieš . Prajem veľa šťastia a nejakej lepšej motivácie, než čo sa Vám dostáva v škole!
Mám veľa takých, kde mi je instantne na piču, opačne to nefunguje.
Možno bar. Pekné prostredie, čisté WC, nízke ceny, user-friendly jukobex, vždy je tam niekto známy, miestami ucházející mužská klientela, každému tam môžem tykať, a keďže tam trávim štvrtinu života, nevyhodia ma, ani keby som bola pol dňa sama pri najväčšom stole s jednou minerálkou.
@lubacia záhrada je fajn, keď do teba nik nehustí. A ako bonus - nachytáš slušný bronz A odkedy bývam na intri, milujem tiché miesta, kde môžem byť sama
mám viac miest, ale neviem či pri každom nájdem ten kľud, ale myslím že áno tak napríklad hojdačka na našej chate, zatvorím si oči a počúvam čvirikanie vtáčikov v jari, Donovaly, dedinka pri LC kde býva moja teta, a od tej deninky sa ide že na Žihľavu kde je neskutočný kľud a vydno odtial aj Nízke Tatry...takže tak moje srdcovky
@klaudiqaaa fuha okolo 5-6 to teda dost obdivujem, ja by som kvoli takemu dacomu (korculovanie) tak skoro nevstaval a okrem toho by som o 5-6 nebol schopny utriedit svoje myslienky ani nahodou lebo v takej rannej hodine ziadne nemam
@pubertslatinocelny no keďže korčuľujem asi od 4roch rokov je to moja vášeň a možno keby si v tom mal tiež takú záľubu a videl by si tú atmosféru ráno na hrádzi, 3 a pol kilometra z jednej strany les, z druhej strany rieka, čerstvý ranný vzduch, nikto nikde... asi by sa ti to tiež zapáčilo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
inac to je pekny zvyk, takto...a co tam robis pri tej riecke a ako dlho tam zvyknes byt? teraz trebars ked cez vikend...alebo aj v lete ked aj kazdy den....a chodievas sam/s niekym? co radsej? co castejsie? zaujima ma to mozes o tom napisat VSETKO!
... na Slovensku mám viacej miest väčšina sa nachádza v prírode
Ja mám viacero obľúbených miest.... Modra harmónia.. prekrásna príroda.... Smolenice- Molpír, Záruby a pod zámok a u nás doma pekne na rybnik alebo za dom na potok
a este pár tých miest je
tak...väčšinnou chodievam s mamou(na birdzi budem za divného že tak vychádzam s mamou,tu ludia rodičov neznášajú) na bicykli,a tak nechodime vždy na jedno konkretne miesto,ale vždy si prejdeme taký niekolko km úsek,niektoré časti su tichšie,pri iných su občas aj iní ludia,je tam taký železničný most a dalej taký normal most,no tam je taky dost bordel niekedy tak chodíme aj ďalej,ked nie je mokro alebo sa nám chce,a tam je už uplny klud a čisto a tam sme vždy sami a tak,viacmenej to závisí od počasia,niekedy prejdeme aj ďalej,tak na pár hodiniek,ale tak zastavíme sa,poležíme,užívame sí prírodu a klud v poslednej dobe si viacmenej berem aj nejaký foťák a čo to pofotím,ale len tak sa zrelaxovať. v lete každy deň to sme chodili možno pred par rokmi,ale čo sa tam da robiť,no odpočinuť si naposledy som tam bol asi pred 2týždňami okolo obeda ked bolo 20°C a klud,a poležal som si tam ale mama bola aj dnes s malou sesternicou len tak sa prejsť.
ešte niečo?
U nás sú úplne apatický voči tomu..A ked sa aj na niečo spýtame tak sa dočkáme akurát tak odpovede, že máme ešte čas.. U nás na angline teda to nie je žiadna sláva.. Podľa mňa skoro nikto nezmaturuje lebo sa nedá povedať, že by sa tam nejak extra učilo..
a na Štúrovej 9 v učebniach 205, 301 predovšetkým
mili birdzaci, tomuto hovorim odpoved!
inac zavidim teraz trochu (to patri aj @fxx -ovi kus este, ale aj vseobecne k teme) tym ludom, co maju take fest typicke miesta. ja mam dost miest rad, aj som rad, ked som tam...ale malokedy velmi tuzim ist tam, vacsinou je to len take "kokos, siel by som teraz tam a tam...". A uz vobec nie take, ze dake miesto, kde ziskavam klud a rovnovahu a neviem co...
Ale mam par miest, ktore navstevujem sem-tam, jednu oblast dokonca zvyknem nazyvat "do mojho detstva", lebo tam som stravil neskorsie detstvo - take faganske hry od 12-15 rokov, prva ciga a tak
a moje oblubené miesta mi povacsine ukázala ona ked sme chodili na rozne turistické potlachy a vandre aj s partiami a podobne
myslím, že to miesto môžeš kludne nazývať svojím miestom.. vieš ako to myslím Viaže sa ti an to miesto tvoje detstvo a mnohe zážitky a spomienky, ktoré stoja za to. Proste " moje" miesto je to, kde si spomeniem aj na rozne prezite chvilky
A keď som na intráku a potrebujem pokoj, tak najradšej do knižnice. Ja relaxujem aj v lekárni, ale to mi už holky povedali, že je to divné.
No tak.. u nás každého polroka iný angličtinár a tak .. ale teraz máme, musím zaklopať, veľmi dobrú a ústretovú vyučujúcu. Čo samozrejme nejako zaváži, ale väčšinu sa človek musí aj tak naučiť sám, takže vieš . Prajem veľa šťastia a nejakej lepšej motivácie, než čo sa Vám dostáva v škole!
napr. toto je fotka zo železničneho mosta
» stevehood1.deviantart.com/art/Landscape-1...
ešte : » www.birdz.sk/webka/fxx/fotoa...
a toto je jedno z miest kde sa zvykneme zastaviť,pri tom strome :
» www.birdz.sk/webka/fxx/fotoa...
a toto je fotene z druheho mosta: » www.birdz.sk/webka/fxx/fotoa...
jééj to je aké milé? aj ten sused
Ty máš taký vzťah k záhrade? ja som rada ze zahradu mame aj tam rada chodim ale okopem maximalne jahody aj to s velkym frflanim
Možno bar. Pekné prostredie, čisté WC, nízke ceny, user-friendly jukobex, vždy je tam niekto známy, miestami ucházející mužská klientela, každému tam môžem tykať, a keďže tam trávim štvrtinu života, nevyhodia ma, ani keby som bola pol dňa sama pri najväčšom stole s jednou minerálkou.
Jéj kde to je?
A to si ty fotil?
Možno by to puk ani nespravilo laebo ten puk by som pocula iba ja ked by som sa zrovna menila na kasu vlastne ani nepocula pretoze lietadlo dosť hučí
Myslím, že tá krajina všetky spomínané kritériá dokonale spĺňa
Hej trampská Ale to je to isté vlastne, či nie?